Ne že bychom to nečekali

Ne že bychom to nečekali https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531048/bmid_ne-ze-bychom-to-necekali-65b8ab462eed7.jpg 5 41 9

Cane Brothers série

< 3. díl

Může ještě doufat v životní lásku? Plánování svatby je v plném proudu a moje nejlepší kamarádka Lia mě požádala, abych jí s ní pomohl. Jediný problém je, že s každou přibývající vteřinou, jsem svou nejlepší kamarádku viděl v jiném světle. A než si uvědomím, co se děje, udeří mě to jako tuna cihel. Jsem zamilovaný do své nejlepší kamarádky. Zbývá dokázat Lie, že já jsem ten, s kým by měla být. Pomodlete se za mě... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Long Time Coming


více info...

Přidat komentář

KatieKuli
19.04.2024 4 z 5

Breaker a Lia jsou nejlepší přátelé od vysoké školy. Milují stejné věci, dokonalé si rozumí (scrabble, Disneyland, deskové hry, jídlo...). Všechno vypadá v jejich přátelství idylicky dokud Liu nepožádá o ruku její přítel Brian a Breakerovi dojde, že se věci změní. A čím víc přemýšlí o tom, proč mu to tak vadí, tím víc ho napadá, že Lia není jen jeho nejlepší kamarádka a člověk bez kterého neumí, ale také nechce být. Ale co teď, když už si Lia zkouší svatební šaty? Není pozdě uvědomit si své city?
Hvězdičku dolů dávám za první část knihy. Přišlo mi to nudné a vůbec to nebylo vtipné. Dokonce jsem se začala bát, jestli ty dva předchozí díly nenapsala jiná autorka! Ale pak se to rozjelo a skvěle jsem se bavila. Breaker to dokázal zachránit :-)

Ketfl
18.04.2024 5 z 5

Pokud máte tuto sérii rozečtenou, určitě jste se – stejně jako já – už nesmírně těšili na příběh posledního z bratrů Caneových, Breakera. Já se nemohla dočkat, i když jsem měla mírné obavy. Přeci jen romantická linka od přátelství k lásce, kterou v této knize najdete, není úplně moje nejoblíbenější. Očekávání jsem proto mírnila, ale v závěru musím říct, že mi příběh neskutečně sedl a možná bych tento díl označila i za nejlepší z celé série.

Breaker je nejmladší z bratrů Caneových. Už od mládí je to takový nerd. Se svou nejlepší kamarádkou Liou se seznámil na univerzitě, když oba byli členy Skrytého Spolku Scrabblistů. Musím říct, že takové přátelství by jim každý mohl závidět. Ti dva se skvěle doplňovali, měli stejné zájmy a záliby, podobný styl humoru a celkově byli prostě úplně ťuťu ňuňu.

Zvrat ale přichází ve chvíli, kdy Liu požádá její přítel o ruku a svatba se má konat během několika týdnů. V té chvíli si začne Breaker uvědomovat, že Lia pro něj znamená mnohem víc. Vývoj romantické linky je poměrně dost slow burn, dvojice hodně řeší, jak by romantický vztah mohl ovlivnit jejich přátelství. Lia se celkově více strachovala. Ale Breaker? No řekněme, že tady platí pořekadlo, že tichá voda břehy mele. A jsem si jistá, že při čtení si tohohle chlapa neskutečně zamilujete!

A protože se jedná o knihu od Meghan Quinn, můžete si být jistí, že humorné scénky na sebe nenechají dlouho čekat. Já už jsem si na její styl humoru zvykla a baví mě. Neříkám, někdy je to možná mírně přestřelené, ale v závěru tato autorka napsat romantické komedie rozhodně umí.

Sérii Cane Brothers řadím k těm povedeným, ke kterým se do budoucna velice ráda vrátím. Na začátku června vychází u Baronetu spin-off k této sérii, kniha s názvem Rozpletení uzlu. To si rozhodně nenechte ujít!

Doporučuji a hodnotím 4,5/5


kristy.books
14.04.2024 5 z 5

Nastal čas zoznámiť sa s posledným bratom z rodiny Cane. Tému od priateľstva k láske by som zrovna nezaradila do svojej TOP 3 romantických príbehov. Áno, táto téma je fajn a takéto knihy si rada prečítam, ale oveľa radšej mám, keď v knihe môžem sledovať, ako sa pár spoznal a postupne zbližoval. Musím však povedať, že v tomto príbehu bola téma najlepších priateľov spracovaná fakt dobre a príbeh som si užila viac ako som čakala. Táto zelená, takmer 500-stranová bichlička, bola príjemným zakončením celej série. Pri niektorých hláškach som dobre pobavila.

Huxley bol hundroš, JP taký šašo a Breaker zasa nerd. Hoci bol každý iný, zbožňovala som ich súrodeneckú dynamiku. Nesmierne ma bavilo, ako využili každú príležitosť, aby sa navzájom podpichovali a robili si jeden z druhého srandu. Keď však išlo do tuhého, stáli pri sebe, pomáhali si a podporovali sa. Breakera nebolo ťažké si obľúbiť, bol to sympaťák so zmyslom pre humor a srdcom na dlani.

Čo sa týka Lie, povedala by som, že sme spoznali hneď niekoľko jej stránok. Keď bola s Breakerom (a ľuďmi, s ktorými sa cítila dobre), bola uvoľnená, bláznivá, vtipná, tak správne drzá, jednoducho sa na nič nehrala. Pri matke svojho snúbenca sa však tak trochu menila na ustráchanú myšku, ktorá si nechala skákať po hlave. Ani sa jej však nečudujem, jej budúca svokra bola hrozná, všetko muselo byť podľa jej predstáv a jej synáčik jej nikdy nedokázal odporovať. Lia si rozhodne zaslúžila niekoho iného, kto by ju bral takú aká bola.

