okureček okureček komentáře u knih

☰ menu

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Žádné zklamání! Opět jsem nemohla knihu odložit. Připadne mi zajímavé, jak Robert Bryndza v každém díle odhalí vraha jinak. Někdy se musíme napínat až do samého konce, jindy zas známe vraha už od začátku a prožíváme jeho příběh s ním. V tomhle díle ve mně vrah opravdu vzbouzel hrůzu.
S chutí se vrhám na následující, “chladnokrevný” díl.

21.01.2019 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Považuji zatím za nejlepší díl, příběh mě velmi zaujal a na konci zaskočil. Nemůžu se dočkat, až si přečtu následující díly.

19.12.2018 5 z 5


Maus II: A tady začalo moje trápení Maus II: A tady začalo moje trápení Art Spiegelman

Úžasné, velmi pečlivě zpracovaný příběh. U Vladkova vyprávění o Osvětimi mě mrazilo. Určitě doporučuji. Jinak se mi moc líbilo, jak každou národnost zastupuje jiné zvíře, vážně originální.

30.11.2017 5 z 5


Maus I: Otcova krvavá pouť dějinami Maus I: Otcova krvavá pouť dějinami Art Spiegelman

Děkuji pane učiteli, že jste nám to dal jako povinnou četbu!
Ne, ale teď vážně. Knihy, které se odehrávají za druhé světové války jsem si v poslední době oblíbila, a tenhle mimořádný komiks nebyl výjimkou. Četlo se to vážně dobře, takové pohodové čtení. Ze začátku mi to přišlo trošku ujeté, když se postavy podobaly myším, ale nakonec jsem si na to zvykla a přijde mi to velmi originální - Židé jsou myši, nacisti kočky... a Poláci vepři.
Za mě zasloužených 5*, už se těším, až budu číst druhý díl!

08.10.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Pamatuju si, když jsem držela Zlodějku knih poprvé o Vánocích a byla překvapená, že je tak obsáhlá. Byla jsem zvědavá, jak dlouho mi ji bude trvat číst. Musela jsem se na ni naladit tou správnou náladou, a tu jsem dostala před pár dny. Nemohla jsem ji odložit z rukou, byla dokonalá.
Postavy tak živé, že jsem si chvíli myslela, že tu opravdu někde jsou.
Četla jsem spoustu krásných knih, ale takovou knihu, jako je Zlodějka knih, jsem četla snad jen jednou. Slzy mi stékají nejenom nad tím dojemným koncem, ale i nad tou krásou knihy.

28.06.2017 5 z 5


Deník Deník Anne Frank

Je mi tak líto, jak to dopadlo. Anne byla mimořádné děvče s vyspělými názory a myšlenkami. Její deník se mi četl hodně dobře, protože ona měla na psaní vážně talent a čím déle jsem ho četla, tím mě více bavil. Některé zápisky mě nesmírně překvapily, a ačkoliv mezi ní a mnou panuje rozpětí skoro sedmdesát let, puberťáci jsou furt stejní. Člověk se pak cítí úzko, když pročítá poslední stránky deníku a dodatek, přes záda mu prošlehne mráz a slzy se mu nahrnou do očí, když si uvědomí, že zemřela stejně stará jako já. Ach, jak já bych jim přála lepší osud.
Jedna věc se však Anně splnila. Na straně 199, kde vyprávěla, že se chce stát pisatelkou, napsala, že chce žít dál i po své smrti. A stále žije se svým deníkem.

03.02.2017 5 z 5


Luisa a Lotka Luisa a Lotka Erich Kästner

Jedna z mojich oblíbených knížek dětství! Tenkrát mi ji doporučila paní učitelka. :) Příběh dvojčat naprosto fantastický a co se týče ilustrací, ty jsou nádherné.

28.12.2016 5 z 5


Jednu jí vrazím! Jednu jí vrazím! Elisabeth Zöller

Skvělá knížka pro mládež, když jsem ji četla jako menší, tak mě zaujala. Mimo jiné krásné ilustrace!

28.12.2016 4 z 5


Paní Láryfáry Paní Láryfáry Betty MacDonald

Pravděpodobně nejoblíbenější knížka mého dětství! Hrozně ráda jsem si prohlížela obrázky a dodnes používám některé výrazy z knihy, třeba "Zápal švindlu" nebo "Ještěchvilkína". :D Každopádně si myslím, že to je kniha pro lidi každého věku!

