Mlsnákočka Mlsnákočka komentáře u knih

☰ menu

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Právě jsem dočetla a říkám: “Vynikající! Přečetla jsem všechny díly této série a nikdy jsem nebyla zklamaná. Nevadí mi ani počet stran, naopak se v tom popisování rochním a všechno si dokážu detailně představit. Zprvu jsem byla trochu zděšena pročítáním chatů z Drekovy hry, ale bez nich by to zkrátka nešlo. To byl opravdu geniální nápad. Teď mě mrzí, že příběh skončil. Strike a Robin mně budou chybět. Moc jim fandím a už teď se nemohu dočkat pokračování.

18.04.2024 5 z 5


Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Tato série mě opravdu baví. Příběh psaný s lehkostí a humorem, se spousty podezřelých, zašmodrchaný tak, že se necháte lehce zmást. Dva výborní a sympatičtí detektivové mu dodávají eleganci a šmrnc.

28.03.2024 5 z 5


Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Výborná kniha. Napínavá, srozumitelná, s vynikajícími detektivy v akci. Přečetla jsem za dva dny a mám chuť jít do dalšího dílu.

12.02.2024 5 z 5


Loď plná nevěst Loď plná nevěst Jojo Moyes

Kniha, která se odehrává na pozadí skutečné události, je šmrnclá jemnou romantikou a silnými příběhy několika mladých žen - nevěst, které cestují za svými manžely do Anglie. O tom, že se toto opravdu odehrálo, jsem vážně neměla sebemenší povědomí. Autorka opět potvrdila, že patří mezi excelentní vypravěčky a jednotlivé příběhy čtyř žen tak spojila v jeden krásný a uvěřitelný román plný citu, bolesti, pochopení i souznění.

04.02.2024 5 z 5


Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

Přiznám se, že jsem od knihy očekávala něco trochu jiného, než červenou knihovnu. Těšila jsem se na barvité popisy Aljašky, nádherné scenérie a hromady sněhu. Místo toho nám autorka předkládá příběh o bush pilotech, kteří dopravují veškeré potřeby do míst s chybějící infrastrukturou a příběh dvou tak strašně odlišných lidí, kteří se (nevím, jakým zvláštním způsobem) do sebe zamilují. Inu, láska si nedá poroučet. Na mě to ale působilo příliš nevěrohodně a Jonah byl místy na pěst. Emotivní linka o setkání s otcem a s jeho nemocí se naopak velmi povedla a za to přidávám čtvrtou hvězdičku.

30.01.2024 4 z 5


Nová naděje Nová naděje Margit Steinborn

Knihu jsem četla ihned po přečtení prvního dílu a za to jsem moc ráda, protože jsem přímo dychtivě hltala pokračování osudů Hannah, Meliny a ostatních postav. Moc mě potěšilo, že autorka nevynechala ani Clarissu a Tristana, kteří zápolí s ranami minulosti a každý po svém se snaží napravit chyby, jež způsobil jejich manžel a otec, Peter. Jediné, co mohu knize vytknout, je neskutečný počet chyb a nějaké překladatelské nesmysly (např. přehozený slovosled), což by se nemělo stávat.

21.01.2024 4 z 5


Nové nebe Nové nebe Margit Steinborn

Hodně emotivní, osobními příběhy nadupaná kniha, která mě zasáhla. Jsem ráda, že jsem mohla nahlédnout do světa a mysli obyčejných německých občanů za 2. světové války. Dokonce jsem si i některé události vyhledala, abych se o nich více dozvěděla. Styl autorky mně sedl, nemám ráda zbytečný patos a také zabředávání do detailů všech hrůz, co se děly v koncentračních táborech. Oceňuji i krátké kapitoly, díky kterým je kniha přehlednější a lépe se mi pamatuje.

12.01.2024 5 z 5


Ztracená kapitola Ztracená kapitola Caroline Bishop

Mně se kniha líbila moc. Krásně napsaný příběh o hledání sebe sama, o přátelství, které přetrvává celá desetiletí, i o tom, že se nemáme bát přijímat nové výzvy, které nám život přináší. Autorka píše velice citlivě, přitom bez zbytečného patosu. Moc se mi líbilo i vnitřní rozmlouvání hlavních hrdinek se sebou samotnými, jejich fantazie a nezdolná touha žít si svůj život po svém. Neskutečně mě bavily i pasáže popisující Paříž a život ve Francii.

14.12.2023 5 z 5


Tři životy Tři životy Natasha Lester

Tak já také půjdu proti proudu všech nadšených čtenářů této knihy. Děj se ukrutně vlekl, spousta postav, které tam vůbec nemusely být a hlavní hrdinka se mi zdála trochu rozporuplná. Na jedné straně nesmírně statečná žena, špionka, která si umí dupnout a vymoci pro patryzány i nemožné, pravá ruka Christiana Diora a na druhou stranu ustrašená holka s nízkým sebevědomím.
Chtěla jsem dát dvě **, ale kapitoly o zakládání módního domu Christiana Diora mě zaujaly. Výborné je na konci knihy i Slovo autorky. Škoda, že autorka díky milostné lince sklouzla k lacinému románu typu “červené knihovny.

