LidkaDino LidkaDino komentáře u knih

☰ menu

Hrůza na Šibeničním vrchu Hrůza na Šibeničním vrchu Darcy Coates

(SPOILER) Právě jsem dočetla. To teda bylo něco! Na to, že v knize se popisují asi jen 3-4 noci hlavní hrdinky, připadá mi, že na těch 411 stranách je toho víc. Místy to bylo tak napínavé, že jsem musela na chvíli odložit knihu a jít se projít po bytě nebo se jít aspoň napít, abych si uklidnila nervy a potom rychle číst dál. Nejdřív mi připadala hrdinka příliš vystrašená, ale potom se nakonec chopila svého osudu a jednou pro vždy to vyřešila - to jsem teda na závěr koukala, jak to dopadlo, to jsem nečekala! Doporučuji!

16.02.2024 5 z 5


Dvojitý zásah Dvojitý zásah Mariana Zapata

Posledních pár komentářů ke knize nebylo moc pochvalných, ale já pět chválu budu. Mariana Zapata píše skvělé knihy, a jestli chcete mít polibek a sex do strany 200, tak si přečtěte brožurky Harlequinek. Její příběh je napínavý a to jiskření mezi hlavními hrdiny je takové, až máte motýlky v břiše. Ke konci mě kus příběhu dohnal až k slzám a potom jsem se už jen usmívala a během knihy dokonce smála i nahlas.

12.02.2024 5 z 5


Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

(SPOILER) Pěkně napínavá kniha! S postavami se moc nepřátelte, protože konce knihy se jich dožije jen pár! Pěkně popsaný postapo svět, jak to vše začalo a jak to bylo dál... Líbí se mi, že hlavní hrdinka je pracovnice nemocnice a vidí člověka od nakažení, až do zombie stavu. Doporučuji.

10.02.2024 4 z 5


Vypůjčený čas Vypůjčený čas Zuzana Strachotová

(SPOILER) Právě jsem dočetla tuto knihu a mám rozporuplné pocity. Dostala jsem ji v knižní štafetě a byla jsem zvědavá, jak se česká autorka popere se sci-fi. Toto téma miluji a těšila jsem se na nový příběh. Autorku chválím za skvěle a čtivě napsaný příběh, ale na můj vkus, tam hlavní hrdinka pořád brečí, věčně se lituje a dělá zbytečné problémy, které se bohužel v otevřeném konci ani nevyřešily. Výborný nápad autorky, skvělé popisy budoucnosti a dá se říct postapokalyptického světa, ale škoda, že hlavní hrdinka byla nic, moc...

28.01.2024 3 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Tato kniha je taková krásná romantická jednohubka. Je v ní popisovaná příroda Irska a hodní Irové takovým způsobem, že bych se tam okamžitě přestěhovala. Téma této knihy je vaření a spisovatelka tak důkladně popisuje bylinky a jiné ingredience do jídel, že skoro poznáte, jak chutná. Knihu jsem četla díky knižní štafetě, ale přemýšlím, že si ji koupím domů, protože se dá číst znovu a znovu.

21.01.2024 5 z 5


Hlídka na konci vesmíru Hlídka na konci vesmíru J.S. Dewes

Pěkně akčně napsaný sci-fi příběh, se sarkastickými a vtipnými dialogy. Jsem ráda, že hlavní hrdinka na konci KONEČNĚ prokoukla a zdravě se naštvala tak, že už se nemůžu dočkat dalšího dílu!

20.01.2024 5 z 5


Pasažéři Pasažéři John Marrs

Přečteno Přečteno za 3 dny! Kdyby mě někdo pořád nerušil s tím, že má hlad (jsem maminka) nebo můj mozek neusnul nad knihou ve 2 ráno, měla bych ji přečtenou dřív :-)
První co mě po přečtení napadlo bylo: musím si to přečíst hned znovu, s těmi informacemi, které teď mám!
Je to doslova jízda! Pan spisovatel UMÍ člověka vtáhnout do děje, který je mega napínavý! V tomto příběhu bylo poznat, že byl 25 let novinářem.
Knihu jsem četla díky knižní štafetě a teď vím, že ji MUSÍM mít doma, stejně jako jeho knihu Spřízněné duše, kterou také doporučuji.

