Mezi dvěma královnami

Mezi dvěma královnami https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78504/bmid_mezi-dvema-kralovnami-yDi-78504.jpg 4 46 12

Volné poračování úspěšného románu Palác rozkoší, se rovněž odehrává na královském dvoře Jindřicha VIII. a opět je plné tajemství a milostných pletek. Když byla královna Kateřina Howardová uvězněna a odsouzena k smrti, její dvorní dámy, kromě jediné, Anny Bassettové, byly náhle propuštěny. O Anně se původně uvažovalo jako o další královně ale nakonec se za Jindřicha VIII. neprovdala. Ve chvíli kdy se stala šestnáctiletá Anna Bassettová dvorní dámou královny Jany Seymourové, tušila,že se před ní otvírá životní šance. Neměla sice žádné věno, ale byla krásná a proto doufala, že si u královského dvora najde bohatého manžela s šlechtickým titulem. I její sestřenice Marie, byla přijata mezi dvorní dámy rok předtím a brzy se stala hraběnkou ze Sussexu. A dokonce i král si dvakrát našel manželku mezi dvorními dámami - Annu Boleynovou a Janu Seymourovou. Aniny naděje se však nenaplnily a proto se rozhodla, že svůj osud uchopí do svých rukou.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

Secrets of the Tudor Court - Between Two Queens , 2010


více info...

Přidat komentář

mistrikova
12.09.2021 4 z 5

Kniha je romantickým zpracováním života Anne Bassette, která byla skutečnou historickou postavou a jejíž otčím byl Arthur Plantagenet, který byl zprvu ve službách Jindřicha VIII., než u něj upadl v nemilost. Sledujeme snahu její matky dostat Annu i jeji sestru Catherine ke dvoru jako dvorní dámy současné manželky Anny Boleynové. Situace však na královském dvoře je nejistá, plná intrik a obav z toho, že být milenkou krále skýtá jak výhody, tak nevýhody a nebezpečí v podobě stejného osudu, který potkal Annu Boleynovou. Král hledá milenku i budoucí královnu, protože i nadále touží po mužském dědici. Autorka zde čerpá z dostupných historických pramenů, ve kterých Anna Bassettová mohla být jednou z jeho milenek, a tak se roztáčí soukolí dvorských intrik i milostného jiskření mezi Annou a králem...i dalšími nápadníky. Pěkná kniha. Zajímavé čtení.

viki77
17.01.2019 5 z 5

Moc hezky popsaný život dvorní dámi u dvora Tudorovců.


Morgaine07
14.02.2018 5 z 5

Moc zajímavý příběh

Mahpeyker
08.01.2017 2 z 5

Dobrá knížka doporučuji :)

orinka3
01.08.2016 1 z 5

Člověk nevěří svým očím. Pořád dokola o tom jednom. Jak se dostat ke dvoru a jak si tam vybrat ženicha. Uff, čekám zlepšení, nějakou akci a co se nestane? Dorazím na stranu 73 a tam....docela nahoře čtu: /sic!/ "ženské orgány se jí zatetelily". Tak takovou pitomost jsem zatím nikde neviděla a bohdá, že neuvidím! Končím s knihou a gratuluju každému čtenáři, který se přes tuto pasáž dokázal přenést. Jednu hvězdičku ponechávám za čtivost, jinak teda fakt nevím nevím...asi jsem nějaká divná, že se mi to nelíbí.

Sarah01
06.04.2015 4 z 5

Volné pokračování předchozího románu Palác rozkoší, opět příběh dvorní dámy, tentokrát Anny Bassett, historicky doložené postavy. Ovšem její život neskončil tak šťastně, jak vyplývá z tohoto románu.

Barunka339
02.06.2014 5 z 5

poutavá knížka...doporučuji!!

Kamiliana
19.10.2013 4 z 5

Této knize z celé trilogie dávám jen čtyři hvězdy... prostě proto, že je nesmírně smutná. Každá žena, která už někdy porodila, pochopí. Optimisticky nevyznívá ani konec, on a ona si na sebe musí mnoho let počkat, ale ona zemře krátce po svatbě. Je to sice dle skutečné události, a tudíž reálné, ale pro mě až příliš bolestné čtení na to, abych se k němu vracela.

Markett
25.06.2013 5 z 5

Mě se tahle knížka opravdu líbila a upoutala. Četla se mi velice dobře a jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst. Moc mě bavila :)

kathaj
09.03.2013 3 z 5

Samotný děj je zastřen popisem. Chybí rozvinutí příběhu hlavní postavy, barvitá gradace, členitost... Prostě od A do Z popis. Ztrácela jsem se ve jménech - resp. ze začátku jsem se snažila si je pamatovat, pak jsem to vzdala.

Imor
03.03.2013 3 z 5

Kniha popisuje p

Ereniss
24.12.2012 5 z 5

O Tudorovcích toho bylo už napsáno spoustu, mě ale přesto neomrzí. Autorka ví o čem píše a do příběhu o životě jedné dvorní dámy se rychle začtete.