Ketfl Ketfl komentáře u knih

☰ menu

Ne že bychom to nečekali Ne že bychom to nečekali Meghan Quinn

Pokud máte tuto sérii rozečtenou, určitě jste se – stejně jako já – už nesmírně těšili na příběh posledního z bratrů Caneových, Breakera. Já se nemohla dočkat, i když jsem měla mírné obavy. Přeci jen romantická linka od přátelství k lásce, kterou v této knize najdete, není úplně moje nejoblíbenější. Očekávání jsem proto mírnila, ale v závěru musím říct, že mi příběh neskutečně sedl a možná bych tento díl označila i za nejlepší z celé série.

Breaker je nejmladší z bratrů Caneových. Už od mládí je to takový nerd. Se svou nejlepší kamarádkou Liou se seznámil na univerzitě, když oba byli členy Skrytého Spolku Scrabblistů. Musím říct, že takové přátelství by jim každý mohl závidět. Ti dva se skvěle doplňovali, měli stejné zájmy a záliby, podobný styl humoru a celkově byli prostě úplně ťuťu ňuňu.

Zvrat ale přichází ve chvíli, kdy Liu požádá její přítel o ruku a svatba se má konat během několika týdnů. V té chvíli si začne Breaker uvědomovat, že Lia pro něj znamená mnohem víc. Vývoj romantické linky je poměrně dost slow burn, dvojice hodně řeší, jak by romantický vztah mohl ovlivnit jejich přátelství. Lia se celkově více strachovala. Ale Breaker? No řekněme, že tady platí pořekadlo, že tichá voda břehy mele. A jsem si jistá, že při čtení si tohohle chlapa neskutečně zamilujete!

A protože se jedná o knihu od Meghan Quinn, můžete si být jistí, že humorné scénky na sebe nenechají dlouho čekat. Já už jsem si na její styl humoru zvykla a baví mě. Neříkám, někdy je to možná mírně přestřelené, ale v závěru tato autorka napsat romantické komedie rozhodně umí.

Sérii Cane Brothers řadím k těm povedeným, ke kterým se do budoucna velice ráda vrátím. Na začátku června vychází u Baronetu spin-off k této sérii, kniha s názvem Rozpletení uzlu. To si rozhodně nenechte ujít!

Doporučuji a hodnotím 4,5/5

18.04.2024 5 z 5


Mizera Mizera L. J. Shen

Chladný. Krutý. Citově nedostupný. Hádés v drahém obleku.
Nového generálního ředitele Royal Pipelines Cilliana Fitzpatricka média zrovna nemilují a označují ho jako MIZERU. Pro Persephone je to ale muž, který jí zachránil život, a to více než jedním způsobem. Jenže Cillian nedělá nic z dobroty srdce. Každý jeho krok je promyšlený, aby nic a nikdo nemohl rozhodit jeho pečlivě hlídaný tep. Když se ve městě objeví dávný nepřítel, který hrozí, že zničí vše, na čem Cillian dlouhá léta pracoval, Persephone se mu přímo hodí do jeho plánů, takže se brzy stane figurkou v jeho rozehrané hře.

Cillian ale zapomněl na jeden drobný detail. Persephone nebyla pouze bohyní jara, byla také královnou smrti. Místo po boku vládce podsvětí jí je tedy přímo předurčeno. A kdo ví? Možná právě jí se podaří rozmrazit jeho ledové srdce.

L. J. Shen se opět podařilo vytvořit naprosto dechberoucí příběh s lehkými dark prvky, které zajistí, že nejedna čtenářka bude mít problém pustit knihu z ruky. Cillian je typický temný hrdina, který nemá žádné city. Naopak Persephone je usměvavá a milá žena, která touží po lásce. Romantická linka je sice spíš slow burn, ale mohu vám zaručit, že až dojde na nějakou tu akci, tak vás čeká pěkně žhavé a drsnější počteníčko! Příběh také postupně odhaluje temná tajemství, která obestírají Cilliana a jeho život. Možná vás čeká pořádné překvapení.

Na knize také chválím celou řadu prvků, které příběh dotvářejí a zaručují tak, že na tuto knihu budete myslet ještě mnoho dní po přečtení.

Za mě opravdu velice povedený díl, který si nesmíte nechat ujít!

09.04.2024 5 z 5


Nic mě nezlomí Nic mě nezlomí Veronika Fecková

Kniha Nic mě nezlomí vychází 10.4.2024 v českém překladu.
Tímto moc děkuji autorce za možnost si knihu přečíst ještě před jejím vydáním.

Hlavní hrdinka Olívie žije spolu se svou mladší sestrou v pěstounské péči, kde obě dívky zažívají peklo na zemi. Na krátký čas potká Olívii štěstí, když se k nim do domova přistěhuje Will. Je z toho první velká láska, jenže pak je Will nucený odejít a Olívii to zlomí srdce.

