margoj margoj komentáře u knih

☰ menu

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Zajímavá zápletka, krásné vykreslení povah postav, konec mi přišel trochu nedotažený. Od takto skloňovaného bestselleru jsem čekala trochu více.

31.07.2023 4 z 5


Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Mnoho jsem neočekávala, spíše jsem si myslela, že to bude taková průměrná ne-li podprůměrná detektivka. Namísto toho to byla kniha s poutavým, promyšleným dějem a dobře zasazeným tématem šikany. Je pravda, že začátek byl pomalý a nudný, ale poté se to rozjelo a nutilo číst dál, protože jsem chtěla vědět, jestli jsou do toho ostatní postavy zapletené a popřípadě jak.
Určitě stojí za přečtení.

14.05.2018 4 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Má třetí kniha od Jojo Moyesové a opět nezklamala.
I když byla ze všech tří nejslabší, tak byla čtivá, najednou jsem měla 60 stran za sebou a to se mi zdálo, že uběhlo pár minut. Slaďárna a smutná zároveň, jak už jsme od autorky zvyklí, konec byl předvídatelný.

06.05.2018 4 z 5


Triptych Triptych Karin Slaughter

Kniha mne vůbec nezaujala, stěží jsem ji dočetla. Prázdné dialogy, dlouhá a nudná souvětí. Nápad byl dobrý, ale nebyl dostatečně využit. Zůstanu nadále věrná Grant Country.

04.09.2017 2 z 5


Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

První polovina knihy se lehce četla, poté začala být čím dál nudnější (prázdné dialogy, dokola omílané věty,...). Chadova a Fionina minulost byla zajímavá a nemohla jsem se dočkat, až se k ní opět dostanu, byla jsem opravdu zvědavá, čím se provinili. Když jsem se dozvěděla, kdo je pravý vrah, dokola jsem si pokládala otázku na co tam jejich historie vlastně byla. Myslím, že jsem nebyla jediná, kdo podezříval Briana. Také mě mrzelo, že jsem se nakonec nedozvěděla, kdo zavraždil Amy. Kniha také byla plná překlepů, občas i naprosto jiná slova, než měla být. Co se mi ale líbilo, byly naprosto dokonale vykreslené charaktery a pocity postav.
Od autorku jsem četla tři knihy, tato byla nejslabší. Dávám průměr 3 hvězdičky.

27.08.2017 3 z 5


Ohrožené Ohrožené Sara Shepard

Za mě nejlepší díl ze všech. Myslela jsem si, že mě ke konci nemůže nic překvapit, ale mýlila jsem se.

24.08.2017 5 z 5


Smrtelné Smrtelné Sara Shepard

Nejemočnější a nejnapínavější díl.

22.08.2017 4 z 5


Poblázněné Poblázněné Sara Shepard

Moc se mi líbilo, že holky začaly pátrat na vlastní pěst, knize se tímto dostalo víc akce.
Nemůžu uvěřit, že toto už je třináctý díl a kniha je stále napínavá.

21.08.2017 4 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Prvních 150 stran jsem byla zklamaná. S detektivkou to nemělo skoro nic společného. Párkrát jsem si i říkala, jestli toto napsal ten Jo Nesbo, o kterém se tak často mluví. Přesto se to číst dalo a to mě pohánělo dál. Naštěstí to poté začalo být lepší a lepší a nebýt toho začátku, byla by to dobrá detektivka.

18.08.2017 4 z 5


Napálené Napálené Sara Shepard

Prostředí na lodi se mi moc nezamlouvalo. Přesto byl tento díl napínavější než díly předchozí a při čtení jsem se rozhodně nenudila.

12.08.2017 4 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Jojo Moyesová prostě psát umí. Začtete se od první stránky a knihu neodložíte, dokud nebudete vědět, jak to dopadlo. S každým přečteným odstavcem se ve vás vystřídá spousta pocitů a těžce budete zadržovat slzy.
Žánr, který autorka píše, není můj šálek čaje a přesto mě vždy naplno vtáhne do děje. Dávám 5 hvězdiček.

06.08.2017 5 z 5


Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Autor vás vtáhne do děje svým poutavým vyprávěním, zanechá ve vás spoustu pocitů a nejedna slza ukápne.

