Skryté pravdy

Skryté pravdy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466571/bmid_skryte-pravdy-GOz-466571.jpg 3 16 5

Mila série

1. díl

První díl plánované série U Lim-Shermanů hraje image zásadní roli. Na Upper East Side musí člověk vypadat dokonale, nebo nepřežije. Všichni hrají podle pravidel. Tedy kromě osmnáctileté Mily, která nenávidí povýšenecké chování a nedělá jí problém pravidla porušovat. Je čas skončit se životem, jaký jí vnucuje její rodina, a začít konečně žít podle svého. Když se ale po dlouhých měsících bez jediné zprávy opět setká s Travisem, svou první láskou, dojde jí, že nový začátek nebude tak jednoduchý. Navíc ji pronásledují slova neznámého člověka, který ji jednoho večera varoval: „Dávejte na sebe pozor, hledají vás!“ Kdo ji hledá a co po ní chtějí? Je snad v nebezpečí? Na to Mila stále nemůže přijít. Jedna věc je ale jistá. Její svět plný přetvářky se konečně začíná hroutit. Dokáže v jeho troskách najít pravdu?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Les Vérités Cachées , 2020


více info...

Přidat komentář

NalinnMane
28.02.2023 3 z 5

Začalo to jako každá jiná průměrná young adult knížka. A bohužel tato nálada přetrvávala až do posledních osmdesáti stran. Bylo to zoufalé a měla jsem z otravného a průměrného příběhu náladu hodnotit maximálně dvěma hvězdami. Ale pak se stalo něco v co jsem už nedoufala! Začalo se něco dít! A dokonce jsem se i nemohla odtrhnout! Ale začít hlavní dějovou linku na samém konci knihy jenom pro donucení aby si čtenář koupil druhý díl mi přijde jako pěkná podpásovka. Autorce jde evidentně víc o peníze než o lásku ke knihám a tvorbě. Takový si z toho odnáším pocit.

SynD
18.12.2022 2 z 5

(SPOILER) v touze po duševním odpočinku jsem opět sáhla po nenáročné literatuře. místo relaxu se ale dostavil pocit zahlcení a nudy. kniha obsahuje něco zajímavých témat - duševní problémy dědičky bohaté rodiny, náročnou korejskou matku, jakési tajemství a rodící se vztah.

naprostou většinu stran ale plní zcela nepodstatné detaily. pití nápojů, pojídání jídel. cesta do metra, jízda metrem, vylézání z metra a chůze domů - to se stále opakuje. taky cesta do sprchy, mytí ve sprše a vylézání ze sprchy. případně doslovně otištěné nudné sms zprávy. zajímavé události se mezi hlušinou vyskytnou jen občas a upřímně, zajímavou událostí v tomto případě myslím i trénink taekwonda. příběh navíc není ani epizodicky uzavřen, místo konce tu je jen zpráva, že pokračování bude následovat.

zpětně tak chápu, proč minimálně 70 procent knihy tvoří vycpávka, nebýt jí, nejsou ani další díly. na ty se ale nechystám ani náhodou, nechám Milu, ať se vozí metrem, chodí po městě a sprchuje (klidně i s Travisem dohromady) beze mě.


kačuleee29
02.08.2022 5 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou, není to ani to co čtu obvykle, ale hned jsem se začetla a vůbec ale vůbec jsem knihu nedokázala odkožit :D. Hned mě to vtáhlo do děje a knihu jsem si moc užila. Dobře napsaná oddychovka (kterou jsem potřebovala) - autorčin styl psaní je moc hezký. Nechybělo napětí ani láska. S Travisem to bylo takové to pěkné “klišé” :D. Milu i další postavy jsem si hned oblíbila. Škoda, že na druhý díl (který je zatím jen ve francouštině) budu asi ještě dlouho čekat.

andrea0221
29.12.2021 1 z 5

Kniha se mi četla dobře, bohužel jsem netušila, že není jednodílná a, že autorka má druhý díl teprve rozepsaný, kdybych to věděla, tak ji nečtu, protože než se člověk dostane k druhému dílu uběhne několik měsíců možná i let a kdo ví, jestli ji naše knihovna vůbec vezme, takže pro mne zklamání, protože nic se člověk nedozví, žádné vysvětlení všech záhad a tajemství nikde :-( Proto dávám míň hvězdiček, dokud nebude vydaný druhý díl tak nečíst, budete zklamaní.

lotofhs
04.11.2021 3 z 5

Na tuhle knihu, jsem se hodně těšila, protože jsem na ní viděla dobré recenze ze zahraničí. Za mě to bylo vcelku dobré, jenže něco mi tam chybělo. Přišlo mi že, kniha postrádá nějakou větší zápletku či děj, ano víme, že Milu někdo pronásleduje a snaží se zjistit něco o své rodinné historii, ale trvá to celou knihu, než nakonec přijde nějaká akce a je to napínavé.
Děj se tak docela táhne, čte se lehce, ale nečekejte žádnou velkou akci, ta je až ke konci knihy, ale zase na druhou stranu se tím víc těším na druhý díl, pokud se ho rozhodnu koupit. Počítám s tím, že tam bude více akce, více rozuzlení tajemství a intrik.
Příběh bych tak shrnula, že Mila se dozvídá o své rodině, snaží se učit dospělému životu, vidíme tu začátky v nové práce, shledání s někým, kdo ji v minulosti přirostl k srdci, ale náhle ji opustil, seznamujeme se s korejskou kulturou a také vidíme, jak si Dixie plní své sny. V kontrastu tu vidíme Travise, který nežije v luxusním apartmánu, nemá vlastního řidiče a na vše, co chce mít si musí vydělat sám. Snaží se prorazit ve světě modelingu, kde ne, vždy to je jednoduché.


Mezi plus dávám sobecky, že se děj odehrává v mém milovaném New Yorku, mám ráda, když se knihy a seriály odehrávají zrovna tam. Také dávám plus autorce za hlavní hrdinku, kterou reprezentuje Korejka, což se v mnoha knihách nevidí a bylo fajn, se něco dozvědět o kultuře, jídle, nějaké ty slovíčka. Opravdu tu jde vidět, že autorka má ráda korejskou kulturu, kpop, kdramata a vše s tím spojené.:D

Určitě bych dala i plus postávám, asi nejvíce jsem měla ráda Travise, který mi přišlo, že to měl v knize nejtěžší a ukazoval nám čtenářům, jiný pohled světa člověka v New Yorku, který se živí modelingem a ne vždy může dělat, jen to, co chce. Jeho minulost, je opravdu složitá a tím víc respektuji, jeho sílu dál pokračovat.
Mila mi také celkem přirostla k srdci, nemůžu si na ní stěžovat, až na občasné nedokonalosti v její komunikaci s ostatními, možná kdyby si vybudovala lepší vztah s rodinou a Travisem, tak by dost věcí vyřešila. Ale od toho by nebyla žádná zápletka, že?

Dala bych tři a půl hvězdičky, ale to tady nejde, tak si vytvořte názor svůj. Podle mě se jedná o průměrnou young adult knihu.

Autorovy knížky

Mathilde Aloha
francouzská
2021  68%Skryté pravdy

Kniha Skryté pravdy je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce68x
Chystám se číst48x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x