Polibek půlnoci

Polibek půlnoci https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46642/bmid_polibek-pulnoci-0sS-46642.jpeg 4 370 67

Půlnoční rasa série

1. díl >

Polibek půlnoci je první díl upírské milostné ságy americké spisovatelky Lary Adrian. Autorka ve svém poutavém románu stvořila temný svět, v němž se mistrně mísí napětí se scénami plnými spalující vášně. Kniha, která byla přeložena do několika jazyků, si získala příznivce po celém světě. Tajemný přitažlivý cizinec pozoruje hlavní hrdinku, mladou fotografku Gabrielle, v přeplněném tanečním klubu. Dívka se později stane svědkyní brutální vraždy a děj nabírá nečekané obrátky. Gabrielle je uvržena do světa, o němž doposud neměla tušení - do světa plného stínů, kde žijí upíři, jejichž existenci si běžní lidé vůbec neuvědomují, a kde hrozí vypuknutí krvavé války. Lucan Thorne je upír, jehož posláním je už po staletí chránit nic netušící lidstvo před hrozbou zvrhlých upířích soukmenovců, kteří propadli zhoubné závislosti na krvi. Když potká půvabnou Gabrielle, jeho život se rázem změní. Ve chvíli, kdy si Gabrielle vyberou za terč jeho nepřátelé, pouští se sám do boje o její záchranu - USA Today bestseller 2007 - Award Winner 2007 - Borders Books Bestselling Debut Novel (nejprodávanější kniha v druhém největším řetězci knihkupectví v USA) - Evokující, svůdný, smyslný, vstupte do upířího světa a budete okouzleni. - J. R. Ward NY Times bestselling author... celý text

Žánr:
Horory , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Brána
Originální název:

Kiss of Midnight , 2007


více info...

Přidat komentář

Artep071
20.02.2024 4 z 5

Čtivé, zábavné a napínavé .
Oba hlavní hrdinové jsou sympatičtí a jejich vyvíjející vztah byl poutavý.

Mi-šu-le
26.01.2024 5 z 5

Kniha splnila má očekávání. Příběh měl spád, žádný extra dlouhý protahování, postavy si mě získaly a celkově mě to moc bavilo. Vlastně jsem ani nečekala, že se mi kniha bude až tak líbit a budu hltat každou stránku až do dvou do rána. Oceňuji, že na fyzický kontakt hlavních postav jsem nemusela čekat 150 stránek. Tyhle příběhy čtu proto, že nemusím přemýšlet, děj i konec je předvídatelný, atmosféra temná a vzrušení všudypřítomné. Nic víc od takového žánru neočekávám a ani nechci.


jitka_dankova
06.06.2023 1 z 5

Prostoduchý erotický upíří příběh, který mne bohužel ničím nezaujal. Postavy byly příliš ploché, příběh nesmyslný, rozhodnutí nelogická, situace přitažené za vlasy. Nicméně díky diskutujícím jsem se dozvěděla o existenci série Bratrstva Černé dýky, kde bych mohla najít obdobný příběh, ale propracovanější.

scarletblue
25.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Knížka se mi líbila. Jasně Polibek půlnoci není ve svém žánru nic nového, jen upíři zase z trochu jiného soudku. Ale líbila se mi. Erotika na krátké zimní večery jako dělaná.
Spoiler: Nejvíc se mi na tom líbí pojetí Vyvolených, kdy žena, která si vybere daného úpíra a on ji se nemusí vzdát svého lidství, aby s ním mohla zůstat. Jasně, všechno je to fikce, ale vždycky se mi zdálo poměrně nelogické, že je hl. hrdinka ochotná vzdát se všeho, rodiny, přátel i svého života, aby mohla být se svým "milovaným". Vždycky jsem byla toho názoru, že pravá láska nebera, ale dává. A v této sérii mi toto spojení upíra a lidské ženy přijde pěkné. To byl taky důvod proč jsem se nesmířila s Twilight. Jasně, ať si Bella tvrdí co chce, pro mě byla jen puberťačka, která se fanaticky zamilovala do přes sto let starého upíra (který mimochodem měl mít rozum a nesvádět tuto nácku) sotva ho poznala. O dost lepší byl pak vztah Diany a Matthewa v Čase čarodejnic. Vyvstala mi však otázka, co si náš šarmantní upír počal po cca. padesáti letech, poté co přišel o svou životní lásku? Půlnoční rasa prostě ukojila veškerou mou zvědavost a i přes jednoduchý příběh se mi líbila. Takže za mě, plný počet hvězdiček za nepříliš promakaný děj, ale jak se zdá, tak promyšlený svět.

