Z příkazu krále
kniha od: Kate Emerson
KoupitKoupit eknihu
Na základě rozhodnutí krále Jindřicha VIII. příchází na královský dvůr Elizabeth "Bess" Brookeová. Tam si poprvé uvědomuje, že krása může být nebezpečná. Bess sice ani v nejmenším netouží provdat se za stárnoucího krále, ale kdyby na ní s potěšením spočinul jeho pohled, nebylo by pro ni ani pro její rodinu úniku. Na Bess číhají i jiná nebezpečí. Její zájem probudil neodolatelný dvořan Will Parr, jehož polibky jsou sladké jako med......celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127380/z-prikazu-krale-e65-127380.jpg 4.232Série | Tajemství dvora Tudorovců 3. |
Žánr | Literatura světová, Pro ženy, Historické romány |
Vydáno | 2012, Brána |
Orig. název | Secrets of the Tudor Court. By Royal Decree, 2010 |
více informací... |
Komentáře (11)
Kniha Z příkazu krále

Kniha se výborně čte, ale mnoho postav občas pletlo i mne. Na druhou stranu - na dvoře Jindřicha VIII. prostě hodně postav/lidí bylo, tak to tak být musí. Za mne super a doporučuji. Kdo má rád historické romány, ten si toto dílo užije!

Celkem hezký historický román, nicméně mi vadilo velké množství postav, o kterých bylo vyprávěno a které pro děj vlastně ani nebyly nijak důležité. Postupem času jsem kvůli tomu měla v postavách zmatek a často jsem se musela vracet v ději zpátky. Jinak ale fajn čtení :-)

Tato kniha mě dostala svou upřímností, stylem psaní a nenápadností. Z knihkupectví jsem si jí nesla se značnou nejistotou, ale příjemně mě překvapila.

Kniha se mi moc líbila, je to skvělý historický román :). Viděla jsem seriál Tudorovci a dost si o královském dvoře v té době načetla, takže jména jsem převážně znala a neměla problém se v nich orientovat. Obzvlášť oceňuji perfektní popis života u dvora ;).

Historické romány mám ráda, takže se mi i tento líbil, i když jsem se v množství postav a podobných jmen chvílemi ztrácela.

Tudorovce i jejich dobu miluji, takže tato série je mi blízká. Bohužel, v knihovně se mi podařilo zatím sehnat jen tento díl :(. Už se těším, až najdu ty zbylé dva :).

Opět pěkná knížka od Kate Emerson založená na historických reáliích, o celoživotní lásce dvorní dámy Elizabeth Brooke a dvořana Willa Parra, bratra královny Kateřiny Parr, poslední manželky Jindřicha VIII. Psáno tak, že i situace a názory na lidi, se kterými jsem nesouhlasila, jsem brala jako pohled z opačné strany, v té chvíli snadno akceptovatelný. V čem jsem měla už po přečtení předchozích dvou knih od K. Emerson zmatek, byly občas problémy s identifikací osob, ale není divu, když tituly se tenkrát nedědily jen v rodině, ale různě udělovaly podle toho, jak byl člověk v přízni nebo nepřízni panovníka. Proto velice kladně hodnotím přidání přehledu osob na konci knížky.
Doporučujeme

Štítky
Tudorovci 16. století Anglie Jindřich VIII., anglický král, 1491-1547 Kateřina Parrová, královna, choť Jindřicha VIII.
Autor a jeho další knihy
- Z příkazu krále 2012
- Palác rozkoší 2010
- Mezi dvěma královnami 2011
Kniha Z příkazu krále je v
Přečtených | 44x |
Čtenářské výzvě | 1x |