malýčtenář malýčtenář komentáře u knih

Obálka knihy Zvěrolékař léčí, zvířata uzdravují Zvěrolékař léčí, zvířata uzdravují Alena Hrachovcová

Opět pan Herčík zazářil se svými příběhy ať jsou jeho vlastní nebo od přátel. Výborně jsem se pobavila ,místy i zasmála,ale i některé pasáže byly smutné. Asi tak jak život jde. Kniha se čte velmi dobře, vynikajici oddychovka. Více takových knih,které čtenáře pobaví a zvednou náladu.

13.11.2025

Obálka knihy Hodinky od Ašera Hodinky od Ašera Zuzana Dostálová

Řekla bych, že tento příběh byl trochu jiný, než jsem zvyklá. Sice zaujal, ale určité uvažování hlavních hrdinů mi přijde naivní. Jako již 30 letí mají své sny a nepočítají s lidskou závistí a nedokáži se zorientovat ve světě plných nástrah. Přesto se mi kniha celkem líbila.

13.11.2025

Obálka knihy Ester Ester Markéta Prášková

Jak nemám ráda knihy o válce, tak tato kniha mě velmi zaujala. Citlivě a napinavě napsaný příběh, který se odehrává ve více časových obdobích. Sledujeme příběh mladé dívky, která neváhá se obětovat pro druhé. Je možné, aby se v prostředí nejistoty, kde se nedá nikomu věřit, našla svoji životní lásku? Krásný příběh.

09.11.2025

Obálka knihy Proč je báječné být zvěrolékařem Proč je báječné být zvěrolékařem Alena Hrachovcová

Opět další kniha,která se mi četla s úsměvem a pohodou oproti jiným thrillerům. Osud zvěrolékaře je opravdu nevyzpytatelný a nikdy neví, co přinese další den. Příběhy úsměvné, pobaví, vtipné. Ráda si přečtu další osudy známého zvěrolékaře.

04.11.2025

Obálka knihy Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská (p)

Co všechno může odstartovat jedna tragická udalost? Další kniha od autorky, která se čte velmi dobře. Krátké kapitoly přispívají k rychlé četbě. Opět dávám plný počet hvězdiček.

04.11.2025

Obálka knihy Dokonalé propojení Dokonalé propojení Jana Jánská (p)

První kniha od této autorky a hned zaujala od počátku. Krátké kapitoly nutí číst dál a dál. Vyšetřováním smrti mladé dívky vychází na povrch další a další tajemství. Všechno je totiž dokonale propojené.

Obálka knihy Neviditelní Neviditelní Vlastimil Vondruška

Nejprve jsem netušila o čem vlastně kniha je,ale velmi překvapila. S předstihem nám autor líčí nám zatím neznámý svět, který hrozí společnosti. Vyjadřuje vlastně své myšlenky, které nutí k zamyšlení. Řekla bych, že vynikajicim způsobem předběhl dobu.

Obálka knihy Když loví lev Když loví lev Wilbur Smith

Tentokrát úplně jiné téma, než jsem byla zvyklá od autora. Afrika, přelom 18 a 19 stol, zlatá horečka, lov slonů pro kly, divočina ,přátelství domorodců a hlavně hlavní hrdina, který prožívá neuvěřitelná dobrodružství. Kniha z jiného soudku, ale zaujala.

27.10.2025

Obálka knihy Deník šílené matky Deník šílené matky Iva Lecká

Řekla bych, že nic nového se nedozvíme, kniha psaná o situacích, které zná každá žena, která má dítě. Běžné situace psané s odlehčením a humorem. Neurazí ani nepobavi. Jiné knihy jsou fajn.

19.10.2025

Obálka knihy Dámská jízda s Milanem Dámská jízda s Milanem Iva Lecká

Nevím,co dodat. Kniha plná překvapení, čtyři ženy, plno dětí, neuvěřitelná tchyně, která miluje své snachy a jeden nepovedený syn. Jak vše může dopadnout? Jedině přečíst knihu asi za dvě hodiny.