29.12.2023 5 z 5


Marnotratný syn Marnotratný syn Danielle Steel

Kniha se ke mně dostala v knižní štafetě. Čekala jsem oddychovou romanťárnu, ale pěkně jsem se spletla! Samotný příběh tedy začíná asi až na straně devadesát, do té doby nám jsou představeny hlavní postavy děje, ale potom už je to jen napínavý a rychle ubíhající příběh. V jednu chvíli jsem byla z děje tak nešťastná, že to špatně skončí, že jsem měla chuť kouknout se na konec, ale odolala jsem a neprohloupila.

30.09.2023 4 z 5


Čarojas Čarojas Tim Tilley

Nádherná kniha s kouzelným dobrodružným příběhem o přírodě, rodině a přátelství. Doporučuji ji dětem i dospělým. Nedivím se, že kniha dostala tolik ocenění, daruji ji dál - své neteři.

24.09.2023 5 z 5


Beze stopy Beze stopy Eva Brykner

(SPOILER) Kniha se ke mně dostala díky knižní štafetě s věnováním přímo od autorky :-) Kniha je úžasně napínavě napsaná. Musím se přiznat, že mě rozuzlení napadlo už velmi brzy, ale nevěřila jsem sama svému úsudku, že bych měla pravdu, až se mi ta hrůza poslední kapitolou potvrdila!! Nedávám všech 5* jen proto, že jsem tak brzy uhodla zápletku. Od autorky si ráda přečtu její další knihu, umí výborně čtenáře vtáhnout do děje :-)

10.08.2023 4 z 5


Cesta do Els Cesta do Els Kateřina Pojkarová

Knihu jsem přečetla díky knižní štafetě, kde jsem měla již druhé, přepracované vydání.
I v tak uzounké knížce jsme poznali nádherný svět Els, lásku, dobrodružství i přátelství.
Paní spisovatelce se vše povedlo vyprávět bez zbytečných intrik a nedorozumění.
Svět Els je tak krásně popsaný, že bych se tam nejraději vypravila také, ale potřebovala bych takového průvodce jako měla Erlina.
Můj konečný dojem = příjemně odpočinková jednohubka.

05.08.2023 5 z 5


Zlatá Grai Zlatá Grai Kristina Waagnerová

Kniha se ke mně dostala díky knižní štafetě od samotné autorky. S knihou jsme dostali i mapu země z příběhu a popis nejdůležitějších národů.
Tuto knihu napsat, muselo dát hodně práce a mnoho příprav. Tak veliká země, s takovou historií a tolika národy. Když jsem se s historií a s národy na začátku knihy seznámila, už mohl začít samotný příběh. A byl to příběh napínavý, plný magie a kouzel.
Už se těším na pokračování, i když se to dá číst jako samostatná kniha. Ale kdo by nechtěl vědět, jak to bude dál?

03.08.2023 5 z 5


Zpěv drozda Zpěv drozda Walter Tevis

(SPOILER) Knihu jsem si přečetla díky knižní štafetě. Asi bych po ní nesáhla, protože byla poprvé vydaná v roce 1980. Vloni vyšla znovu a NAŠTĚSTÍ se dostala až ke mně. Je nadčasová. Zhruba je o tom, jak čtení zachrání svět.
SPOILER
Lidé v 25. století už jen sedí u TV, berou drogy, aby je nic z klidu nerušilo a slouží jim roboti - debilové. Co to je kniha neví, neumí číst, nepotřebují to. Pomalu vymírají, protože je v drogách přidaný prášek na sterilitu žen. Už 30 let se nenarodilo žádné dítě. Vše se rozbíjí, vypíná, lidé nemají pro co žít, páchají sebevraždy a svět pomalu spěje ke svému konci.... jenže se najednou objeví člověk, který náhodou najde schovanou krabici se slabikářem a videem, jak se naučit číst a psát :-) a zjistí kdo stojí za zkázou světa.

