Miliamka Miliamka komentáře u knih

☰ menu

Sladká nevědomost Sladká nevědomost Danielle Lori

Nebylo to na 5 hvězdiček, na to mi tam něco chybělo. Kniha je opravdu čtivá, vtipná, kde být vtipná má, napínavá i dramatická. Druhý díl si přečtu, ale asi spíš kvůli Christianovi než kvůli Gianně.

26.03.2023 4 z 5


Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

Sama úplně nevím, jak tuto knihu hodnotit. Začátek byl skvělý (četla jsem v letadle a ani jsem si nevšimla, že jsme vzlítli), bohužel v druhé části kniha ztratila dech a připadalo mi to spíš jen jako mechanické popisování toho, co se děje. Třetí část už byla zase lepší. Celkově takové hodně na houpačce - chvilku dobrý, chvilku špatný. Nicméně knize se nedá upřít, že nenávisti, násilí ale i odpuštění a lásky je v ní hodně a donutí vás se zamyslet.

13.02.2023 4 z 5


Jezdec Jezdec Skye Warren

Druhý díl se mi nelíbil tak moc jako ten první. Na druhou stranu, jako prostřední díl funguje víc než dobře, není to jen hloupá výplň. Tajemstvá vyplouvají na povrch pomalu, ale o to s větší silou. Se sérií rozhodně pokračuju a těším se na další díl.

09.02.2023 4 z 5


Rapsodie Rapsodie Laura Thalassa

Potřebuju druhý díl! Dokonalá knížka na odreagování a odpoutání se od ostatních problémů. Vtáhne a nepustí, dokud nedočtete do konce. Souhlasím, že je to hodně podobné Maasové a takový trošku mix Dvorů a Trůnu, ale funguje to správně. Chemie mezi hlavními postavami je silná a drží vás ve střehu. Můžu jen doporučit a těším se na další díl.

09.02.2023 5 z 5


Zasvěcení Zasvěcení Tijan (p)

Knížku jsem začala číst až po přečtení místních recenzí a proto jsem pořád čekala na tu zmatenou část. No dočkala jsem se jí až na konci, který je opravdu odbytý a zbytečně urychlený. Kash je boží i s těmi jeho tajemstvími. Bailey má hrozné jméno a chvílemi je protivná, ale autorka asi neumí psát sympatické hlavní hrdinky. Přesto všechno mě knížka opravdu bavila a nedokázala jsem ji odložit. Teším se na další díl.

04.01.2023 4 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Jak už tu několikrát zaznělo - King je ujetý, manipulativní, majetnický sociopat, který by rozhodně neměl být brán jako norma ideálního knižního hrdiny. Ale neuvěřitelně dobře se o něm čte. Začátek byl pro mě trochu rozvleklý, ale pak se to správně rozjelo. Tajemství a podezření dýchá snad z každé kapitoly a přidává knize neotřelost. Určitě si přečtu i další díly, mám spoustu otázek, tak snad přijdou odpovědi.

02.01.2023 5 z 5


Ramsay Ramsay Mia Sheridan

Většina knihy je výborná, napínavá, zábavná, nutí číst dál. Ale pak se všechno zhroutí, místo, aby si hrdinové v knize promluvili jako normální dospělí lidé, tak se týrají a izolují. Pak najednou během dvaceti minut Lydie dospěje, u Ramseyho to trvá i pár facek dýl. Konec je tak sladký, že jsem vážně ráda, že to skončilo..
Přemýšlím, kde jsem udělala chybu, ale já prostě nevidím to úžasné poslání této knihy o odpouštění.. Je jen jako jedna z mnoha knih, co jich na trhu je. A to přitom Sběratel přání byl úžasný a jiný.

23.10.2022 3 z 5


Sváděj mě Sváděj mě Stacey Kennedy

Tahle knížka je hodně jednoduchá, naivní a urychlená. Snad poprvé bych byla radši, aby knížka měla o cca 80 stránek víc..

