MartinSt MartinSt komentáře u knih

☰ menu

Christina Christina Stephen King

Četlo se skvěle, nenudilo, skvělý vývoj postav :) jenom celá záhada kolem Christiny mohla být něco jiného, než co bylo, a líbilo by se mi to mnohem víc :) ale jinak solid 4/5

03.11.2018 4 z 5


Ostrov Duma Key Ostrov Duma Key Stephen King

Jako horor nic moc ale jako napínavé čtení (v mém případě poslech od p. Žáka ) brilantní. Dlouho to vypadá, že se nic neděje, ale bude se dít, tak se nechte pomalu natahovat a napínat...stojí to za to :) 4/5 za to, že některá díla byla lepší a ty mají těch :)

09.09.2018 4 z 5


Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Původně jsem si myslel, že kniha bude úplně o ničem jiném :D kdyby měla 500 stran, asi bych jí odložil, ale jelikož je krátká, rozhodl jsem se, že jí teda přelouskám a jsem za to rád! Bylo to místy nervy drásající, napínavé, nechutné, strašidelné a závěr mě rovněž dostal. Hvězdu srážím za části, kde se hlavní hrdinka neustále hádá se svými vnitřními hlasy, ale zřejmě to tam muselo být :) pro mě OSOBNĚ je to jedna z lepších Kingovek

09.09.2018 4 z 5


Divné počasí Divné počasí Joe Hill (p)

Nějak jsem nevěděl, jaký žánr čekat. Všechny povídky jsou minimálně čtivé. Momentka - super nápad, ale nějak mě zklamala. Nabito - nejlepší z celé knihy. Nebe - naopak pro mě nepochopená a divná. Déšť - Super krátké postapo, které bych si dovedl představit i roztáhlé na celou knihu.

06.05.2018 4 z 5


Pavučina snů Pavučina snů Stephen King

První část TOP, tajemná, napínavá! Ve druhé části už jsem se malinko začal ztrácet a s každou stránkou jsem se do toho šíleně zamotával. Podle toho taky kniha geniálně pojmenovaná, protože je tam tolik NITEK, až z toho bolí hlava :) "Závěrečná honička" pro mě ale bylo utrpení a už jsem si přál, ať to má nějaký konec, který jsem vlastně ani nějak úplně nepochopil a Epilog ho ještě víc zamotal :D i tak se ale knížka zakousla a neskončila v mojí knihovně v sekci "King - odloženo, nehodlám ani dočíst" :)

13.03.2018 4 z 5


Nejbarevnější kuchařka Nejbarevnější kuchařka Kamu (p)

Tohle není jen kuchařka, to je umělecké dílo :) normálně mám kuchařku prolistovanou tak za hodinku ale tahle mě nepustila a od rána do večera jsem se kochal. Každá stránka je nádherný, barevný originál a je v tom vidět obrovitánská práce, kterou Kamu a její tým musela dát. Tahle kniha vám zpracováním a recepty probarví život :)

26.12.2017 5 z 5


HEX HEX Thomas Olde Heuvelt

Tak to byl jízda! Sice první stránky mi to přišlo jako nějaká blbost a vůbec jsem nevěděl, kdo a kde je, ale pak se to kouslo a nepustilo až do konce. Rozhodně si na knížku vzpomenu pokaždé, co v noci uslyším psa brrr!

05.09.2017 5 z 5


Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Určitě 100x lepší než Ohnivý muž, kterého jsem zkusil od Joea jako první, a kterého jsem bohužel odložil. Knížka se do mě zajímavě zakousla, ne tak, abych jí přečetl jedním dechem ale dost na to ,abych na ní pořád myslel a dotáhl jí do konce. Sice jsem si jí představoval úplně jinak (víceméně bych posledních 50 stran rozepsal na 350 a byl bych spokojený), ale líbilo se.

18.08.2017 4 z 5


Spící obři Spící obři Sylvain Neuvel

I když jsem čekal trochu jiné představy o obrech, libilo se mi to. Nevsedni styl psaní mi sedl, i když od druhé poloviny jsem se začal malinko ztrácet. Určitě plánuji pokračovat dalšími dvěma díly

16.07.2017 4 z 5


Čtyři po půlnoci II. - Policajt z knihovny / Sluneční pes Čtyři po půlnoci II. - Policajt z knihovny / Sluneční pes Stephen King

Policajt z knihovny bavil, i když tenhle typ čtení zrovna nemusím. Pes za mě určitě lepší, napínavý až do závěru, jako vždy :D

13.07.2017 4 z 5


Úkryt v zoo - Skutečný příběh z válečné Varšavy Úkryt v zoo - Skutečný příběh z válečné Varšavy Diane Ackerman

Odloženo...stejně jako film vůbec nesplnilo očekávání :( škoda

13.07.2017 1 z 5


Čtyři po půlnoci I. - Časožrouti / Skryté okno do skryté zahrady Čtyři po půlnoci I. - Časožrouti / Skryté okno do skryté zahrady Stephen King

Časoužrouti až na závěr bezvadní! Okno jsem bohužel znal z TV, tudíž mě nemohlo tak úplně překvapit, ale i tak dobré.