Olívie nakonec dospěje v mladou ženu. Má novou identitu a kolem sebe přátele, díky kterým se jí daří žít poměrně spokojený život. Jen po milostné stránce jí to tak úplně nevychází. Vše ale změní dovolená, kam vyrazí s kamarádkami. Tam totiž potká muže, který ji ihned uchvátí. A je to přesně ten, se kterým se musela před lety rozloučit. Může si ho ale znovu vpustit do života a riskovat bolest, kterou si kvůli němu už jednou musela vytrpět? Nic není zadarmo, ani láska.

Autorce se podařilo vytvořit nádherný emotivní příběh, který vás strhne od první stránky. Především flashbacky do minulosti, které dávají nahlédnout do Olíviina, ale také Willova života u pěstounů, chytí mnohé čtenáře za srdce. Nebudu zastírat, mně i slzička ukápla. Díky těmto flashbackům mě opravdu moc zajímalo, co všechno se v životech hlavních hrdinů událo.
Zároveň je ale nesmírně zajímavé sledovat, jak se životy Olívie a Willa vyvíjely po jejich odloučení. Will to neměl rozhodně jednoduché, přesto jeho životní cesta byla o něco jednodušší než ta Olíviina. Po boku strýce se mu povedlo vybudovat firmu a zajistit si bohatství, přesto uvnitř zůstal stále tím hodným a milým klukem. Olívie ve svém životě musela víc bojovat s tím, co ji potkalo, přesto dospěla ve schopnou, milou a dobrosrdečnou ženu.

Vztah ústřední dvojice byl trochu jako na horské dráze. Od začátku víme, že mezi nimi byla velká láska, ale od té doby uplynulo několik let. Nyní je Olívie obezřetná a bojí se případné bolesti. Will to s ní kolikrát neměl úplně jednoduché, i z toho důvodu, že Olivíe se nechtěla otevřít stran své minulosti a veškeré pokusy o rozhovor na toto téma ihned bojkotovala.

Autorce rozhodně nemohu upřít velice čtivý styl psaní, i přesto, že kniha sama má drobné nedostatky. Také překlad nebyl úplně stoprocentní, přesto si myslím, že byste si tento příběh neměli nechat ujít. Také je nutné poznamenat, že se nejedná o standalone, ale příběh je rozdělen na dva díly, takže se připravte, že konec vás naláká na pokračování, kterého se snad brzy dočkáme. Ještě jednou moc děkuji Veronice za možnost si příběh přečíst.

04.04.2024 4 z 5


Okouzlení medvěda Okouzlení medvěda Anna Lowe

Hunter je typický medvěd. Má rád svůj klid, pohodu a jen tak nic ho nerozhází. Jenže vše jde stranou, když ženě, do které je dlouhé roky zamilovaný, hrozí nebezpečí. V tu chvíli je ochoten riskovat cokoliv, dokonce i své nejstřeženější tajemství.

Dawn nemá o světě měňavců ani tušení. Tedy alespoň do chvíle, kdy je Hunter nucen ukázat svou pravou tvář. Dawn nikdy nechovala k mužům velkou důvěru, ale k Hunterovi ji to vždy přitahovalo. Může mu teď ale vůbec věřit? Jeho smutné oči však oslovují něco v jejím nitru a pro ni je stále těžší tomu donekonečna odolávat.

O to těžší to je, když spolu nyní musí pracovat a zajistit ochranu na svatbě celebrit. Nebezpečí na sebe ale nenechá dlouho čekat. Podaří se dvojici ochránit další drahokam? Zvládnou ustát bouři, která se na ně blíží? A především, zvládne Dawn přijmout to, že Hunter není obyčejný muž?

Na rozdíl od předchozích dílů, kdy se ústřední páry seznámily až v rámci příběhu, se Hunter a Dawn znají od dětství. Hunter tedy ví, že Dawn je jeho osudová družka už mnoho let, přesto se jejich životní cesty až do nedávna stále míjely. Huntera a Dawn jsem si ihned zamilovala. Oba byli naprosto skvělí, i přesto, že si oba museli v životě vytrpět své. Samotný příběh je opět neskutečně čtivý. Nechybí akce, napětí, nebezpečí, ani vášeň. Skvělé také je, že se příběhy v rámci série prolíná zápletka a v každém díle se dozvídáme malinko víc. I přesto, že příběh nejde úplně do hloubky, jedná se o skvělé oddechové čtení, které mě neskutečně baví. Navíc tuhle partičku měňavců a jejich družky si opravdu nelze nezamilovat. Už teď se moc těším na tygra Cruze. Já tyhle málomluvné a tajemné chlápky opravdu můžu! Tento příběh moc doporučuji a těším se, co bude dál.