Kocicakmartinek
29.01.2023 5 z 5

Zbožňuji knihy této autorky, dokonalé spojení vášně, světa upírů a erotiky vše zabalené ve velmi napínavém kabátku

petulik330
21.01.2023 4 z 5

Kniha se mi velice líbila. Jelikož jsem bratrstvo nečetla nemohu soudit jeslí se jí tato kniha podobá.
Děj docela zábavný, rychle ubíhal, hlavní hrdinové byly sympatičtí. Kromě toho kniha obsahovala lásku, taky trochu toho sexu.
Velice se mi líbilo zdůvodnění kde se upíří vzali.
Už se těším má další díl této série.

Ewe291
09.09.2022 4 z 5

No ano je tam podobnost s Bratrstvom, ale ...
Ako nehovorim ze je to zle len tu mi nieco chybalo.... Ani neviem co presne ale asi väcsia akcia viac dominancie a viac odvahy. Ale inak fajn

romca4180
26.04.2022 2 z 5

Musím souhlasit s předchozími komentáři, že se to až nápadně podobá Bratrstvu.. Jen s horším slohem.. Ani nevím, jestli mám po tomhle chuť na další díl :-/

Miliamka
16.04.2022 4 z 5

Nečetla jsem Bratrstvo Černé dýky (možná napravím) a asi proto se mi kniha tolik líbila. Zápletka není nic extra, postavy taky ne - plno klišé, ale styl, jakým je knížka psaná mě baví a nutí číst dál.

miiiiiinka
21.09.2021 2 z 5

(SPOILER) Chápu zdejší přirovnávání k Bratrstvu Černé dýky, ale zároveň je to tedy pro Wardovou i docela urážka, protože tohle je opravdu hodně slabá napodobenina. Ani po 300 stránkách se autorka nedokáže rozhodnout, zda se více zaměřit na romantickou linku, nebo na válku mezi upíry. Výsledkem je, že obě dějové linky jsou dost nedotažené. Hlavní hrdinka je neslaná nemastná a většina postav až příliš stereotypní - samozřejmě nesmí chybět ani ajťák "počítačový mág" jehož "IQ se vymykalo tabulkám" a jehož "zručnosti v boji s mečem vyrovnal jen jeho intelekt ostrý jako břitva" - nevím, jestli jsem zaujatá, ale proboha!
Jedno velké klišé.

Pain
19.04.2021 2 z 5

Přečteno. Občas jsem si musela povzdechnout.
Podobnost s BČD je velká. BČD je přeci jen o stupeň (možná dva) lepší.
Původ upírů mě opravdu velmi pobavil.
Na základě recenzí dám šanci druhému dílu.

munka
21.03.2021 3 z 5

Niekoľko kníh s upírskou tématikou mám prečítané, tak som chcela skúsiť aj túto autorku.
Taký stred. Kniha má nenadchla, ale ani nesklamala. Splnila však ďalší bod výzvy.

