klarka41711 klarka41711 komentáře u knih

☰ menu

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

(SPOILER) První knížka od Maasové a musím říct, že rozhodně ne jediná. To co jsem přečetla, jako wow. Chytlo mě to od začátku až dokonce a nemohla jsem přestat číst.
Bavilo mě vidět jak se Celaena postupem času zbližovala s Dorianem a Chaolem. Musím přiznat, že jsem byla tým Celaena a Dorian, přestože mám Chaola také moc ráda. Musím ale říct, že ten poslední boj se na mě nějak moc vlekl a říkala jsem si ať už to prostě skončí. Jinak moc hezká knížka a rozhodne doporučuji!

02.04.2023 4 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

Souhlasím s úspěchaným koncem. Jo bylo to tak. Opravdu se mi zdálo, že se autorka to snažila co nejrychleji skončit, aby to uz měla za sebou. Co já vím. Ale proste rozhodně úžasná kniha. Ani moc nesouhlasím s tím, že je to horší než ta trilogie. Jo jako trilogie selekce je prostě nejlepší. Ale tohle bylo také super, takže to nevidím já něco horšího než ta trilogie. Rozhodně 5 z 5

02.03.2023 5 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Tuto knihu lidé hodnotili celkem špatně a tak jsem se bála. Ale nebylo to tak špatné jak všichni říkají. Eadlyn byla namyšlená a neměla jsem ji moc v lásce. Ale Eadlyn bratři! Pane bože, boží postavy. Stejně tak Maxon a America. Kluky ze selekce jsem si oblíbila. Takže se mi to líbilo a dokonce ta selekce s klukami se mi líbila více než s holkami.

27.02.2023


První První Kiera Cass

Třetího dílu jsem se tak trošku bála. Ale vůbec to nemělo cenu se bát. Bylo to krásný uzavření té série. Těším se až si přečtu doplňkovou knihu k té sérii. Protože jsem se do ní ještě furt nějak nepustila. Ale ano tohle bylo boží a napínavý až do samého konce.

27.02.2023 5 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Selekce je úplně bezvadná kniha. Hned jsem se vrhla po prvním díle i na druhý a ano musím říct, že díl byl slabší, hlavně kvůli postavám, který se chovali tak trošku jinak a ne jak bych chtěla. Ale rozhodně to bylo také úžasné. Doporučuji.

27.02.2023 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Na tuhle knihu jsem slyšela spoustu dobrých recenzí, tak jsem se na ní taky vrhla. A pane jo, to bylo boží. Ten začátek mi moc nebavil a říkala jsem si, ajaj to bude špatné. Ale nakonec když hlavní hrdinka odjela do hradu a potkala se s princem Maxonem, bylo to už v pohodě. Tahle kniha je rozhodně skvela a moc vám ji doporučuji. Je hezky a čtivě napsaná, takže vám stránky utíkají pod rukama a vážně jsem ji měla přečtenou za pár dní. Takže ano doporučuji!

27.02.2023 5 z 5


Polibky a croissanty Polibky a croissanty Anne-Sophie Jouhanneau

Celkem mě překvapilo tolik hezkých recenzí. I když jsem tomu dala 3 hvězdičky, vůbec to něco na co bych vzpomínala dobře. Během čtení se to zdá jako krásný, milý a romantický příběh. Taky to je, jenže mně to přišlo takové divné. Já nevím jak to mám říct, ale během čtení to bylo fajn, ale po dočtení jsem jednoduše byla zklamaná. Asi mi to nedalo to, co jsem od toho čekala. Louise jsem měla ráda, teď si říkám, že bych ho nejradši klepla palicí a netuším proč. Mia byla fajn. Balet mi v knize moc bavil. Já dělám scénický tanec, který tedy je úplně jiný, ale jednoduše balet je taky tanec, takže to mě bavilo. Ta Paříž byla skvělá, ale mrzelo mě, že jsem se tak trochu ztrácela v tech místech, protože jsem tam nikdy nebyla. Co se mi opět nelíbilo byl konec. Nechápu co se sakra stalo té hlavní hrdince, bylo to moc divné. Potom tam byla jedna linka, která se točila okolo baletu a Mii rodiny a vůbec mi to nebavilo, bylo to hrozně nezajímavé a těšila jsem se až to skončí. Takže vám to moc nedoporučuji, ale zároveň hodně lidí to recenzuje kladně. Takže to asi je o člověku.

