Kontrakt 3

Kontrakt 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527680/bmid_kontrakt-3-656f35ea3276b.jpg 4 80 17

Kontrakt série

< 3. díl

Minulosti sice utéct nelze, ale budoucnost změnit můžete! Dva příběhy lásky v jednom novém románu od Melanie Moreland. Pokračuje v něm sága Richarda VanRyana a jeho Katy, které jsme poznali v bestsellerech Kontrakt a Kontrakt 2. Žijí bohatý a spokojený život až do dne, kdy jeho minulost vybuchne jako granát, jenž mu může rozmetat budoucnost na miliony střepů. Co se stane, když muž, kterým jste byli, vrhne stín na muže, kterým jste dnes? Celá rodina a přátelé ze série BAM se musí vyrovnat s šokem, jenž do jejich pevného láskyplného kruhu přivede vetřelce. Luc, „adoptovaný“ syn, se zamiluje do Ashley, která je někým jiným, než se zdá, a její přítomnost a projevy zdánlivě nesmyslné nenávisti hrozí všechno zničit. Dokonce i její vlastní milostný vztah. Současnost však na dávné události vrhá úplně nové světlo… Mohou se oba světy v míru spojit, nebo Richard přijde o všechno? Za odpuštění je někdy nutné zaplatit vysokou cenu… Historie lásky, přijetí a usmíření v tomto románu ukazují realitu života, která bývá plná zvratů a překvapení. Minulosti sice utéct nelze, ale budoucnost změnit můžete!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Addendum


více info...

Přidat komentář

adrianna0305
19.04.2024 1 z 5

Tak to bylo až moc slaďoučké, leptalo mi to čočky při čtení. Tolik sluníčkových lidiček v jedné knize jsem ještě nezažila. Čekala jsem, že ke konci přiletí kosmická loď a odnese je na jejich domovskou planetu.

AliceTief
18.04.2024 5 z 5

Už když jsem si přečetla o čem má kniha zhruba být se mi do ní moc nechtělo, protože knihy od téhle autorky a její rodiny mám moc ráda. Každopádně jsem ráda, že jsem se do toho pustila. Vypořádala se s tím parádně!!!


Verresa
14.04.2024 5 z 5

Tuhle autorku miluju, píšu to pokaždé a napíšu to zase. Pravda je, že rodina nemusí být jen pokrevní a tady je jasný příklad. Jejich láska, soudržnost, přátelství je neskutečné. Drží při sobě za všech situací, nikdo nihoho nesoudí a jsou tady pro sebe. Proto tu sérii zbožňuju a doporučuju. Bylo super vrátit se znovu k Richardovi a Katy.

havrmoni
09.04.2024 4 z 5

Soudržnost, rodina, láska a přátelství. V tomto duchu se odehrávají všechny knihy této autorky a já to miluju. Tahle byla, ale i na můj vkus moc přeslazená. Nechci říci zbytečná, to ne. Číst o všech dohromady a vědět jak to u nich pokračuje, bylo hezký. Bylo příjemný číst, že ani ve zralém věku se nezměnili a dělají rošťárny a legrácky. Jen bych to brala jako takový delší epilog než nějakou novou zápletku.

Tesset
05.04.2024 3 z 5

Za mě už nejde o nic jiného než rýžování na úspěšné knize, která se musela propojit s ještě úspěšnější sérií. Zápletka pomalu jako z telenovely, jak jsem psala u pokračování BAM, ta jejich komuna je opravdu celkem děsivá, to jak jsou všichni naprosto sluníčkoví tak nereálné, že o tom člověk ani nechce číst. Navíc měla knížka zbytečně moc stránek - všechno se tam neustále opakovalo, až najednou přišlo BUM a najednou Ashley obrátila. Další zbytečnost byla číst o těch samých situacích jak z pohledu Richarda, tak z pohledu Ashley, to není nic jiného než honění stránek. Konec pohádkový, zasypaný konfetami z duhy. Za mě je tohle asi už moc. Škoda, že autorka radši nenapíše něco zbrusu nového.

georginaa
04.04.2024 5 z 5

Celá série patří mezi mé oblíbené. Je super sledovat až tři generace, jak se od mládí vyvíjí jejich život, chovají pak své děti a ty mají své děti a všichni přátelé vybudovali svůj komplex, kde žijí pospolu. Mají své nedělní branche, kde se setkávají a je to věru příjemné vidět takovou pospolitost. I když vždy to není tak radostné, líbí se mi , že i v nejtěžších chvílích se umí navzájem podržet. V této knize to je právě o tom, že minulosti se musí čelit, to se už nedá ovlivnit, jen se s tím vyrovnat a smířit se s následky. Přála bych si ještě další nějaké pokračování a když nebude, hold sáhnu po prvním dílu a začnu od začátku.

