Palác rozkoší

Palác rozkoší https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41892/bmid_palac-rozkosi-63fe500ec240b.png 4 65 12

Jane Popyncourt cestuje jako dítě se svou matkou z Francie ke dvoru anglického krále Jindřicha VII., kde vyrůstá s královými dcerami Margaret a Mary, které učí francouzštinu. Když její matka náhle umírá, Jane, zůstává bez peněz, nemůže tedy doufat ve výhodný sňatek. Jako favoritka princezny Mary se však půvabná dívka stává středem pozornosti mladých mužů z družiny nového krále Jindřicha VIII., zažívá různé aférky a mladý král ji využívá také jako špionku. Historický román, který vznikl na základě skutečného životního příběhu Jane Popyncourt, přináší brilantní pohled na Tudorovce, jejich rodinu a na život u jejich dvora.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

Secrets of the Tudor Court, The Pleasure Palace , 2008


více info...

Přidat komentář

mistrikova
22.09.2020 4 z 5

Kniha vypráví příběh Jeanne (Jane) Popincourtové, která uteče se svojí matkou z Francie do Anglie na dvůr Jindřicha VII. Tudora a stane se z ní komorná a společnice Marie a Markéty Tudorovny, sester Jindřicha VIII. Jde o historickou romantickou fikci, jejíž hlavní hrdinka skutečně žila, ale některé historické nejasnosti v jejím životě jsou v této knize domyšleny, aby její příběh dával smysl. Určitě se mi líbil popis života u anglického dvora a také pozadí vztahů mezi členy královské rodiny, především Jindřicha VIII. a Kateřiny Aragonské. Určitě tato kniha jen tak nezapadne mezi spoustu knih z tudorovské doby, které se v poslední době objevily na knižním trhu.

PiperW
03.01.2018

zdravím všechny, neví někdo, jestli se podle knížky netočili i Tudorovci nebo jiný serial? Že bych případně mohla zařadit do čtenářské výzvy. Díky :)


Kabalenka
20.06.2017 4 z 5

Knížka se skvěle četla, zajímavý a poutavý příběh reálné postavy s lehkými úpravami oproti historii. Hrdinka působí moc sympaticky. Myslím, že takový život u dvora vůbec nebyl lehký..

orinka3
01.02.2016 3 z 5

Docela příjemné čtení, ale od poloviny jsem se začala kapánek nudit. Přece jen se dost opakovaly situace s královskými zábavami, hrdinčina snaha dopátrat se rodinného tajemství se táhla a táhla. Dokonce jsem si musela vzpomenout i na Zlý vítr z hor:). Každopádně je kniha psána vkusně. Jindřich VIII. býval v mládí fešák, z dějepisu ho bohužel známe spíš jako obézního krutovládce, takže je příjemné přečíst si o něm i něco jiného. A opět jsem se ubezpečila v názoru, že žít u dvora nebyl žádný med.

Vendelín2000
02.07.2015 3 z 5

Tak nakonec se to vydařilo. :) Je to opravdu velmi pěkná série, jen škoda pár pravopisných chyb, které samozřejmě nejsou dílem autorky. Nevím, například, jak chce člověk někoho "zabýt". :) Ale jinak děj je v mnoha okamžicích velmi napínavý a příběh čtivě napsaný, krásně se do něj ponoříte. Obdivovatelům Tudorovců (a nejen těm) doporučuji :)

Vendelín2000
30.06.2015 3 z 5

Ještě jsem ani nezačala číst, pouze studuji rodokmeny a ejhle! Ferdinand II. Aragonský splodil s Isabelou Kastilskou Jindřicha VIII., který si vzal Karla V. a splodil s ním dceru Marii Krvavou. Takhle krásně mě rodokmen už dlouho nepobavil. :) Jen by mě zajímalo, jestli je to i v originále, nebo se stala chyba u překladu. Každopádně, jestli to takhle bude pokračovat dál, o své oblíbené dynastii se toho dozvím spoustu nového. Už se na čtení těším :)

1v8na
10.09.2014 2 z 5

Ze začátku mě to bavilo, ale pak to začala být šílená kravina.

Sarah01
01.02.2014 5 z 5

Moc pěkná knížka, popisuje osudy historicky doložené postavy Jane Popyncourt, dvorní dámy na tudorovském dvoře. Podle názvu jsem čekala úplně něco jiného a i když konec vypadal jako typický happyend, přesto jsem nebyla vůbec zklamaná. Doba za vlády prvních Tudorovců mě velice zaujala. Je vidět, že autorka vychází spíše z historických faktů, zápletka je také zajímavá a čtenář je v napětí až do samého konce.

Kamiliana
19.10.2013 5 z 5

Kniha mě zcela pohltila, musela jsem číst dlouho do noci. Uvítala jsem i všechny detaily ze života tehdejší doby, hlavní postava Jane Popyncourt mě na svůj věk upoutala svou vyzrálostí.

Markett
25.06.2013 5 z 5

Mě se tahle knížka opravdu líbila. Je to opravdu poutavý příběh :)

Agnes0502
20.12.2012

Čekala jsem sice víc, ale i tento přístup autorky byl přijatelný :)

medvídě
16.02.2012 5 z 5

Velmi dobře napsaný román o tehdejší anglické době. Jsem zvědavá i na druhý díl.