23.07.2023 5 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Dočteno - bylo to úžasné - za 3 dny - nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Hned od začátku byl zajímavý a neskutečně napínavý! Nemůžu říct, že bych všemu rozuměla, ale vše bylo pochopitelné, uvěřitelné a první setkání s Rockym i vtipné :-) A ten konec! Super! To bych nikdy nečekala. Hodnotím všemi 5 hvězdičkami, protože podle mě, příběhu nic nechybí. Miluji tohoto spisovatele a jeho třetí příběh také :-)

19.03.2023 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

O knize jsem se dozvěděla, až když vyšla reklama na americký film v kinech, v hlavní roli s Tomem Hanksem. Ze zvědavosti, jsem si půjčila první vydání knihy v knihovně a hned první volnou sobotu jsem ji CELOU přečetla. Nečekala jsem, že mě takhle uchvátí starý bručoun, který se ukázal jako dobrák s velkým srdcem, všemožně všem (strašně nerad) nápomocný - který chce jen v klidu spáchat, ze smutku smrti milované manželky, sebevraždu a všichni ho pořád vyrušují. Příběh mě dvakrát dojal, jednou jsem uronila slzu a jednou jsem brečela jako želva. Prostě pohodový životní příběh o jednom muži jménem Ove.

18.02.2023 5 z 5


Ready Player Two: Nová hra začíná Ready Player Two: Nová hra začíná Ernest Cline

Dočteno. Dočteno s myšlenkami na nekonečný vesmír. Ze začátku mě docela štvala melancholie W.W., ale když vydržíte do strany 99, potom už se od knihy neodtrhnete a budete si připomínat, jak se dýchá, v té strhující rychlosti děje. Musím se přiznat, že jsem trochu přeskakovala ve čtení na planetě Prince, ale jinak vše dočteno až po anotaci. Strhující a doporučuji

12.02.2023 4 z 5


Vražda na hřišti Vražda na hřišti Catherine Shepherd

Svižným tempem napsaná detektivka. Děj rychle ubývá a oběti přibývají. Překvapilo mě kdo byl vrah. Hlavní hrdinové byli chytří, ale bohužel vrah rychlý. Určitě doporučuji

22.01.2023 4 z 5


Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Tuhle knihu jsem četla od jejího vydání 4/22 až doteď 10/22, nejdéle než všechny ostatní a musela jsem se do čtení nutit. Během toho jsem přečetla spoustu jiných knih. To bylo asi poprvé, kdy jsem si přála, aby hlavní hrdina (totální budižkničemu) už konečně umřel a byl klid Nepochopila jsem Savannah...Guy jí porazil autem a ona mu řekne chybíš mi ??? Dvě hvězdy dávám Amy za to, že ho pěkně, celý příběh, vodila za nos a skoro ho dostala

31.10.2022 1 z 5


Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Právě dočteno. Uff. Teda tahle kniha byla jako druhá nejnapínavější - hned po prvním dílu. Kdyby jí zfilmovali, určitě bych se na film nekoukla, protože by byl samý lek. Hlavní hrdinka byla jako úplně typická (hloupá) hrdnika v hororech - neotevírej ty dveře - samozřejmě je otevře - nechoď na strašidelnou půdu - samozřejmě že tam hned jde. Dávám 5 * protože jsem ji četla vždycky v noci a to mělo to správné strašidelné napětí.

08.04.2022 5 z 5


Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Opět se četla jedním dechem, jak to Mona Kasten umí.

14.08.2021 5 z 5