lotofhs lotofhs komentáře u knih

☰ menu

Láska mezi řádky Láska mezi řádky Lauren Asher

Na jednu stanu se mi to docela líbilo a byla to taková odlehčená romantika, kterou člověk přečte během chvilky. Asi nechápu ten boom, který kolem této knihy nastal na TikToku a dalších platformách. Děj nebyl úplně špatný, ale také ani ničím originální. Myslím si, že autorka si mohla více vyhrát s prostředím zábavního parku a trošku nás víc vtáhnout do atmosféry.
Rowan mě někdy neskutečně štval a musela jsem se nad jeho chováním pozastavit. Nejvíce mě asi dostalo, že nebyl sám schopný reflektovat a uvědomit si, že platit zaměstnancům minimální mzdu, nepřispívat na zdravotní pojištění a pomalu z nich dělat otroky není tak úplně okay. Musela mu otevřít oči Zahra a díky ní se změnil, což na mě nevrhá zrovna dobrý dojem. Přece jenom člověk se nestane dobrým, jenom protože se zamiluje. Miliardář, který vlastní zábavní park a několik streamovacích platforem a není schopný si vážit svých zaměstnanců...
Ve výsledku se mi to líbilo, ale doufám, že další díly budou lepší.

26.01.2024 4 z 5


Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

No tak tohle bylo šílené čtení... za mě nejhorší kniha, co kdy Colleen napsala. Děj byl neskutečně nerealistický, dialogy to samé a chování některých postav, to se snad nedá ani komentovat. Nečetla jsem první díl a po tomhle to ani neplánuji. Nevím co mě vytáčelo víc, jestli Dean a jeho chování, nebo překombinovanost zvratů. Bylo toho prostě až moc a na člověka to působí opravdu zvláštně. Nelíbilo se mi ani, jak Daniel (nejlepší kamarád Deana) měl několikrát homofobní narážky a jde vidět, že kniha je psaná v roce 2013 a nyní by si to už autorka nemohla dovolit. Nevím, jestli to bylo myšleno ze srandy a jako část postavy, ale i tak mi to přišlo zbytečné.
Nejdivnější asi bylo Deanovo nulové respektování hranic a celkově mi nesedělo, jak se občas ke Sky choval... a být po uši zamilovaný v 5 letech a aby to člověkovi vydrželo do 18? No nevím... asi to není můj šálek čaje. Autorka snad neumí napsat knihu, kde by nepopisovala toxického hlavního mužského protagonistu.

26.01.2024 2 z 5


Ďábel nosí černou Ďábel nosí černou L. J. Shen

Tak tohle nebylo nic pro mě. Musím říct, že mě nalákal popis knihy - kariéra v módním průmyslu a New York - kombinace, kterou mám moc ráda
Ale nějak mi to nesedělo. Nedokázala jsem si oblíbit ani jednu postavu a především Chase. Chápu, že má být arogantní a nemáme ho mít ze začátku rádi a ke konci se najednou změní v miláčka, avšak tohle u mě nějak nenastalo. Nelíbilo se mi, jak je namachrovaný, pořád někoho shazuje. Mám ráda, když je postava chladná, ale zde se to mísilo s arogancí, která byla otravná. Nelíbilo se mi, jak Maddie pořád shazoval ať už se jednalo o její oblíkání ani se mi tu nelíbilo, jak si ani jeden nedokázali vyříkat jednu jednoduchou věc.
Neříkám kniha není úplně špatná, ale za mě teda nedoporučuji, protože se konec hodně táhl a mohlo to být kratší o cca 100 stran.

