kathla kathla komentáře u knih

☰ menu

O andělovi O andělovi Pavel Čech

Nádherné, poetické a dojemné, k zamyšlení :) Zajímavý námět a opět na pár stránkách návrat k Zahradě - to mne velmi baví :)

16.04.2024 5 z 5


Hubert & Hugo 3 Hubert & Hugo 3 Nikkarin (p)

Paráda, jako vždy, kvalita zůstává stejná a příběhy baví i dospělé. Navíc titul podepsaný a s kresbou od autora, co víc si přát :-)

11.04.2024 4 z 5


Trofej Trofej Darby Kane (p)

Poněkud rozvláčné dílo, do kterého jsem se ne a ne začíst. Až v poslední čtvrtině mne to vtáhlo a nakonec i dost překvapilo, jak se děj vyvinul.

11.04.2024 3 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Netušíc, že Gazely jsou tak trochu pokračováním knihy Prvok..., jsem byla o to víc příjemně překvapená během četby :) Beze sporu lepší než kniha 15 roku lásky, takže za mne spokojenost. A to, že jsou hrdinky v mém věku, jim dává mé pochopení pro jejich jednaní a rozhodnutí, je tam ta uvěřitelnost. PS: na to číslo bych už také dnes nezavolala ;-)

03.02.2024 4 z 5


Návrat domů Návrat domů Kate Morton

Tato autorka je sázka na jistotu. Opět propracovaný příběh s famózním rozuzlením.

19.01.2024 5 z 5


V hlavě Sherlocka Holmese: Případ podezřelé vstupenky V hlavě Sherlocka Holmese: Případ podezřelé vstupenky Cyril Liéron

Neuvěřitelně vizuálně propracované dílo. Měla jsem tušení, že to bude paráda a popravdě to předčilo očekávání. Hned jsem ji dětem zabavila a zacetla se. Je to krása a budu se k ní ráda vracet. Kdyby vzniklo více dílů, tak neváhám. Doporučený věk od 11 let opravdu odpovídá.

26.12.2023 5 z 5


Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Spíš slabší kus od této autorky, neb se mi téměř nestává, abych knihu odložila i na vícero dní, což se mi u této dělo. Námět zajímavý, ale něco tomu chybělo. Druhá půlka už svižnější, ale nic až tak překvapivého se v ní neudálo, co by se nedalo předem odhadnout. PS: Věty ve francouzštině naprosto nadbytečné...

22.11.2023 3 z 5


Příběh ztracené holčičky Příběh ztracené holčičky Elena Ferrante

Velice "hutný" díl, co se obsahu týče, tolik se toho událo... ale krásně se to samo četlo, nedalo se přestat. Nějak jsem nabyla pocitu, že to bude víc o pátrání po Lile, ale není to koneckonců detektivka :) Sem tam mi vadil i úplně nedořešený osud některých postav (Tina), nebo že byl celkem ve stručnosti zmíněn... No, je to ponecháno čtenáři, aby nějaký čas o postavách přemýšlel. Ale já bych uvítala další díl. Dalo by se psát a psát. Každopádně styl mi sednul! A líbilo se mi přemýšlet nad některými vyřčenými myšlenkami. Série zůstane mezi mými TOP.

06.10.2023


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

O něco slabší díl, než pátý, který považuji za úplně nejpovedenější a nejvtipnější. Každopádně skvělý relax ke čtení :) Uvažuji, že pořídím celou sérii.

12.09.2023 4 z 5


Příběh nového jména Příběh nového jména Elena Ferrante

Za mne lepší než první díl, v němž jsme měla pocit, že čtu a nic moc se neděje a najednou konec knihy :) Zde se toho stalo pravdu hodně a je to vývin nečekaný, nic předvídatelného. Velmi se těším na další díly, protože stát se může cokoliv...

10.08.2023 4 z 5


Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Řekla bych zajímavější než první díl, jelikož ten byl dějově předvídatelnější. Válka v tomto díle určitě zamíchala dějem i osudy postav, což je zde ku prospěchu série. Ráda budu pokračovat čtením zbývajících dílů. Je to takové Panství Downton, což mne velmi bavilo - poměrně dost postav z různých vrstev.

03.07.2023 4 z 5


Strach Strach Jozef Karika

Moc horory nemusím... No, to jsem si zde dala! Zvláštní, že u Trhliny jsem se bála o něco ještě víc, navzdory tomu, že tam člověk spíš jen "tušil zlo" (a bylo to podloženo reálnými fakty zmizení lidí v té oblasti) a zde bylo konkrétně popsáno (ale je to zas fikce - doufám). I tak - brrr. Bylo to takové trochu ala King trochu ala Nezvratný osud.

27.05.2023 4 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Řekla bych, bezesporu, že je to zatím nejlepší kniha z celé série. Výborně jsem se pobavila, zřejmě nejvíc ze všech dílů. I ta změna prostředí byla nakonec příjemné osvěžení. Asi si koupím celou sérii :)

20.05.2023 4 z 5


Každý den je nový: Komiksový deník Každý den je nový: Komiksový deník Lucie Lomová

Velmi zajímavý experiment, kreslit si deník a díky tomu zjistit tak víc o mé oblíbené ilustrátorce, jak vlastně žije, jaká je náplň jejích dní. Je to tak jiné, ale místy tak blízké a "normální", co zažívá. Velmi mě to bavilo, a moc bych chtěla někdy nějaké pokračování.

07.05.2023 4 z 5


Nepravděpodobná pouť Harolda Frye Nepravděpodobná pouť Harolda Frye Rachel Joyce

Přečteno díky upoutávce na právě natočený film - knihu mohu jen a jen doporučit, je to pohlazení pro duši :)

08.04.2023 4 z 5


Duchovládnice Duchovládnice Petr Kopl

Další pecka, u které se od srdce zasměje i dospělý. Sem tam narážky děti ani nechápou neb je to určeno spíše starším, každopádně příběhy originální, vtipy vypointované. Skvělé! Těším se na další díl a doporučuji doplnit teenagerům (nebo sobě?) knihovnicku :)

01.04.2023 5 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

I přes některé brutální a otřesné pasáže musím uznat, že je to velmi povedená kniha, plná překvapení a zvratů. Nezapomenutelný knižní zážitek určitě vhodný pro filmové zpracování.

23.01.2023 4 z 5


Mělas to vědět Mělas to vědět Jean Hanff Korelitz

Za mne opravdu příjemné překvapení! Zpočátku pomalejší rozjezd, co mne místy vytáčel, nicméně následně se to pěkně začalo rozmotávat. Kniha mi přijde velmi zdařilá a čtivá, nejspíš si ji i koupím a přečtu další od autorky. Nenechte se odradit začátkem! :)

11.01.2023 4 z 5


Doktore, to se teda povedlo! Doktore, to se teda povedlo! Patrick Taylor

2-3 stránkové povídky, které vykouzlí maximálně lehký úsměv na tváři. Nezaujalo, a tak jsme knihu odložila nedočtenou. Vadí mi, že kapitoly nejsou delší, že se nelze do knihy začíst a ponořit. Tento styl mi prostě nevyhovuje.

28.12.2022 1 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Má prvotina od autora, a dojmy... bylo to místy fakt drastické, že jsem řádky raději jen rychle přelétla a přeskočila. Leč na závěr se ukázalo, že to celé má své opodstatnění... Každopádně to není četba pro slabší povahy.

18.12.2022 4 z 5