lil320 lil320 komentáře u knih

☰ menu

Číslo 20 Číslo 20 Sam Holland

Za mě hodně moc dobré, hodně mi to přípomnělo, pro mě top..Chrise Cartera, (krom Genesis, ta mě nenadchla)..Dokonce mě stylově sedí více než Nesbo. Možná trochu nedoladěné vysvětlování některých souvislostí. Nebo mi to možná ušlo...proč byly hroby na skládce nějak orientované, pochopila jsem nějakým směrem:-) ?Jinak jsem to nepustila z ruky, dokud jsem nedočetla do konce.

03.04.2024 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Za mě skvělá kniha, hned po Haně. Čtená jedním dechem na jeden zátah. Možná trošku účelově "nelogické" chování nevlastního otce, proč se pak k synům opět nehlásil? Učelové proto, že by se pak dějová linka odvíjela úplně jinak. Jinak mi tato autorka úspěsně konkuruje s Hanišovou a její Houbařkou.

26.02.2024 5 z 5


Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Četla jsem Hanišové Houbařku, která byla top, takže očekávání byla veliká, nicméně top kvalit Houbařky toto dílo za mě nedosáhlo. Kniha se mi určitě líbila, nuti Vás číst od začátku do konce v jednom kuse, zvědavost jak to dopadne, kam otec v neděli chodí..Nemám problém, že je to kniha depresivní, naopak čtu také ráda. Vulgární mluva mě nijak nerušila. Moc se mi líbila kapitola Matka i Otec. Se synem Theem jsem měla problém..Začátek, popis běžného života Thea..hodně temné, studené až přepálené...sekta, hodně divná rodina..Po nástupu Vychcouše za mě rychlý, divný sešup k "normálu" flákání školy, hulení za školou, doma hraní PC..pak útěk, kde se autorka zase snaží udělat z Thea "divnouse" jako dospělák, který byl x hodin na netu, neví co je Starbucks atd.? V práci přitom působí normálně. Pak po opětovnému nástupu Vychcouše je zase za zlouna. Dobrá..ale proč pak ta morální kocovina, že v podivném podnájmu, který se Theovi nijak nelíbil bylo lépe? Nějak jsem nepochopila po čem vlastně hrdina touží, co si přeje. Za mě nelogický vývoj, nedotažený...Ten závěr poměrně zajímavý, ale taky jsem čekala větší pecku.

02.02.2024 3 z 5


Herbář vzpomínek Herbář vzpomínek Erin Litteken

No upřimně očekávala jsem více, na knihu jsem se moc těšila. Téma rozhodně zajímavé, strašná doba, ale v knize hodně nevyužitý potenciál. Děj předvídatelný, černobílé charaktery. Honotím maximálně průměr.

27.09.2023 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Za mě je Mornštajnová jedna z nejlepších našich autorek současné doby. Hana mě o tom přesvědčila. Čtivé, napínavé, místy velice emočně vypjaté, jak jsem zde už četla, taky mi u některých pasáží tekly slzy a nemohla jsem se od toho odtrhnout. Rozhodně kniha na kterou se nezapomíná a velice tragický, lidský příběh. Fakt TOP. Smekám.

02.08.2023 5 z 5


Dolores Claiborneová Dolores Claiborneová Stephen King

Super kniha, četla jsem to jedním dechem King nezklamal..skvěle napsané.

20.07.2023 5 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Půjdu proti proudu:-) Na knihu jsem se moc těila. Carter je můj top oblíbený spisovatel a jeho knihy Smrti jsou super, četla jsem je všechny.. Genesis je první, která mě nějak nenadchla..Vadilo mi tam x xkrát proklamované absolutní zlo atd. no nevím, ta brutalita byla stejná jako u jeho jiných knih, dokonce upřimně v jiných knihách mě připadala horší. A i to rozuzlení mi připadalo nepravděpodobné. Za mě trochu zklamání. Ne, nebyla to špatná kniha to vůbec ne, ale u Cartera mám latku nasazenou jinak.

29.03.2023 3 z 5


Děs Děs David Hidden

Napínavé, musela jsem to číst až do konce, napínavé , naturalistické, velice kruté, stránky kurzivou jsem jen prolétla , raději nepřemýšlím zda se podobné zhovadilosti skutečně nedějí. Ale jinak překvapivě dobré.

08.12.2022


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Na rozdíl od Tatéra, tato kniha se mi líbila velmi..vůbec jsem netušila, že některé osvobozené vězenkyně mohli skončit i v Gulagu..Opravdu mrazivá, poučná kniha, četla se jedním dechem..

19.07.2022


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Divila jsem se, že zrovna tato kniha je povážována za top z období holocaustu. Mně to připadalo strašně nepravděpodobné, jako vymyšlené, hlavně ty skeče o pašování diamantů s kterými se lehce kupčilo, schované v posteli?? Připadá mi to nevěrohodné, mimo..

19.07.2022


Matky matek Matky matek Iva Tajovská

Kniha se mi moc líbila, četla jsem ji jedním dechem. Depresivnější knihy ze života čtu nejraději, mnohem raději než s nereálnými romantickými konci, alaaa červená knihovna... Tuto knihu považuji krom Houbařka, za top. Oceňuji, že na rozdíl od ságy od Dubské byly osudy jednotlivých ženských postav přehledně sestavené, člověk věděl "kdo je kdo, kdo je čí"

19.07.2022


Opiju tě rohlíkem Opiju tě rohlíkem Simona Monyová (p)

Tuhle knihu mám od autorky nejraději..Její hrdinky nemají patent na rozum a dělají i špatná rozhodnutí.. proč ne.

12.07.2022 5 z 5


Ženu ani květinou... Ženu ani květinou... Simona Monyová (p)

Moc líbilo, depresivní knihy mám raději, než červenou knihovnu, kde vše dobře skončí za všech okolností.

12.07.2022 5 z 5


Krotitelka snů Krotitelka snů Simona Monyová (p)

Mně se líbila..Monyovou mám ráda, protože to fakt není červená knihovna, ale ze života..

12.07.2022 4 z 5


Dcery Dcery Kateřina Dubská

Nebylo to špatně napsané, ale asi v třetině jsem se v ději začala ztrácet. Kdo je čí dítě..takže nedocetla. Generační romány mám ráda, třeba Šmahelová popisující ságu mlynářského rodu, ale tady se děje překrývali a bylo těžko zjistitelné kdo je kdo.

12.07.2022


Oidipův návrat Oidipův návrat Anna Hessová

Mně se to moc líbilo a také jsem to četla jedním dechem.

12.07.2022 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Moc dobrá kniha, jedna z mála současných našich autorek co umí psát. Perfektně popsané, dokonce i čtivý děj. Doporučuji..

12.07.2022 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Upřimně jsem po těch pochvalných recenzích čekala daleko více. Jak níže řečeno,taky jsem přeskakovala, děj nebyl moc překvapivý, dost předvidatelný.

12.07.2022 2 z 5