malagelo malagelo komentáře u knih

☰ menu

Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

Nejtěžší pro mě bylo dostat se přes 1. kapitolu a pak už to byla jízda. Pro mě je to po Enderově hře ( resp. Mluvčím za mrtvé) rozhodně nejlepší sci-fi a potěšením je pro mě, že je napsána českou autorkou. Moc bych jí přála mezinárodní úspěch.

22.02.2015 5 z 5


Jeden hrob za druhým Jeden hrob za druhým Jeaniene Frost

Tento díl je nejslabší z celé série. Možná kdybych přečetla Kladivo na čarodějnice, tak by mě to tolik nenudilo. Další díl bude snad lepší z náznaků v tomto díle.

22.03.2014 2 z 5


S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Moc krátká, ale za to velmi humorná a romantická. Kdo by řekl, že i v Čechách se vyskytuje Božský ;-)

20.03.2014 4 z 5


Mluvčí za mrtvé Mluvčí za mrtvé Orson Scott Card

Po Enderově hře jsem čekala co přijde a pokračování je prostě paráda. Nemohla jsem se odtrhnout. Líbí se mi kam se posunula povaha hlavního hrdiny a nemohla jsem pochopit, že ho lidstvo považuje za vraha. Po boji je každý generál. Těším se na další díly a jelikož se lidi nikdy nepoučí ze své historie čekám, že to Ender nebude mít lehké.

16.03.2014 5 z 5


Enderova hra Enderova hra Orson Scott Card

Ke knize jsem se dostala až po shlédnutí filmu, takže to mám trochu zkreslené. Je to zřejmě moje první sci-fi kniha, ale nadchla jsem se pro žánr. Nechápu některé komentáře, kdy termiťané jim přijdou normální a geniální děti ne? Přistupovala jsem ke knize s vědomím, že je psaná v osmdesátých letech, kdy ještě nebyl internet a informační technologie, tak jako dnes. Musím ocenit autorovu představivost. Nebudu ho přece odsuzovat za zastaralost, to bych se musela vysmát i sérii filmů SW 4-6.
Za mě to tedy k legendám patří, ale o hvězdičku víc dostal druhý díl, ten je perfektní.

16.03.2014 4 z 5


Krvavý písek Krvavý písek M. T. Majar (p)

Myslela jsem si, že každý má právo na svůj názor, ale někdy to vypadá dle komentů u této knihy, že ne. Na ČSFD také někdo filmu napaří odpad! a jiný dá 5 hvězd a nezažila jsem, že by se tam uživatelé mezi sebou osočovali. Takže si prosím příště sedněte na ruce.
Autorka si vybrala jinou cestu než asi každý očekával a od romantiky přešla k větší drsnárně. Mě to nevadí, protože autorek alá Twilight je mraky. Ruben také není můj favorit, takže větší zapojení Mikaela je naopak pro mě super a doufám, že v dalším díle dostane stejně ne-li větší prostor. Asi nejvíc by se mi líbilo, kdyby se autorka přesunula do Čech. Prohánějící se vlci někde na Šumavě nebo Jeseníkách by mě fakt pobavili.

03.03.2014 4 z 5


Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Dobré provázání s Božským bastardem. Nebyla tak vulgární, jak první kniha, žádná kráva atd. se nekonala a ani přílišné trhání kalhotek, takže za mě dobrý. trochu jsem čekala, že se objeví nějaký problém s expřítelem, nějaká zápletka nakonec a ono nic. No možná, že se ještě objeví ve třetím díle až potká toho pravého jejich kamarádka.

03.03.2014 3 z 5


Věčný polibek temnot Věčný polibek temnot Jeaniene Frost

Jestli chcete také příběh Vlada Tepeše (v originále jsou již 2 díly) pomozte v naléhání na nakladatelství Fantom Print. Ptala jsem se zda plánují vydání a zde je odpověď: Letos určitě ne. Jak to bude příští rok je otázkou. Ale je to vlastně jednoduché, čím lépe se bude Frostová prodávat, tím je větší šance na další knížky.

03.03.2014


První rudá kapka První rudá kapka Jeaniene Frost

Jestli chcete také příběh Vlada Tepeše (v originále jsou již 2 díly) pomozte v naléhání na nakladatelství Fantom Print. Ptala jsem se zda plánují vydání a zde je odpověď: Letos určitě ne. Jak to bude příští rok je otázkou. Ale je to vlastně jednoduché, čím lépe se bude Frostová prodávat, tím je větší šance na další knížky.

03.03.2014


Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Kniha z prostředí prostituce, kde se autor zamýšlí nad tím, že každá žena má možnost volby, zda přijme peníze rádoby lehce vydělané nebo odmítne a bude se protloukat životem jiným počestnějším způsobem. Hlavní hrdinka je poměrně inteligentní Brazilka, která se ocitne ve Švýcarsku, kde učiní tuto volbu s plným vědomím co dělá a provází nás myšlenkovými pochody a vším co prostituce dává a bere. Potkává svého pana božského, který ji mimo jiné provede historií prostituce a vysvětlí rozdíl mezi bolestí a bolestí.
Rozhodně zajímavá kniha. Jen jednu výhradu mám a to ke konci. Normálně mám ráda Happy endy, ale zrovna tomuto příběhu fakt nesedl.