07.05.2017 5 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Super oddychovka od mých hororů a detektivek. Závěrečný život mohl být malinko protáhlejší, ale jinak mě to moc bavilo :)

07.05.2017 5 z 5


C# bez předchozích znalostí C# bez předchozích znalostí Pavel Bory

Konečně kniha pro opravdové začátečníky. Problematika se zde probírá od úplných základů (co je to proměnná, co je třída, jaké jsou datové typy, co znamenají jednotlivé znaky v programu). Doporučuji všem, kdo o programování neví téměř nic a chtějí to změnit :)

08.02.2017 5 z 5


Ohnivý muž Ohnivý muž Joe Hill (p)

Asi to je spíš můj problém ale kniha mě nudila, nudila, nudila a v polovině mě donutila skončit. Nerad nechávám rozečtené knížky, ale tohle bohužel nešlo, čekal jsem něco úplně jiného.

22.01.2017 1 z 5


Konec hlídky Konec hlídky Stephen King

Sice za mě malilinko slabší (méně napínavé) než Právo nálezce, které považuji za nejlepší díl trilogie, ale i tak skvělá kniha. Brady je pro mě nejoblíbenější Kingova postava a v tomto díle opravdu zářil. V knize toho bylo i dost k zamyšlení, což se mi u Kinga stává málokdy :) rozhodně je to super povedený závěr a knize bych nic (až na Holly která my za celé tři díly doopravdy nesedla) nevytkl :)

01.01.2017 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Knížku bych zařadil do TOP 3 co jsem od Kinga četl. Bohužel po přečtení Osvícení, To, Řbitov zviřátek, Noční směny, které jsou jedny z nejlepších a nejstrašidelnějších, co King napsal, mě stále nevyděsil jako 90% lidí, co komentují jeho knihy. Tudíž už vzdávám jakékoliv naděje, že bych se po přečtení Kinga něčeho bál :(

Nicméně se v Osvícení vyskytovala asi největší koncentrace napínavějších scén ze všeho, co jsem zatím přečetl. Akorát jsem byl překvapený dějem, jelikož jsem si celou dobu myslel, že Osvícení je trochu o ničem jiném.

Když tedy pominu, že ani tahle knížka mě nedokázala pořádně vyděsit a už to ani u dalších knížek nebudu vyhledávat, dávám 5 :)

26.12.2016 5 z 5


Silo Silo Hugh Howey

No...čekal jsem tedy něco víc. Příběh se docela táhnul, zejména první polovina, pro mě to celkově postrádalo napětí, postavy takové nemastné neslané. Jediné části, které mě doopravdy chytly byly ty, kde se probíralo k čemu Silo slouží, jak to vzniklo a odhalování tajemství ale zbytek...až se budu někdy hodně nudit, možná sáhnu po dalším dílu, ale zatím to opravdu neplánuji

12.12.2016 3 z 5


To To Stephen King

Konečně jsem dočetl slavné TO. Jak tak čtu komentáře, tak nepřinesu asi nic nového. Styl vyprávění byl skvělý, ale já v tom hodně těžko hledal horor. Spíše to bylo napínavé a až do posledních 100 stran jste netrpělivě čekali, co je slavné TO, proč právě Pennywise atd.

Pak ale přišlo oněch posledních 100 stran a já si říkal, ať už je konec. Absolutně jsem nepochopil snahu popsat skutečnou podobu Toho (i když jsem očekával, že To prostě nepůjde popsat), nějaké lítání "vesmírem" , želva....a to už ani nezmiňuji způsob, jakým děti v kanálech stvrdily přátelství.

Po přečtení knížky se tedy děsím pouze odtoku v umyvadle, takže aspoň něco :D Četla se skvěle, napínala napínala až nakonec puf - zklamání, takže za mě 4 hvězdy ;)

04.11.2016 4 z 5


Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

A mě se to líbilo :) knížku bych hodnotil jako velice pohodové a svižné čtení. Je to psáno jednodušším stylem, člověk se rozhodně ani chvilku neztrácí a stále ví, co čte. Někdy ale byl text "jednoduchý" až moc (zejména některé dialogy se Smrtí).
Na komedii bych to určitě neviděl, přestože jsem jednou vybuchl smíchy a párkrát se v knize objevují vtipně zvolené narážky. Ke konci mi přišel děj spíše depresivní a nakonec smutný.

Co se týče nějaké hlubší myšlenky, raději jsem nad ní moc nepřemýšlel, protože zkrátka nerad vůbec přemýšlím o všem, co se motá kolem smrti ;) Pokud to má někdo podobné, některé části se mu nebudou číst příjemně.

Rozhodně je to ale mnou nejrychleji přečtená kniha, jelikož prostě je tak pohodová, že vás to baví číst a užívat si :)

01.10.2016 5 z 5