marie2577
03.12.2020 3 z 5

Hezké vtipné romanticke

johana3160
09.08.2020 4 z 5

(SPOILER) Kniha byla dobra a mela spad, nemohla jsem si stezovat, ze by se dej vlekl i kdyz “akce” bych uvitala vic, prosla mi takova o nicem, proste jen vlezt do skladu odkraglovat trochu se zapotit a hotovo.. ale jinak pekny pribeh, zajimave postavy ktere nenudi a az na trochu preslazeny konec (posledni kapitolu), to bylo fajn. Co me teda pobavilo a nuti me se uchechtnou,vzdycky, kdyz si na to vzpomenu jsou upiri/mimozemstani? To jako fakt? :oD no tak dobre :oD proc ne :oD
Edit: jo nekdo psal ze je je to podobne BCD, prvni dil snad, pak se to cim dal vic odlisuje, za me osobne jsem tuhle serii cetla radsi nez Bratrstvo, protoze me nerozciloval styl psani autorky

Domča153
23.06.2020 2 z 5

(SPOILER) Za mě je zde až moc velká podobnost s Bratrstvem černé dýky přesto to ale není tak dobré jako BČD. Wrath-Lucan více méně je první díl to samé .. vůdce skupiny se zamiluje do holky která je spojena aniž by to věděla s upířím světem, unesou ji zachrání ji velká láska konec.. skupina má i charakterově/vlastnostmi podobné členy. Zkusím další díl ale nemyslím si že se něco změní ikdyby zde nebyla podobnost s BČD knížka by nebyla nic moc ..

martina.tim
06.01.2020 4 z 5

Tato kniha byla náhodný výběr v knihovně. Jelikož teď jedu na vlně upírů, tak to byla jasná volba. Upřimně jsem nečekala, že to bude taková eroťárna :) docela mě překvapila. Co se mi na knížce líbilo bylo to, jak autorka zobrazila svět upírů. Je to něco jiného než jsem doposud četla. Zdál se mi více surovější a drsnější. Tedy až na ten mimozemský původ, tomu jsem se musela zasmát. Každopádně pěkná oddechovka.

Evka3814
06.12.2019 5 z 5

No prostě miluju upíří příběhy,zhltla jsem to jak malinu:D jediný co mě moc nesedělo bylo to s těma mimozemšťanama to už je trochu přestřelené:( No každopádně se těším na Danteho a Tegana

havrmoni
24.10.2019 3 z 5

Před touto knihou jsem četla sérii Strážkyně Riley Jensonová a u posledního dílu jsem napsala, že se mi líbilo jak žijí lidi a nelidi vedle sebe a vědí o sobě a tak. Že nemám ráda ty holky co se dostanou k nějakému nadpřirozenu a než něčemu uvěří atd. je konec knihy. No tak to je přesně tohle. Vlastně je to romantika s upíry. Hrdinka mě moc nebavila , jen ti upíři byli zajímavý. Uvidím jak se to bude vyvíjet dál. Spíše to vypadá, že co příběh to jedna dvojice a trocha toho boje kolem.

moudivlacek
25.08.2019 3 z 5

Sice nemusím ani upíry, ani vlkodlaky apod., přesto jsem si toto dílko s chutí přečetla. A líbilo se mi. Především pak to, že i upíři byli dobří a zlí, jejich boj, jejich láska i jejich čest. Naproti tomu pak hlavní hrdinka Gabriela má chvíli co dělat, aby pochopila, kdo je, kam patří a jaký je její osud. A to samé i vůdce dobrých upírů Bojovníků Řádu. Konec pak přináší jasnou zprávu, že další díl bude rozhodně zajímavý na boj mezi upíry.

miruska1
28.07.2019 5 z 5

super. Kniha sa mi velmi pačila......

Štítky knihy

upíři erotika pro dívky

Autorovy další knížky

Lara Adrian (p)
americká, 1966
2010  76%Polibek půlnoci
2011  81%Polibek šarlatu
2014  83%Popel půlnoci
2012  83%Procitnutí půlnoci
2013  84%Závoj půlnoci

Kniha Polibek půlnoci je v

Právě čtených3x
Přečtených580x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených31x
Knihotéce259x
Chystám se číst142x
Chci si koupit19x
dalších seznamech5x