19.03.2024 4 z 5


Kráľovstvo podsvetia Kráľovstvo podsvetia Leshiana Višňovská

Minulý měsíc spatřila světlo světa velmi očekávaná dark romance z mafiánského prostředí od slovenské autorky Leshiany Višňovské. Kráľovstvo podsvetia nenechalo mnohé chladnými nejen kvůli příběhu samotnému, ale také kvůli nádhernému vzhledu knihy, který z ní činí úplný skvost do knihovny. Nebudu nic zastírat, moje očekávání byla přímo obrovská, i přesto, že se jedná o autorčinu prvotinu. Tímto moc děkuji nakladatelství Venupress a autorce Leshianě Višňovské za možnost si tento příběh přečíst. Jaký je tedy můj názor?

Hlavní hrdinka Vivian je dcerou jednoho z hlavounů mafiánské rodiny, které ovládají Atlantic City. Vliv její rodiny rychle upadá, a z toho důvodu je Vivian nucena vzít si za manžela jednoho ze synů konkurenční rodiny. Vivian si i přes život v mafiánském prostředí uchovala svou dobrotu a citlivou duši, přesto si uvědomuje, jaké je její místo a co se od ní očekává. A právě to nemůže tak lehce přijmout, protože takový život pro sebe nikdy nechtěla.

Díky jedné události se její cesty zkříží s neznámým, potetovaným mužem. Kasian není mužem mnoha slov, přesto Vivian naprosto okouzlí. A jsem si jistá, že nejenom ji. Asi většina čtenářek kvůli tomuto muži nemohla knihu odložit. Co je Kasian zač a jaké jsou jeho plány? V příběhu totiž není nic tak, jak se na první pohled může zdát.

Musím říct, že poté, co jsem knihu dočetla, jsem ji musela chvíli vstřebat. Dlouho se mi totiž nestalo, že by v průběhu čtení vyvstalo tolik otázek, ale přitom jsme nezískali skoro žádné odpovědi. Autorce se povedlo vytvořit velmi zajímavý příběh, který mě naprosto strhnul. Styl jejího psaní je velice čtivý a příběh nemá žádná hluchá místa. Chemie mezi hlavními hrdiny byla doslova hmatatelná a takovou tu třešničku tomu dodal i Kasianův společník, pes Amudis. Ke knize nemám téměř žádné výhrady, až na pár drobností, které ale rozhodně neovlivnily celkový dojem z knihy. A ten závěr? Určitě nejsem jediná, kdo knihu končil se slovy: „No to snad ne, nutně potřebuju pokračování!“

Leshiana tímto dílem rozhodně nasadila laťku vysoko a já už se nemohu dočkat co přinese druhý díl.

Hodnotím 4,5 z 5 *

17.03.2024 5 z 5


Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Když se Jordan a Pike poprvé setkají, ihned mezi nimi přeskočí jiskra. Pike však nemá tušení, že Jordan je přítelkyní jeho syna Colea. Když jim Pike nabídne, že se k němu mohou na přechodnou dobu nastěhovat, aby si našetřili peníze a sehnali vlastní bydlení, je mu jasné, že si na sebe připravil největší zkoušku svého života.

Jordan je totiž vším, po čem Pike kdy toužil. A Pike zase představuje toho pravého a ideálního muže pro Jordan. Rozumí si, mají podobné názory a záliby a brzy je jisté, že tak velké city nelze ignorovat. Jenže Jordan patří Coleovi a Cole je pro Pikea vším. Rozzuří se tak obrovská bitva mezi tím, co je správné a tím, po čem oba touží.

Byla jsem velice zvědavá, jak se autorka popere s tématem tak velkého věkového rozdílu mezi hlavními hrdiny, a musím říct, že to napsala brilantně. Oba hlavní hrdinové se museli vypořádat s tím, jak jejich vztah přijme jejich okolí, a především Cole. Přesto kniha není těžká na čtení. Jordan a Pike jsou spolu tak úžasní, že jim čtenář musí fandit hned od prvního okamžiku. Láska si prostě nevybírá a věk je jen číslo. Za mě opravdu skvělé a žhavé počtení, které rozhodně nepustíte jen tak z ruky.

Moc doporučuji

05.03.2024 5 z 5


Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

Hanna Brooksová možná vypadá nenápadně, přesto dokáže pár chvaty zneškodnit mnohem většího a silnějšího protivníka. Po několika strastech se Hanna potřebuje upnout na práci ještě víc než kdy dřív. Hlavně, aby ji šéf vyslal za prací někam do zahraničí a ona mohla na vše zapomenout. Jenže její další zakázka ji přiměje zůstat v domovském Texasu.

