mariannnka mariannnka komentáře u knih

☰ menu

Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Za mě skvělá kniha, od které se mi nešlo odtrhnout. Těším se už teď na ty, které od této autorky vyjdou jako další. Děkuji.

03.07.2023 5 z 5


Úrovně zdraví Úrovně zdraví George Vithoulkas

perfektní kniha na českém trhu v oblasti klasické homeopatie, vřele doporučuji každému, koho tato metoda zajímá blíže a pátrá po spolehlivých informacích zkušeného praktika

24.01.2020 5 z 5


Polévky ze Svatojánu Polévky ze Svatojánu Eva Francová

pro milovníky polévek skvělá volba!

18.01.2020 5 z 5


Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Upřímně jsem podle referencí od knihy čekala víc, ale jak bylo zmíněno už v komentářích přede mnou - hodnotit to, jak dnešní svět vypadá pouze podle statistických hodnot ještě neznamená, že to tak v realitě skutečně je. Hlavně pokud autor (autoři) získané informace nezačleňují do hlubšího kontextu sledovaných faktorů. Např. hodnotit to, že zdraví lidí se celosvětově zlepšuje podle toho, že je dnes 80% dětí na světě očkováno, je velmi povrchové - byť se právě míra proočkovanosti oficiálně pro hodnocení zdravotního stavu populace skutečně používá. Jenže takové tvrzení počítá s optimistickým předpokladem 100% funkčnosti vakcín a také se 100% bezpečností, což v realitě ale pravda není v obou směrech.

05.01.2020


Léčba informací Léčba informací Marie Vilánková

na knize mě mrzí jen jedna věc - že je zařazena v žánru ezoteriky, astrologie či okultismu, kam rozhodně nepatří. Velmi doporučuji všem pragmatikům se zájmem o informační léčbu, je skvělá!

28.01.2019 5 z 5


Podnikání z pláže Podnikání z pláže Stanislava Stiborová - Mrázková

já musím bohužel říct, že jsem byla knihou zklamaná. Na to, jaký měla marketing, mi nepřišla zase takové "terno" :)

12.01.2019 2 z 5


Zvíře jako zrcadlo lidské duše Zvíře jako zrcadlo lidské duše Ruediger Dahlke

mně se kniha líbila, až možná mi bylo místy líto, že je tak krátká. Potěší každého, kdo miluje svého domácího mazlíčka, bere jej jako neoddělitelnou součást rodiny a zajímá se o jeho zdraví i z trochu jiného pohledu, než jsme běžně zvyklí :)

24.11.2018 4 z 5


Mé nepálské lásky Mé nepálské lásky Michaela Gautam

moc doporučuji! :)

23.10.2018 5 z 5


O kolečko míň (můj život s autismem) O kolečko míň (můj život s autismem) Josef Schovanec

až mě samotnou překvapilo (spíš nemile), čemu všemu člověk, který si nese takovou diagnózu, musí ve světě "normálních" lidí čelit

23.07.2017 5 z 5


Tichý dech Tichý dech Jan Trachta

povinná literatura pro každého z vyspělého světa.. :) přečetla jsem ji doslova jedním dechem. úžasná práce. pro Lékaře bez hranic i následné vydání téhle knihy.

19.01.2017 5 z 5


Všichni žijem' v blázinci Všichni žijem' v blázinci Radkin Honzák

Blog pana doktora Honzáka ráda sleduji už delší dobu, takže když jsem objevila v knihkupectví tuhle knihu, musela jsem si ji odnést domů. Jeho pokorné názory na současnou zdravotnickou scénu se mi moc líbí. Nemohla jsem se od ní vůbec odlepit. :)

15.01.2017 5 z 5


Vydělávej blogem – konkrétní návod pro všechny blogery a blogerky, jak vydělávat tím, co jste dosud dělali zadarmo Vydělávej blogem – konkrétní návod pro všechny blogery a blogerky, jak vydělávat tím, co jste dosud dělali zadarmo Daniela Jelínková

myslím si, že je kniha vhodná spíše pro někoho, kdo je v "blogosféře" úplným nováčkem a chce se v téhle oblasti zorientovat. Zasvěceného a technicky alespoň trochu zdatnějšího člověka kniha zase tak moc nepřekvapí, ale v mnohém inspiruje, tak jako mě, děkuji :)

19.12.2016 4 z 5


Střevo není tabu Střevo není tabu Giulia Enders

dlouho se mi tak žádná kniha o lidském těle a jeho funkcích nelíbila! doporučuji :)

07.04.2016 5 z 5


Travel bible Travel bible Matouš Vinš

určitě velmi zajímavá kniha, nejen pro ty, kteří chtějí cestovat, ale také pro ty, kteří se chtějí při cestování i něčím živit a zkusit si tak trochu "nomádit" :-)

30.03.2016 5 z 5


Medicína založená na důvěře Medicína založená na důvěře Hana Konečná

Kniha je psana takovou "ucebnicovou formou", kterou odlehcuji skutecne pribehy, kterych je v knize pomerne dost. Dle meho zaujme spise nekoho, koho oblast zdravotnictvi, vyzkumu, EBM atd.blize zajima.

01.02.2016 4 z 5


Ukaž, co děláš! Ukaž, co děláš! Austin Kleon

Inspirativni kniha. Cetla jsem jako ebook a mela prectenou za jeden odpocinkovy vecer u dobreho caje :) myslenky nijak vyznamne neprekvapily, ale je fajn si vse precist znovu takto usporadane, kniha se velmi prijemne cte.

13.01.2016 5 z 5


BARF - Krmení psa přirozenou stravou BARF - Krmení psa přirozenou stravou Kateřina Novosádová

Souhlasim s komentarem pode mnou, ja jsem s touhle knizkou s barfovanim zacinala a nasla jsem v ni vse podstatne. Neni to zadna veda, u sebe clovek take nepocita kazdou porci, zda ma dostatek vitaminu a mineralu a nevazi si vse, aby splnil svou denni davku potravy. Barf je super. A vsem, co se do nej chteji pustit, bych tuhle knizku do zacatku urcite doporucila.

13.01.2016 5 z 5


BARF - otázky a odpovědí BARF - otázky a odpovědí Kateřina Novosádová

Cetla jsem i predchozi knihu stejne autorky (Krmeni psa prirozenou stravou), kde je o barfovani sepsano vse podstatne. Toto je takovy prijemny souhrn ve forme otazek, ktere kladou primo lide, kteri barf praktikuji nebo se teprve chystaji a metodu studuji..prijemne se cetlo a urcite bych doporucila i dal. :)

13.01.2016 5 z 5


Zánět - skrytý zabiják Zánět - skrytý zabiják David Frej

Kniha popisuje člověku blízkým jazykem problematiku chronického zánětu, který je stále častěji diskutovaným tématem ve spojitosti s chronickými nemocemi.

05.12.2015 4 z 5


Domácí zvěrolékař Domácí zvěrolékař Renata Popelářová

Kniha se mi celkem líbila, až na závěr, který na mě působil lehce arogantně. :-) ne se všemi informacemi úplně souhlasím, co se týče čerpání zkušeností z běžného chovatelského života (např. co se týče výživy zvířete).

18.11.2015 4 z 5