MichaLela MichaLela komentáře u knih

☰ menu

Příliv démonů Příliv démonů Laurie Forest

Trochu přeplácané přehnaným popisem územi Noiů, všude tisíce run a samá fialová. Ale když pominu toto, tak velmi povedená kniha. Příběh mě bavil, různé rozuzlení v knize a Vogelova hrůzná magie, tomu dávám palec nahoru. Myslím, že další díl bude pecka :)

24.11.2023 4 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Musím dát plný počet. Ano, je tam až příliš 'do prasečí řitě', hlavní hrdinka je zbrklá malá holka co do všeho skáče po hlavě a ano, občas jsem nechápala vývoj děje, ale! Naprosto skvěle vymyšlený svět, líbí se mi jak se vykresluje hlavní motiv. Spoustu překvapujících zvratů, a ten konec tohoto dílu? Já věděla že se tenhle díl zvrtne! Od začátku byl napínavý jako blázen a teď se nemůžu dočkat dalšího. Těžko uvěřit, že toto dílo pochází od české autorky, lepší jsem v našich končinách nečetla.

13.10.2023 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

No toto! První polovina pomalejší, ale pak mě to vcuclo. Totálně a naprosto. Výbornej příběh plný zvratů, napětí, strachu.. Ve druhém díle je spoustu otevřených záhad, doufám že trojka bude plná wtf momentů, úplně to k tomu svádí. Zamilovala jsem si svět v knize.

09.10.2023 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Za mě dobrý. Perfektní svět, vyprávění mě vtáhlo a na to že bylo v knize málo akce, bylo čtení velice poutavé. Bodík strhávám, jelikož je příběh lehce předvídavý a představovala bych si více setrvání v temném světě sklenařů. Ale to jsou už jen mé subjektivní pocity :) Kniha za přečtení rozhodně stojí. Ocenila jsem slovníček v zadní časti knihy, mínus bylo, že jsem ho objevila až před koncem

29.09.2023 4 z 5


Znamení draka Znamení draka Angie Sage

Až knížky pro děti, mě se tahle sága líbí i v mých 30 letech :) Perfektně relaxační čtení. Hezký příběh, kde se pořád něco děje, ještě jsem se v knize nenudila

11.09.2023 4 z 5


Magyk Magyk Angie Sage

Pohádka :) Čtu to tedy v dospělosti, ale je to přijemný a čtivý příběh plný akce. Za mě lepší než třeba Hobit

20.07.2023


Zlatý kompas Zlatý kompas Philip Pullman

Poutavý příběh. Sice mi trochu vadil věk hlavní hrdinky, přišel mi příběh díky tomu hodně pro děti, ale děj mě zaujal a upoutal. A konec mě přesvědčil k tomu číst dál. Trošku doufám, že se kniha v dalších dílech zbaví toho nádechu dětského přiběhu.

10.01.2023 3 z 5


Zaklínač – komplet 7 knih Zaklínač – komplet 7 knih Andrzej Sapkowski

Zaklínače jsem si přečetla na základě pozitivním hodnocení a doporučení. Ale ne, hodnotím sérii hodně slabě. Každá kniha psaná jiným stylem, v čemž jsem se ztrácela. Od Ciri jsem čekala mnohem větší wow, celkově jsem čekala nějaký wow efekt. Ale ten se nedostavil. V posledním díle jsem části knihy přeskakovala a jsem ráda, že to mám za sebou. Nevím, jestli si přesčtu i Bouřkovou sezónu. Opravdu za mě je Zaklínač nadhodnocený.

22.11.2022 3 z 5


Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Já si nemůžu pomoct, ale čekala jsem od Zaklínače mnohem víc. Tento díl se mi zdál nejslabší, přeskakovala jsem stránky..

22.11.2022 3 z 5


Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Tak v tomto díle jsem se krapet nudila. Pořád čekám od Zaklínače víc, podle ostatních ohlasů. Možná to je ta chyba? Každopádně ke konci se nám příběh pěkně rozjel, takže jdu opět s velkým očekáváním na další díl :)

10.10.2022 4 z 5


Křest ohněm Křest ohněm Andrzej Sapkowski

Tento díl mě ze série zatím pohltil nejméně, ale pořád si zaslouží plný počet :) Zaklínač je série chytlavá, ale pořád čekám na ten wow efekt.

15.09.2022 4 z 5


Čas opovržení Čas opovržení Andrzej Sapkowski

I přes to že jsem v určité chvíli měla dost problém s postavami a dějem, naprosto jsem se ztratila, tak kniha byla zatím nejlepší z celé série. Příběh se pěkně rozjel a je plný napětí. Za mě 5

05.09.2022 5 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Tak oproti prvním dvou dílům, tohle mělo fakt spád. Zaklínač se nám začíná pěkně rozjíždět :)

31.08.2022 5 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Zatím mi to přijde jen jako taková pohádka, ale prý to bude lepší a lepší, tak se nenechávám uchlácholit :)

22.08.2022 3 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Já nějak nechápu co na téhle knize lidi uchvátilo. Za mě teda rozhodně ne. Děj je šíleně rozkouskovanej, tisíc zbytečných postav který tomu dodávají ještě větší zmatek a než si zapamatujete jméno nějaké postavy tak umře. Navíc se tam nic moc neděje. Tuto knihu jsem opravdu nezvládla.

19.08.2022 1 z 5


Hrútvang Hrútvang Adam Andres (p)

Vyprávění super, ale je to spíše taková pohádka, kde vše dopadne jak má a všichni jsou šťastní. Doplňuje to skládačku celé série, takže knihu doporučuji nevynechat, ale je to takové lehké počtení :)

03.07.2022


V zajetí zimy V zajetí zimy Naomi Novik

Knížka mě opravdu zaujala :) Pěkně vymyšlený pohádkový svět. Čekala jsem trochu jiný konec, přišla mi ke konci slabší, ale celkově z ní mám hodně dobrý pocit a knížku můžu jen doporučit.

20.06.2022 4 z 5


O cestě do Jižního Edagwonu O cestě do Jižního Edagwonu Adam Andres (p)

Tak to byla pecka. Za mě jedno z nejlepších fantasy, příběh pohlcující.

27.05.2022 5 z 5


Wetemaa: Kniha osudu jedenácti družiníků krále Gudleifra Wetemaa: Kniha osudu jedenácti družiníků krále Gudleifra Adam Andres (p)

Tak tohle bylo top! Velmi napinavý příběh, nechtěla jsem přestat číst. Zatím nejlepší z této série.

19.05.2022 5 z 5


Wetemaa: Kniha osudu jedenácti družiníků krále Gudleifra. Díl 1., Družiníci Wetemaa: Kniha osudu jedenácti družiníků krále Gudleifra. Díl 1., Družiníci Adam Andres (p)

Líbí se mi že se v příběhu člověk neztratí, což se mi často stává, když kniha popisuje více postav. Kniha se četla sama :)

10.05.2022 4 z 5