Jack Stapleton je hollywoodský sexsymbol a úspěšný herec, který se po rodinné tragédii stáhl do ústraní. Nyní ho ale jeho rodina potřebuje a on se vrací na ranč, aby s nimi strávil nějaký čas. Ohrožuje ho však dlouholetá stalkerka, proto si je nucen najmout ochranu. Jak ale vysvětlit přítomnost Hanny rodičům?

Hanna je nakonec nucena předstírat, že je Jackova přítelkyně. Jenže Jack je herec a hodně přesvědčivý. Může mu tedy věřit, že by to s ní mohl myslet vážně?

Jakmile jsem zjistila, že bude Bodyguardka vycházet, bylo jasné, že mě nesmí minout. Já tyto pohodové romanťárny, které mají takový ten summer vibe a zároveň jsou vtipně napsané, opravdu můžu. A tento příběh obsahoval vše, co bych si od takové pohodové knihy představovala.

Hlavní hrdinka Hanna se živí jako bodyguardka a je do své práce neskutečně zapálená. Místo pracovní cesty do zahraničí ji čeká hlídání hollywoodského krasavce na ranči jeho rodiny. A právě prostředí ranče mě na této knize opravdu bavilo. Celý příběh doplňují humorné rozhovory a situace. Kromě toho nabízí kniha i vážnější témata, jako je stalking, závažné onemocnění, vyhrožování atd.

Romantická linka je slow burn a rozhodně tu nečekejte žádné rošambo. Hlavní postavy jsou ale sympaťáci. I vedlejší postavy byly zajímavé, ať už jedním či druhým způsobem. Třeba stalkerka, která chová psíky corgi a plete svetry s Jackovou podobiznou, je opravdu něco, na co v knize běžně nenarazíte.

Tohle je milé a pohodové počteníčko!

27.02.2024 4 z 5


Z popela Z popela Aly Martinez

Stačí jedna vteřina a život, jak jste ho znali a milovali, shoří na prach. Může z popela vzejít i něco jiného, než jen smutek a bolest?

Easonovo manželství s Jessicou poslední dobou skřípe. Ona je doma s malinkou dcerou Lunou, zatímco on se snaží prorazit jako hudebník, ale moc se mu nedaří. S penězi na tom nejsou nejlépe a Jessice rychle dochází trpělivost. Naopak manželství jejich dlouholetých nejlepších přátel, Bree a Roba, vypadá jako z pohádky. Mají spolu dvě děti, úspěšnou firmu a chovají se k sobě, jako by spolu teprve začali chodit.
Dvojité rande mělo být zaslouženým povyražením pro oba páry. Jenže tohle rande se promění v peklo na zemi. A z plamenů se podaří dostat jen Easonovi a Bree.

Autorce se podařilo vytvořit velice zajímavý a emocionálně nabitý příběh. Skvěle popsala, jak se Eason a Bree vyrovnávají s následky obrovské tragédie. Oba dva přijdou o životní partnery a zůstanou sami na svoje děti. Eason a jeho malinká dcera Luna dokonce přijdou o střechu nad hlavou. Přesto, že kniha je nabitá emocemi, není napsaná tak, abyste ji museli celou probrečet. Text se čte skvěle a já byla opravdu moc zvědavá, co se dozvím dál.

Romantická linka je hodně pomalá a vztah ústřední dvojice se vyvíjí v letech. Eason a Bree měli dříve trochu vyostřenější vztah. Po tragédii si však zůstanou na blízku a Bree brzy vidí, že Eason není vůbec takový, jak si myslela. Eason byl celkově skvělá postava a já si ho opravdu oblíbila.

Příběh ale není jen o tragédii a vyrovnání se s prožitými traumaty. Hlavní dvojice brzy začne odhalovat temná tajemství, která čtenáře překvapí. Já sama jsem některé události vůbec nečekala.

Přesto, že příběh byl opravdu nádherný, tak půl hvězdičky ubírám za to, že toho dramatu mi tam přišlo už zbytečně moc. I tak si ale myslím, že tohle je kniha, kterou byste neměli přejít bez povšimnutí, protože rozhodně stojí za přečtení.