Lia a Huxley boli najlepšími kamarátmi už 10 rokov a naozaj toho mali veľa spoločného, od vášne pre stolové hry a vedomostné programy až po obľúbené filmy či jedlá. Občas však ľudia nevidia to, čo majú rovno pod nosom... až kým sa nestane niečo, čo môže všetko zmeniť. Aj im dvom docela dlho trvalo, kým si priznali svoje skutočné city. Mňa táto dvojica veľmi bavila, mala medzi sebou skvelú chémiu, či už kamarátsku alebo neskôr tú mileneckú. V druhej polovici sme sa dočkali aj poriadne horúcich momentov.

Jita160
09.04.2024 4 z 5

Paní spisovatelka má velký talent psát tyto neoriginální příběhy velmi humornou formou.
Jejím cílem byl tentokrát nejmladší z bratrů Breaker. On nestojí o vztahy a lásku ,protože má tu nejlepší dlouholetou kamarádku ,která mu naprosto stačí... do té doby než Liu uvidí jak si zkouší svatební šaty, v tu chvíli se mu zhroutí svět.
Díky svým bratrům a jejich ženám ,kteří mu svými radami a jemným povzbuzováním pomohou najít cestu k jejímu srdci.

monika0181
04.04.2024 5 z 5

Naprostý souhlas s Lucie.285. Není třeba nic dalšího psát.
Dokonalá kniha. U celé série se moc bavím. Jistě ji vezmu do rukou opakovaně.

Lucie.285
03.04.2024 5 z 5

Prostě dokonalost. Musím tuto knihu hodnotit jako celek, protože i v tomto díle máme předchozí bratry a jejich partnerky a vzájemná interakce mezi bratry je prostě úžasná. Vím jistě, že se k této sérii někdy vrátím. Máme zde nejmladšího bratra Braekera a jeho dlouholetou kamarádku už od vysoké - Liu. Prvních cca 200 stran je jen o jejich přátelství, jedná se o slušný slow burn, ale za to ke konci je to pořádně žhavé, autorka prostě erotické scény umí a já snad ani nedýchala, knihu nešlo odložit. Příběh je opět vyprávěn z obou pohledů. Líbí se mi také to, že je to hlavní hrdina, který si uvědomí jako první, že jí miluje a vše se nastartuje poté, co jí uvidí na zkoušce svatebních šatů. Tropy: od přátelství k lásce a slow burn. Romantická komedie, plná vzájemné přitažlivosti, vtipů a žhavých scén. Doporučuji!

Hatshepsut
02.04.2024 5 z 5

Skvělá, vtipná, romantická kniha! Autorka nepíše nijak originální ani reálné náměty, ale postavy bratrů Caneových a jejich drahých poloviček vás vždy něčím mile překvapí a především pobaví. Pokud se chcete zasmát a zlepšit si náladu, určitě si tuto sérii nenechte utéct!

Matri
01.04.2024 4 z 5

Celá séria je charakteristická svojím vtipom a samozrejme veľmi sympatickými bratmi Caineovými.
Tentokrát najmladší Breaker zisťuje, že miluje svoju dlhoročnú najlepšiu priateľku Liu. A to v momente, keď Lia plánuje svadbu s niekým iným.
Na úvod musím povedať, že téma od priateľstva k láske nepatrí k mojim top. Breaker mi ani sekundu neprišiel ako podnikateľ a milionár. Správal sa ako úplne obyčajný chalan - vtipný, milý, spontánny so záľubou v stolných hrách. Lia sa k nemu dokonale hodila a bolo nevyhnuteľné, aby skončili spolu :)
Trošku mi, v porovnaní s predošlými dielmi, chýbalo ešte viac humoru. Ale ten, ktorý sa v knihe objavil, najmä v podaní trojlístka bratov a ich debát, bol úplný top. Ich interakcie majú u mňa 5* bez debaty.
Inak bola pre mňa kniha zo série asi najslabšia, ale stále veľmi pútavá oddychová záležitosť :)
Celú sériu vrelo odporúčam najmä tým, ktorí majú radi vtipnú oddychovú romantiku ;-)

"Boty. Prosím vás, zujte mi boty.“
Huxley ukáže na mě, potom na JP a prohodí: „No tak mu zuj boty.“
„Proč mu je nezuješ ty?“
„Protože jsem starší bratr a to mě automaticky staví do role manažera.“
„Chceš říct, že mě budeš řídit, jak mu budu zouvat boty?“
„Jo, teď mu je zuj."

pacinka
31.03.2024 5 z 5

S velikou nedočkavostí jsem vyhlížela další díl a ani tentokrát nezklamal. Miluju nerdy a miluju bratry Caneovy. Skvělá série, S úsměvem na tváři a slzou v oku jsem dočetla a uvažuji, že začnu se sérií znovu. Všem doporučuji.

Autorovy další knížky

Meghan Quinn
americká, 1986
2020  76%Jak randit se sestrou nejlepšího kamaráda
2023  86%Zas tak moc ho nežeru
2021  68%Moderní džentlmen
2023  79%Zas tak moc souzeni si nejsme
2024  91%Ne že bychom to nečekali

Kniha Ne že bychom to nečekali je v

Právě čtených4x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce87x
Chystám se číst79x
Chci si koupit33x
dalších seznamech1x