Lasi808 Lasi808 komentáře u knih

☰ menu

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Na tuto knihu jsem byla zvědavá, potěšila. Opět příjemné čtení, humorné, děj odsýpá... Jak již název napovídá, žádná červená knihovna pro ženy, ale příběh z "pánského světa" - přesně takhle jsem si to představovala :-) Velmi se těším na filmové zpracování, podle výčtu herců je mi jasné, kdo bude koho asi hrát :-D

16.01.2020 5 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Opět pohodové čtení od Patrika Hartla :-) Okamžiky štěstí se mi líbily víc, tady jsem se občas ztrácela v množství postav, nicméně časem už jsem se orientovala :-D Proto 4 hvězdičky a ne plný počet. Jen jsem pořád přemýšlela, proč se kniha jmenuje Nejlepší víkend - čekala jsem, že se děj bude odehrávat právě o víkendu :-D Kdo má rád svižné, lehké čtení s příměsí příjemného humoru, doporučuji!

16.01.2020 4 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Má první kniha od S. Kinga. Na můj vkus delší "rozjezd", očekávala jsem napětí a strach dříve. Poslední čtvrtina knihy se mi ale líbila, zvláště duchařská linka děje :-)

14.08.2019 4 z 5


Z donucení Z donucení Simona Ahrnstedt

Byť nejsem fandou červené knihovny, tato knížka je moje srdcovka. Přečtena jedním dechem, krásný a napínavý příběh, drsný a přitom laskavý... Prostě poklad v knihovničce :-)

13.08.2019 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Super knížka, oddechovka, humorná a zároveň řešící problémy, které se mohou do života připlést každému. Jelikož jsem žena, více mne bavil příběh Veroniky, čtení z pohledu Jáchyma bylo ale stejně tak dobré. Obě části knihy do sebe dějově zapadají, ale přitom se nejedná o popis těch samých událostí. Zkrátka výborná knížka :-)

13.08.2019 5 z 5


Slepá důvěra Slepá důvěra Kay Hooper

Kombinace krimi a duchařiny. Zajímavý příběh, čtivé, napínavé... Velmi mile mne překvapila :-)

13.08.2019 5 z 5


Střípky ticha Střípky ticha Linda Castillo

Byť kriminálky nemám ráda, tato knížka mě velmi mile překvapila. Čtivá, napínavá, super příběh... Určitě se k ní časem vrátím a přečtu znovu :-)

13.08.2019 5 z 5


Jitra v Dženínu Jitra v Dženínu Susan Abulhawa

Úžasná kniha, silný a drsný příběh, který v člověku zanechá poněkud trpký pocit. Tak to ale podle mě má být a je to posláním knihy. Doporučuji přečíst.

13.08.2019 5 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Moc hezká kniha, kterou všichni milovníci zvířat, zvláště pak psů, ocení :-) Dokonale demonstruje oddanost a inteligenci psů. Na konci knihy jsem chtěla být přesvědčená o tom, že stále nové a nové životy nejsou jen "román", ale skutečnost. A že ten můj miláček se jednou zase někde narodí :-)

13.08.2019 4 z 5


Z příkazu krále Z příkazu krále Kate Emerson

Celkem hezký historický román, nicméně mi vadilo velké množství postav, o kterých bylo vyprávěno a které pro děj vlastně ani nebyly nijak důležité. Postupem času jsem kvůli tomu měla v postavách zmatek a často jsem se musela vracet v ději zpátky. Jinak ale fajn čtení :-)

13.08.2019 2 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Knížku jsem dostala jako dárek a protože kriminálky nemám obecně ráda, moc jsem od ní nečekala. Nakonec se mi četla velmi dobře a nutilo mě to číst dál a dál. Byť mi děj přišel celkem dost předvídavý, konec mě nakonec velmi překvapil :-) Velmi dobré čtení :-)

13.08.2019 4 z 5


Šepot vzdálených chvil Šepot vzdálených chvil Kate Morton

Tak jsem bohužel nedočetla do konce... Příběh by snad mohl být zajímavý a čtivý, kdyby autorka tak moc květnatě nepopisovala všechno kolem a některé myšlenky a pocity postav neopakovala stále dokola. Jako někteří jiní jsem nakonec vždycky nějakou tu stránku přeskočila, ale děj mi i tak přišel nudný... Někdy je méně více :-)

13.08.2019 2 z 5


Dělám si to sám Dělám si to sám Martin Váša

Za mě bohužel velké zklamání a propadák... Od knihy jsem očekávala, že bude vtipná, ale tak nějak víc inteligentně, slušněji a nenuceně. Po pár stránkách nudného čtení jsem nabyla dojmu, že když člověk zůstane bez partnera, je to ta největší katastrofa, takže je třeba hledat všude možně a spustit se s kdekým... Škoda, styl humoru ani děj mi zkrátka nesedl.

