malýčtenář malýčtenář komentáře u knih

☰ menu

Sestřičky pod jmelím Sestřičky pod jmelím Donna Douglas

Předešlé díly byly velice čtivé a zrovna tak i tento poslední dil je velmi pěkný. Opět se setkáváme s již známými postavami a sledujeme nejen jejich soukromý život, ale také útrapy, které přináší život ve válce. Těžký úděl zdravotních sester nám ukazuje, jak záslužné je jejich poslání.

28.04.2024 5 z 5


Paní na Svojanově: Láska pevnější než kámen Paní na Svojanově: Láska pevnější než kámen Jaroslava Černá

Napínavý romantický příběh, s nádechem tajemna. Zkrátka kniha, která se čte velmi dobře a na jaké jsem zvyklá od autorky, která opět nezklamala.

23.04.2024 5 z 5


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Tento asi poslední díl dvorů mě trochu zklamal. Děj se mi místy zdál rozvláčný a trochu zamotaný. Byla to taková směs od každého trochu. Přesto jsem byla zvědavá, jak se budou vyvíjet osudy hlavních hrdinů. Aspoň ten konec byl happy.

19.04.2024 4 z 5


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Tento asi poslední dil dvorů mě trochu zklamal. Zdál se mi místy zdlouhavý a dějově až moc zamotaný. Tak od každého trochu. I přesto jsem byla zvědavá, jak se bude dějově vyvíjet a jak dopadnou osudy hlavních hrdinů.

19.04.2024 4 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Bohužel tento díl mě trochu zklamal oproti předchozím. Zdálo se mi, že se celkem žádný děj zde neděje. Pár pohledů každého hrdiny z jeho vlastního úhlu. No nevadí, i přesto se těším na poslední dil.

06.04.2024 4 z 5


Vodník Vodník Tereza Bartošová

Moje již druhá kniha od autorky, která chytne a nepustí. Přečteno za dva dny. Napínavý děj, žádný krvák. Těším se na další knihy od autorky. Líbí se mi, že názvy knih vychází z podkladů Erbenovy Kytice, zajímavé a neotřelé téma.

04.04.2024 5 z 5


Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Zvláštní kniha, nejdříve jsem si myslela, že ji nebudu ani číst. Ale již od počátku zaujala a nutila mi ji stále číst a hlavně se zamyslet nad obsahem.. Brát ji jako pohádku nebo uvěřit neuvěřitelnému. Ráda bych tomu věřila, ale když vidím a slyším, co se ve světě děje hrozného a nespravedliveho, tak jsem na rozpacích. Ale rozhodně ve mně zanechala velký dojem a musím si nechat čas na uzrání názoru.
Vést válku je strašně jednoduché, udržet mír je ta nejtěžší věc na světě. Lidé si myslí , že získají moc ovládat druhé, když půjdou do války. Jenže zapomínají, kdo jim dal sílu a že jedině ten má moc kohokoli kdykoli ovládat. Krásná definice z knihy. Doporučuji vřele všem.

02.04.2024 5 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Zkrátka co dodat. Opět přečteno jedním dechem. Autorka nás opět nezklamala a I když jsou knihy objemné, není to na závadu. Čtenář prožívá celý příběh s hrdiny a fandí Feyre. Nikdy bych neřekla, že mě sci fi takto zaujme. Těším se na další díly.

28.03.2024 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Po přečtení prvního dílu, u kterého jsem váhala, zda knížku vůbec číst, jsem se pustila do dalšího dílu. Neuvěřitelné dobrodružství, které Feyre prožívá je napínavé a myslím, že čtenáři už zde za mne napsali zkrátka vše. Vrhám se na další díly.

28.03.2024 5 z 5


Let do nebezpečí Let do nebezpečí Arthur Hailey

Tato kniha se dá číst znovu a znovu a stále je čtenář v napětí od začátku až dokonce.

