kyssling kyssling komentáře u knih

☰ menu

Krejčí z Osvětimi Krejčí z Osvětimi Martin Greenfield

Zajímavý životní příběh československého vězně ze kterého se později stal světoznámý krejčí. Nevím nakolik by knize prospěl trochu odstup, z našeho krejčího se po pravdě podle mého názoru stal trochu snob. Viz jeho poznámky, jak přechází ulici, když má kráčet za někým kdo nemá namíru střižené sako...
Amerika je skvělá a lidé bohatí, nějak jsem nezaznamenal, že by se trochu podělil třeba s bývalými spoluvězni poté co dosáhl úspěchu. Ať si každý o takovém člověku udělá obrázek sám ...

14.04.2024 3 z 5


Labyrint tajností Labyrint tajností Linda Castillo

V rámci série jedna z nějlepších knih. Napínavý příběh se smutným průběhem, přivítal bych větší prostor pro další postavy ...

07.04.2024 4 z 5


Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy Ivan Jonák

Ani nevím jak tu knihu ohodnotit, ale Jonák prožil celkově zajímavý život. Byl to tedy grázl, šmelinář a kurevník (co dát z těch "charakterových" vlastností na první místo ?). V příběhu je občas skutečná pornografie, co ani vypravování nijak extra neposouvá (navíc editor spoustu "sprosťáren" dle svého dovětku v závěru knihy vypustil).

Takže jako svědectví doby nedávno minulé, lze "badatelům" doporučit :-)

31.03.2024 3 z 5


Kapitán - Na kdyby nehraju! Kapitán - Na kdyby nehraju! Tomáš Řepka

Ne že bych věřil všemu co napíše, ani nejsem žádný velký fanda Sparty nebo Řepky, ale je to překvapivě příjemné čtení, ze kterého pochopitelně Erbová nebude mít radost ... Chtěl jsem se dozvědět víc ze zákulisí, kalbách a podobně, ale nechce bohužel vynášet pikantnější informace z kabiny...

24.03.2024 3 z 5


Lunapark Lunapark Stephen King

Krásný příběh, skoro bych řekl, že první půlka bez mysteriózna je lepší. King je prostě mistrný vypravěč, který umí překvapit, rozesmutnit a hlavně si čtenáře k sobě připoutat.
Škoda, že nebyl román delší, nechápu to nízké hodnocení knihy tady ...

21.03.2024 4 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Charles Bukowski by měl radost jak krásně autorka popisuje problémy s alkoholem, kocovinou a potíže s nekonečným prohlížením mobilu komu, že jsem to psal či volal ... (jak já to znám ... bohužel ...)

Na prvotinu skvělý román, nechápu to nízké hodnocení tady, ale doporučuji dávat pozor, když se mění postava co v románu zrovna vypráví, já si dost dlouho myslel, že se vrací stejná postava do děje v jiném čase ...

17.03.2024 4 z 5


Zlomené duše Zlomené duše Patricia Gibney

Podle mě překombinované, příliš mnoho postav. Autorka psát umí, v příběhu se pořád něco děje, ale celkově (až na část s Boydem, McMahonem a otcem Joem), tomu něco chybí ....

12.03.2024 3 z 5


Sršeň létá v noci Sršeň létá v noci Ken Follett

Román je čtivý, hrdinové bez bázně, postavy zajímavé. Ale celkově mě to trochu připadá jako promarněná příležitost k daleko napínavějšímu příběhu.

05.03.2024 4 z 5


Utajovaný projev Utajovaný projev Tom Rob Smith

Pokračování se mě moc líbilo, především část s cestou do gulagu byla skvělá.

04.03.2024 4 z 5


Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Krásný příběh, holčičce jsem moc přál, aby Mistr potlačil své občas zvrácené chutě při psaní .... Trochu mě chyběla příběhová linka o pátrání, ta by mohla být též zajímavá.

03.03.2024 4 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Na prvotinu skvělá kniha, ale jinak mě to připadá jako nevyužitá příležitost k rozvinutějšímu vyprávění, případně seznámení s dalšími postavami. Ale řemeslník King se nám tímto probudil, stal se králem a to je jen dobře !

03.03.2024 3 z 5


Atlas: Otcův příběh Atlas: Otcův příběh Lucinda Riley

Završení série by si podle mého názoru zasloužilo trochu delší zhodnocení (i od průměrného čtenáře za jakého se pokládám).