27.06.2023 3 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Miluji Ranhojičku! První díl byl skvělý, ale tohle posunulo laťku o level výš. První polovina knihy se může zdát pomalejší, ale přesto mě bavila. Je nutná pro poznání postav a díky tomu je pak konec překvapivý, poslední odstavec byl šílený! Hodně lidi nadává na Kivu, ale kdybych byla na jejím místě, tak jsem take zmatená a silně rozpolcená. Ono totiž to nebyla vůbec lehká volba i přesto můžeme vidět ke které straně více inklinuje. Děj nám osvěžily nové postavy a nejvíce příjemné překvapeni byla postava Cala, který byl neskutečně charismatický a jako čtenářka jsem si nemohla pomoct a totálně si ho zamilovala! Jaren je samozřejmě okouzlující, ale bylo těžké říct, koho bych si vybrala.
Co se tyče vztahu nebo romantické linky mezi Jarenem a Kivou, líbí se mi ten slowburn, napětí, které mezi nimi je, autorka nijak nespěchá a můžeme mezi postavami cítit všechny emoce, které cítí dvě osoby, pro sebe stvořené. Jaren je určitě velice citlivý a nestydí se to projevit. Je velmi laskavý a je jasné, že pro svoji rodinu a lid, by se rozkrájel.
Konec je opravdu šokující, od jedné postavy jsem to nakonec celkem čekala, protože jsem z ni měla špatný pocit, ale ta druhá, to jsem koukala s otevřenou pusou.
Za mě děj byl nepředvídatelný, plný akce a napětí, lásky, strachu, odvahy a dala bych 5 hvězdiček z pěti! Jedna z nejlepších knih, co jsem zatím za tenhle rok přečetla.

Nemůžu se dočkat pokračování, kde se dočkáme odpovědi a zjistíme kam osud Kivu zavane. Upřímně to zatím vypadá velmi bledě pro naše oblíbené postavy, přesto věřím, že se jen tak nevzdají.

16.03.2023 5 z 5


Atlasova šestka Atlasova šestka Olivie Blake (p)

Moc jsem se těšila na tuhle knihu, ale bohužel mě zklamala. Autorka se více zajímá o postavy, ty jsou vykresleny výborně a jsou super. Ale co se týče děje, tak nemohu říct, jednu zásadní věc, kterou bych si pamatovala z knihy. Jediné, co mi utkvělo v hlavě je, jedna scéna, kdy bylo více akce, ale jinak příběh totálně stagnoval. Mělo to potenciál na hodně dobré fantasy, vykreslený svět, celkově nás zavést do děje, co postavy dělají, proč... příběh je prostě nedotažený a konec mě nějak neohromil. Na to, že jsem čekala na tuhle knihu hrozně dlouho, ke konci celkem zklamání. Nevím jestli půjdu do dvojky.

08.12.2022 3 z 5


Tajná historie Tajná historie Donna Tartt

3,5 hvězdiček
musím říct, že kniha mě ze začátku hodně bavila, pohltila mě svojí temnou atmosférou, elitní skupina studentů řečtiny, autorka krásně vykreslila povahy hlavních postav, myslím si, že na podzim, je tahle knížka úplně nejlepší, protože se pohybujeme v univerzitním prostředí, kniha je taková ponurá, opravdu temná a něco mě na ní, zaujalo natolik, že jsem jí nemohla položit
Líbí se mi fakt, že Richard je nespolehlivá hlavní postava, která nám představuje děj svýma očima, jenže problém je, že člověk občas neví, co si přikrášluje, své "kamarády" hodně romantizuje, vidí je jako dokonalé a to má velký dopad, jak vnímáme zbytek party. Během příběhu mlží, lže, chce zapadnout do bohaté smetánky, jenže nemá tušení, jak vlastně zvrácení všichni jsou. Na oko dokonalá parta, uvnitř už zas tak ne.

jenže nějak od strany 300, mi přišel děj hrozně vleklý, nudný, zbytečně moc popisu a možná někomu to vyhovovalo, ale za mě kdyby kniha byla o dvě stě stran nebo o sto kratší, tak se nic nestane... opravdu některé pasáže mě absolutně nebavili a některé zase byli výborné. Nelituji, že jsem si ji přečetla, ale znovu, bych do toho asi nešla.