28.03.2024


Údolí rozhodnutí II Údolí rozhodnutí II Marcia Davenport

I v druhém díle sledujeme nejen osudy hlavní hrdinky Marie, procházíme celou historii 1. Světové války války. Rodina Scottů se rozrůstá, členové rodiny se žení, odchází do světa. Jediný Pavel a Marie, zůstávají věrní rodinnému podniku. Jaké je ale jejich přání a jaká je skutečnost? Zkrátka si musíte knihu přečíst.

13.03.2024 4 z 5


Údolí rozhodnutí  I Údolí rozhodnutí I Marcia Davenport

Nevím, jak knihu ohodnotit. Zpočátku jsem se nemohla začíst, ale postupně mě vtahla do děje, hlavně co se týče hlavní hrdinky, která se vydává do služby k hutnimu magnátovi. Netuší, co jí zde čeká. Ráda si nakonec přečtu I další díl.

05.03.2024 4 z 5


Krev andělů Krev andělů Jaroslava Černá

V barokní Praze se odehrávají záhadné vraždy a kdo je má vyšetřit než už nám známý vyšetřovatel Borek. I když souhlasím, že ne vše odpovídá době, jak píší někteří čtenáři, pro mně to byl napínavý příběh, plný napětí. Jako všechny knihy od autorky, dávám plný počet hvězdiček.

29.02.2024 5 z 5


Sidonie Česká Sidonie Česká Hana Parkánová-Whitton

Tentokrát nás autorka seznamuje s meně známou historii o dětech Jiřího z Poděbrad, hlavně o dceři Sidonii - Zdeňce. Jak byl nelehký osud děti panovníků. Opět úžasný zážitek jako vždy od této autorky. Dokáže nám přiblížit dobu a osudy lidí, o kterých moc neznáme.

29.02.2024 5 z 5


Vratislav: Co je silnější než touha po moci? Vratislav: Co je silnější než touha po moci? Hana Parkánová-Whitton

Téma knihy o našem panovnikovi, který jako první získal královský titul je opět psaný velmi čtivě. Zkrátka autorka umí zaujmout, ať píše o čemkoli. Chtělo by se věřit, že se vše odehrálo tak, jak nám to autorka předkládá, jako by sama byla u dění v tomto 11 století.

29.02.2024 5 z 5


Obchůdek s knihami Obchůdek s knihami Rebecca Raisin

Pohodové čtení. Kdo by nechtěl poznat Paříž, město plné turistů ,město lásky a památek , které nejdou zapomenout. Měla jsem to štěstí, poznat Paříž osobně. Takže hlavní hrdince jsem záviděla , ale přála, aby vše dopadlo dobře, jako v jejich oblíbených knihách. Příjemné počtení a dobrý konec.

23.02.2024 4 z 5


Dvě Markéty: Nenávist a láska Jana Jindřicha Lucemburského Dvě Markéty: Nenávist a láska Jana Jindřicha Lucemburského Jaroslava Černá

Jako vždy autorka dokáže zobrazit život v naší dávné historií s napětím a nádechem romantiky. Všechny její knihy jsou čtivé a pohodové.

20.02.2024 5 z 5


Konec rodu Slavníkovců Konec rodu Slavníkovců Oldřiška Ciprová

I když je tato kniha určena spíš pro mládež, stejně mě zaujala. Ocitnout se náhle v prvním tisíciletí z moderní doby a prožít neuvěřitelné dobrodružství, také dobrý námět. Dobré počtení tak na jednu hodinu.

20.02.2024 5 z 5


Královna Žofie a Václav IV.: Láska na vratkém trůnu Královna Žofie a Václav IV.: Láska na vratkém trůnu Jaroslava Černá

Jako vždy krásný román o naší historii v podání této autorky. Není co dodat, opět za plné hvězdičky.

20.02.2024 5 z 5


Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

I když je už dávno po vánocích, příběh mě příjemně překvapil a vánoční pohodu jsem prožívala s hlavními hrdiny opět. Z počáteční nehody se vlastně začíná odvíjet vlastní příběh, který nemůže skončit jinak,než že všem vyjde tak, jak si přáli ve svých napsaných přáních pro Santa Clause. Moc pěkné pohodové čtení.

15.02.2024 5 z 5