Hodnotím 4,5 z 5*

20.02.2024 5 z 5


Ta druhá Belle Ta druhá Belle Whitney G. (p)

Život se s Belle příliš nemazlí. Její otec ji nesnáší a chová se k ní velice hrubě a tyransky. Starší sestra Isabelle jen mlčí a nikdy se Belle nezastane. Jedinou osobou, která Belle rozumí, je její "knižní přítel", se kterým si pravidelně píše vzkazy, které vkládá do knih v knihkupectví.
Jednoho dne vnikne do jejich domu Gabriel, který má s jejím otcem nevyřízené účty. Když mu Belle nechce prozradit, kde se otec a Isabelle nachází, tak ji Gabriel unese. Poslouží mu totiž k tomu, aby získal, co chce.
Belle netuší, že se Gabriel snaží zlomit kletbu, která ho sužuje spolu s jeho královstvím. A Isabelle by měla být tou, která mu se zlomením kletby může pomoci. Jenže čím více času Gabriel s Belle stráví, tím více si přeje, aby ona byla tou, kdo dokáže kletbu zlomit

Tuto knihu jsem četla někdy minulý rok v angličtině a moc se mi líbila, tak jsem ráda, že jsem se dočkala českého překladu.
Autorka do svého příběhu zakomponovala hned několik různých pohádek a vytvořila tím velice zajímavý příběh, který se skvěle četl. Hlavní hrdinka Belle mi byla moc sympatická. Její reakce ve stylu "co na srdci, to na jazyku" mě opravdu bavily. Nejvíc to od ní samozřejmě schytal Gabriel, kterého jsem si hned zamilovala. Mezi ním a Belle navíc panovala naprosto úžasná chemie, takže se interakce mezi nimi četly jedna radost. Celkově si chválím i zapojení knih a "knižního přítele" do příběhu, protože tím byla kniha zajímavě ozvláštněná. Kapitolky příběhu jsou krátké a střídají se z pohledu Belle a Gabriela, takže se stránky doslova míhají pod rukama. Ale možná právě ta délka je to, co knize nejvíc uškodilo. Příběh se totiž díky tomu nestačil dostatečně rozvinout. Všechny zápletky jsou vyřešeny doslova lusknutím prstu. Tato kniha by si určitě zasloužila minimálně o 100 až 200 stran víc, aby více vynikl její potenciál. Jinak je to za mě pěkná pohádková jednohubka. A epilog si zaslouží velkou pochvalu.

13.02.2024 4 z 5


Kontrakt 3 Kontrakt 3 Melanie Moreland

Oblíbený pár ze série Kontrakt je zpět!
Richard VanRyan je ve svém životě spokojený. Má úžasnou a milující manželku Katy, se svými dětmi má výborné vztahy, těší se z vnoučat, a právě ho čeká zasloužený odchod do důchodu. Život nemůže být lepší. Jenže co když jeho spokojený život náhle naruší jeho minulost a ohrozí tak vše, co Richard celé roky pracně budoval? Co když jeho staré já může zničit toho muže, jakým je Richard dnes?

Richard VanRyan v životě ušel velký kus cesty. V minulosti to byl chladný, bezohledný a arogantní muž, který nemyslel na následky, než mu do života vstoupila Katy a změnila ho v muže, který by pro svou ženu a rodinu udělal vše. Jejich poklidný a spokojený život je náhle narušen, když si Luc James, který je součástí širší BAM rodiny, přivede svou novou přítelkyni Ashley. Ashley je totiž někým jiným, než se na první pohled zdá a její přítomnost vyostří idylické vztahy – nejen v Richardově rodině, ale také její vlastní. Richard se tedy opět musí postavit tváří v tvář své minulosti, přemýšlet o všech volbách, které učinil a o tom, co to bude znamenat v budoucnosti.

Tento emocionální příběh ukazuje, že život není vždy jednoduchý a že životní cesty jsou plné zvratů a překvapení. A pokud jde o rodinu, láska a porozumění jsou vždy dobrá volba. Mohou se ale životy Richarda a Ashley spojit v míru? Nebo je na odpuštění už pozdě a Richard přijde o všechno? Pamatujte, že minulosti utéct nelze, ale budoucnost změnit lze.

10.02.2024 4 z 5


Toužení vlka Toužení vlka Anna Lowe

Příběh měňavců pokračuje a tentokrát na scénu přichází vlk.

Hlavní hrdinka Nina jen tak tak přežije, když se ji pokusí utopit dva neznámí muži. Skutečně je ale Nina nezná? Po té události totiž trpí ztrátou paměti. Pátrání v mlhavé mysli je velice těžké a jedinou její jistotou se stává mladý muž, který ji zachrání před jistou smrtí. I přesto, že si Nina na nic nevzpomíná, tak s jistotou může říct, že právě onen muž ji nesmírně přitahuje.

Boone netušil, že když zachrání na své části pláže neznámou ženu, tak k ní okamžitě ucítí pouto, které je typické pro všechny měňavce – pouto druha a družky. Boone má však za sebou těžkou minulost a o něčem takovém nechce ani slyšet. Kvůli Nině je ale ochotný porušit všechny svoje zásady a pravidla. Zvlášť když se při vyšetřování záhady Nininy minulosti jeho cesty zkříží s dávným nepřítelem a bývalou partnerkou, a nebezpečí na sebe nenechá dlouho čekat. Bude Boone schopný ochránit Ninu a zároveň i své srdce?

