kathla kathla komentáře u knih

Obálka knihy Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Skvělá četba pro ty, kteří přemýšlejí "co by se stalo, kdyby..." Toto mi sedlo, je to velmi čtivé, moc mne bavily všechny ty životy, co si Nora mohla vyzkoušet. Závěr byl jednoduše motivující, pozitivní, inspirativní :)

01.01.2026

Obálka knihy Hubert & Hugo 4 Hubert & Hugo 4 Michal Menšík

Ta série je čím dál tím snad lepší. Nezklame, vždy překvapí, pobaví a líbí se mi odkazy na různé jiné autory, postavy atd. Doporučuji přečíst i komentář autora na konci k jednotlivým kapitolam.

27.12.2025

Obálka knihy Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Musela jsem se hodně nutit, abych knihu dočetla a pravidelně jsem u ní během chvilky usínala. Bohužel.

27.12.2025

Obálka knihy Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Celkem zklamání, děj se vlekl, do čtení jsem se nutila a po dočtení jsou mé dojmy rozpačité. Nechápu to vysoké hodnocení knize, která vás ani nevtáhne do děje, je jakási nijaká.

20.09.2025

Obálka knihy Tramvaj plná strašidel Tramvaj plná strašidel Petra Braunová

Zakoupeno pro dcery a starší mi sdělila, že je to výborná kniha, tak jsem chtěla nahlédnout a během dne jsem ji celou přečetla :) Je to opravdu moc povedený příběh, přesně dle mého gusta - léto, parta dětí, záhada, trochu duchařiny. Zaujme i dospělé.

29.06.2025

Obálka knihy Záhadná hvězda Záhadná hvězda Hergé (p)

Poměrně zajímavý a originální nápad, jeden z nejlepších dílů.

28.06.2025

Obálka knihy Byt v Paříži Byt v Paříži Guillaume Musso

Kniha, co mne udržovala v pěkně rychlém tempu čtení. Nedalo se odtrhnout... Je to skvělé.

24.05.2025

Obálka knihy Srdceboly Srdceboly Simona Monyová (p)

Půjčená kniha, sama bych po ní nesáhla. Měla jsem pocit jako bych četla osobní deník autorky... smutné a nechápu jak mohla hrdinka knihy vše tak dlouho snášet. Holt nezdravá závislost na někom je pro mne, naštěstí, neznámá, tak mi to přijde šílené.

18.05.2025

Obálka knihy Noc v Central Parku Noc v Central Parku Guillaume Musso

Opravdu takový závěr a rozuzlení jsem nečekala. Tohle je velmi zdařilá kniha, od autora moje třetí v pořadí a jeho styl mi sedí, je hodně čtivý, dost nápaditý. Doporučuji!

04.05.2025

Obálka knihy Ruddy Ruddy Pavel Čech

Zvláštní, tak jiný komiks, než jak jsou čtenáři Pavla Čecha zvyklí. Ihned mne zaujala trochu podobnost s Kájou Saudkem (perspektiva, ženské postavy). Ale je svým způsobem opravdu krásný a jsem za něj ráda :)

31.01.2025

Obálka knihy Nemísta Nemísta Silvie Šeborová

Kniha dle mých očekávání s odkazem na spoustu míst v Brně, doplněné informacemi a fotografiemi, u všech i GPS souřadnice pro lepší nalezení. Některé lokality vhodné navštívit v zimě jiné v létě. Pokud jste brňáci, máte i blízko k urbexu a rádi poznáte Brno i z jiného úhlu, doporučuji. Člověk chodí kolem historie a ani o tom neví :)

28.01.2025

Obálka knihy Černý merkurit Černý merkurit Vojtěch Matocha

Popravdě, o něco lepší než 1.díl, místy to bylo hodně děsivé až si říkám, zda je to kniha určená pro děti (spíš mládež). Sama jsem se dost bála, a přesně ve vypjatých momentech přišly na hlavní postavu děsivé myšlenky, tak asi tak by i mně fungovala hlava. Naprosto uvěřitelné a tím to celé umocnilo zážitek.

30.12.2024

Obálka knihy Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Příjemná oddychovka, úplně to člověka pohltí... atmosféra Kodaně i ta vydařená partička novinářů na výletě :) Postupně jsem si vyhledávala místa zmíněná v knize, plus koncept hygge... to je život dle mého gusta. Takže líbilo, moc! Od autorky má první kniha, určitě ráda vyzkouším další.

04.12.2024

Obálka knihy Loď plná nevěst Loď plná nevěst Jojo Moyes

Oceňuji autorku, že dokáže psát knihy z tak různých prostředí a přitom máte pocit, že tam musela být, jak je vše věrohodné. O lodích s nevěstami jsem neměla ani ponětí. Četlo se to samo, asi i tím nezvyklým prostředím. Mám pocit, že to vystihla docela přesně, co s posádkou i nevěstami udělá tolik týdnů na jedné lodi. Neobvyklá situace vlastně pro všechny.

29.10.2024

Obálka knihy Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

(SPOILER) Kniha, co jsem měla dlouho v hledáčku a nezklamala! Až na ten otevřený konec... to rozhodnutí vedení neprověřit tu možnost nalezení posledního těla a nechat tak vlastně proklouznout dalšího vraha... to mi nepřijde reálné. Těšila jsem se jak ho skřípnou.

13.10.2024

Obálka knihy Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Tleskám! Výborná detektivka, skvěle napsané a i mne dostalo, jak se vrahovi dostali na kobylku. Těším se na další díly :)

05.10.2024

Obálka knihy Skleněné domy Skleněné domy Louise Penny

Má prvotina od autorky - že to je už 13.díl ze série jsem zprvu netušila a díky tomu bylo horší se orientovat v množství postav... musí se to číst bez pauz. Trochu mi vadilo neustále omývání téhož - nevyřčené obavy Gamache, co nastane, až se stane, jaké to bude mít důsledky... bylo jich celkem dost a přišly mi nadbytečné. Jinak jako detektivka to bylo velmi povedené :)

17.08.2024

Obálka knihy O andělovi O andělovi Pavel Čech

Nádherné, poetické a dojemné, k zamyšlení :) Zajímavý námět a opět na pár stránkách návrat k Zahradě - to mne velmi baví :)

16.04.2024

Obálka knihy Hubert & Hugo 3 Hubert & Hugo 3 Nikkarin (p)

Paráda, jako vždy, kvalita zůstává stejná a příběhy baví i dospělé. Navíc titul podepsaný a s kresbou od autora, co víc si přát :-)

11.04.2024

Obálka knihy Trofej Trofej Darby Kane (p)

Poněkud rozvláčné dílo, do kterého jsem se ne a ne začíst. Až v poslední čtvrtině mne to vtáhlo a nakonec i dost překvapilo, jak se děj vyvinul.

11.04.2024

Zavřít