18.10.2025

Obálka knihy Desetkrát a dost Desetkrát a dost Scarlett Wilková

První román, který jsem četla od autorky. Je plný nejen humoru,ale i pravdy. Zkrátka, život tropi hlouposti. Román se čte dobře a čtenář čeká, jak vše dopadne. Navíc Řecko miluji.

18.10.2025

Obálka knihy Vnitřní oko Vnitřní oko Wilbur Smith

Po třech dílech jsem se těšila na pokračování o starém Egyptě. Ale bohužel jsem dost zklamaná, protože tento díl se jaksi nepovedl. Je to spíše pohádka pro dospělé, plno záhad, kouzel, neskutečně moc zamotaný příběh. A z Taity se stává velký bojovník, který dříve byl spíše učenec a vzdělaný člověk. Zkrátka vše smichano do neskutečneho příběhu. No aspoň konec dobrý, všechno dobré.

15.10.2025

Obálka knihy Čaroděj Čaroděj Wilbur Smith

Opět sledujeme s napětím boj mladého faraona o svůj trůn, kde hlavně za pomoci čaroděje Taity se snaží dosáhnout svého cíle. Kniha opět napínavá, děj nás zavádí do exotické země, která nám odhaluje život v dávných dobách.

07.10.2025

Obálka knihy Zajatkyně Zajatkyně Sarah Rivens

Zajatkyně je dark romance, která se vymyká pravidlům klasických románů. Zde se snoubí romantika s násilím, hrubými výrazy a nepochopitelnými způsoby života. Opravdu netypický román, který ale zaujme od počátku. Těším se na druhý díl.

29.09.2025

Obálka knihy Řeka bohů II Řeka bohů II Wilbur Smith

Tentokrát nás autor zavedl opět do Egypta, ale současného. Sledujeme hrdiny, kteří se chtějí dopátrat pravdy a dokázat, že faraon Mamose opravdu existoval a hledají jeho hrobku. Čelí velkému množství nástrah nejen přírodních, ale hlavně od svých nepřátel. Vynikající čteni.

24.09.2025

Obálka knihy Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Nelze napsat více, než super román, kde nechybí nic, co nám přiblíží život ve starověkém Egyptě. Faraon, láska, válka, oddanost a nádhera této země, vylíčena mistrovským perem.

24.09.2025

Obálka knihy Jak si vypěstovat na anglické zahrádce českého trpaslíka Jak si vypěstovat na anglické zahrádce českého trpaslíka Hana Parkánová-Whitton

Ať je to historický román nebo ze života , vždy kniha pobaví. Zajímavé čtení, které umí autorka podat s úsměvem sobě vlastním.

12.09.2025

Obálka knihy Alžběta Uherská - Láskou a mečem Alžběta Uherská - Láskou a mečem Oldřiška Ciprová

Opět jedna oblíbená autorka se svým historickým románem, tentokrát z doby, o které jsem vůbec nic nevěděla. Ráda si přečtu o našich dějinách, které pěkně autorka doplní svým romantickým příběhem. Ráda jsem se přenesla do doby dávno minulé.

12.09.2025

Obálka knihy Poslední Přemyslovna - Vzdor a láska princezny Anežky Poslední Přemyslovna - Vzdor a láska princezny Anežky Melita Denková

Všechny historické knihy miluji. Některé nám přibližují podrobněji dějiny a fakta,které neznáme. Jiné zase obsahují pouze základní informace a děj je jenom dílem autora. Přesto i tyto knihy mám ráda ,čtenář se přenese do jiného světa, který by mohl vypadat tak, jak je autor napsal.

02.09.2025

Obálka knihy První láska Elišky Přemyslovny První láska Elišky Přemyslovny Melita Denková

Mám ráda historické knihy, které nám přibližují život v minulosti. Ráda se přenesu do dob minulých a se zájmem čtu příběhy, které nám autor předkládá. Některé jsou zajímavé a jiné méně. Pro tentokrát dávám pouze tři hvězdičky.

29.08.2025