09.09.2022 3 z 5


Tři temné koruny Tři temné koruny Kendare Blake

Tak u téhle knížky, to bylo, jak na horské dráze. Chvíli mě bavila, pak zase ne, pak zase jo. Musím uznat, že začátek byl pekelně nudný, popisný a akce nikde nebyla. Člověk očekává, krvavý, temný fantasy román, ale tohle mělo daleko k tomu. Pár zápletek se mi líbilo, třeba vůbec nechápu, co se stalo jedné sestře ke konci. Nejlepší z té knížky byl asi konec a scéna v lese s medvědem, to aspoň chvíli mělo nějaký spád.
Postavy... neoblíbila jsem si ani jednu. Bohužel kniha nedává šanci si někoho opravdu zamilovat. Ze sester jsem asi měla nejradši Mirabellu, ale ani ke konci mě nepřesvědčila, že je to dobrá postava. Co se týče mužských postav, tak to je tragédie, jediný snad Luke mi přirostl k srdci, ale ten tam byl jen bokem. Bohužel postavy jsou nudné a ploché. Chyběla mi tam nějaká pořádná záporná postava.
Musím se i přiznat, že mi nevyhovoval děj z tří pohledů, bylo to na mě někdy chaotické a až přílíš...
Takže asi tak... četla jsem už pár fantasy, ale tohle mě tak nechytilo, těšila jsem se, až knihu dokončím a nevypadá to zatím, že bych měla šáhnout po dalším díle. Neláká mě to.
Měla jsem od knihy hodně velká očekávání, skrz námět, který je fajn, vlastně jen ten mě držel při tom, abych knihu dokončila, těšila jsem se na epický fight mezi sestrami a nakonec... no uvidíte samy. :D za mě asi 2,5-3 /5.
Nejhorší je na tom, že nápad je to skvělý, kdyby jen autorka víc si pohrála se světem, přidala víc detailů, přidala víc hloubky do pár postav, udělala jednu skvělou zápornou postavu, tak je to úplně o něčem jiném..

08.08.2022 3 z 5


Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Tak tohle bylo trošku slabší. Od Coleen mám přečteno už hodně knih, ale pořád jí řadím mezi ty lepší, méně se mi líbila třeba Ničeho neliuji.
Příběh je... já ani nevím, jak to pořádně popsat, ale pro mě to bylo šíleně překombinované. Jedna větší divnost za druhou až nakonec si na to člověk zvykl a už to neřešil. Téma, který si Colleen vybrala je hodně temné, náročné a poprat se s tím není žádná sranda.
Mě trvalo asi do stranky 100, než jsem se pořádně začetla a mohla pokračovat s čistým srdcem. Do té doby, to bylo, mám jí odložit, nemám jí odložit?
Téma rodina, zvláštní vztahy, mentální poruchy, tajemství... nakonec to nebylo tak hrozné a dala bych jí 3,5. U mě to zachraňoval hlavně Sagan, ten je zlatíčko. Co se i týče jeho rodiny, tak mi ho bylo neskutečně líto.. žít v nevědomosti, tolik let a ještě poslouchat Merit. no chudák kluk...
Jenže jak tu už někdo psal, konec je na mě také moc idylický, šťastný.. člověk tomu nevěří, když si vezme, jak ta rodina byla ze začátku neskutečně porouchaná a najednou jsou happy. No nevím, nevím...

27.07.2022 3 z 5


Léto, kdy jsem zkrásněla Léto, kdy jsem zkrásněla Jenny Han

Musím teda přiznat, že seriál mě bavil o něco více, Belly se tam zdála více sebevědomá a to se mi na ní v seriálu hodně libí. Ale je fakt, že jí hraje starší herečka a tady se potýkáme s dospívající holkou.
Nevím proč, ale nemohla jsem tu knihu odložit. Pokaždé, když jsem si říkala, že už stačí, tak jsem jí musela znovu otevřít a začíst se. Asi to bude tím, že Jenny Han umí dobře psát, zamilovala jsem se do toho příběhu, do místa, kde se odehrává a na léto, je to jako dělané. Letní láska, strasti dospívajících postav. Není to nic náročné, spíš k bazénu, nebo moři, jako jednoduché čtení u kterého můžete vypnout.
Já si druhý díl přečtu a jsem na něj velice zvědavá, kam se děj bude odvíjet.

