Krev andělů

Krev andělů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495511/bmid_krev-andelu-tx4-495511.jpg 4 24 10

Píše se rok 1646 a dle staré legendy lidé věří, že krev nenarozených dětí působí zázraky. Říká se jí krev andělů, protože zemřelá neviňátka jdou v podobě andělů přímo do nebe. Tuto myšlenku má na paměti i mladý soudní vyšetřovatel Borek, který musí rychle vyřešit vraždy žen před porodem. Snad každý v hlavním městě má těhotnou manželku nebo dceru, proto se začíná šířit panika. Po třetí kruté vraždě zatkne Borek podezřelého muže a celé město si konečně vydechne. Úleva je ale předčasná. Brzy totiž dojde k další vraždě, a tak přibývá pochybností, podezřelých a také těch, kteří pochybují, zda je mladý vyšetřovatel ten pravý, kdo dokáže najít skutečného pachatele...... celý text

Přidat komentář

malýčtenář
29.02.2024 5 z 5

V barokní Praze se odehrávají záhadné vraždy a kdo je má vyšetřit než už nám známý vyšetřovatel Borek. I když souhlasím, že ne vše odpovídá době, jak píší někteří čtenáři, pro mně to byl napínavý příběh, plný napětí. Jako všechny knihy od autorky, dávám plný počet hvězdiček.

čef
06.02.2024 4 z 5

Kriminální příběh z Prahy roku 1646 je samozřejmě určen hlavně ženám. Hledá se vrah těhotných žen tak, že měly velmi blízko ke slehnutí. Také se odhaluje prasák, který se zaměřil na nedospělé dívky. Hrdinný pašák – soudní vyšetřovatel - jde po nich jako dychtivý stopař a přitom má také svůj sladký románek. No nekup to, když je to tak laciný!


orinka3
03.01.2024 1 z 5

Detektivní příběh rádoby historický. Děj samotný je prostinký až naivní. Sice se to čte vcelku dobře, ale už na začátku jsem pochopila, jak se to bude vyvíjet dál. Navíc, když vyšinutého vraha autorka popsala hned ze začátku. Jen si nemyslím, že v té době existovala slova jako úchylák, jedno za všechny. Docela jsem se taky divila, že ten Borek všecko své milé okamžitě vyslepičí - tak hloupí snad tenkrát nebyli? Navíc je v knize spousta zbytečné vaty a je to plytké, povrchní. Shrnuto a podtrženo: mám ráda historické detektivky, ale očekávám v nich i správné historické reálie. A především odpovídající mluvu vystupujících osob.

kolacky
03.12.2023 4 z 5

Docela drsné, ale kdo ví, co se lidem honí hlavou... Zvlášť když jim není shůry dáno a výchova na úrovni krysy... A i ty krysy se myslím starají líp. Líbí se mi kat Hanuš.

lalela
04.06.2023 odpad!

Čekala jsem detektivku ze 17. století. Ale co toto bylo za míchaninu? Autorka by si měla před psaním historických knih ujasnit pojmy a soudobou mluvu. Fráze jako, asi odpadnu, bych tedy v této historické knize nečekala. Navíc se dříve rodičům vykalo. Rovněž pochybuji, že se vyskytovaly v tomto století tak moderní rodná jména. Příjmení se většinou v této době odvozovalo od toho, co člověk dělal, čím se zabýval, nebo jakou měl vlastnost. O vaně v domě si v té době mohl člověk nechat jen zdát. Knížku jsem s velkým přemáháním dočetla, ale byla jsem hodně otrávená absencí znalostí autorky.

evask
09.03.2023 3 z 5

Píše se rok 1646, ale dialogy jsou vedeny soudobou češtinou, oslovování mladá dámo, protagonisté si zcela moderně užívají a vychutnávají. Moje první knížka od této autorky a asi taky poslední, protože mně její styl není příjemný. Ale dočetla jsem!

Le Chat
21.12.2022 5 z 5

Za mne opravdu povedená historická detektivka od mé oblíbené autorky. Také já jsem knížku málem přečetla “na jeden zátah”. Uděluji 5 hvězdiček a budu se těšit na autorčinu příští knížku.

RendyaDav
07.11.2022 5 z 5

Kdybych nešla ráno do práce tak bych to přečetla na jeden zátah. Miluji napínavé historické kriminálky. V době kdy dopadenému vrahovi za jeho činy dali spravedlivý trest. Tak jak nakládal s obětmi tak to tomu vrahovy vrátily ,mučení, které bylo ukončeno popravou. I v této době bych zavedla trest smrti pro ty kdo úmyslně dokáže ublížit člověku.

alnahu
03.11.2022 5 z 5

I já jsem se od této historické detektivky z barokní Prahy nemohla odtrhnout.Již od začátku knihy v podstatě známe vraha těhotných žen a nenarozených dětí,krev neviňátek měla zajistit vrahovi neviditelnost při zlodějnách.Po právu se dostalo mladému vyšetřovateli Borkovi za dopadení vraha uznání od soudce Hykla,ale i od rychtáře od kterého dostal odměnu.Konečně si mohl vzít svoji milovanou Aničku a rychtář se jim postaral o svatební veselí na úrovni.Další z čtivých knih od této autorky.

zuzana2599
28.10.2022 5 z 5

Krev andělů je další skvělá historická detektivka od Jaroslavy Černé.
Píše se rok 1646 a v Praze řádí vrah, který zabíjí ženy před porodem. Tyto děsivé vraždy opět vyšetřuje mladý soudní vyšetřovatel Borek, který má milou Aničku se kterou se chystá k oltáři. Kdo je šíleným vrahem, který věří legendě, že krev nenarozených dětí může způsobit zázrak ?
Čtení mě moc bavilo a kdybych nemusela jít spát, přečetla bych krimi i na jeden zátah. Nekomplikované, ale přesto velmi čtivé a zajímavé. Super !