13.08.2019 odpad!


Nemilovaní Nemilovaní John Saul

Má druhá kniha od Johna Saula zakoupená po dobré zkušenosti s Utrpením neviňátek. Velmi čtivě psaná knížka, která mne vtáhla do děje a nenechávala přestat číst. Doslova jsem se stala součástí příběhu rodiny - manželů se dvěma dětmi, kteří přijeli navštívit svou velmi svéráznou a nepříliš pohostinnou babičku a milou tetu, navíc do téměř strašidelného domu. Již na začátku je jasné, že jejich pobyt na tomto místě bude velmi zajímavý a nelehký, což se postupně začne také ukazovat. Oceňuji čtivost, napínavost a v podstatě reálné hororové scény. Na rozdíl od Utrpení neviňátek je závěr sice otevřený, ale pro čtenáře daleko jasnější. Skvělé počtení.

13.08.2019 5 z 5


Smršť Smršť Johan Theorin

Zajímavý a čtivý příběh jak s duchařskými prvky, tak i kriminální zápletkou. Děj je zasazen do drsných podmínek Ölandského pobřeží, kde se mladý pár se dvěma dětmi usadí v bývalém strážním domku u pobřežních majáků. Příběh je rozčleněn do několika dějových rovin - příběhů různých lidí - které se s přibývajícím časem spojí a dojde k rozpletení všech záhad. Knížku doporučuji, mix duchařiny a kriminálky se mi velmi líbil.

13.08.2019 5 z 5


Motýlí ostrov Motýlí ostrov Corina Bomann

Knížku jsem dostala jako dárek a ve výsledku ji hodnotím jako velmi hezké čtení. Prolíná se zde příběh ze současnosti, kdy mladá právnička a hlavní hrdinka objevuje rodinné tajemství, a pak příběh z minulosti odehrávající se v nádherném prostředí Cejlonu, který je osvětluje. Osobně mi kapitoly ze současnosti přišly trošku roztáhlé a čtení nemělo příliš velký spád, naproti tomu kapitoly věnované příběhu z minulosti mne okouzlily a nadchly. Kdyby byl celý román zasazen do minulých časů, hodnotila bych na 5 hvězdiček. Celkově ale knížku určitě doporučuji, příjemné čtení.

13.08.2019 4 z 5


Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Velmi zajímavá knížka, i když pro někoho možná s ponurejším a "těžším" tématem. Příběh mentálně postiženého Charlieho nabírá obrat po operaci mozku a speciální léčbě, kdy se během krátké doby stává géniem. Věrnou přítelkyní je mu laboratorní myška Algernon, která pokus podstoupila jako první. Charlie se najednou začíná dostávat ze svého původního světa, kdy si ze všeho nejvíc přál být chytrý, do světa "normálního" a postupně zjišťuje, že ve svém "novém" životě není o nic šťastnější. Knížka je psaná formou deníkových zápisů hlavního hrdiny a nejednoho čtenáře donutí k zamyšlení... Doporučuji.

13.08.2019 5 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Skvělé čtení na dovolenou nebo pro rozveselení. Žádný hluboký příběh, dramatičnost a problémy současného světa. A když už, tak jen s humorem a nadhledem. Další díly jsou stejně tak skvělé. Moje srdcovka, ke které se vracím vždy, když potřebuju zvednout náladu.

13.08.2019 5 z 5


Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Velmi poutavý a silný příběh, ve kterém se prolíná reálnost dnešního světa a nadpřirozeno. Velmi čtivě a "bez vlnek" napsáno, byl problém od čtení odejít. Vtip zde nehledejte, i tak je ale prožitek zaručen. Vřele doporučuji, jedna z nejlepších knih, které jsem v poslední době četla.

13.08.2019 5 z 5


Pyrofobie Pyrofobie Jack Lance (p)

Od knížky jsem jako od hororu očekávala trošku víc. Nicméně je napsaná čtivě. Příběh mi zpočátku nepřišel moc napínavý a zaujalo mne spíše až rozplétání "záhady" v poslední třetině knížky. Rozuzlení bylo ale velmi zajímavé a nečekala jsem jej. Fajn čtení na zimní večery.

13.08.2019 3 z 5