Radka1727
30.03.2024 3 z 5

Bylo fajn se znovu setkat po letech s Richardem,Katy a jejich dětmi,ale konec byl zbytečně přeslazený ....

B.Garden
18.03.2024 3 z 5

Tahle rodina je moje srdcova záležitost. Při čtení této knihy, jsem si připadala, jako když se vracím domů.
Napínavá knížka psana z pohledu Ashley, Richarda a Luca.
" Abys se mnou sdílela moje příjmení.
Vezmi si mě, Ashley."
Luc je dokonalý, můj další knižní přítel.

Anna195
15.03.2024 5 z 5

Po knihách od Melanie siaham vždy, keď chcem nejakú oddychovku. Ale autorka ma vie napriek tomu prekvapiť. Ich celú rodinu nejde nemilovať.

V tomto príbehu sa opäť stretávame s Richardom a Katy o niekoľko rokov neskôr. Obja majú spokojný a láskou naplnený život, plný radosti. Užívajú si nielen svoje šťastie, ale aj šťastie svojich detí. Autorka napriek tomu pre Katy a Richarda pripravila veľké životné prekvapenie.

Už po pár stránkach mi bolo jasné, čo život pripravil Richardovi do cesty. Ale bola som veľmi zvedavá, ako sa s tým popasuje jeho celá rodina, ale aj Ashley. Som rada, že k riešeniu tohto problému všetky postavy pristupovali opatrne, keďže na každého z nich to malo nejaký dopad. Síce sem tam sa tu našla nejaká dráma, kvôli rôznym emóciám, čo úplne chápem.

Zároveň sa mi páčil všetky tie postupné kroky medzi postavami. Všetci si boli oporou, hlavne pri pároch bola vidno ich láska. Napriek všetkým zisteniam bol Luc oporou pre Ashley, a zároveň bola Katy oporou pre Richarda. V tomto príbehu je dôležitá sila rodina a prekonanie všetkých prekážok.

A sila v tejto rodine je neskutočná, opäť ma to chytilo za srdce, aj keď minulosť celú rodinu prekvapila, ale zároveň to bola tá najlepšia minulosť, ktorá ich mohla zasiahnuť. Nečakala som, že autorka niečo takéto prichystá pre Richarda, ale musím povedať, že mne sa celé toto spracovanie veľmi páčilo.

terikus
04.03.2024 5 z 5

Krasný zakončení série, posledních asi 50 stránek jsem brečela jak želva :-D

Nermal
27.02.2024 4 z 5

Děsivý prolog jako z hororu, na to nejsme v tomhle žánru zvyklí. Hned vás to navnadí zjistit, co bude.
Velice jsem se na pokračování série těšil, Richard byl vždycky trochu drsnější než muži z BAM, a tak jsem byl zvědavý, co autorka vymyslela tentokrát.
Zase jsem dostal čtivý příběh Ashley a Luca, nejlepší je nenechat si nic prozradit předem v komentářích a rovnou číst.
Autorka trošku tento příběh přisladila rodinnou semknutostí známou z BAM a ABC, ale to už asi jinak nebude. Škoda že příběh nebyl ještě víc rozvinutý, námět skýtal spoustu možností, aby to nebylo tak přímočaré a předvídatelné. Ale bylo to pěkné i tak.

Gabriela143
22.02.2024 5 z 5

Veľmi podarené...kniha vás hneď vtiahne do deja a musíte čítať a čítať až kým ju nedočítate do konca...a keď ju dočítate, je vám ľúto, že už je koniec..

KatieKuli
20.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Richard odchází do důchodu a na svém večírku na základně BAM se potkává s Ashley, která je mu až podezřele povědomá. I ona si ho prohlíží... ale se špatně skrývaným vztekem. V zápětí se ukáže, že Ashley na základě oblíbených monogramů na Richardových košilích (RvR) zrovna odhalila totožnost svého otce. Ups, to Richard rozhodně nečekal. A ani Ashley není z tohoto odhalení (muže, který ji odmítal) nadšená. Co tato novinka udělá s Katy a dětmi?
Tento díl bych spíše zahrnula do série ABC, sejde se "celá" rodina a více poznáme i ostatní Richardovi děti. Parádní pokračování.

