Lusik88 Lusik88 komentáře u knih

☰ menu

Ať žijí auta! – Pohádky z Brzdína Ať žijí auta! – Pohádky z Brzdína Petr Čepek

Přidávám komentář mého pětiletého syna: Ta knížka je tak krásná, že hezčí jsme ještě nečetli!!! Tu nikdy nikomu nedáme a necháme si ji navždy :)

24.03.2023 5 z 5


Kamarádi duchové Kamarádi duchové Václav Šuplata

Moc milé čtení pro děti od 4 let. Hledali jsme se synem něco o duchách. Takových knížek je docela dost, ale ne pro děti v tomto věku. Tahle je skvělá, je o duchách, ale není strašidelná. Má hezký, jednoduchý text, který má vtip a kterému dítě rozumí. Celou knížku doplňují jednoduché ilustrace, což oceňuji. Nemá, bohužel, konkurenci.

05.10.2022 5 z 5


Moře i studánka Moře i studánka Michal Čagánek

Úúúžasná!!! Už dlouho mne žádná kniha tak nepohladila po duši jako tato. Tolik nových podnětů k zamyšlení... Nejprve jsem si říkala, že do komentáře opíšu pár nejlepších myšlenek, ale musela bych opsat celou knížku, je prostě skvělá. Měla jsem to štěstí dostat knihu přímo od pana Čagánka a poznat autora osobně. Bylo mi velkou ctí, jsem nadšená, že má i česká literatura takového autora :) S chutí se pustím do dalších knih

02.08.2022 5 z 5


Záhada sedmi ciferníků Záhada sedmi ciferníků Agatha Christie

Byla jsem zvědavá, jestli mě bude bavit i něco jiného než Hercule... A BUDE!!! Agatha bude navždy absolutně nejlepší autorka detektivek!

21.05.2021 4 z 5


Zvěrolékař v chomoutu Zvěrolékař v chomoutu James Herriot (p)

James Herriot hladí duši...

02.05.2021 3 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Rozhodně lepší než předchozí díl, i ořechovky, sprostých výrazů a Prozacu je méně, což je fajn! Nejlepší byl opět konec a u vět: ,,Péče je asi silný slovo. Já jsem to čas od času orajbovala smetákem od pavučin a jednou za rok jsem to přejela mokrým mopem, aby pustil ten nejhorší sajrajt." jsem řvala smíchy. Úplně vidím paní Balzerovou, jak se u toho nezaujatě tváří (nikoho lepšího na tu roli vybrat nemohli).
Našla bych pár much, ale mě nějakým způsobem společnost obyvatel Kostky prostě baví!

24.02.2021 3 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Klasická holčičí romanťárna! Dala bych dvě hvězdy, ale nejsem cílová skupina, tak to nebudu zbytečně hanit. Jen jsem chtěla vidět, jak někdo dokáže koncept hygge dostat do příběhu - takže se mi líbila spíše první polovina knihy, ve které se autorce celkem dařilo hygge myšlenku čtenáři předat.
Prostě ke kafi dobrý.. a obálka knihy je fajn

20.02.2021 3 z 5


Lykke - Tajemství nejšťastnějších lidí na světě Lykke - Tajemství nejšťastnějších lidí na světě Meik Wiking

Skvělá kniha!!! Ještě minimálně o jednu hvězdu lepší než Hygge. Hygge byla dost popisná, hodně statistik atd. Tady jsem našla hodně příběhů, srovnání kultur různých zemí, spoustu tipů pro lepší pocit ze života, hodně příkladů (typu: když to uděláš takhle, stane se tohle, ale když to uděláš třeba jinak, můžeš si otevřít nové cesty - super nápad). Skvělé byly také postřehy v oblasti výchovy dětí, opravdu mě donutily se zamyslet. Prostě parádní, zábavná, čtivá a naučná!!

09.02.2021 5 z 5


Jistě, pane ministře 1 Jistě, pane ministře 1 Jonathan Lynn

Brilantní! Jen dávám asi přednost seriálu, má ještě přidanou hodnotu těmi perfektními výkony hlavních postav a ten český dabing je prostě skvost.
Opravdu mě fascinuje, jak současný je to příběh, i když originál pochází někdy ze začátku osmdesátých let.