21.07.2017 5 z 5


U konce s dechem U konce s dechem Rebecca Donovan

Očekávala jsem více. O mnoho více.. První dva díly byly strhující, jedinečné, tento díl předešlým nesahal ani po kotníky.
Dle anotace jsem si myslela, že Emma bude zavřená v pokoji a bude ležet v knížkách. Opak byl pravdou. Na univerzitě jedna párty za druhou, poté trocha dramatu ve formě smrti matky a nakonec asi polovina knihy čas s Evanem. Ze začátku mě to s Evanem bavilo, ale ke konci mě to začalo opravdu nudit a ke čtení jsem se musela nutit. Nehledě na to, že jsem v knize objevila nejednu gramatickou chybu, občas vynechaná písmena nebo divně postavené věty. Ze začátku jsem si myslela, že pohled Evana jsou vlastně Emminy návraty do minulosti a u dopisů či esemesek, které nebyly nijak odlišené od okolního textu, jsem chvíli luštila co tím chtěli nakladatelé vyjádřit. Vím, že za toto autorka nemůže, ale kazilo to celý dojem knihy.
Konec se dal předvídat už od chvíle, kdy jsem knihu otevřela, ale překvapilo mě a také potěšilo, že se Emma odhodlala navštívit Leylu.
Autorka si u předešlých dílů nastavila laťku vysoko a jelikož byl toto závěrečný díl, tak jsem očekávala o mnoho více. Nezbývá mi nic jiného než dát 3 hvězdičky -slabý průměr.

14.07.2017 3 z 5


Dopisy na konec světa Dopisy na konec světa Ava Dellaira

V první polovině jsem se musela do čtení nutit. Druhá polovina už byla lepší, začetla jsem se a úspěšně ji dolouskala až do konce.
Vzhledem k popisu jsem čekala o mnoho více. Je to taková průměrná, ne-li snad podprůměrná kniha.

10.07.2017 3 z 5


Kříže u cesty Kříže u cesty Jeffery Deaver

Napínavá kniha, která se rychle četla - najednou jsem měla 50 stránek za sebou. Jako u každé jeho knihy jsme si museli počkat na pravého vraha až skoro ke konci.
Potešilo mě, že kniha nebyla úplně do hloubky zaměřená na počítače, trochu jsem se toho bála. Naopak mě zklamalo, že ke konci už nebyla žádná zmínka o Travisovi, mohl alespoň napsat, jak se mu daří.
Co napsat více? Kniha si těch 5 hvězdiček zcela zaslouží.

05.07.2017 5 z 5


Jak to mají holky Jak to mají holky Lauren Saft

Pokud si chcete přečíst knihu o každodenních problémech puberťaček, pomlouvání a nenávisti, sexu a sprostého slovníku, tak prosím, tato kniha je přesně pro vás.

27.06.2017 3 z 5


Lež Lež C. L. Taylor

Kniha byla velmi čtivá, to ano, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Byla jsem ráda, že jak minulost, tak i současnost byla napínavá. Přeci jsem byla trochu zklamaná. Myslela jsem, že když je na obálce napsáno Psychothriller, také to tak bude. Nepřipadalo mi to zase až tak děsivé, necítila jsem mrazení na zádech. (SPOILER) A snad nejnudnější část byla bitka Daisy, Al a Emmy při útěku, při kterém ji Al shodila ze skály. Čekala jsem u toho víc. Také při požáru útulku jsem čekala, že Leanne alespoň zakřičí na Emmu něco hnusného, trocha okořenění děje. A nic..
Každopádně bylo to hezké, a jak už jsem řekla na začátku, četlo se to dobře, ale psychothrillerem bych to opravdu nenazývala, tak dávám 4 hvězdičky.

25.06.2017 4 z 5


Zmatené Zmatené Sara Shepard

V této knize opět Sara Shepardová dokázala, jak poutavě umí vypravovat - člověk z toho dostane husí kůži.
Jen mě štve, že autorka musí co nejrychleji pokazit štěstí holek, viz. Spencer a Zach.

24.06.2017 5 z 5


Hledané Hledané Sara Shepard

Další poutavý díl této série!
Upřímně se mi celé drama okolo Courtney - Ali líbilo lépe, než výhrůžné zprávy od A. I když musím přiznat, že jsem se občas ztrácela mezi tím, kdo je Courtney a kdo Ali.

23.06.2017 5 z 5


Rituál Rituál Mo Hayder

Začátek byl strašně nudný. Nebavilo mě to a připadalo mi to všechno hnusné (toto se mi u ní ještě nikdy nestalo). Ale něco mě pořád nutilo číst dál. A začalo to být zajímavé.
Další krásný případ, i přes ten začátek to bylo super. Jsem ráda, že tam přibyla nová postava. Blecha mi byla sympatická už od začátku. A Jack Cafferyy... Toho zbožňuji čím dál víc. Těším se na další díl a dávám čtyři hvězdičky.

04.09.2016 4 z 5