27.07.2022 4 z 5


Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Po delším nátlaku ze zahraniční scény, jsem si tuhle knížku, také vybrala a přečetla. Naprosto chápu tu chválu a ohlas. Za mě je to jedna z nejlepších romantických knih, co jsem za rok 2022 přečetla.

Příběh je neuvěřitelně silný. Jak Bree, tak Archer jsou oba silné osoby, které mě celý příběh fascinovali a inspirovali. Dokázat se dostat přes tolik traumat a bolesti, to stojí hodně sil. Zasáhlo mě to, jak moc se hlavní hrdinové, dokážou milovat, odpustit si, dovolit si navzájem být zranitelný a nakonec se ke konci znovu setkat a být spolu silnější než, kdy dřív. Řekla bych, že se dá přečíst během jednoho dne, protože autorka píše velice čtivě a stránky mizí pod rukami, jako kdyby nic. Nemůžu se dočkat, až si přečtu další knihy od Mii Sheridan. Asi Archera jen tak, tak nic nepřekoná, ale za pokus to stojí, haha.

Citáty z téhle knihy jsou úžasné, kniha je napsána krásně, romanticky, je plná emocí, citů, smutku, bolesti, ale také nalezení odvahy, naděje, lásky... bylo to úžasné. Dlouho mi bude ležet v hlavě a jen tak na ní nezapomenu.

27.07.2022 5 z 5


Má temná Vanessa Má temná Vanessa Kate Elizabeth Russell

(SPOILER) Už je to nějaká doba, co jsem knize dala pět hvězdiček, ale tahle si to zaslouží. Určitě než se začtete, najděte si varování, co ta kniha obsahuje, aby vás to nějakým způsobem nerozhodilo a nedotklo se citlivých ran.
Příběh je sám o sobě neuvěřitelně zvrácený. Těžce se mi popisuje, jak jsem se při knížce cítila, ale určitě tam patří - znechucená, vyděšená, smutná, naštvaná...
Ale také jsem si uvědomila, že tohle téma je více reálné, než si dokáže člověk připustit. Líbilo se mi, nebo mě fascinovalo, jak Vanessa odmítala na sebe se dívat, jako na tu oběť. Přijde mi, že by byla schopná Stranea obhajovat ještě teď a bylo těžké jí chápat. Musím říct, že mi je extrémně nesympatická, Vanessa podle mě není napsaná, aby jsme jí měli rádi, ale pochopili její příběh, pocity. Při čtení jsem si kolikrát musela říct, že jí přece bylo 15 a nemůžu jí soudit. Malá, ne sebevědomá holčina, která se cítila osaměle, že jí každý odhodil a tu se objeví Strane. Najde si tu nejlepší oběť, kterou mohl a začne jeho dlouholetá manipulace.
Strane je samozřejmě velice neoblíbená postava. Je to klasický manipulátor, predátor a člověk s nulovým svědomím. Možná by se dalo říct až narcis? Po jeho manipulativní chování, odsuzující povaha, on je přece ten nejchytřejší, nejúžasnější, on neudělal nic špatně, to přece kvůli Vanesse je on ten chudák, který přišel o pověst.. nakopala bych ho víte kam.
Je hrozně děsivé, číst, jak Vanessu namotával. Jeho plán, krok po kroku, jeden dotyk, jedna pochvala, jedno slůvko, jak je výjimečná a je to.
Některé scény byly na mě až moc a neměla jsem při nich dobrý pocit, je mi líto, jak Vanessa dopadla, na to, že měla být tedy nadaná studentka, skončila na recepci a její život se točil jenom kolem, tohohle s prominutím prasete. Člověk jí nedokáže na sto procent nenávidět, ale ráda jí teda taky nemám, ale to není pointa knihy.

