Zvíře jako zrcadlo lidské duše

Zvíře jako zrcadlo lidské duše https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376609/bmid_zvire-jako-zrcadlo-lidske-duse-ZWI-376609.jpeg 3 11 4

Čtivá kniha plná emocí a lásky domácích mazlíčků ke svým páníčkům, příběhů ze života, kdy zvířata doslova sňala obrazy nemoci svému majiteli a přenesla je na sebe, případy jejich intuice a předtuch. O pozitivním vlivu blízkosti domácích mazlíčků na rozvoj dětské duše a jeho harmonický psychický vývoj, na učení zodpovědnosti vůči blízké bytosti, vytváření prvních vztahů. Autor Ruediger Dahlke také popisuje terapeutický či diagnostický význam zvířat a v souvislosti s tímto hlubokým vztahem mezi zvířaty a lidmi doporučuje veganský životní styl. Homeopatka a veterinářka Irmgard Baumgartner ve své praxi vypozorovala, jak jsou zvířata hluboce a neoddělitelně spojena se svými majiteli, jak jejich nemoci úzce souvisejí se situací a problémy v životě jejich majitele. Oba autoři nacházejí přesvědčení, že zde můžeme najít velkou příležitost pro náš vlastní rozvoj a změnu jednání se svými blízkými stvořeními. Ruediger Dahlke je lékař a psychoterapeut, který napsal mnoho knih zabývající se psychosomatikou, psychologiíí a inspirací k veganství. Irmgard Baumgartner je veterinární lékařka, která své pacienty léčí výhradně homeopaticky.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , CPress
Originální název:

Das Tier als Spiegel der menschlichen Seele


více info...

Přidat komentář

Jana411
04.06.2020 5 z 5

Výborná kniha. Pomohla mi pochopit spoustu souvislostí (spojitost zdravotních problémů naší kočky a mého vnitřního rozpoložení). Doporučuji všem, kteří řeší vážné zdravotní problémy svých mazlíčků.

z knihy:
"Zdá se, že ve společném životě s lidmi nedokážou zvířata odlišit vlastní stav mysli od stavu svého majitele. Zvíře je ponořeno do pocitového stavu světa svého opatrovníka. Jestliže negativní, konflikt zakládající emoce člověka dosáhnou určité intenzity, transformuje je zvíře do vlastních symptomů nemoci, které nelze přehlédnout."

mariannnka
24.11.2018 4 z 5

mně se kniha líbila, až možná mi bylo místy líto, že je tak krátká. Potěší každého, kdo miluje svého domácího mazlíčka, bere jej jako neoddělitelnou součást rodiny a zajímá se o jeho zdraví i z trochu jiného pohledu, než jsme běžně zvyklí :)


nakavusterezou
08.05.2018 2 z 5

Od knihy jsem čekala trochu něco jiného.

První část knihy mě dost bavila, druhá už zas tak ne. Bylo tam na mě až moc odborných vět a myšlenek.

ElikaBendova
21.04.2018 1 z 5

Odpusťte mi to, ale je to blbost. Obsah knihy absolutně neodpovídá tomu, co se nabízí obálka nebo anotace. Čekala jsem nějaké psychologické zaměření proč si vybíráme domácí zvíře, proč, podle čeho a jaký to má vliv na naše životy atd, ale je to ve skutečnosti spíš jen jakýsi přehled nemocní u domácích mazlíčků...Takový z toho mám dojem.

Štítky knihy

člověk a zvíře

Autoři knihy

Ruediger Dahlke
německá, 1951

Kniha Zvíře jako zrcadlo lidské duše je v

Právě čtených3x
Přečtených14x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce14x
Chystám se číst18x
Chci si koupit12x