Autorka druhý díl série vystavěla na velmi podobném základu, jako tomu bylo u prvního dílu. Příběh je opět kraťoučký, takže je čtenář ihned uveden do děje a já tedy musím říct, že zápletka tohoto dílu mi přišla ještě o něco akčnější, než tomu bylo u toho předchozího. Autorka má skvělý styl psaní, takže i když příběh nejde nijak do hloubky a je zaměřen především na budování vztahu mezi hlavními postavami a zápletku, tak mě to neskutečně baví číst. Navíc jsem si opravdu oblíbila obě hlavní postavy – Ninu i Boona, ale také i ostatní z partičky měňavců, kteří mi už teď přirostli k srdíčku. Věřím, že i jejich příběhy budou stát za to. Za mě moc fajn odpočinkové a nenáročné počteníčko.

Kniha Toužení vlka je druhým dílem série Bojovníci z Havaje. Třetí díl nám představí dalšího z měňavců, medvěda Huntera. Na jeho příběh se už teď moc těším.

06.02.2024


Kontrakt 2 Kontrakt 2 Melanie Moreland

Zajímavé pokračování oblíbeného páru Katy a Richarda. Nebudu zastírat, i nějaká slzička mi tady ukápla. Pěkná ukázka toho, že život není vždy úplně jednoduchá procházka růžovým sadem, ale že problémy mohou potkat kohokoliv. Pěkné čtení, bavilo mě to.

04.02.2024 4 z 5


Kontrakt Kontrakt Melanie Moreland

Melanie Moreland, naše královna přeslazených romancí, mě ani tentokrát nezklamala. Kniha byla slaďoučká a skvěle se četla. Kdo by nemiloval, když se z chladného a citově nedostupného hlavního hrdiny, stane absolutní miláček? Za mě fajn čtení na jeden, dva večery.

04.02.2024 4 z 5


Jediná šance Jediná šance Kendall Ryan

Na tuhle knihu jsem se moc těšila, protože já ty romance ze sportovního prostředí opravdu můžu. Ale tohle mě bohužel zklamalo.

Sportu samotného v knize zase tolik není, spíš téměř žádný, ale to nevidím jako tak velký problém. Co bohužel problém byl, tak hlavní postavy. Řekněme, že horší postavy jsem dlouho nezažila. Elise totiž miluje Justina od dětství, ale je to mladší sestra jeho nejlepšího kamaráda. Justin taky Elise miluje, ale ví, že pro ni není ten pravý, takže si užívá kde to jde. Nakonec je svede jedna noc a už se to veze. Jenže Elise najednou vlastně Justina nechce, chce jen románek. A Justin ji vlastně taky nechce. Takže se chtějí a nechtějí, a o tomhle byla pomalu celá kniha. Bože! Už v půlce jsem myslela, že to nedám. Ale říkala jsem si, že musím vyčkat, že třeba mě tam přece jen něco zaujme. Tak mě nezaujalo vůbec nic, ach jo. Ani nemusím psát, jak je mi to strašně líto, moc jsem se těšila.
Co ale musím uznat, autorka umí pěkně popsat erotické scény. Navíc nemá úplně špatný styl psaní. Vždy po několika kapitolách, které se mi nelíbily, přišla jedna, kdy jsem si říkala: Jo! Konečně se to rozjíždí a už to budu hltat, ale za pár stránek to zase bylo tam, kde předtím. Což je fakt velká škoda! Každopádně celá série má dle GR stoupající tendenci, takže dalšímu dílu dám určitě ještě šanci, abych si ověřila, zda tato autorka bude vůbec to pravé ořechové pro mě. Tohle se ale fakt moc nepovedlo.

04.02.2024 2 z 5


Sladké pokušení Sladké pokušení Cora Reilly

Na Coru Reilly jsem četla v poslední době samé pozitivní ohlasy, jenže než jsem si stihla přečíst nějakou knihu v angličtině, přišly KD v rámci své edice Red s překladem. Plus pro mě!

Cora Reilly je známá svými mafiánskými romancemi a já prostě čtení o mafiánech můžu, takže bylo jasné, že tato kniha mě nemine.

Giulia odjakživa ví, že si svého budoucího manžela nebude moci vybrat sama, a je se svým osudem smířená. Šok přijde ve chvíli, kdy zjistí, že jí otec domluvil sňatek s nedávno ovdovělým Cassiem, který zůstal sám na dvě malé děti. Giulia sama je ale sotva plnoletá. Zvládne tedy vztah s o dost starším mužem a zároveň bude schopná stát se ze dne na den matkou jeho dětí?