Harry Whittaker se podle mě zhostil dopsání/napsání knihy takovým způsobem, že běžný čtenář nemá šanci poznat, že knihu napsal někdo jiný. (jsem zvědav, kam to jednom dotáhne AI...). Za to mu patří velký dík, jsem rád, že série mohla být završena tak mohutným dílem.

Bohužel pro mě už ta změť postav trochu splývala, ale nemá to nějaký vliv na čtivost. Příběh chlapce je skvělý a výborně se čte. Vůbec v celém příběhu se pořád něco děje.

Nicméně nebudu jen vychvalovat do nebes, je třeba si uvědomit, že téměř každá sestra, chlapec se vždy v příběhu dočkala někoho s pomocnou rukou či měšcem, kdo i v těžké době nezištně pomáhala. Třeba jak se vychovatelka vzdá našetřených peněz na stáří ochotně pro výuku Elle, jak si Atlas dojede pro dcerku do Brazílie, ani nenapíše šek pro sirotčinec, a co mě úplně dostalo je že na základě ceny diamantu (desetitišíce eur - to musí být snad chyba překladu na straně 638) se sestry rozhodnou založit charitu. No to jim to trvalo, vedle mají barák za miliony, na kontě spoustu prachů, létají si po celém světě a najednou prozřeli ... a založí charitu. Aby 30 let čekal George na svou lásku a jen tajně ji zpovzdálí pozoroval je podle mě také zbytečně přitažené za vlasy a mohlo býti podáno v románu jinak. A závěrečná návštěva zlosyna na Atlantidě je zcela zbytečná, mohli třeba slyšet v rozhlase společně nějakou zprávu, že převzal ten prokletý diamat apod...
Ale abych nebyl zbytečně přísný, celkově jde o krásnou ságu, dojemnou, kdy slzy ukápnou a výborně sepsanou (i přeloženou). Máme si přát další díl ? (hledání sirotka), nevím po pravdě .... ale přečtu si ho :-)

Stejně dám plný počet hvězd, je to romantická literatura, ne temný thriller.

18.02.2024 5 z 5


Ani slovo Ani slovo Patricia Gibney

Skvělá detektivka, plná zajímavých postav, navíc se autorka nebála skalpelem říznout i do svého týmu.

06.02.2024 5 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Joona zraje jako víno, příběh strhující, opravdu jsem si to užil. Ale po pravdě už by mohl Joona také vyšetřovat něco jiného nežli Jurkovi následníky, předchůdce a oběti ...

03.02.2024 5 z 5


Nahá krutost Nahá krutost Colleen McCullough

Po pravdě nechápu celkem nízké hodnocení této knihy. Jistě je to trochu celkově přitažené za vlasy, jako spousta jiných kriminálek, ale postavy jsou jsou skvělé, Carmine zajímavá titulní postava a nová stážistka se autorovi povedla, je to takové koření příběhu.

03.02.2024 4 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Picaultová si vybrala opravdu težké téma, plné bolesti a slz. Myslím, že čtenáře provedla citlivě dějem, kdy si každý může směle říci, že tohle opravdu nechce zažít ... Přesto po pár dnech mám pocit, že to možná není jen příběh o těžkém údělu, ale i o houževnatosti, radosti a velké lásce.
Já mám pocit, že úplně všichni byli velicí bojovníci, tuším, že sám bych to nezvládl. A závěr románu člověka úplně přibije a dorazí na zem.

14.01.2024 5 z 5


Puls Puls Stephen King

Mě připadá ten thriller odbytý, King ukazuje, že postavy umí vykreslit skvěle, má i zajímavý nápad, ale příliš popouští uzdu fantazii (levitaci, telepatii a další věci mohl vynechat).
Mohl sepsat hutný thriller podobný "Pod kupolí, Svědectví ...", ale vybral si zkratku ... Bohužel.

05.01.2024 3 z 5


Kavky Kavky Ken Follett

Skvělý napínavý román, přečetl jsem téměř jedním dechem. Postavy skvěle prokreslené, příběh napínavý, klasický Follett.

26.12.2023 5 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Přesně kvůli takovýmto knihám musí čtenář odlišovat, kdy má dát/nedát pět hvězd ... To byla jízda, dramatické vyprávění od začátku až do konce. Jenom mě trochu iritovalo, jak nadřízení Joonovi hází klacky pod nohy.

19.12.2023 5 z 5


Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Výborné dramatické pokračování, snad jen úplný závěr mohl být zajímavější. Škoda, že v románech není více Woodyho, chemie mezi ním a Kim je skvělá.

15.12.2023 4 z 5