Bodyguardka
Komentáře knihy Bodyguardka
Konečně. Konečně jsem se dočkala. Dlouho jsem nenarazila na vtipnou knihu, aniž by byl humor vyumělkovaný až trapný. Byla to moje první zkušenost s autorkou. Tak doufám, že i další kniha bude stejně dobrá.
Taká veľmi americká oddychovka plná klišé a nelogickostí. Pridanou hodnotou je iba občasný humor, inak netreba mať veľké očakávania.
Od knížky jsem čekala pohodovou romantiku a tu jsem taky dostala.
Příběh je o hlavní hrdince Hanně, která je bodyguardka a tentokrát v rámci své práce musí chránit známého herce Jacka Stapletona. Jenže tentokrát má předstírat, že je klientova přítelkyně. Jak tohle dopadne?
Hanna je fajn hlavní hrdinka, která mě ale nijak extra nepřirostla k srdci a trochu mi přišlo, že tady byly její pracovní schopnosti přeceňovány (nevím jak taková práce normálně funguje). Jack je sympatický hrdina, kterého jsem si docela oblíbila i jeho rodinu - jeho příběh byl zajímavý.
Knížka se dobře a rychle četla, čemuž svědčí autorky styl, protože autorka umí psát.
Za mě je to milá odpočinková knížka.
To bylo tak pitomé, až to bylo hezké. Nemůžete to brát jako knížku, která má nějakou přidanou hodnotu, ale jako odpočinkové víkendové čtení. Bezpečnostní agentura by podle mě neuchránila nic. Celou dobu mi přišlo, že s tou ochranou je to spíš trochu naopak a klient se spíš staral o bodyguarda. Ale i tak to bylo čtivé a celkem jsem si to užila.
kniha mě velmi překvapila, čekala jsem více romantiky a méně akčních scén. Jsem ráda že jsem díky výzvě po knize sáhla.
Hanna se živí jako bodyguardka. A je jednou z nejlepších! V jejím osobním životě nastanou velké změny a její život se hroutí jako domeček z karet, chce proto získat zakázku, která by byla na míle daleko od domova, aby se dala zase dohromady. Jenže bohužel. Jejich nejnovější klient se aktuálně nachází kousek od nich a není to nikdo jiný, než slavný herec Jack Stapleton! Ten je ve městě kvůli rodinných záležitostí a rozhodně nechce, aby někdo věděl, že má ochranku! Hanna tak dostane úkol, který je pro ni nový - musí hrát jeho přítelkyni a udržet ho naživu!
To jsou tak rozporuplné pocity! :D
---KLADY---
- kniha je čtivá - to se autorce nedá upřít :)
- zajímavá profese hlavní hrdinky
- Jack - no ten je zkrátka vykreslený tak, že kdo by ho nechtěl :D
---ZÁPORY---
- Hanna je nejlepší z nejlepších - dme se pýchou, jak ji nic nepřekvapí a nerozhodí - a přitom ji rozhodí úplně vše a skoro na žádnou situaci připravená nebyla
- Jack - to je až tak sladce vykreslená postava, že vám místy až leze na nervy :D
- ostatní postavy :D - já jsem si oblíbila akorát rodiče Jacka, jinak mi tam všichni lezli na nervy :D - a jak Hanna může pracovat v takovém týmu, to jsem vůbec nepochopila :D
- asi jsem z našich hlavních hrdinů necítila tu správnou chemii - více méně mi to přišlo předstírané stejně jako jejich hraný vztah :)
Čtivé, originální, ale místy si kniha protiřečí :) - nebo jsem nad tím jen moc hloubala :D. Jack je až příliš dokonalý a happy end velmi rychlý :D!
Jelikož kolem prošumělo, že by se mohl točit film, řekla jsem si, že si to dřív přečtu. Upřímně, možná jsem měla počkat na film - jako dvouhodinová oddechová romance by to mohlo být fajn. Jako kniha to není vysloveně špatné, četlo se to dobře, jednoduše, těžká oddechovka. Ale zároveň to bylo takové trochu pitomoučké, prvoplánovité, postavy nemastné neslané, "záporáci" (tedy ex přítel) takový až pubertálně "zákeřný"... Profesionální bodyguardka, která se nechá nosit na zádech klienta? Zvláštní. Dokáže číst v lidech, má zmáklou kdovíjakou psychologii, ale pak jí některé momenty absolutně nedochází - proč se bojí mostů bylo snad jasné okamžitě. A to věčné opakování plného jména protagonisty bylo otravné. Celkově ale neurazí, zároveň nezanechá žádný hlubší dojem.
Tak tahle knížka byla větší fantasy, než skutečný fantasy knihy, který běžně čtu.
Jack? Takhle dokonalej chlap snad prostě neexistuje (a špinavý prádlo na zemi to nezachrání :D). Tenhle typ knížek to asi vyžaduje, ale já někdy měla pocit, že je jak desetiletý dítě.
Hanně jsem zase tu mega profesionální bodyguardku moc nebaštila. Strach z krav a koní, a to až tak, že panikaří? Skvělý čtení v lidech a předvídaní rizik? Ani moc ne.
Celkově se to ale četlo rychle a vlastně mě to i bavilo. Kniha asi splnila účel romantický oddychovky.