Když Cassio poprvé spatří Giuliu, je v šoku. Giulia mu přijde velice mladá a on si vůbec nedovede představit, jak by jim vztah mohl fungovat. Je ale jisté, že jiná možnost není, protože struktury mafiánských rodin mají pevně daná pravidla a boss se rozhodně nemůže sám starat o děti. Cassio netuší, jak houževnatá Giulia je a jakou snahu dovede vynaložit, aby jim společný vztah fungoval a ona navíc zvládla péči o děti.

Brzy je nad slunce jasné, že mezi sluníčkovou Giulií a drsným a bručounským Cassiem to pořádně jiskří. Může ale Cassio po předchozích zkušenostech vůbec věřit v lásku?

Musím uznat, že Cora Reilly má skvělý styl psaní. Příběh sám o sobě mě moc bavil. Životní příběhy obou hlavních postav byly zajímavé, zvláště ten Cassiův, a chemie mezi oběma byla neskutečně žhavá. Přeci jen mě ale mrzelo, že i když kniha skvěle vykresluje život v mafiánské rodině, tak příliš nezabředla do dalších detailů tohoto světa. Pokud tedy chcete nějakou drsnější četbu, tak tohle nebude úplně ta správná volba. Já si ale určitě nenechám další tvorbu této autorky ujít.

Hodnotím 4,5/5*

30.01.2024 5 z 5


Zvrácené království Zvrácené království Rina Kent

Po všech odhaleních z druhého dílu jsem byla opravdu moc zvědavá, jak autorka vyřeší finále příběhu Aidena a Elsy. Moje očekávání bylo poměrně vysoké a čekala jsem, že to bude skvělá jízda. Bohužel moje očekávání úplně naplněna nebyla a v závěru musím říct, že jsem z příběhu docela zklamaná.

Ano, čtenář se dočká odhalení všech tajemství a všechny skládačky z temné minulosti obou hlavních hrdinů zapadnou na své místo. Příběh je v tomto směru celkem dost zajímavý a tyto části mě opravdu bavily číst.

Bohužel mi ale příběh kazila taková ta „výplň“ kolem. Autorka měla v tomto díle tendenci pořád vše omílat dokola a díky tomu mě příběh moc nebavil. Navíc už u předchozího dílu jsem vytýkala, že mi na tyto rádoby drsné hlavní hrdiny nesedí věk kolem 17-18 let. Aidenovi v příběhu neustále cuká oko, je neskutečně drsný, že i sám pán bůh by si před ním nejspíš měl sednout na zadek. Mně to přišlo ale hrozně k smíchu. Elsa je taky velice zvláštní hlavní hrdinka a v závěru musím říct, že ne příliš sympatická. Autorka má navíc tendence vyplňovat hluchá místa sexem, což mi běžně nevadí, ale tady mě to kolikrát už spíš otravovalo.

Závěrečný happyend už byl jen třešničkou k tomu, jak skepticky jsem se na celé dílo v průběhu čtení dívala. Rozhodně musím uznat, že Rina Kent má čtivý styl psaní, ale v závěru je možná na škodu, že příběh Aidena a Elsy roztáhla na tři díly. Takhle se to zbytečně natahovalo a díky tomu to ztratilo svůj šmrnc.

Dalším dílům ale rozhodně dám šanci.

24.01.2024 3 z 5


Zrádná touha Zrádná touha Danielle Lori

Od třetího dílu série Made s názvem Zrádná touha jsem neměla příliš vysoká očekávání. Předchozí dva díly se mi sice líbily, ale chyběl jim za mě takový ten „wow“ efekt. Takže si dovedete představit moje překvapení po přečtení tohoto dílu, protože tohle byl bezkonkurenčně nejlepší díl z celé série!

Hlavní hrdinka Mila je nevinná a hodná dívka, která chce jen poznat svou vlast – Rusko. Rozhodne se tedy vzepřít rozhodnutí svého otce a na tajno odcestovat. Jenže netuší, že nakráčí rovnou do náruče toho největšího zla, které se skrývá za fasádou nádherného muže.

Ronan má s Michailovovými nevyřízené účty, takže když se mu Mila připlete do cesty, rozhodne se využít situace. Rozhodně mu nebude vadit zničit dceru svého největšího nepřítele. Jenže čím víc Milu poznává, tím těžší je pro něj této dívce ublížit.

Drsné prostředí Moskvy, mafie, temný hlavní hrdina a naprosto sluníčková hlavní hrdinka, která si i přes to, kdo je jejím otcem, zachovává naivitu. Milu hned od začátku Ronan silně přitahuje, ale jakmile mu padne do pasti, je z toho nenávist až za hrob. Jenže postupem času se situace mezi těmi dvěma mění a sledovat celý ten vývoj bylo prostě úžasné!