07.02.2021 5 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Prvnich 140 stranek jsem se nudila a premyslela, jak mozne, ze serie ma tolik dilu. Pak se dej rozebehl, aby se zase na chvili zastavil. Postava Harryho mi nicim neprirostla. Konec byl opravdu napinavy a zdarily, ale nepresvedcil me k dalsim dilum.
Nicmene, umeni ma vyvolavat emoce. Tahle kniha je vyvolava, takze ve svem zanru bude asi skvela. Ja ji ale asi nedocenim.

25.01.2021 3 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Vubec nejslabsi dil ze serie (precetla jsem vsechny naraz a hodnotim zpetne). Prvni dil byl originalni. Druhy mne take jeste bavil. V tomto dile se ale autor uz moc opakuje. Porad orechovka a privaly sprostych slov. Ja vim, ze to k tomu patri, ale uz to bylo tak nejak porad stejne... ale nebojte, ctvrty dil je lepsi!

17.12.2020 2 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Davam 3,5 hvezdy, predevsim za ten skvely zaver!!! Takhle jsem se uz dlouho nezasmala! A to jsem si do pulky knizky rikala, ze tak dve hvezdy maximalne. Diky za ten novy zavan sveziho vzduchu v zivote Aristokratky

17.12.2020 3 z 5


Jídlo na prvním místě Jídlo na prvním místě Dallas Hartwig

Amici jedou ve velkem fast foody, pro ne je kniha primarne urcena. Je pravda, ze tem, kteri trpi alergii na laktozu, lepek nebo na mykozy vseho druhu, nabizi i par dobrych tipu. Ale lidi, neverte vsemu, co je psano. Napriklad odmitani cukru ve strave je hloupost! Proste vseho s mirou!

07.12.2020 3 z 5


Vánoce Hercula Poirota Vánoce Hercula Poirota Agatha Christie

Je to tam! Konecne jsem uhadla vraha. Za posledni dobu jsem precetla nekolik Poirotu a nikdy se mi to nepovedlo. Je teda pravda, ze Agatha tady nechala velkou napovedu... Skvely pribeh, patri ke spicce z Poirotu!

01.12.2020 5 z 5


Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Skvělá!!! A takhle na podzim ideální! Tak milé vyprávění, připomíná mi pohodu u vánočních pohádek.
Vědomé vnímání a prožívání Hygge by nám každému tak pomohlo! Prostě se jen uklidnit, prožít život, o to tady běží. Bohužel toto není kniha pro Čechy (o tom svědčí také to nízké hodnocení), máme před sebou ještě dlouhou cestu...

10.10.2020 4 z 5


Ať žijí auta! – Pohádky z Brzdína Ať žijí auta! – Pohádky z Brzdína Petr Čepek

Skvělý námět na večerníček! Syn ocenil originální nápady, například autíčka navštěvující autoškolku, že autíčka dostanou ráno sklenici voňavého oleje, místo stromů rostou semafory, bagr Bugr, obludu Lochnerezku a mnoho dalších. Příběhy jsou milé a ilustrace zábavné. Úplně si je představuji animované.

28.06.2020 5 z 5


Kamarádi auta Kamarádi auta THiLO

Je skvela! Pokud mate maleho chlapecka, s touto knizkou zabodujete. Auto na trech kolech, co dostane ctvrte a majacek? co zavodi se zlym padouchem monster truckem a utece desive dodavce? Co vic si prat? Milujeme ji! Malym ctenarum se bude krasne cist

25.05.2020 5 z 5


Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete William Shakespeare

Skvělá! Musím určitě vidět divadelní hru.

13.04.2020 4 z 5


Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Jonas Jonasson

Zatim nejslabsi kniha od Jonassona. Stoletemu starikovi c.1 se proste nic nevyrovna! U Zabijaka jsem se nesmala a chvilemi jsem se i nudila. Ackoli, kdyby nekdo podle teto knihy natocil film, mohla by to byt docela dobra komedie. Absurdnich a komickych scenek by tam bylo dost. Nicmene me styl pana Jonassona vylozene bavi, tak nelituji casu straveneho u teto knihy.

12.04.2020 3 z 5


Městečko, kde se zastavil čas Městečko, kde se zastavil čas Bohumil Hrabal

Hořkosladký Hrabal opět nezklamal! Jeho způsob vyprávění je mi tak blízký, tak osobní. A ta atmosféra jeho knih... Nevím, čím to může být, ale na mne ze všech jeho knih dýchá jaro. Chvíle podvečerní nálady, za zpěvu kosa, v době, kdy ještě není úplně teplo, ale zima už také ne. Je skvělý! A bylo mi milé, že jsem v příběhu poznala své rodné město...

23.03.2020 3 z 5