28.12.2016 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Knížka mě zajímala hned od samého začátku, kdy jsem ji poprvé uviděla, nejenom, že ten obal je krásný, název zajímavý sám o sobě, ale taky i popis obsahu knihy a zjištění, že autor knihy bydlí na Slovensku. Při čtení jsem se od tohoto příběhu nemohla odtrhnout, autor skvěle popisuje každý detail a jeho styl psaní je naprosto úžasné. Také se mi strašně líbilo, že zakomponoval i Slovensko, kde se ve slovenštině mihly dvě věty, ale také i Česko a Prahu plus původ Eriky a Diany pocházejících ze Slovenska. Takže tím si mě i kniha více získala, protože jsem k ní měla blíž. Co se týče postav, k hlavní hrdince Erice jsem si nějakým svým způsobem cestu našla, líbil se mi její správný charakter, který se snaží o spravedlnost, plus její životní příběh, o kterém tam bylo letmo zmíněno, byl zajímavý, ačkoliv smutný. Dost mi však sedla také Mossová s Petersonem. :) S vrahem jsem měla velké pochybnosti, každý z nich byl nějakým svým způsobem podezřelý, dokonce jsem začala přemýšlet i o pravém vrahovi, ale nakonec jsem to vypustila z hlavy a podezřívala někoho jiného.
Kniha se mi nesmírně líbila, pro mě to byl skvělý dárek k Vánocům, který splnil očekávání!

27.12.2016 5 z 5


Moje srdce a jiné černé díry Moje srdce a jiné černé díry Jasmine Warga

Knížku jsem přečetla za jediný den, jak mě tak moc zaujala! Vážně pěkně se to četlo. Trošku mi to připomnělo příběh Hvězdy nám nepřály - taky ho vyprávěla sympatická holka, kluk byl předtím nadějný sportovec, zápletka byla vcelku podobně pochmurná, ale co se mi na této knize líbilo více, že dopadla dobře + se mi i lépe četla. Bylo zde mnoho důvodů k slzám, ale čas od času mě knížka donutila se usmát. Já doufám, že se od této spisovatelky dočkáme více knih, protože tato má celkem nadějnou budoucnost. Ode mě si zaslouží 5*.

23.12.2016 5 z 5


V hlavní roli Snoopy V hlavní roli Snoopy Charles Monroe Schulz

Tento díl mě až tak nebavil, jako předešlé, ale stejně byl super a postavičky furt skvěle stejné. Snoopy je klíčová postava mého dětství!

26.10.2016 4 z 5


Snoopy po škole Snoopy po škole Charles Monroe Schulz

Tenhle díl je taky super. :) Postavičky tak upřímné, až je to vtipné. :)

26.10.2016 5 z 5


Láska podle Snoopyho Láska podle Snoopyho Charles Monroe Schulz

Nejlepší díl ze všech. :D Malá Zrzečka, Valentýnky, prostě klasika - Snoopy!

26.10.2016 5 z 5


Ztraceni v čase Ztraceni v čase Petra Braunová

Knížku jsem četla poprvé v 10 a moc ráda se k ní vracím. Příběh není nijak těžký na pochopení, opravdu moc hezky se to čte, někdy mi vážně běhal mráz po zádech a u konce mi vždycky vyhrknou slzy. Zařazuji ji za jednu z nejlepších českých knih. :)

30.06.2016 5 z 5


Téměř dokonalé štěstí Téměř dokonalé štěstí Maryse Dubuc

Dobrý díl, opravdu mě překvapil konec, takže jsem hodně zvědavá, jak to bude pokračovat, já doufám, že dobrou cestou. :)

29.06.2016 5 z 5


Souboj krásek Souboj krásek Maryse Dubuc

Já si myslím, že tohle je nejlepší díl ze všech sedmi. Musím říct, že to bylo hrozně napínavé, jak dopadne souboj mezi Jenny, Vicky, Karin a Melánií. :) Miluju tyto komiksy.

29.06.2016 5 z 5


Dívka, 15: Flirtování po francouzsku Dívka, 15: Flirtování po francouzsku Sue Limb

Knížka se skvěle čte, je vtipná, a pro holky v pubertě, co si nepotrpí na složitých knížkách, je tato kniha skvělá! :)

29.06.2016 5 z 5


Pátračka Gilda a Duchova sonáta Pátračka Gilda a Duchova sonáta Jennifer Allison

Myslím, že tento díl je nejlepší. Líbí se mi tam prostředí Anglie, mnou oblíbení duchové a celkově tak sympatická hlavní postava. Ani se nedivím, že už ji mám přečtenou 5krát. :D

29.06.2016 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Skutečně nádherná kniha. Ačkoliv jsem viděla první film a potom si přečetla až knížku a věděla, jaký bude konec, tak jsem si stejně podruhé zase poplakala. A to pořádně. Mimo to se mi líbilo, že i když to hlavní postavy neměly lehké, bylo to doplněno humorem, což si cením. John Green je opravdu talent! :)

29.06.2016 5 z 5