lucie.koho lucie.koho komentáře u knih

☰ menu

Tak o co jde? Tak o co jde? Ivan Hamšík

Velmi zajímavá kniha, která vás donutí se zastavit, nebo alespoň pozastavit a přemýšlet. V knižních rozhovorech začínám mít čím dál větší zalíbení. Jediné negativum je podle mě menší prostor, který pan profesor dostal. Kniha si klidně mohla dovolit být mnohem rozsáhlejší.

27.03.2024 5 z 5


Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Po této knize jsem šáhla až po přečtení pana Mareše a pana Dvořáka. Musím říct, že z těchto tří se mi líbila asi nejméně. Samozřejmě opět velmi zajímavý člověk, který je odborník a mistr svého oboru. Ovšem ego z knihy přímo stříkalo. Pan profesor má jistě nárok, ale tento dojem jsem u předchozích knih neměla i když by vlastně pánové také měli nárok. Nebylo mi to sympatické, takže se mi kniha četla o něco hůře než předchozí, ale i tak byla velmi zajímavá a poučná.

14.03.2024 4 z 5


Jestli to řekneš... Jestli to řekneš... Gregg Olsen

Tak tohle byla velká síla. Knihu jsem přečetla za dva dny. Je velmi čtivě psaná, nemohla jsem se dočkat až se dozvím jak to celé dopadlo. To co se v knize děje jsem musela zpracovávat dlouho, rozhodně kniha není pro každého.

16.02.2024 5 z 5


Jako v nebi, jenže jinak Jako v nebi, jenže jinak Aleš Palán

Opět velmi zajímavý pohled do života zajímavých lidí. Nemůžu říct, zda se mi víc líbily šumavští samotáři nebo tito. V minulé i této knize je vám někdo sympatický více, někdo méně. Určitě doporučuji obě knihy, obě se mi moc líbily.

14.02.2024 5 z 5


Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Velmi zajímavá kniha, která se četla s lehkostí. Někdo vám bude sympatický, někdo méně. Každopádně je to zajímavý pohled do života zajímavých lidí.

14.02.2024 5 z 5


Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal Tomáš Etzler

Kniha přečtena jedním dechem, skvěle napsaná, velmi se mi líbí styl psaní pana Etzlera a jsem nadšená jeho otevřeností. Čtení této knihy byl opravdový zážitek.

04.02.2024 5 z 5


S kým mě bavil svět S kým mě bavil svět Marie Poledňáková

Velmi příjemná kniha, zajímavý životní příběh a zajímavosti o natočený h filmech. Těch zajímavostí mohlo být klidně víc, vyprávění z natáčení jsem hltala jedním dechem.

18.01.2024 5 z 5


Opravdové zločiny Opravdové zločiny Lucie Bechynková

Podcast neznám, knihu jsem dostala. Některé krimi případy jsem znala, ale většinu ne. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavých informací, ale myslím si, že knize spousta věcí chyběla.

15.01.2024 2 z 5


Moje máma Jana Brejchová Moje máma Jana Brejchová Tereza Brodská

Velmi hezky a citlivě napsaná knih, kterou jsem přečetla na dva zátahy. Kniha vám přinese úplně nový pohled na paní Brejchovou.

12.01.2024 5 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Po panu Marešovi to byla sázka na jistotu a nezklamala! Opět velmi poutavé a zajímavé čtení. Jediný co mě štvalo, že jsem na ní musela čekat až pod stromeček a pak jsem jí měla za 4 dny přečtenou. Velmi ráda si počkám na další zajímavou osobnost, ale ještě předtím musím přečíst předešlé dvě knihy.

02.01.2024 5 z 5


Deník: Leden - Duben 1943 Deník: Leden - Duben 1943 Ruth Laskier

Jak už tady zaznělo, těžko se kniha hodnotí. Nějakými extra novými informacemi vás asi neobohatí, ale její historický a autentický přínos je nepopíratelný. Knížečka se dá přečíst za chvilku, proto si myslím, že stojí za to, si těch pár minut najít. Myslím, že si tato mladá slečna zaslouží velký obdiv a velkou úctu, za to co musela prožít. Po přečtení mám svíravý pocit toho nedokončeného mladého života a myslím, že by se tohle nemělo nikdy zapomenout. Nemůžu jinak, než plný počet hvězdiček.

29.04.2023 5 z 5


Výpravy do divočiny: Dobrodružství mladého přírodovědce Výpravy do divočiny: Dobrodružství mladého přírodovědce David Attenborough

Velmi příjemné a chvilkami napínavé čtení. Ovšem, že bych se od knihy nemohla odtrhnout říct nemůžu. Doporučuji pro milovníky zvířat, věřím, že každého zvířecího milovníka musí kniha zaujmout.

29.04.2023 4 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Doporučuji těm, kdo mají rádi Chandlera. Kniha je, jakoby jí psal Chandler. Jsou si navzájem tak podobní a vlastně tak jiní. Velmi zajímavé čtení. Co se mi nelíbilo bylo občasné přeskakování sem tam. Zároveň upozorňuji skalní fanoušky Přátel, že to není kniha o tomto seriálu.

11.03.2023 5 z 5


Nemocnice v Písku stoletá Nemocnice v Písku stoletá Jiří Prášek

Krásné zpracovaná kniha o historii písecké nemocnice, kde nechybí ani současnost.

04.01.2023 5 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Trochu jsem se bála toho pojetí formou rozhovoru, ale nakonec mi to vůbec nevadilo. Pan Mareš je úžasný vypravěč. Knihu jsem přečetla jedním dechem a určitě doporučuji.

04.01.2023 5 z 5


Jak se dělá zoo Jak se dělá zoo Petr Fejk

Jedním slovem úžasná! Přečetla jsem jí jedním dechem. Určitě doporučuji i autorské čtení. Autor sice přečte jen tři krátké ukázky, za to se člověk dozví další informace a prohlédne si fotky.

04.01.2023 5 z 5


Labutě, labutě... Labutě, labutě... Oldřich Smutný

Moje milovaná kniha z dětství.

04.01.2023 5 z 5


Spojuje nás město: Písek, lidé a  jejich příběhy Spojuje nás město: Písek, lidé a jejich příběhy Zlata Měchurová

Po trilogii o píseckých domech jsem s nadšením koupila i tuto knihu. Samozřejmě je také zajímavá o zajímavých píseckých rodácích, ale mě nakonec moc nenadchla. Dočetla jsem jí tak nějak z povinnosti.

04.01.2023 2 z 5


Josef Pepe Vojtek Josef Pepe Vojtek Dana Čermáková

Pro milovníky Kabátů a Pepy Vojtka super kniha, dozvíte se o jeho dětství, o začátcích Kabátů a jejich pokračování. Podle mě nejlepší část knihy. Poté se celkem velká část věnuje muzikálům, což mi ani tak nevadilo, protože jsem se mnohé dozvěděla. Jediné co my chybělo bylo alespoň něco málo o jeho ženách a dětech. Autorka se zmiňuje o první ženě a prvních dětech, ale dále už ne. Já jako velká fanynka Kabátů určitě doporučuji.

04.01.2023 4 z 5