Zpočátku jse se hodně zasmála, je to příjemná odpočinková romantika. Četlo se to samo ;)
Jako romantický útěk od všedních starostí ideální. Čte se samo. Místy trošku nelogické, ale milé čtení.
Věřím, že tohle jste ještě nečetli. Není nad to, pohlídat hot herce před stalkerkou. To se stane naší hlavní postavě, slečně, která dělá bodyguardku slavným lidem. Je to vtipné, hezké a oceňuji konec, který gradoval úplně jinak, než běžné romantické knihy. No já jsem jednoduše okouzlená a hned jsem musela nakoupit zbytek romantických komedií od autorky. Všechny jsou tak zajímavé, o hasiče, o umělkyni, ženy, co dělají zajímavé povolání a žádná se nechová hloupě. No prostě autorka je teď má nová láska v knihách.
(SPOILER) Nečetlo se to vůbec špatně. Lehce napsané, stránky utíkaly. ALE.. (vím o jaký typ knihy se jedná, ale přesto). Našlo se pár věcí, které mi pily krev. Například: nejlepší bodyguardka firmy? Kterou nasazují na nejtěžší operace a pak se bojí krav a koňů? Ropní magnáti a milionáři nemají koně? Nemají velbloudy nebo jiná zvířata, které mohla za kariéru potkat? Několikrát tam je zmíněno, jak vyhodnocuje rizika a všechno má v malíčku, jak je v tom nejlepší a neví o proudu a vírech řeky, která teče kousek od ranče? Budiž.. dál nemyslí na hady, pavouky, jedovaté rostliny a tak dál, které jsou také hned u ranče? Že jde skoro boso? Prostě mi to přišlo přitažené za vlasy, že tyhle rizika by neměla zjištěné a zmapované. Další věc, která mě ke konci už iritovala byly důvody proč se zamilovala právě do něj. Proč je tam sakřiš 4x zmíněno, že proto, že hází odpadem do koše a nikdy se netrefí? A že hází oblečení na zem? :D :D Nemá nic lepšího? Ani to urychlené ukončení akce mi úplně jako nebezpečí nepřišlo. Prý promyšlené výhružky smrtí. Jakože tam nazdařbůh napsala nějaké tři způsoby jak ji usmrtí a už je to promyšlené a hrozí ji takové šílené nebezpečí? Mohlo to být více promyšlené a lépe napsané. Kdyby ji ta stalkerka opravdu sledovala, měla o ni nazjišťováno kde co, o něco se pokusila, tak to beru. Takhle mi to přišlo, že autorka prostě potřebovala rychle tam něco vložit, co pár rozdělí, ale moc si s tím nedala práci. Zato mě překvapilo, kolik rešerší a knih přečetla a zkoumala, než se pustila do psaní. To oceňuju, ale v jejím podání mi tedy ta bezpečnostní agentura přišla úplně k smíchu. :)
Skvělá kombinace napětí, humoru a romantiky, Bodyguardka od Katherine Center je opět super. Hlavní hrdinka, Hanna Brooksová, na první pohled rozhodně nevypadá jako nějaká neohrožená profesionálka, která dokáže ochránit hollywoodského sexsymbola Jacka Stapletona. Ale pod nenápadným vzezřením se skrývá žena, která je schopná nasadit svůj život a nakonec i své srdce. Hanna je povolána chránit Jacka před jeho šílenou stalkerkou, což ji přivádí k tomu, že musí proniknout do jeho soukromí a dokonce předstírat, že jsou pár. Kniha je příjemná oddechovka, postavy jsou sympatické. Je to druhý román od autorky, který jsem četla, a rozhodně mě nezklamal.
Sladke jako dynove latte ve Starbucsu, ale stejne jako onen napoj si najde sve milovniky. Dobre se cte, byt oba hrdinove jsou temer dokonali, ale v hlave mi zustane par dni.
Bodyguardka od Katherine Center je příjemná oddechová romance, která potěší každého, kdo hledá lehký, svižně napsaný příběh s jemným napětím. Autorka staví na sympatických postavách – zejména charismatickém Jackovi a silné, i když někdy trochu neuvěřitelné Hanne – a střídá vtipné dialogy s vážnějšími tématy, jako je stalking nebo otázky vztahové důvěry.
Děj je sice předvídatelný a na originalitě trochu ztrácí, vše však vynahrazuje příjemnou čtivostí a atmosférou “útěkového” románu, ke kterému se rádi vrátí milovníci milých, nenáročných romantických příběhů se zajímavým prostředím.
Naprosto ideální čtení na léto, pokud chcete nějakou tu chvíli strávit s nenáročnou romantikou, které nechybí vtip, tajemství a nějaké to drama.
Do knížky jsem se rychle začetla. Je to skvělá oddechovka, která je i velmi vtipná. Svěží, humorné, hrdinové se ocitají v nevšedních situacích, ale vše samozřejmě vyřeší. Ideální pro únik z reality a pro pobavení :)
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
partnerské vztahy americká literatura herci Texas stalking únosy životní krize romance ranč, rančeři ochránci romány pro ženy předstíraný vztahKatherine Center také napsal(a)
| 2019 | Jak ti zmizet ze života |
| 2019 | Štěstí pro začátečníky |