NoctisSol NoctisSol komentáře u knih

☰ menu

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Krátké, ale drsné. Smutný příběh o nevyřčených slovech a naopak až moc vyřčených. Neuznání viny ze strany rodiče a házení vše na dceru. Tahle kniha byla až moc realistická. Až moc smutná. Skvěle napsané, poklona autorce.

13.06.2021 5 z 5


Vypálená nenávist Vypálená nenávist Angie Thomas

Tahle kniha je silná a je to něco, co teď potřebujeme. Je až šílené, jak moc realisticky jsou vykreslené postavy. Tuhle knihu mohu jen doporučit.

13.06.2021 5 z 5


Nouzový kontakt Nouzový kontakt Mary H. K. Choi

Ani nevím jak tuto knihu hodnotit. Bavila mě, četla se dobře. Ale to je tak vše. Postavy byly hrozné, nebavily mě a jen mě štvaly. Netuším, jak tohle hodnotit, mělo to potenciál, který ale byl potom zakopaný.

13.06.2021 3 z 5


Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Rainbow je pro mě už sázka na jistotu. Eleanor a Park mě strašně bavilo a proto mi bylo jasné, že Fangirl bude něco pro mě. A měla jsem pravdu. Naprosto mě bavily postavy, jak se všechno měnilo a nakonec i konec. Super napsané, spíše jednodušší, ale i tak mě to moc bavilo a doporučuji. :)

13.06.2021 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Tahle kniha mě vůbec nebavila. Postavy(kromě Atlase) mi přišly naprosto nesympatické a jediné, co mohu pochválit je překlad, styl a obálka. Četlo se to dobře, ale ten příběh se mi fakt nelíbil. Aspoň vím, že od Colleen se budu držet dál. :D

13.06.2021 1 z 5


Daleko od stromu Daleko od stromu Robin Benway

Tahle kniha by měla najít své místo na výslunní. Kniha je podmanivá, stejně jako postavy uvnitř ní, styl autorky a překlad je čarokrásný, stejně jako Grace, Maya, Joaquin a jejich životy. Bylo super sledovat, jak se měnili, jejich chování i chování okolí, jak se vyrovnávali a přijali věci, jak na sobě i po tom pracují. Pro mě naprosto nádherná kniha, která ukazuje různé rodiny a co vlastně rodina má znamenat a ukazuje i to, že ne vždy je to prostě dokonalé, ale i tak zde má být rodina. A já jen doufám, že sourozenci jsou šťastní, ať jsou kdekoliv. Za mě naprosto super se vším všudy a vše bylo fakt dobře napsané. Doporučuji, je to taková klidnější kniha, ale i tak mi sebrala dech.

13.06.2021 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Nejdřív jsem si myslela, že všichni jen vychvalují Hunger Games, ale nakonec jsem se do toho dala. A wow, nikdo nic nevychvaluje, tahle série je vážně úžasná a jen první díl je super. Autorka ví o čem píše, postavy se vyvíjí, dávají si pozor a přežívají. Dialogy vždy v sobě něco mají a sotva se zde najde nějaké suché místo. Zamilovala jsem si Katniss i Peetu a žila jsem v Hladových hrách s nimi. Super dystopie.

11.04.2021 5 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Skvělé pokračování, postavy se suprově mění a akce je tam furt a i dialogy jsou důležité. Líbí se mi, že i jiné postavy zde dostaly své místo na akci a že ještě víc jen zkreslily krutosti Hladových her. Pěkná akce, emoce i vše ostatní se zajímavým koncem.

11.04.2021 5 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Skvělé zakončení plné emocí, zvratů a akcí. Všechny postavy se pěkně vybarvily a to, co nakonec udělala Katniss bylo nečekané. Skvělé hraní s emocemi a se psaním, skoro žádné slepé místo a způsob vražd byl až obdivuhodný. Tahle autorka ukázala, že něco v sobě má a já se budu těšit na každou její knihu, protože její styl je vážně osobitý a lehký, ovšem skrývá v sobě víc než se zdá.

11.04.2021 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Pro mě to bylo skvělé. Byl to můj první scénář, který jsem kdy přečetla a určitě nebyl špatný. Bylo skvělé ukázané, že Harry Potter není super otec a jeho vztah se synem a to stejné u Draca. Všechny ty akce apod. se mi strašně líbily(i když zase ta D. do které se zamiloval Albus). Ale bylo to pro mě fajne.

23.01.2021 5 z 5


Tvář vody Tvář vody Guillermo del Toro

Pro mě to byla úžasná kniha. Líbily se mi všechny postavy, jejich charakteristika apod. i nejasné popisování toho tvora. Řešilo se tam spoustu věcí a i ten jazyk byl suprovej. Mně se to strašně líbilo a i ten film byl super.

23.01.2021 5 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

Kniha nebyla špatná, i když připomínala hodně S. Kinga. Náměť a popis se mi vážně líbil, ale pokud máte rádi S. Kinga, tak budete asi lehce naštvaní za kopírování nápadu. :)

05.01.2021 3 z 5