MagicKleeo MagicKleeo komentáře u knih

☰ menu

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Děkuji za obraz tragédie, která se stala a za různé pohledy. Jak sama autorka říká, nic není jen černobílé. Přečetla jsem knihu jedním dechem.

31.08.2022 5 z 5


Má mě ráda, nemá mě ráda Má mě ráda, nemá mě ráda * antologie

Úžasný soubor povídek. Bavila mě rozmanitost stylu psaní i výběr hlavních hrdinů z hlediska jejich věku. Nápadité oddychové čtení.

06.01.2022 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Bavila jsem se od začátku do konce. Kniha se mi líbila, je to příjemné čtení před spaním. Jak v životě dál, když zrovna muž řeší krizi středního věku...

19.12.2021 5 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Skvělá kniha, která se velmi příjemně četla.

19.12.2021 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Příběh plyne velmi svižně, člověk je ihned vtažený do děje a nechce ho opustit. Postavy jsem měla přímo před očima a vše s nimi prožívala. Vhled do minulosti na můj vkus víc zbrzdil plynulost, ale zase si vše v textu velmi dobře sedlo.

19.12.2021 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Kniha byla velmo čtivá a mohu říci, že se mi velmi líbila propletenost postav. Některé části byly nedomyšlené a nerozpracované více, ale líbí se mi nejen kompozice, ale i samotný výběr názvu knihy. Nejenže slovem bábovka nazýváme hned několik věcí, ale zároveň je to i slovo pro někoho slabého. Když se tak nad tím zamýšlím, tak i samotné hrdinky o sobě říkají, že jsou slabé a vlastně neví, proč už dávno neudělají určitou změnu. Přesto se tam najdou i ženy se silnější vůlí, i když jich není tolik. Za mě palec nahoru.

07.09.2021 4 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Téma alternativní historie mě příliš neláká, ale mám ráda styl této autorky, a proto jsem se nechala ke čtení zlákat. Nikdy jsem u knihy tolik neproplakala, protože se Mornštajnová dotkla citlivého místa - dětí a rodiny.
Fantasticky zpracováno a já opět děkuji, že dějiny se v roce 89 otočily jiným směrem.

17.05.2021 5 z 5


Velká iluze Velká iluze Mika Waltari

Na to, že knihu Mika Waltari napsal v tak útlém věku, je skvělá. Pointa byla velmi překvapující a člověk trochu propustí uzdu své romantické duši a představám.

17.05.2021 4 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Musím říct, že mi po dlouhé době kniha vyrazila dech. Skoro ani nedokážu popsat, jak moc mě osudy všech postav zasáhly. Každá jiným způsobem. Byla jsem také moc ráda, že jsme se znovu mohli ocitnout u postav, které byly popisovány v 1. díle. To mne potěšilo, i když už při pohledu na léta, která jsou popisována, mi bylo jasné, že se nebude jednat o příliš šťastné osudy a odlehčené čtení. Každou z postav válka smetla, ale jiným způsobem.
Moc děkuji za přiblížení tohoto kraje a vztahů mezi lidmi. V doslovu naprosto souhlasím s autorkou - je potřeba hledět na člověka jako lidskou bytost, na obyčejného člověka. Vše není jen černobílé.
Fantastická kniha, skvělé vyprávění. Všem vřele doporučuji oba díly a doufám, že bude pokračování třetího dílu.

22.02.2021 5 z 5


Opravdové jídlo pro děti Opravdové jídlo pro děti Michele Olivier

Kniha je jistě přínosná v tom, že popisuje začátek podávání jídel až po období 4 let. Je zde také kapitola o BLF stravování. V knize se poměrně dost pracuje s kořením, ale líbí se mi, jak je popsáno jedno jídlo pro různé období dítěte s různými variantami. Kniha je od zahraniční autorky, což je na skladbě receptů znát.

24.01.2021 3 z 5


Bible dětských pokrmů Bible dětských pokrmů Annabel Karmel

Kniha mě příliš nezaujala. Začátky v jídle u kojenců jsou jasné. Jak to u zahraničních autorů bývá běžné, pracují se svými surovinami a recepty, které u nás třeba nejsou tak časté. Z toho důvodu je pro mne mnoho receptů ne zrovna použitelných. Na druhou stranu když je maminka kreativní, vše se dá upravit na míru rodiny :-)

24.01.2021 2 z 5


Opravář osudů Opravář osudů Robert Fulghum

Příběh mi přišel takový šroubovaný. Kniha příliš neoslnila, i když autora mám ráda.

13.01.2021 3 z 5


Poprask v sýrové uličce Poprask v sýrové uličce Robert Fulghum

Nejprve jsem měla problém se začíst, ale napodruhé to už bylo lepší. Kniha je zajímavá, čtivá.

13.01.2021 4 z 5


Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Moc hezký příběh. Čtivé a zajímavé. Příjemný oddych před spaním.

13.01.2021 4 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Tuto herečku sice moc nemusím, ale kniha je moc hezká s příjemnými ilustracemi. Lehké, čtivé. Za mě super.

13.01.2021 4 z 5


Mumie před soudem Mumie před soudem Christian Jacq

Moc hezká kniha. Měla jsem problémy s tím, že některé souvislosti mi unikaly díky neznámým jménům postav (hned jsem si je nezapamatovala), ale kniha má rychlý spád a je čtivá.

13.01.2021 4 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Autor je u jiných čtenářů oblíbený, proto jsem byla zvědavá, ale těžko se mi kniha četla. Zpočátku vše bylo těžkopádné, nedokázala jsem se začíst a bohužel jsem se ani nedokázala sžít s hlavním hrdinou.

11.01.2021 3 z 5


Kokosová opice Kokosová opice Tomáš Přidal

Originální texty v neotřelém obalu. U některých textů se směju, jiná jsou vážná a mnohoznačná. V každém případě texty jsou i dobře poskládané za sebou. Dávají celému dílku nový ráz. Na holubí ruletu se těžko zapomene :-D

11.01.2021 5 z 5


Citlivý člověk Citlivý člověk Jáchym Topol

Přemáhala jsem se, ale knihu nakonec dočetla. Příliš mě neoslovila. Měla jsem pocit, že jsem úplně ztracená a nerozumím sdělení, které mi chce autor předat.

10.01.2021 3 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Tuto knihu jsem dostala jako dárek. Zpočátku jsem byla z příběhu v rozpacích. Uvažovala jsem o tom, že knihu odložím. Později jsem si říkala, že tomu dám šanci a knihu dočtu.
Zpočátku mi vadilo, že autorka myšlenkově hodně skáče. Nedokázala jsem si najít linii, po které jít a sledovat děj. Později už to bylo o něco lepší, některé informace přicházely a lépe dokreslovaly situaci. Na můj vkus byla kniha příliš surrealistická.

10.01.2021 2 z 5