Z příkazu krále

Z příkazu krále https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127380/bmid_z-prikazu-krale-e65-127380.jpg 4 36 12

Na základě rozhodnutí krále Jindřicha VIII. příchází na královský dvůr Elizabeth "Bess" Brookeová. Tam si poprvé uvědomuje, že krása může být nebezpečná. Bess sice ani v nejmenším netouží provdat se za stárnoucího krále, ale kdyby na ní s potěšením spočinul jeho pohled, nebylo by pro ni ani pro její rodinu úniku. Na Bess číhají i jiná nebezpečí. Její zájem probudil neodolatelný dvořan Will Parr, jehož polibky jsou sladké jako med...... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

Secrets of the Tudor Court. By Royal Decree , 2010


více info...

Přidat komentář

mistrikova
28.01.2022 5 z 5

Historický román vystavěn na základě reálné historické postavy, která se vyskytovala na dvoře Jindřicha VIII., Elisabeth Brookeové, přezdívané Bess. Spisovatelka se zabývá obdobím po popravě Kateřiny Howardové, kdy Jindřich opět hledá další manželku. Zalíbí se mu Bess, ale ta před ním prchá ke svým rodičům a setkává se s Williamem Parrem. Opět je v tomto příběhu vykreslen život na královském dvoře, intriky i nešťastné lásky. Autorka se vyzná v tudorovské historii a ačkoliv se příběh někdy ubírá i směrem červené knihovny, jde o povedené dílko.

Cajda
05.08.2020 4 z 5

Kniha se výborně čte, ale mnoho postav občas pletlo i mne. Na druhou stranu - na dvoře Jindřicha VIII. prostě hodně postav/lidí bylo, tak to tak být musí. Za mne super a doporučuji. Kdo má rád historické romány, ten si toto dílo užije!


Lasi808
13.08.2019 2 z 5

Celkem hezký historický román, nicméně mi vadilo velké množství postav, o kterých bylo vyprávěno a které pro děj vlastně ani nebyly nijak důležité. Postupem času jsem kvůli tomu měla v postavách zmatek a často jsem se musela vracet v ději zpátky. Jinak ale fajn čtení :-)

Morgaine07
14.02.2018 5 z 5

Takové knihy by jsem mohla číst od rána do večera.

sabanka
02.06.2016 4 z 5

Tato kniha mě dostala svou upřímností, stylem psaní a nenápadností. Z knihkupectví jsem si jí nesla se značnou nejistotou, ale příjemně mě překvapila.

Aingeal
09.08.2015 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, je to skvělý historický román :). Viděla jsem seriál Tudorovci a dost si o královském dvoře v té době načetla, takže jména jsem převážně znala a neměla problém se v nich orientovat. Obzvlášť oceňuji perfektní popis života u dvora ;).

mariva
05.08.2015 4 z 5

Historické romány mám ráda, takže se mi i tento líbil, i když jsem se v množství postav a podobných jmen chvílemi ztrácela.

Vendelín2000
28.04.2015 4 z 5

Tudorovce i jejich dobu miluji, takže tato série je mi blízká. Bohužel, v knihovně se mi podařilo zatím sehnat jen tento díl :(. Už se těším, až najdu ty zbylé dva :).

Sarah01
25.02.2014 5 z 5

Opět pěkná knížka od Kate Emerson založená na historických reáliích, o celoživotní lásce dvorní dámy Elizabeth Brooke a dvořana Willa Parra, bratra královny Kateřiny Parr, poslední manželky Jindřicha VIII. Psáno tak, že i situace a názory na lidi, se kterými jsem nesouhlasila, jsem brala jako pohled z opačné strany, v té chvíli snadno akceptovatelný. V čem jsem měla už po přečtení předchozích dvou knih od K. Emerson zmatek, byly občas problémy s identifikací osob, ale není divu, když tituly se tenkrát nedědily jen v rodině, ale různě udělovaly podle toho, jak byl člověk v přízni nebo nepřízni panovníka. Proto velice kladně hodnotím přidání přehledu osob na konci knížky.

Kamiliana
19.10.2013 5 z 5

Velice čtivě sepsaná kniha, která názorně ukazuje, co vše museli prožívat lidé v Anglii během panování Jindřicha VIII., lady Jane Grey, Marie I. a Alžběty I., tj. neustálé změny víry, které nesmírně zasahovaly do běžného života. Ostatně přímo to ukazuje i příběh Bess Brooke a Willa Parra, doporučuji.

Markett
27.09.2013 5 z 5

Úžasná knížka :) Autorka mě opravdu potěšila, protože knížka je naprosto skvělá. Velmi dobře se četla a přečetla jsem jí jedním dechem. Na Kate Emerson si cením toho, že vždycky napíše knížku, která je výborná! A tady mě opravdu nezklamala a je škoda, že není další díl z téhle série.

Ereniss
02.01.2013 4 z 5

Nenechte se zmást, nejedná se o červenou knihovnu zasazenou do dob vlády Tudorovců. Je to poctivý historický román, který čerpá z reálných osudů dvořanů a šlechticů, kteří težili a ztráceli podle toho, kdo zrovna na anglickém trůnu seděl.