mary.M mary.M komentáře u knih

☰ menu

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Kniha se četla dobře, ale bohužel nemohu hodnotit lépe než 3 hvězdičkami. Líbily se mi vtipné poznámky, příběh samotný, ale nelíbily se mi věčné citáty z knih, které neznám a vlastně celá kniha se točila kolem jiné knihy a jejího spisovatele. Druhý den po přečtení knihy jsem shlédla film, ještě větší zklamání. Jedním slovem nuda, ale kniha je lepší než film, často to tak bývá.
pro mě to nebyla oddechovka, probrečela jsem ji od začátku až do konce, ale vícekrát ji do ruky nevezmu.

24.11.2014 3 z 5


Štěstí a bolest Štěstí a bolest Ondřej Kostka

Zpočátku jsem se zalekla válečného prostředí, kde příběh začínal, ale naštěstí se kniha brzy od Sýrie odvrátila. Příběh je plný lásky a oddanosti, dojme Vás k slzám, zejména nečekaný závěr. Děj měl neuvěřitelný spád, ani chvilku jsem se nenudila. Jsem přesvědčená, že se k ní za čas vrátím.

29.08.2014 5 z 5


Deštivý den Deštivý den Jiří Kostka

Po přečtení začátku knihy jsem chvíli přemýšlela, jestli mám pokračovat, protože to bylo až moc drsné. Zvlášť pro mě jako pro matku dvou dětí.
Naštěstí se potom příběh otočil o 180 stupňů jinam a musím dílo nakonec jako celek ohodnotit kladně.
Sice tento žánr nepatří mezi mé nejoblíbenější, ale rozhodně to nebyla ztráta času.

04.07.2014 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Nejdojemnější kniha, kterou jsem prozatím četla. Donutí Vás zhodnotit Váš dosavadní život a myslet na důležité věci. V závěru jsem přes slzy nemohla číst. Krásný příběh dvou lidí, vtipné okamžiky, dojemný závěr.

19.01.2014 5 z 5


Konečná volba Konečná volba C. C. Hunter (p)

Pro mě byl tento díl nejpovedenější z celé série. Stále se něco dělo a od příběhu jsem se nemohla odtrhnout. Jen mě mrzí ten uslazený závěr a odbytý zápas s Kylii a Mariem. Kdybych měla hodnotit obálku, musela bych hvězdičku odebrat, ale hodnotím příběh.

31.12.2013 4 z 5


Vzkříšena za úsvitu Vzkříšena za úsvitu C. C. Hunter (p)

Jednu věc nechápu, jak je možné, že pustí do oběhu knihu, která má tolik tiskových chyb, myslela jsem, že budou jen v 1.dílu, ale spletla jsem se. Jinak kniha je čtivá, stále se tam něco nového děje.

28.10.2013 3 z 5


Zrozena o půlnoci Zrozena o půlnoci C. C. Hunter (p)

Kniha byla zdlouhavá a vlastně jsem se stále nedozvěděla k jakým nadpřirozeným bytostem Kylie patří. Budu muset zkusit další díl. Nejvíce se mi líbila část, kdy Kylie poznala svého biologického otce a jak se sblížila s matkou. Tahle část byla opravdu dojemná. A upoutala mě postava Dereka, připomíná mi mého manžela, taky se v jeho náruči cítím bezpečně a milovaná.

13.10.2013 3 z 5


Temná je noc Temná je noc Meg Cabot

Když jsem četla první díl této série, byla jsem nadšená, hodnotila jsem 5*. Byla to vtipně a krásně napsaná kniha, se zajímavým dějem. Ale každým dalším dílem mě odrazuje. Vadí mi, že se stále a stále opakuje, připomíná, co bylo v předchozích dílech a já už se nesoustředím na nový příběh.
Další díl už si bohužel nepřečtu.

24.08.2013 3 z 5


Chamtivost Chamtivost J. R. Ward (p)

Na knize mě nejvíce zaujaly romantické rozhovory mezi Gretchen a Vinem, jejich rozvijející se vztah, ale celkový příběh mě neoslovil.

09.06.2013 3 z 5


Milenec jen můj Milenec jen můj J. R. Ward (p)

Jako závěr série báječné, překvapivé úseky, které nakonec zapadly do sebe. Některé díly mi úplně nesedly, ale Johnovi jsem fandila od začátku a jsem ráda, že to takhle dopadlo.

10.05.2013 4 z 5


Stříbrná relikvie Stříbrná relikvie Patricia Briggs

Tento díl mě příliš nezaujal. Postavy typu fae na mě působí až moc fantasy. Díly s upíry a vlkodlaky mám raději. Ale oceňuji, že každý díl uzavírá jeden příběh. Často nemohu sehnat v knihovně hned po sobě díly a čekání na rozluštění příběhu by bylo nepříjemné.

09.04.2013 3 z 5


Oběť Oběť Andrea R. Cremer

Krásné ukončení celé série. Hezky napsané, čtivé s nečekaným závěrem.

03.04.2013 5 z 5


Dvě zrcadla Dvě zrcadla Karolina Limrová

Kniha mě vůbec nedojala, jediné co bylo zajímavé je nápad se zrcadlem, ale jinak místy povrchní, nejvíce mě zklamala matka, která se spokojí s každou odpovědí.

03.04.2013 3 z 5


Krajina plná stínů Krajina plná stínů Meg Cabot

Tuto knihu jsem objevila náhodou a hned od první stránky si mě získala. Nádherně napsaná, vtipné poznámky, zajímavý příběh. Těším se na další díly.

19.03.2013 5 z 5


Nespoutaný milenec Nespoutaný milenec J. R. Ward (p)

Tento díl mě příliš nezaujal, milostné scény pro mě byly nepříjemné a mám pocit, že se autorka za každou cenu snaží o dobrý konec.

19.03.2013 3 z 5


Mrazení Mrazení Maggie Stiefvater

Kniha má krásnou obálku. Je to velice dojemný a romantický příběh. Zajímavě rozdělené kapitoly, musí být těžké vžít se do několika postav najednou.

11.03.2013 4 z 5


Drakie Drakie Sophie Jordan

Po upírech a vlkodlacích příjemná změna. Je to čtivá a oddechová kniha.

11.03.2013 4 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Krásně napsaná kniha, výborný příběh, ke konci dojemná. Má vše, co by měla kniha mít, aby zaujala čtenáře. Ráda si jí někdy znovu přečtu, líbila se i mému manželovi. Těšíme se na filmové zpracování.

11.03.2013 5 z 5


Krátký druhý život Bree Tannerové Krátký druhý život Bree Tannerové Stephenie Meyer

Knihu jsem četla ze zvědavosti, všechny díly ságy Stmívání jsem si oblíbila. Vadilo mi, že vím, jak kniha skončí. Samotný příběh mě ničím neoslovil a myslím, že nemusel být napsán.

11.03.2013 2 z 5