Makyyy Makyyy komentáře u knih

☰ menu

Genesis Genesis Chris Carter

Po posledních třech detektivkách, které mě až tak nenadchly, jako jejich předchůdkyně, je tato super. Velmi doporučuji. Také mě chytla za srdce Chrisovi "výzva k životu" na začátku knihy a líbí se mi, že Chris pojmenoval jednu postavu podle fanynky svých knih (viz poděkování). Těším se na další "hunterovku".

17.09.2023 5 z 5


Máma není služka, máma je dáma Máma není služka, máma je dáma Marek Herman

Skvělé čtení. Škoda, že čtu až teď, kdy mám doma puberťáky... Doporučuji všem mladým rodičům a pedagogům.

17.06.2023 5 z 5


Povídky a jedna báseň Povídky a jedna báseň Zdeněk Svěrák

Další hezká kniha napsaná krásnou češtinou. Za mě nejlepší povídky byly poslední dvě. Zbytek je taky ucházející. Básně nejsou šálek mé kávy,přesto obdivuji,jak se jí p.Svěrák zhostil,zajímavá alegorie. Opět nemohu než 5 hvězd.

16.08.2021 5 z 5


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

První díl se mi líbil,ale nenadchl mě tak,jak bych očekávala. Ďábelské hry byly daleko lepší a zajímavější.A jednak i vhled do sociopatovy osobnosti byl velmi zajímavý.Pokud má série s Kim zlepšující se tendenci,už se těším na další díly.Doporučuji!

28.07.2021 5 z 5


Co jsem to proboha udělal? Co jsem to proboha udělal? Robert Fulghum

Zprvu jsem byla rozpačitá. Historky z Kréty byly sice zajímavé, ale ne zase top,na jaké jsem u p.Fulghuma zvyklá. Návratem do Seattlu se kvalita zlepšila a proto dávám 5 hvězd. Příjemné čtení s duchovním přesahem.

11.07.2021 5 z 5


Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Obdivuji,jak to nekteri autori delaji,ze zabrani cloveku elementarni cinnosti jako vareni, uklid, prani atd. :-). Nejinak tomu bylo i u teto trilogie,kterou jsem stahla behem 1 tydne. Rozhodne doporucuji. Mate-li radi Cartera nebo Nesbøho, nevahejte a ctete celou serii vkuse.

04.07.2021 5 z 5


Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Skvělé. Před pár dny přečten 1.díl série a dnes po dočtení otevírám hned 3.díl. A jsem plna očekávání...

02.07.2021 5 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Tak to bylo bestiální! Miluji detektivky Nesbøho a Cartera. Kolega, který má podobný vkus, mi doporučil i tuto knihu. Líbily se mi různé dějové linie, prolínání současnosti a minulosti, detektiv-sympaťák zkoušený nepřízní osudu, nemilosrdný vrah a kořeny jeho pokřivené duše. Nakonec do sebe vše hezky zapadlo. Už sahám po dalším dílu. Doporučuji!

23.06.2021 5 z 5


Nahoru a našišato Nahoru a našišato Max Kašparů (p)

Pan Kašparů má nejen dar psaného,ale i mluveného slova.Kromě jeho knih často sleduji i jeho přednášky na youtube. Navzdory tomu,že je duchovní,umí najít správná slova a pobavit i nevěřící.Kniha je povedená,posílám ji dál.

18.06.2021 5 z 5


Diagnóza: učitelka Diagnóza: učitelka Gabriela Falcová

Trochu můj život. Také jsem před pár dny ukončila studium stejného oboru na pajdáku se čtyřmi křížky na zádech. Historky jsou úsměvné, přestože kapku odlišné od těch mých. Autorka prohlašovala, že nejhorší byly výchovy, u mě to byl přesný opak. Vzhledem tomu, že se autorka věnuje jiné profesi než psaní knih, ráda jí nedokonalost jejího díla (které je zde terčem kritiky) odpustím.

18.06.2021 4 z 5


Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

I když Chris Carter píše ala moje gusto,přesto myslím,že to byl spíše slabší díl.Zvláště to vygradování příběhu...takové neuvěřitelné.A Robert zase jako superhrdina utekl hrobníkovi z lopaty.Ale jinak kniha velmi čtivá a určitě nelituji času stráveného v její společnosti.

18.06.2021 4 z 5


Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Výborné.Mám p.Ebena moc ráda pro jeho humor a vytříbený jazyk.V mnoha kapitolách mi mluvil z duše. Pobavil mě květákem,vánočním cukrovím a balením dárků.Velmi doporučuji!

12.06.2021 5 z 5


Šišatý švec a myšut Šišatý švec a myšut Pavel Šrut

Skvělé, veselé, hravé :-)

19.02.2021 5 z 5


Deník Anne Frankové Deník Anne Frankové Ari Folman

Nečetla jsem původní verzi,přesto si myslím,že se komiks moc povedl.Knihu jsem koupila svému puberťákovi a i jemu se moc líbila.

29.01.2021 5 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Vždy, když mě nějaká kniha doslova pohltí, skoro nevěřím, zda mě podobný zážitek v budoucnu ještě čeká... Nejinak tomu bylo po přečtení prvního dílu "Kostela". Ten jsem četla na sklonku minulého roku, takže jsem ho měla v živé paměti, když jsem otevírala díl druhý. Byl to opět vskutku zážitek, paní autorku obdivuji, co vše si musela přečíst, ověřit, kolik lidí-odborníků vyslechnout či nechat si poradit, a poté vše převést do čtivé a srozumitelné podoby. Opravdu velkolepé autentické dílo. Těším se na další díl, byť si tentokrát budu muset počkat déle, ale nepochybuji, že to za to čekání jistě bude stát. Všem milovníkům historie, našeho razoviteho regionu a kvalitní četby vřele doporučuji.

25.01.2021 5 z 5


Stále som to ja Stále som to ja Jojo Moyes

O úroveň výš než druhý díl,ale o úroveň níž než díl první. Každopádně milé čtení!

10.01.2021 5 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

První díl byl TOP, ale i tak jsem spokojená. Příjemná kniha na víkend.

04.01.2021 5 z 5


Dva roky prázdnin Dva roky prázdnin Jules Verne

Netuším, proč jsem se Verneovkám celý život vyhýbala, přestože mě k jejich čtení nabádal můj táta, který přečetl mnoho z nich. Popravdě jsem knihu četla "jako povinnou" v rámci svého vysokoškolského studia. Prvních pár kapitol jsem byla skeptická, ale pak jsem se v knize doslova utopila, jak mě bavila. Skvělé a nadčasové čtení!

02.01.2021 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Výborné...od začátku do konce. Vzpomínala jsem na svého dědu a jeho rodinu,která pocházela a žila na Těšínsku. Autentičnost románu podtrhnuta nářečím,reálná místa.Paní autorce gratuluji, poctivá práce.Těším se na druhý díl.Doporučuji!

27.12.2020 5 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Od tohoto dilu jsem nemela prilis mnoho ocekavani,nebot predchozi 2 mi prisly slabsi oproti predeslym.Ale jsem nadsena.Kniha me sokovala a potesila zaroven.Dala bych i 6 hvezd.Moc povedene.Doufam,ze HH bude i nadale patrat po zlocincich.Tesim se na dalsi dil.

04.01.2020 5 z 5