26.02.2023 3 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Jediné dvě věci se mi na této knize plně zklamání líbili.
+Ten fotbal byl v této knize boží. Možná je to tím, že vyrůstám ve fotbalové rodině. Takže jsem na ten fotbal tak nějak zvyklá. Takže tohle se mi líbilo
+Kniha se čte velice rychle. Styl autorky mi jednoduše sedl a byl zábavný
- Romanticka linka byla divná. 450 stránek to bylo jen hezké přátelství a ten konec? Vůbec jsem jim nevěřila, že se do sebe zamilovali.
- Kulti byl prostě jen člověk, který mi tam tak štval. Sal o nic lepší.
Takže asi tak, bylo to takové zklamání, protože během knihy to bylo super. Ale po dotčení jsem si jenom řekla, jestli tohle bylo to co jsem chtěla dostat. A nebylo. Ale přesto mám dost hezkou vzpomínku na ten fotbal a hledám nějakou další knížku s tímhle tématem.

26.02.2023 3 z 5


Cvičení důvěry Cvičení důvěry Susan Choi

Nejhorší kniha mého roku 2022. Neměla jsem na tu knihu nervy, takže jsem ji ani nedočetla. Pane bože, co jsem to četla. Ještě doteď se klepu na čelo, když si na tu knihu vzpomenu. 1. Nevím proč kniha nemá žádné kapitoly. Nesnáším knihy bez kapitol, protože mám pocit, že ta knížka je tak utahaná a neutíká. 2. Vztah Sarah a Davida byl tak zvláštní. V podstatě jsem mu vlastně vůbec nerozuměla. 3. Sarah a David mě vůbec nezajímali a byli mi totálně šumák. Celá ta knížka byla taková zvláštní a nechápala jsem ji. Takže to jen uzavřu tím, že jsem dala jednu hvězdičku jen kvůli tomu, že se autorka nejspíš snažila.

26.02.2023 1 z 5


Šílená Max Šílená Max Brenna Yovanoff

Popravdě jsem nečekala, že to bude vážně dobré. Tuhle knihu jsem si koupila kvůli seriálu, který jsem tak v srpnu dokoukala a hned ten měsíc jsem si tuhle knihu musela koupit a v září přečíst. Čekala jsem, že to bude taková průměrná kniha, že tam bude přesně to co je v seriálu, jenže jsem nečekala, že tam bude i její život před tím, než se odstěhovala do Hawkinsu. Stranger things miluju a stejně tak miluju i Max. Je to moje oblíbená postava plus s Lucasem, kterého také zbožňuju. Jednoduše to bylo moc milé a já si to užila. Chtěla bych si přečíst ještě knihu o Robin, ale nemám na to jednoduše čas, kvůli knihám, který chci číst. Ale ano tuto knihu doporučuji.

26.02.2023 4 z 5


Alespoň prozatím Alespoň prozatím Amélie Salingerová

Tohle jsem upřímně nečekala. Tahle kniha byla úžasná a prosím všichni si ji musíte přečíst. 1. Je to od české autorky, takže české prostředí. 2. Ta romantika je boží a pěkně ukazuje na problém, kvůli kterému si lidi ve vztahu nemusí rozumět. 3. Objevuje se tam pandemie coronaviru, což myslím, že zažil každý. Já na tu dobu vzpomínám pěkně špatně, i když bylo "super" být doma. Ale celkově tahle knížka je krásná. Čte se jak po másle, vzala jsem si ji na dovolenou a vždy jsem se těšila až to budu znovu číst. Takže ano. Tohle bylo skvělé

26.02.2023 5 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Tohle bylo moc pěkné. Ilustrace v knize jsou nádherné, spousta kapitol vám předá hodně a na některé kapitoly vzpomínám do teď. Prostě moc pěkné čtení a ano přečtěte si to. Nečekejte ale nic wow, ale prostě si to vezměte s tou myšlenkou, že to bude prostě milé a odpočinkové.

26.02.2023 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Bohužel se mi to moc nelíbilo a já nevím proč. Spoustu lidí dalo pět hvězdiček, jenže pro mě to je prostě taková průměrná knížka. Rozhodně má co předat, ale že by pro mě byla nějak boží, to se říct nedá. Ale nevadí, přesto vám ji doporučuji zkusit a nebát se, že je to na povinnou četbu.

26.02.2023 3 z 5


Cesta za štěstím Cesta za štěstím Jenn Bennett

Tohle bylo rozhodně horší než předešlé dvě knihy. Četla jsem ji ale na dovolené, takže ji hodnotím klidněji, protože mám pocit, že když řeknu něco špatného o knize, řeknu tím pádem něco špatného i o dovolené. Prostě jednoduše horší, ale stejně skvělá, takže doporučuji.