Příběh je pěkně drsný a temný. Kolikrát jsem až koukala, čím si Mila musela projít. Přesto nic z toho v ní neuhasilo její světlo, a to pomalu začalo ovlivňovat i Ronana, se kterým se život taky rozhodně nemazlil.

Moc se mi líbilo, že se v příběhu objeví i Christian a Gianna – hlavní hrdinové druhého dílu.

Pokud máte rádi dark romance s prvky mafie, tak tato kniha by vás rozhodně neměla minout.

Já si celý příběh neskutečně užila.
Doporučuji!

23.01.2024


Moderní džentlmen Moderní džentlmen Meghan Quinn

3,5/5*

Až si teď říkám, že lituji, že jsem knihu odkládala kvůli jejímu nízkému hodnocení. Jako takhle, žádné velké terno to není, ale přesto jsem si knihu dost užila.

Hlavní hrdina Wes, alias Moderní džentlemen, radí ostatním mužům prostřednictvím svého sloupku s různými problémy. Ty problémy se týkají z největší části žen. Ve svém sloupku má Wes na všechno nějaké řešení či radu. Jenže když po něm šéf chce, aby své rady využil "na živo" na reálném děvčeti, tak se zjistí, že Wes je prostě absolutně normální bambulín. U některých scén jsem se fakt musela smát. Něco mi už přišlo "až moc", autorka se nebojí některé scény vyvést až do extrému, ale v celku musím říct, že kniha se skvěle četla. Hlavní postavy byly sympatické a jejich rozhovory a situace, do kterých se kolikrát dostaly, mě fakt bavily.
Příběh sám o sobě sice nebyl ničím, co bych ještě nikde jinde nečetla, ale musím uznat, že mě tato krátká knížka na pár hodin zabavila. A v závěru musím říct, že se mi líbila.

21.01.2024 4 z 5


Matt Matt Lauren Layne

3,5/5*

Příběh Matta byl za mě rozhodně lepší než příběh Iana. Hate to love romantickou linku mám ráda, ale tady mi přišla taková ne příliš uvěřitelná. Jako ta nenávist tam zase až tak nebyla. Příběh se ale hezky četl, kniha je krátká, takže příběh se nikde netáhl. Postavy samy o sobě mi přišly sympatické. Jen to ničím nevyčnívá z davu. Prostě příjemná odpočinkovka, u které za pár dní nebudete ani vědět, že jste ji četly.

20.01.2024 4 z 5


Dvojitý zásah Dvojitý zásah Mariana Zapata

Hned na úvod musím zmínit, že jsem velkou fanynkou Mariany Zapaty a na každou její knihu se těším jako na Vánoce. Její slow burn romance se zvláštním humorem mě neskutečně baví. Na příběh Zaca jsem byla zvědavá, protože jsem si ho stihla oblíbit v knize Srdcem proti zdi, kde byl spolubydlícím hlavního hrdiny Aidena. Příběh knihy Dvojitý zásah se ale odehrává až několik let po příběhu knihy Srdcem proti zdi, což mě krapet překvapilo.

Bianca se přátelila se Zacem od dětství. Zac byl totiž nejlepším kamarádem jejího bratrance a tato trojice trávila hodně času spolu. Jak ale čas plynul, Bianca se do Zaca totálně zamilovala. Jenže Zacovi se začala rozjíždět slibná kariéra hráče amerického fotbalu, proto se musel odstěhovat a dvojice spolu ztratila kontakt.

Po 10 letech se jejich cesty opět zkříží a je to, jako by snad ani žádný čas neuběhl. Dvojice brzy zase najede do přátelských kolejí, ale je evidentní, že stará láska nerezaví.

Příběh mi přišel hodně zajímavý i tím, jaké kariérní problémy musely hlavní postavy řešit. Zac se začíná pomalu smiřovat s tím, že jeho kariéra se blíží ke konci, naopak Bianca se snaží svou kariéru pořádně nastartovat.

Je fakt, že příběh se místy trochu táhl, ale Mariana píše tak čtivě, že i tato mírně nudnější místa jsem zhltla jako malinu. Vše doplňuje její specifický "hovno" humor, který nemusí sednout každému, ale já ho totálně zbožňuju!

Musím ale říct, že ta slow burn romantika se spíš hodí k těm bručounským a citově nedostupnějším hlavním hrdinům, proto ani Dvojitý zásah bohužel nesesadí z trůnu mého nejoblíbenějšího Kultiho. Hned na druhém místě mám Lukova, ale Dvojitý zásah řadím na třetí místo! Za mě skvělé počtení, Zacovi a Biance jsem moc fandila, aby vyřešili veškeré nedorozumění a aby našli společné štěstí.

Doporučuji!

20.01.2024 5 z 5