Kniha je napsaná velice čtivě, nedokázala jsem přestat číst, myslím si, že autorka má nadání a měla by v psaní pokračovat. Tohle jí sedlo perfektně. Líbilo se mi, že autorka používala reálné popisy Stranea. Z televize jsme zvyklý na vztah studentky a učitele, kdy učitel je atraktivní a přijde nám, že to není až tak špatné, ale tady vidíme tu realitu - starý, má už břicho, šediny, není atraktivní, nosí oblečení jako "taťka". Podle mě to tomu dodalo ještě větší grády.

15.03.2022 5 z 5


Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Upřímně kdyby kniha byla o sto stránek kratší, tak bych se nezlobila, občas mi přišlo, že určité pasáže, byly zbytečné a moc natahované. Jednoduše jsem se u knihy sem tam nudila, ale to je jedno z mála mínusů, co mohu říct.

Plusy - pohádková atmosféra, říše divů, mluvící zvířata, kouzelné předměty, moc se mi tohle prostředí líbilo, protože často tyhle knížky nevyhledávám a musím říct, že jsem si u představování světa odpočinula a příjemně se naladila

Mínus nebo plus? Měla jsem neustále chuť na sladké, protože Katherine neustále peče a vyvolává člověkovi sliny v puse!! :D
Autorka má skvělou slovní zásobu, dokáže věty krásně rozvinout, použít pěkné výrazy a celkově jsem s jejím psaním spokojená.
Samozřejmě, kdo četl, tak ví, že konec je takový jaký je. Já nevím, jestli jsem za něj ráda, upřímně jsem byla z toho zničená a není to obvyklé, že by knihy tohohle typu končily špatně, takže si u mě vytvořila kniha speciální místečko v srdci. Hlavně, že to má takovou spojitost, jakou má, Srdcová královna... víme, proč je jaká je a to je hrozně zajímavé.

12.03.2022 4 z 5


Říkej tomu, jak chceš Říkej tomu, jak chceš Brigid Kemmerer

Brigid Kemmerer patří mezi ty autorky, které ať vydají cokoliv, tak vím, že ta kniha nebude špatná a neudělám krok vedle, když si ji koupím.
Musím narovinu napsat, že Na co slova nestačí je můj absolutní favorit, takže nemůžu dát téhle knížce pět hvězdiček, ale!
Byla skvělá. Opravdu pohodové čtení, kdy vám kniha mizí pod prsty a za dva dny je pryč. Příběhy hlavních postav jsou temné, obzvlášť Rob. U Maegan jsem musela se vžít více do její situace, než jsem pochopila, že to má také těžké, ale zezačátku mi přišlo, že se jejich situace nedají srovnat. A ke konci mi došlo, že je ani srovnávat nemám, není to účel knihy. Každý si něčím procházíme, všichni kolem nás mají nějaké problémy bez našeho vědomí.
Nejvíc se mi líbilo asi přátelství mezi Owenem a Robem. Určitě sesterské pouto mezi Sam a Meg bylo skvělé, protože bylo realistické. Ne každý den se milovali až na konec světa, ale vždycky tam pro sebe byli a to se mi moc líbilo. Konec byl pěkný, možná na můj vkus až moc optimistický a sluníčkový, ale zase, jsem asi byla radši, než aby se vše pokazilo.
Kniha obsahuje důležité lekce - zradu, odpuštění, uvědomění si, že ne vše je černobílé, ne vše je jasné, někdy nevíme, kde leží pravda, spravedlnost, někdy cítíme, že to tak prostě musí být a máme svá přesvědčení, ale musíme se zamyslet i nad druhou stranou a nebýt tolik zahleděný do sebe. Příběh mi otevřel oči v tom, že nesmíme soudit lidi na základě toho, co se o nich povídá a mít otevřenou mysl, co nejvíc to jde.
Určitě se těším na další knížky, co Brigid vydá.