07.10.2013


Lovci Lovci John Flanagan

Pěkně ukončený příběh. Hal a jeho posádka by se mohli setkat s Willem a Horácem a zažít něco dohromady, to by bylo pěkné propojení obou světů. No jsem každopádně zvědavá kam se děj posune.

08.08.2013


Visio in Extremis Visio in Extremis Miroslav Žamboch

Můj první Žamboch mě nezklamal. Upír sympaťák. Trochu volný konec - má to pokračování?

08.08.2013


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Knihu jsem přečetla za den, pěkně odsýpá. Člověk si musí zvyknout na trochu ostřejší nadávky a brát to tak, že v originále mají asi jiný význam než jak jsou přeloženy do češtiny. Mně kdyby řekl chlap, že jsem kráva, tak bych s ním pěkně vyběhla :-). Možná se měla překladatelka zamyslet a přeložit to trochu volněji, třeba mrcha nezní tak strašně, jako kráva.
Jinak dle mého názoru je tato knížka mnohem erotičtější než Padesát odstínů šedi a trhání kalhotek mě rozhodně neotravovalo tolik, jako nasazování kondomů v Šedi.

08.08.2013 4 z 5


Předurčena do hrobu Předurčena do hrobu Jeaniene Frost

Tak jsem se konečně dozvěděla celý příběh, který jsem si v náznacích přečetla v Rudé kapce a Polibku temnot a možná právě kvůli tomu, že jsem přišla o všechna překvapení, mě tento díl tolik nestrhl, jako ostatní.
A opět musím napsat, že miluju Vlada, každá scéna s ním je skvělá.

28.06.2013 3 z 5


Přítelkyně Přítelkyně Barbara Nesvadbová

Přečetla jsem všechny knihy Báry a jelikož jsem téměř stejná generace, tak se nacházím i ve stejných životních fázích a můžu říct, že tohle je její nejdepresivnější kniha. Dokonce mi tématem a stylem připomíná slovenskou autorku Urbaníkovou - Stalo se mi všechno.
Kdo má manželský život v pohodě, tak tu depresi nechá po sobě stéct pryč, kdo však řeší nějaké životní trable, ať to snad ani nečte.

27.06.2013


Válka za bílého dne Válka za bílého dne Peter V. Brett

Přátelé, takto utnout knihu se vážně nedělá! Naposledy mě takto vytočil Kotleta. Dlouhé čekání mezi díly mi zase připomíná autora George R.R. Martina a doufám, že P.V. Brett nepřičuchnul k jeho manýře zabíjet hlavní hrdiny.
Myslím to, ale v dobrém, protože čekání za to stojí. Nemám ani potuchu, jak to bude pokračovat a jak to celé skončí. Né že bych fandila démonům, ale autor je vykreslil, tak nepřemožitelně, že vůbec netuším, jak je ti lidé porazí.

Třetí díl dává velký prostor Ineveře a čteme tak část příběhu už potřetí ( poprvé Arlenův pohled v Tetovaném, podruhé Jardirův v Pouštním kopí) tentokrát z pohledu Inevery - dama'ting. Fandím všem postavám jen Renna mě občas vytáčí.

14.06.2013 4 z 5


Vyděděnci Vyděděnci John Flanagan

Vyděděnci se čtou stejně skvěle, jako Hraničář. John Flanagan umí psát lehce a děj odsýpá. Zejména jeho knihy doporučuji pro děti 10+, přivede je to ke čtení. Mám vyzkoušeno ;-)

17.04.2013 5 z 5


Paladinovo proroctví Paladinovo proroctví Mark Frost

Knížka je napsaná svižným tempem. Hlavní hrdina poznává své kamarády a společně čelí nepřátelům.
Koncepce hlavní hrdina a přátelé je podobný jako Harry Potter a Hraničářův učeň.

24.03.2013 4 z 5


První rudá kapka První rudá kapka Jeaniene Frost

Kdo čte sérii Noční lovce s Cat a nechce znát spojlery k dílu, který ještě nevyšel, tak tuto knihu nečtěte, protože se v ní dozvíte co se stane s Cat zřejmě ve 4 dílu.
Zmatek je v tom, že Svět nočních lovců vydal Baronet, jako první, protože je to celkem romantika a sérii Noční lovce vydává Fantom print, protože je to ostřejší a více to zapadá mezi jejich knihy. A série s poloupírkou Cat se ještě nedostala tak daleko, jako tato kniha!

Autorka jede hlavní linii v sérii Noční lovci tedy s hrdiny Cat a Bonesem, zde se dozvíte vše o upířím světě a jeho hierarchii.
Tato série Svět nočních lovců slouží k vykreslení vedlejších postav ze série předchozí a to tedy kamarádky Cat Denise a přítele Bonese Spade.
V druhém dílu je to Velmistr Bonese Mencheres.
Jsem zvědavá jestli existují další díly a zda je Baronet vydá.
Např. Vlad Tepeši by si taky zasloužil svůj díl :-)

07.03.2013


Věčný polibek temnot Věčný polibek temnot Jeaniene Frost

Pěkný díl o velmistrovi Bonese. Mohl by být taky díl o Vladovi Tepeši :-) , protože jak ho začala autorka vykreslovat v náznacích se mi moc líbí :-)

07.03.2013