SPOILER:
A zápletku, kde se s Marchem kvůli ničemu rozjedou, tu jsem vůbec nepochopila. Ta část byla úplně mimo, jen natahování příběhu.

23.11.2023 3 z 5


Rozmarýnová zátoka Rozmarýnová zátoka Jenny Hale

Docela pochvalné komentáře tady jsou. Já bych to viděla tak na tři hvězdičky. Nějak mi vadily ty srdceryvné dopisy a jednoduchý děj bez větší zápletky.

09.10.2023 3 z 5


Lucy a hotýlek v Bretani Lucy a hotýlek v Bretani Dee Ernst

Tato kniha byla pro mě příjemným překvapením a četla se mi moc dobře. Hlavní hrdinka Lucy je chytrá a ambiciózní, má smysl pro humor a hlavně to není žádná naivní slečinka, která neví, co se sebou. Líbily se mně propracované dialogy, romantická zápletka nijak přemrštěná a uvěřitelná. Konečně někdo, kdo napsal inteligentní romanťárnu.

19.09.2023 5 z 5


Jak se dědí tajemství Jak se dědí tajemství Barbara O'Neal (p)

Začátek knihy se mi moc líbil. Autorka nás navnadila na nevšední zápletku a velké, až neskutečné tajemství. Škoda, že ta milostná linka byla tak trochu přitažená za vlasy. Nějak mně ti dva k sobě neladili dohromady a ten věkový rozdíl už vůbec ne. Pro letní romantické čtení však doporučuji.

10.09.2023 4 z 5


Pět set mil od tebe Pět set mil od tebe Jenny Colgan

No, po přečtení této knihy jsem poněkud rozpolcená. Knihy Jenny Colgan mě vždycky bavily a rozesmály, ale o této poslední to nemohu říct. Přijde mi, že ji psala jakoby z donucení, jen aby něco honem napsala. Jak už tu někdo psal, spíchnuté horkou jehlou. Nepravděpodobný příběh, hlavní hrdinka sice sympatická, ale nějak jsem si k ní nemohla utvořit kladný vztah. Taky ze začátku knihy, kde autorka popisovala Londýn, jsem byla hodně zklamaná a kdybych náhodou chtěla do Londýna zavítat, hodně dlouho bych přemýšlela, jestli vůbec

26.08.2023 3 z 5


Poslední zahrada v Anglii Poslední zahrada v Anglii Julia Kelly

I když začátek byl trochu zmatečný a přeskakování v ději mě mátlo, příběh jedné zahrady a pěti žen v různých časových obdobích se mi líbil.

25.06.2023 3 z 5


Dům vůní Dům vůní Martina Sahler

To byla tak krásná kniha, že si teď nechávám pár dní od čtení pauzu a nechávám ji v sobě doznít. Cesta za svým snem, nádherné popisování kompozic všemožných vůní a střípky z historie dvou významných parfumerských dynastií mě naprosto pohltily.

12.05.2023 5 z 5


Vinice v Provence Vinice v Provence Ruth Kelly

Kniha plyne poklidným tempem, žádné velké zvraty nečekejte. Příjemně se čte a hlavní hrdinové jsou sympatičtí. Nějaké mouchy se samozřejmě najdou, ale slunná Provence a hledání nového smyslu života vás bude bavit.

25.04.2023 3 z 5


Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Dlouho se mi nechtělo do knihy pouštět kvůli slabšímu hodnocení tady, ale já jsem s příběhem spokojena. Kniha se velice dobře čte a vztahová témata vedou k zamyšlení.

11.04.2023 4 z 5


Skříň plná Diora Skříň plná Diora Natasha Lester

Souhlasím s komentářem Mark26, přesně tak to cítím i já. Hodně červená knihovna, šaty desítky let ukryté ve skříni a ihned si je hlavní hrdinka obleče, atd, atd
Nesdílím všeobecně nadšení pro tuto knihu. Námět přitom velice dobrý, škoda.

22.03.2023 3 z 5


Zahrada v měsíčním svitu Zahrada v měsíčním svitu Corina Bomann

Moc krásná kniha se zajímavým nápadem, a tím je odkrývání tajemství starých houslí. Hlavní hrdinové jsou velmi sympatičtí a já jsem s velkou radostí a dychtivostí hltala každou stránku, abych se s nimi dobrala pravdy a šťastného konce.

04.03.2023 5 z 5


Vražda ve Večernici Vražda ve Večernici Anthony Horowitz

Povedené dílo. Autor spojil dva detektivní případy do jedné knihy a vytvořil tak ještě zajímavější a napínavější počtení. Vy sledujete, přemýšlíte, dedukujete a srovnáváte, která postava se od té které odvíjí….. Moc se mi to líbilo.

06.02.2023 5 z 5