Kristy.Seb
18.02.2024 4 z 5

Život je moc kratkej na to, aby člověk v sobě držel zášť.

Vidět Richarda jak se změnil naprosto o 360° je neuvěřitelný. Naprosto milující rodina.

MAU256
13.02.2024 5 z 5

"Vy jste můj otec," zasyčela jsem. "A já vás nenávidím."

Krásně čtivé pokračování životního příběhu Richarda, Katy a jejich veliké milující rodiny. Nastal čas odchodu do důchodu a vše by mělo být už jen lepší. Jenže na oslavu, kterou pro Richarda připravili, se dostaví i Luc se svojí novou přítelkyní. A do Richardovy přítomnosti se vrátí jeho minulost, na kterou není zrovna hrdý. A jejím příchodem se rozbíjí vztahy celé jeho rodiny. A dát vše zase dohromady nebude mít Richard vůbec jednoduché.

Knížku jsem nemohla vůbec odložit, miluji díla této autorky, měla jsem z ní strach, že milující rodina, kterou si vybudovali, bude trpět. Ale ukázalo se, že k ní naopak přibyl další milující človíček. Určitě doporučuji přečíst celou sérii, a to nejen Kotraktu.

Ketfl
10.02.2024 4 z 5

Oblíbený pár ze série Kontrakt je zpět!
Richard VanRyan je ve svém životě spokojený. Má úžasnou a milující manželku Katy, se svými dětmi má výborné vztahy, těší se z vnoučat, a právě ho čeká zasloužený odchod do důchodu. Život nemůže být lepší. Jenže co když jeho spokojený život náhle naruší jeho minulost a ohrozí tak vše, co Richard celé roky pracně budoval? Co když jeho staré já může zničit toho muže, jakým je Richard dnes?

Richard VanRyan v životě ušel velký kus cesty. V minulosti to byl chladný, bezohledný a arogantní muž, který nemyslel na následky, než mu do života vstoupila Katy a změnila ho v muže, který by pro svou ženu a rodinu udělal vše. Jejich poklidný a spokojený život je náhle narušen, když si Luc James, který je součástí širší BAM rodiny, přivede svou novou přítelkyni Ashley. Ashley je totiž někým jiným, než se na první pohled zdá a její přítomnost vyostří idylické vztahy – nejen v Richardově rodině, ale také její vlastní. Richard se tedy opět musí postavit tváří v tvář své minulosti, přemýšlet o všech volbách, které učinil a o tom, co to bude znamenat v budoucnosti.

Tento emocionální příběh ukazuje, že život není vždy jednoduchý a že životní cesty jsou plné zvratů a překvapení. A pokud jde o rodinu, láska a porozumění jsou vždy dobrá volba. Mohou se ale životy Richarda a Ashley spojit v míru? Nebo je na odpuštění už pozdě a Richard přijde o všechno? Pamatujte, že minulosti utéct nelze, ale budoucnost změnit lze.

monika0181
09.02.2024 5 z 5

Zakončení série Kontrakt s Richardem.
Jsem milovnicí série Vested Interest, která se s Kontraktem prolíná. Richard nepatřil mezi mé největší favority, to byli právě hrdinové Vetsed Interest. Ale i jemu jsem fandila v jeho životním posunu, lidským změnám, kterými v letech prošel.
Když jsem zjistila, o čem má být tento díl, chtěla jsem ho odložit. Nechtěla jsem číst žádná další dramata, životní tragédie. Chtěla jsem už ten "důchodový" klid, který měl Richarda čekat.
Nakonec jsem knihu rozečetla a stejně jako jiné knihy od autorky Vás kniha vtáhne a nutí Vás číst a nepřestat dokud nejste na samotném konci.
A bylo to přesně jako Richardův život. Sklidil, co v mládí zasel. A je jasné, že maléry nemají záruční dobu, kdy vyprší. Prostě nám je karma nadělí, když si myslíme, že nás právě čeká ten klid.
Jsem ráda, že kniha měla dobrý konec, vše se vyřešilo. Ale chápu i ty emoce u všech. Rozhodně to nebylo snadné.
Kdo mě udivoval, byl Luc. Ten byl tak přemoudřelej a rozumnej, až mi to přišlo nepřirozené.
Každopádně mě tento díl navnadil vzít celou sérii znovu a prožít životní příběhy všech ostatních ještě jednou.