miczoken miczoken komentáře u knih

☰ menu

Šedý muž Šedý muž Mark Greaney

Knihu jsem začala číst v únoru. Přečetla jsem pár kapitol a pak jsem ji odložila. Je napsána čtivě, četlo se to opravdu dobře, ale mne moc příběh neoslnil, není to můj šálek čaje. V pondělí jsem se přinutila ji vzít do ruky znovu a začala číst od začátku, v úterý jsem ji dočetla. I přes počáteční nechuť (k tématu) jsem se nemohla odtrhnout, litovala jsem, že už je půlnoc, a těšila se, až budu budu moci druhý den pokračovat ve čtení. Hlavní hrdina mne bavil; i když to byl zabiják, přesto byl čestný a já mu opravdu fandila.

06.07.2022 5 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Tento dárek od Ježíška jsem v podstatě přečetla jedním dechem. Příběh se čte velmi dobře, je napínavý, hrůzostrašný, má děj. Bohužel je jedna věc, která tuto knihu celkem degraduje - a tou je gramatika. Po páté hrubce jsem je přestala počítat. Pravidla měkkého i a tvrdého y se učí na prvním stupni základní školy.

01.02.2022 5 z 5


Nečíst Nečíst Miroslav Krobot

Nečekala jsem, že se mi to bude tak líbit. Povídky nějak moc v lásce nemám, raději mám knihy s dějem "od začátku do konce". Prvotinu pana Krobota jsem si koupila jen a pouze kvůli němu, byla jsem zvědavá, co napsal. Zezačátku jsem trochu tápala, ale nakonec jsem všechny jeho povídky přečetla jedním dechem. Jsem ráda, že je "Nečíst" v mé knihovně, určitě se k ní znovu (a ráda) vrátím.

25.07.2020 5 z 5


Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

"Motiv X" je zatím poslední díl série o Fabianu Riskovi. A hned zezačátku se přiznám: jsem opravdu zklamaná. Čtvrtý díl totiž končí v tom nejlepším!! A další díl má vyjít až někdy v květnu!! Nemám ráda, když něco skončí uprostřed a já mám čekat 1/4 roku na pokračování.

Jinak je kniha opět poutavě napsána, je napínavá, i když v některých případech již předvídatelná. Některým čtenářům vadí peripetie Fabianových nejbližších, podle mého názoru je to ale lepší, alespoň je vidět, že i ten sebelepší detektiv je jen a jen člověk, součást své rodiny, kterého trápí běžné věci jako nás ostatní (starosti s dětmi, nevěra, lhaní).

17.02.2020 5 z 5


Osmnáct pod nulou Osmnáct pod nulou Stefan Ahnhem

U tohoto třetího dílu série Fabian Risk jsem tak nějak už tušila, kdo by mohl být ten "zlý", z předešlých dílů se to tak nějak dá odpozorovat. Příběh je opět napínavý, brutální a propletený. Sice se občas zamotávám v dost velkém množství osob (a hlavně obětí), ale i tak je to kniha, která se mi velice líbila a kterou mohu jen doporučit.

17.02.2020 5 z 5


Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

"Oběť bez tváře" se uvádí jako první díl série Fabian Risk, ve skutečnosti je to však již díl druhý, který navazuje na "Devátý hrob".

Tento pro mne nový autor mne svým poutavým čtením velmi zaujal, již mám všechny jeho doposud u nás vydané knihy v knihovně. "Oběť bez tváře" nepřekvapuje svou brutalitou a vynalézavostí. Je to dobře a napínavě napsaná kniha, která mne pohltila hned od začátku a pustila až na konci, abych hned sáhla po dalším díle.

17.02.2020 5 z 5


Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

Kniha "Devátý hrob" se sice uvádí jako 2. díl série Fabian Risk, ve skutečnosti je to však díl první. Kdo četl všechny knihy, zjistí, že po této následuje "Oběť bez tváře", ve které se zmiňují skutečnosti z "Devátého hrobu".

Jinak jsem byla mile překvapena, když mi Ježíšek "naježil" pod stromeček dvě knihy z této série. Myslela jsem si, že už mne severské detektivky nemohou moc překvapit, opak je však pravdou. Vždy když se začtu do takové knihy, kde není problém se potkat s brutálními a sériovými vrahy, kdy si koušu nehty napětím, tak se po odložení knížky rozhlédnu a oddechnu si, když si uvědomím, kde jsem. A pak si řeknu: "Tady je ale tak krásně..".

Takže shrnutí: Vy, kdo jste slabší nátury a máte velkou představivost, raději tuto literaturu vynechte a vezměte do ruky nějakou pohádku. :-)

17.02.2020 5 z 5


Kde se skrývá ďábel Kde se skrývá ďábel Craig Russell

Knihu jsem dostala jako dárek, hned jsem se podívala do této databáze, jak na tom je. Super! Je v červených číslech!! Takže jsem se do ní s chutí pustila. Velice se mi líbilo téma první republiky, navíc by to měla být napínavá kniha. Jenomže jsem nakonec trochu zklamaná. Pro mne osobně to nebyla kniha, od které bych se nemohla odtrhnout, kterou bych drtila ve dne v noci. Klidně jsem ji odložila na týden a vůbec mi to nevadilo. Ale musím přiznat, že se kniha jako taková, když už jsem se do ní začetla, četla celkem dobře. Je příjemně napínavá, je tam rozvinuto velice zajímavé téma. Možná se k ní někdy vrátím, možná jí dám druhou šanci a opravím hodnocení.