26.02.2023 4 z 5


Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Od Jenn Bennett jsem si přečetla už knihu na jedné vlně. Takže jsem si řekla že se pustím do ostatních knih od autorky a ano tohle je tak skvělá kniha. Lennon rozhodně nejlepší postava z cele knihy. On zachraňoval všechno. Zorie nebyla tak špatná, ale že by byla úplně úžasná, to se říct nedá. Kamarádi s kterými jeli na ten kemp mi tak štvali. Každý do jednoho se choval jak největší idiot a byla jsem rada že je tam Lennon. Ale bylo to super. To rozhodně ano. Ale myslím, že furt u mě vede kniha na jedné vlně.

26.02.2023 4 z 5


Na jedné vlně Na jedné vlně Jenn Bennett

Postavy velice sarkastické a skvělé. U nějakých scén, jsem se upřímně zasmála a říkala jsem si, že autorka je geniální. Bailey byla tak skvělá! Porter byla moje oblíbená postava a prosím, tohle si prostě přečtěte. Na dovolené a na léto jak dělané. Rozhodně skvělé

26.02.2023 5 z 5


Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

Dala jsem tomu 4 hvězdičky z 5, ale také to nebylo žádné wow. Navždycky je moje hodně oblíbená kniha, miluju tě já vím bylo zklamání. A tohle. Tohle bohužel taky nebylo žádné wow. Recenze od lidí, které sleduju, byly velice dobré, takže jsem si řekla, že tohle bude určitě úžasné. Ale, je tady to ale. Tohle bylo zvláštní, začátek mě ale vůbec nebavil. Fakt jsem u toho umírala a nechápu proč. Takže jsem to odložila a šla jsem číst něco jiného. Potom jsem se k tomu vrátila a bylo to lepší. Ale furt to nebylo tak úžasné. Mrzelo mě, že jsem moc neviděla vývoj lásky hlavních hrdinů. Jednoduše jsem jim nevěřila to zamilovaní. Prostě se to stalo ze dne na den a já jen koukala na tu knihu a říkala jsem si co se sakra stalo. K tomu je tam ještě důležité téma, který ale nebylo vůbec dobré udělané. Hlavní hrdinka má úzkost z jedné věci, co se stalo mezi ní a jedním klukem. A ano bylo to hrozné, ale to jak to řešila vůbec dobré nebylo. Takhle se nechovají lidé, kteří si zažili něco takového. Fakt se mi to nelíbilo. Ale knížka se mi přesto líbila více než miluju tě já vím a můžu vám to doporučit více. Ale asi vám říkám, že tohle číst úplně nemusíte.

26.02.2023 4 z 5


Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Bohužel trošku zklamání. První díl je můj oblíbený a tak jsem se pustila i do druhého, protože mě zajímala kniha o Avě, což byla vážně skvělá hrdinka v navždycky. Jenže tahle knížka nebyla vůbec tak skvělá jako navždycky. Ano nebyla to úplně nejhorší kniha, to rozhodně ne. Ale celkově spoustu chyb tam bylo:( Chrise jsem vůbec neměla ráda. Ani nevím proč, ale prostě mi vůbec nesedl. Ava byla jiná než v navždycky, kde to byla moje velmi oblíbená postava. Tady se stala takovou zvláštní postavou. Mei a Liam byli taky zvláštní a nevím proč. Kniha je ale opět moc hezká, kvůli textových zpráv. Taky je to dost čtivá kniha. Celkově tato kniha nebyla nejhorší, ale oproti navždycky to bylo zklamání.

26.02.2023 3 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Tak tahle knížka! Bomba! Přečetla jsem ji už dvakrát a bylo to totálně boží. Kniha se rychle čte. Má tam skvělé chatové zprávy. Autorčin humor byl úžasný. A postavy ještě lepší. Mei mi přišla sympatická. Liam byl úžasný hrdina. Moc jsem si ho oblíbila. Travis neboli nejlepší kamarád Mei, byl taky moc super a těším se na jeho knížku. Ava byla další skvělá hrdinka, co měla fakt šílené nápady, ale byla úžasná. Mám pocit, že neříkám nic jiného než slovo úžasný. Ale prostě tahle knížka taková byla. Veliké překvapení!

26.02.2023 5 z 5


P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Rozhodně tato kniha byla jedno velké překvapení. Od autorky vyšlo několik knížek, takže jsem si řekla, proč se nepustit do nějaké z nich. Zvolila jsem si knihu P.S. Líbíš se mi, což je dost oblíbená kniha od autorky. Chvilku mi to přišlo takové dost pomalé a přišlo mi, že se tam moc neděje. Ale potom to bylo lepší a lepší. Cade byl strašně skvělý. Lily mi přišla taková průměrná hlavní hrdinka. S nejlepší kamarádky Lily jsem měla trochu problémy. Ze začátku jsem ji moc nemusela, ale potom jsem si ji oblíbila, takže asi tak. Konec byl moc milý a krásný. Takže vydržte těch pár nudných stránek, protože tohle rozhodně stojí za to!

26.02.2023 4 z 5