Dvě Markéty: Nenávist a láska Jana Jindřicha Lucemburského

Dvě Markéty: Nenávist a láska Jana Jindřicha Lucemburského https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500887/bmid_dve-markety-nenavist-a-laska-jana-j-bqr-500887.jpg 4 13 5

Jan Jindřich Lucemburský je poslušným synem svých královských rodičů. Domluvený sňatek s tyrolskou vévodkyní Markétou, která zrovna neoplývá krásou, je ovšem předem odsouzený k nezdaru. Nepřízeň osudu se rázem mění, když šlechtic najde útěchu a hlubokou lásku u Markéty Opavské.

Přidat komentář

malýčtenář
20.02.2024 5 z 5

Jako vždy autorka dokáže zobrazit život v naší dávné historií s napětím a nádechem romantiky. Všechny její knihy jsou čtivé a pohodové.

FlLys
01.06.2023 3 z 5

Občas je přemýšlení postav příliš současné, ale příběh pěkně zpracovaný, nenadchne ani neurazí


RendyaDav
18.12.2022 5 z 5

Historické knihy s romantickými prvky od této spisovatelky miluji, kniha se mi moc líbila... A na konci spisovatelka závěrem vše okolo postav této knihy vysvětlí...

alnahu
02.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Další skvělá čtivá historická kniha z našich dějin.Tentokrát si přečtěteme o Janu Jindřichu Lucemburském bratru Karla IV.Toho již v osmi letech oženili s o pět let starší Markétou Tyrolskou,která byla pro svoji ošklivost nazývána Markéta Pyskatá.Jan si svoji manželku tak ošklivil,že jejich manželství nebylo nikdy naplněno .Zato se mu Markéta pomstila ,rozvedla se s ním ,vyhnala ho a rozhlásila ,že je impotentní. I když to Janovi zkomplikovalo život nezabránilo mu to ,aby se zamiloval do krásné Markéty Opavské,ale i ona do něj.V knize se také dočteme úryvky ze života Karla IV.Jak uvádí autorka chtěla abychom se dozvěděli něco o sňatkové politice vládnoucích rodů v Čechách, ale i v celé Evropě.

Le Chat
25.09.2022 4 z 5

Začnu tím, že historické romány Jaroslavy Černé mám ráda. Tento bych sice mezi její nejlepší nezařadila, rozhodně mi však zpříjemnil poslední zářijový víkend. Jsem přesvědčená, že si zaslouží poctivé 4 hvězdičky.