05.05.2019 3 z 5


Zmizelé z Cooley Ridge Zmizelé z Cooley Ridge Megan Miranda

Musím přiznat, že jsem si tuto knihu po dokončení musela přečíst ještě jednou. Nebylo to z toho důvodu, že by mne tak zaujala, spíš jsem si musela sama udělat jasno v tom, jak vlastně děj následoval, proto jsem ji musela číst od konce. Navíc mi hrdinka byla od samého začátku velice nesympatická, takže se mi to zezačátku četlo dost těžko. Ke konci jsem sice k ní své sympatie přehodnotila, přesto dávám knize pouze 4* z 5.

23.07.2018 4 z 5


Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Zase jsem musela krást chvilky, abych knihu dočetla. Nejvíce mne "dorazil" příběh Rose, té holce bych přála v další knize pohodu. Jinak se musím přiznat, že ty "blbky", o kterých tato detektivka je, mi strašně lezly na nervy, ale nečekala jsem takový konec. Těším se na další knihu o Carlu Morckovi a jeho kolezích.

23.07.2018 5 z 5


Elsyino tajemství Elsyino tajemství Camilla Läckberg

Fakt se mi to líbilo. Autorka mne hodně zaujala, toto nebyla její první kniha, kterou jsem přečetla. Asi se brzy pustím do další.

04.07.2018 5 z 5


Horké peníze Horké peníze Dick Francis (p)

Je to jedna z mých velice oblíbených knih, ke které se stále vracím, i když vím, že "vrah je zahradník". Knihy Dicka Francise jsou pro mne odpočinkovou četbou, pokaždé v nich nacházím něco nového, i když jsem je četla minimálně 15x.

18.08.2017 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Tak mám takový pocit, že si asi pořídím další knihu - "Noční lov". Se čtením nešlo přestat, "Dívka v ledu" je moc dobře napsaná.

31.07.2017 5 z 5


Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Vždy, když čtu knihy severských autorů, si říkám, proč jsou ty příběhy tak ponurné a brutální. Může to být tím, že tam mívají méně sluníčka? Nevím, ale i přesto se mi i tato kniha velice líbila, měla jsem problém ji odložit. Pan Jussi Adler-Olsen patří mezi mé oblíbené spisovatele, jsem ráda, že jsem všechny jeho knihy četla. Dávám 5*.

21.07.2017 5 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Myslím, že by pan Nesbo měl se psaním jakýchkoliv knih přestat. Protože jakmile se do kterékoliv z nich pustím, nemůžu přestat se čtením. Čtu celý den, čtu dlouho do noci, domácnost chátrá, děti trpí hlady, partnera nevnímám... :-D

Ne, byl to pouze vtip, už se těším na další knihu. Při čtení prvních knih o Harry Holeovi jsem byla zděšena zvrhlostí a brutalitou příběhů, ale už jsem si zvykla. "Žízeň" jsem četla jedním dechem, kousala si nehty (obrazně), držela palce obětem (marně). Vrahem byl nakonec jeden ze dvou mých kandidátů (ale není to tím, že bych byla tak prudce inteligentní, spíš jsem to odhadla podle zápletek předešlých knih Jo Nesba). Každopádně za mne 5*.

21.07.2017 5 z 5


Oběšení psi Oběšení psi Jens Henrik Jensen

Četlo se to hodně dobře, měla jsem problém knihu odložit. Hlavní hrdina mi byl hned od začátku sympatický a držela jsem mu palce. Bohužel mne na této knize zklamala jedna věc - dost často ve větách chyběla slova, jiná zase byla špatně gramaticky rozdělena. Jasně, na kvalitě příběhu to nic nemění. Jen by si vydavatelé knih měli dávat pozor, jakou "kvalitu" vypouštějí do světa.

09.01.2017 5 z 5


Uzol Uzol Dominik Dán

Toto je první kniha od Dominika Dána, kterou jsem přečetla. Líbilo se mi to, jen mi vadila jedna věc: ten překlad ze slovenštiny do češtiny mi fakt přijde zvrhlý a naprosto zbytečný..

09.09.2016 5 z 5


Tak zítra Tak zítra Tore Renberg

Tak nevím. Dalo se to číst, ale bylo to strašně roztahané a ukecané. A Rudi a Jan Inge mi neskutečně lezli na nervy. Sice mi to dlouho trvalo, ale knihu jsem nakonec dočetla, ke konci se to konečně začalo trochu "hýbat".

12.06.2016 3 z 5


České Vánoce České Vánoce Jitka Pastýříková

Hezké koledy, říkanky a pranostiky, které se budou malým dětem líbit.

06.01.2016 5 z 5


Dětem Zdeněk Miler a Krtek Dětem Zdeněk Miler a Krtek Hana Doskočilová

Krásné pohádky, říkanky a básničky, doprovázené ilustracemi jednoho z nejlepších našich autorů.

06.01.2016 5 z 5