25.01.2022 4 z 5


Skryté pravdy Skryté pravdy Mathilde Aloha

Na tuhle knihu, jsem se hodně těšila, protože jsem na ní viděla dobré recenze ze zahraničí. Za mě to bylo vcelku dobré, jenže něco mi tam chybělo. Přišlo mi že, kniha postrádá nějakou větší zápletku či děj, ano víme, že Milu někdo pronásleduje a snaží se zjistit něco o své rodinné historii, ale trvá to celou knihu, než nakonec přijde nějaká akce a je to napínavé.
Děj se tak docela táhne, čte se lehce, ale nečekejte žádnou velkou akci, ta je až ke konci knihy, ale zase na druhou stranu se tím víc těším na druhý díl, pokud se ho rozhodnu koupit. Počítám s tím, že tam bude více akce, více rozuzlení tajemství a intrik.
Příběh bych tak shrnula, že Mila se dozvídá o své rodině, snaží se učit dospělému životu, vidíme tu začátky v nové práce, shledání s někým, kdo ji v minulosti přirostl k srdci, ale náhle ji opustil, seznamujeme se s korejskou kulturou a také vidíme, jak si Dixie plní své sny. V kontrastu tu vidíme Travise, který nežije v luxusním apartmánu, nemá vlastního řidiče a na vše, co chce mít si musí vydělat sám. Snaží se prorazit ve světě modelingu, kde ne, vždy to je jednoduché.


Mezi plus dávám sobecky, že se děj odehrává v mém milovaném New Yorku, mám ráda, když se knihy a seriály odehrávají zrovna tam. Také dávám plus autorce za hlavní hrdinku, kterou reprezentuje Korejka, což se v mnoha knihách nevidí a bylo fajn, se něco dozvědět o kultuře, jídle, nějaké ty slovíčka. Opravdu tu jde vidět, že autorka má ráda korejskou kulturu, kpop, kdramata a vše s tím spojené.:D

Určitě bych dala i plus postávám, asi nejvíce jsem měla ráda Travise, který mi přišlo, že to měl v knize nejtěžší a ukazoval nám čtenářům, jiný pohled světa člověka v New Yorku, který se živí modelingem a ne vždy může dělat, jen to, co chce. Jeho minulost, je opravdu složitá a tím víc respektuji, jeho sílu dál pokračovat.
Mila mi také celkem přirostla k srdci, nemůžu si na ní stěžovat, až na občasné nedokonalosti v její komunikaci s ostatními, možná kdyby si vybudovala lepší vztah s rodinou a Travisem, tak by dost věcí vyřešila. Ale od toho by nebyla žádná zápletka, že?

Dala bych tři a půl hvězdičky, ale to tady nejde, tak si vytvořte názor svůj. Podle mě se jedná o průměrnou young adult knihu.

04.11.2021 3 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

U téhle knížky, jsem váhala, zda ji dát 3-4 hvězdičky, ale nakonec, jsem byla mírnější. Příběh sám o sobě, je dost silný a zničující. Příběh matky a dcery, který se vyrovnávají s obtížnou situací. Líbilo se mi, že jsme mohli vidět pohled, jak matky tak i dcery.

Upřímně hodně lidí nadává na Claru, musím se přiznat, že mi v hodně situacích vadila, skoro každou kapitolu, kde byla, tak jsem měla chuť prohodit knížku oknem, jak moc mi vadila. Ale musíme si uvědomit, že Colleen ji napsala jako šestnáctiletou -sedmnáctiletou a v takovém věku, jsme se všichni chovali, jako... doplňte si. Je to realistické, že si Clara myslela, že ví všechno, byla hrdá na svojí vyzrálost, ale nakonec se ke konci dozvěděla, že nic neví a furt potřebuje svoji mámu. Proto její vývoj, byl tak skvělý.