26.09.2022 3 z 5


Cizí dluh Cizí dluh Kinga Litkowiec

Přidávám komentář až po měsících od přečtení, možná proto tak krátký - odporní lidé se chovají odporně k sobě navzájem i k ostatním lidem. Příliš vulgární, hrubé, ale hlavně s důrazem na značkové oblečení a šperky. Ne díky.

18.09.2022 odpad!


Pěšec Pěšec Skye Warren

Ehm, to byla jízda. Dost mi to připomínalo Nemilosrdného krále. Gabriel je správně vykreslený jako muž protikladů a věřím, že spousta věcí bude dávat větší smysl až v dalších dílech. Knížka je krátká, napínavá, bavilo mě odhalování minulosti po kouscích a těším se na pokračování.

18.09.2022 5 z 5


Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

Nechápu, proč jsem knížku tak dlouho odkládala. Skvělý děj, napětí, romantika. Valek je taková kombinace Snapea, Supermana a Hitmana. Kvůli tomu bych se možná i rozvedla. Těším se na další díl.

20.08.2022 5 z 5


Jax Jax Kristen Callihan

Nádhera. Byl to dojemný, romantický příběh, kde si hlavní postavy hledají své místo v životě i způsob, jakým se vyrovnávají s minulostí. Deprese popsány realisticky až děsivě dobře. Za mě nejlepší díl série.

21.07.2022 5 z 5


Zrádná říše Zrádná říše Julie Johnson

Nejlepší díl. Ne že by se něco výrazně změnilo - E je pořád uplakánek, pořád se nimrá ve svém nitru a zase je to jakoby se USA se všemi svými specifiky přenesly do Evropy, ale nějak svižněji to utíkalo a líp se to četlo. Nebo možná se moje nálada po půl roce zlepšila.

29.06.2022 4 z 5


Oheň a led Oheň a led Julie Garwood

Ha, úplně náhodně jsem tuto knížku přečetla po jiné, co se také odehrává na Aljašce. Myslím, že na popisek knížky stačí - romantika s trochou dramatu. Ale v současné náladě mi to sedlo.

18.05.2022 4 z 5


Slepá vášeň Slepá vášeň Meg Cabot

Tohle byla paráda. Příjemná vtipná knížka a pachatel pro mě byl vlastně docela překvapení.

18.05.2022 4 z 5


Hořké sousto Hořké sousto Chloe Neill

Tak tohle mě po dlouhé době zase bavilo.. Asi dám Merit ještě šanci s dalšími knihami.

18.05.2022 4 z 5


Obnažená Obnažená Sylvia Day

Uznávám, nedočetla jsem do konce. Ale někde kolem strany 150 se ve mně něco zlomilo a já knížku prostě musela odhodit. Dokonce se už pár dní poté plácám a nechci otevřít novou knížku.. Uch, Eva osciluje mezi hysterkou s traumatem, co pořád utíká a sexy "mašinou" co může pořád a chce víc. Nenene, potřebuju aspoň trochu logiky v chování knižních postav.

22.04.2022 2 z 5


Polibek půlnoci Polibek půlnoci Lara Adrian (p)

Nečetla jsem Bratrstvo Černé dýky (možná napravím) a asi proto se mi kniha tolik líbila. Zápletka není nic extra, postavy taky ne - plno klišé, ale styl, jakým je knížka psaná mě baví a nutí číst dál.

16.04.2022 4 z 5


Bouří prokletá Bouří prokletá Patricia Briggs

Tohle je jeden z nejlepších dílů! Líbilo se mi, jak se tady všechno budované v předchozích dílech protnulo. Zee (a Tad), Wulfe, Elizaveta, Stefan a nově Sherwood a Larry jsou mnohovrstevnaté zajimavé postavy, které se postaraly o udržení humoru, napětí, dramatu i překvapení. Teším se na další díl.

16.04.2022 5 z 5


Taju pro tebe Taju pro tebe J. T. Geissinger

Možná v tom vidím něco víc, ale za mě teda vložení té "psychologické" části o negativním přístupu k ženskému tělu a vlastnímu shazování se, bylo úžasné, nenásilné, ale k zamyšlení. Knížka parádní, emotivní, romantická i vzrušující.. Zaslouží si plný počet.

11.04.2022 5 z 5