Josef Pepe Vojtek

Josef Pepe Vojtek https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336974/bmid_josef-pepe-vojtek-1AF-336974.jpg 3 13 4

Na jedné straně drsný rocker s tetováním a dlouhou kšticí, jehož typický chraplák je poznávacím znamením dnes nejúspěšnější české kapely KABÁT, na straně druhé Hamlet, Krysař, Athos, Baron Prášil, Casanova, Mefisto, čaroděj i alchymista... Jen velmi těžko u nás najdeme lepšího interpreta, který by dokázal obsáhnout tak rozdílné žánry, jakými jsou tvrdý rock a muzikál. Zdá se tedy, že JOSEF VOJTEK, zvaný PEPE, je mužem dvou tváří, ale to je opravdu jen zdání. Sudičky, které stály u jeho teplické kolébky, mu totiž nadělily kromě výrazného, silného hlasu a charismatické vizáže "pěkného chlapa" i pracovitost, skromnost, slušnost a čestnost a k tomu pozitivní vztah k životu a lidem a schopnost radovat se z maličkostí. Rozdává kolem sebe smích, radost a dobrou náladu, srší energií, což je vidět na koncertech skupiny Kabát. Dokáže dvě hodiny běhat po pódiu, aniž by se zadýchal, takže ho někteří kolegové dokonce nazvali "energizátorem". I když dnes patří k nejžádanějším a nejobsazovanějším muzikálovým hercům, stále je v něm ona pokora začátků skupiny za totáče na okresních tancovačkách, kde hráli za buřta a pivo s kořalkou, a to i přesto, že se během víc jak pětadvacetileté existence vypracovali z "buranské, hospodské a vulgární kapely" na nejpopulárnější domácí hudební skupinu, která vyprodává haly i stadiony a má na kontě víc - K muzikálu se Josef Vojtek dostal díky nezaměnitelné barvě svého hlasu, přitom s divadlem neměl do té doby žádné zkušenosti. A tak se s každou další rolí učil, co obnáší být muzikálovým hercem. Nepolíben Múzou, dokázal se během let herecky vypracovat, a i když o sobě stále tvrdí, že hercem není, o opaku přesvědčuje v náročných představeních z posledních let, v nichž je kladen důraz na činoherní složku. Kabát je na piedestalu českého hudebního Olympu a Josef Vojtek na vrcholu svých uměleckých sil. Vhodná příležitost přiblížit jeho životní pouť, která nebyla jednoduchá, ale o to je více výjimečná a přitažlivá.... celý text

Přidat komentář

Michaela91
02.02.2023 3 z 5

Můj oblíbený zpěvák. Miluju Kabáty. O těch mě kniha i bavila. Občas tam byly části, které mě nebavily ale dalo se to. Co mi ale docela vadilo a kazilo čtení byly citace z novin, rok a kdo článek napsal. To se mi tam nelíbilo.

lucie.koho
04.01.2023 4 z 5

Pro milovníky Kabátů a Pepy Vojtka super kniha, dozvíte se o jeho dětství, o začátcích Kabátů a jejich pokračování. Podle mě nejlepší část knihy. Poté se celkem velká část věnuje muzikálům, což mi ani tak nevadilo, protože jsem se mnohé dozvěděla. Jediné co my chybělo bylo alespoň něco málo o jeho ženách a dětech. Autorka se zmiňuje o první ženě a prvních dětech, ale dále už ne. Já jako velká fanynka Kabátů určitě doporučuji.


povi
19.11.2018

Casti o Pepovi a KABATECH super,ale od pulky uz to bylo zbytecne preplacany muzikalama,zbytecny kecy a recenze jinych lidi a kolem Pepy uz to ani neslo,to me dost zklamalo,prece jen to mohlo byt vic o nem...Ale i tak-diky za tuhle knizku:-)

martinaandulka
17.08.2017 4 z 5

Kniha o Pepu Vojtkovi se mi líbila,hodně jsem se dozvěděla jak začínala vynikající skupina Kabát,jak šla alba za sebou,koncertní šnůry,za muzikály jsem byla taky moc ráda jen mi vadilo,že spisovatelka psala recenzy i o jiných umělcích když čtu knížku o Pepovi!Co mi chybělo ještě,že na začátku napsala o 2 manželstvích a dětech o 2 posledních a dalších dětech se nezmínila.Jinak jsem za knihu ráda a mám radost,že vyšla,budu se k ní vracet.