Co se týče Morgan, tu jsem měla hodně ráda, líbí se mi, jak je silná, jak se dokázala se vším vyrovnat a stále nezavraždit svoji dceru. :D Je to prostě super! Ano samozřejmě, měla slabé chvilky, kdy jsem si ťukala na čelo, ale ve výsledku, jsem jí měla opravdu ráda a dokázala jsem jí chápat.

Miller a Jonah milovala jsme je!! :D hlavně Jonaha. Bohužel mě vztah mezi Clarou a Millerem moc nezajímal. Asi to bude nepopulární názor, ale nemůžu říct, že bych si užila každou jejich scénu a ke konci, jsem už jen přetáčela stránky, ať to mám za sebou. Nevím proč mě jejich vztah tak nebavil, ale prostě to tam nebylo. Za to Jonah a Morgan srdcovka.
Já celkově nemusím knihy, které jsou založené na špatné komunikaci, lidi si lžou a vyřešilo by se vše hned, kdyby uměli dobře mezi sebou komunikovat, takže tohle není moje nejoblíbenější, ale přesto ji doporučuji!

19.09.2021 3 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Colleen Hoover jedna z mála ne-li jediná autorka, která ve mě dokáže vyvolat silné pocity, díky jejímu psaní. Nejdřív to byla temná Pravda nebo lež, kde jsem se bála, potom Odvrácená tvář lásky, která mě rozbrečela a tahle kniha? Ta mě dostala úplně na jiném levelu. Pořád jí, tak trochu zpracovávám.
Šla jsem do ní slepě, nevěděla, jsem o čem je a to možná vyvolalo ten šok, když se poprvé stalo, co se stalo. Musím vám říct, že první incident, kdy uběhlo těch 13 sekund. Tu stránku, jsem si musela přečíst 5x za sebou, abych se přesvědčila, že je to pravda. Přišlo mi, jako kdybych dostala fyzickou facku. Určitě doporučuji všem si vyhledat TW, protože to nemusí být kniha pro všechny, ale tohle téma se musí řešit a musí se o něm mluvit.
Samozřejmě autorky poznámka mě dostala snad nejvíc, už chápu proč je to její nejosobnější román.
Vzhůru na další knihu od téhle úžasné autorky!!!

24.07.2021 3 z 5


Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Mona Kasten je moje jistota, kdykoliv jí vyjde nová kniha, kupuji bez toho aniž, bych věděla o čem je, protože ji věřím. Až tak jí mám ráda.
Musím podotknout, že tahle série není vůbec, jako série Znovu. To neznamená, že je horší, je prostě jen jiná - celková atmosféra, děj.
Postavy jsou sympatické, mají svoje chybky, ale ty chyby, je dělají hodně realistický, přišlo mi, že to, jak se chovají, odpovídá chování středoškoláků, občas vídám v knihách a seriálech, jak se autoři snaží středoškolský život hodně nafouknout a dělat z něj úplně jiný svět.
Řeší se tu orientace a srovnání se s tím (spíše zatajování), bohatství, sociální třídy, láska, zakázaná láska, rodinné problémy.
Ruby mám hodně ráda, protože se do ní dokážu vžít, líbí se mi její "obsese" s psaním to do listů, organizování věcí, myslím si, že nás je tu víc, co mají podobné sklony :D
Co se týče Jamese je to takový typická složitá postava... má to těžké kvůli jeho rodině, ke konci mi ho bylo extrémně líto, protože mi přirostl k srdci. Přála bych mu jen to nejlepší s Ruby. Určitě bych chtěla víc momentů s Lýdií, Lin a celkově Jamesovo partou, hodně mě zaujal Alistair.
Líbilo se mi, že romantická linka tu je opět přirozená, není urychlená, vše dává smysl, postavy se pomalu poznávají a z hate love vztahu se stane něco hezkého.
Můžu jen doporučit, pokud máte rádi příběhy z středoškolského- vysokoškolského prostředí, zápletky, velká tajemství, řešení sociálních problemů a romantiku, určitě do toho jděte.

Nemůžu se dočkat nového dílu, konec byl moc super.

08.07.2021 5 z 5


Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Hmmm, tohle bylo docela zklamání :/ V půlce jsem dost silně přemýšlela, že to nedočtu, ale pak jsem se nějak přemohla a nakonec to nebylo tak špatné. Za mě průměr, příběh nebyl ničím zajímavý, vlekl se... jediný co mě bavilo, pozorovat odlišné povahy trojčat a být ve světě lidí, kteří mají daleko jiné problémy než já.

Čekala jsem to o dost lepší, protože Sedmilhářky miluji a Úplně cizí lidé se mi také líbilo.

Neurazí, nenadchne.

28.05.2021 3 z 5


Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Jsem strašně rada, že jsem na Monu Kasten narazila. Miluji každou její knihu a cokoliv co jsem, od ni přečetla bylo skvělé. Tahle knížka nebyla výjimka, bylo příjemné se znovu setkat s hlavními postavami a poznat nějaké nové. Abych se přiznala, ze začátku mi Jude nesedla, nevím proč , ale prostě mi přišla naivní, až moc emotivní, viz situace kdy se naštvala na baristku za to. že ji nechtěla dát kávu pomalu zadarmo a další takový zvláštní situace. Ale čím víc jsem četla, tím víc jsem si ji oblíbila, Jude je cílevědomá, statečná, vtipná a pro ostatní by se rozdala. To samé se dá říct o Blakovi, chápala jsem, proč často reagoval, jak reagoval. Nejsem fanoušek slepovaných vztahů, přesto jsem Jude a Blakovi hodně fandila, oni k sobě prostě patří. :) Jejich vztah nebyl sice bez chyby přesto si k sobě našli cestu a úplně si mě získali. Jsem jediná, co by si přála samostatný díl o Ezrovi a Scottovi???? Ty dva jsou naprostý zlatíčka. Kniha mi vyloženě mizela a občas jsem se zděsila, jak moc to utíká. Příběh byl občas dost natahovaný, dá se dost dobře odhadnout, jak skončí ale přesto ji všem doporučuji, byla čtivá, postavy moc sympatické a nese důležitou zprávu ~ věřte svým snům a nevzdávejte se.

Ve zkratce - milá, příjemná oddechová kniha, při které můžete vypnout a užívat si to, že jste součástí party ve Woodshillu - prožívat drama a lásku s hlavní postavou Jude !
Můj nejoblíbenější díl stejně bude navždy první a díl se Sawyer a Issacem️.

23.05.2021 5 z 5


Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

WOW! Tak tohle bylo něco.
Upřímně kdyby kniha neměla, tak šokující (dle mého názoru) konec, nebyla by moc zajímavá. Z toho konce, se ale klepu do teď, opravdu jsem brečela, nevím jestli jsem moc citlivá nebo mě to až tak dostalo, ale nečekala jsem to ani za nic.

Věděla jsem, že kniha má šokující rozuzlení, nikdy by mě nenapadlo, že to bude tohle, měla jsem podezření na její mámu a potom víc a víc dědu.
Určitě to doporučuji přečíst, sice jsem pár stránek přeskočila, protože mi to přišlo jednoduše zbytečné, neřekla bych, že to je nejlepší kniha na světě, ale pokud do toho jdete slepě, budete překvapený.

Podle mě autorka, chtěla upozornit na sobeckost a chamtivost lidí, na nedokonalé rodinné vztahy, odsuzování atd.

I když, teď jsem se nad knihou víc zamyslela, bylo tam hodně nápověd a asi se to dalo vydedukovat, jenže mě většinou takový věci nedojdou a až na konci si řeknu - AHA. No jasně.

18.05.2021 4 z 5