Kate72 Kate72 komentáře u knih

☰ menu

Tři dobrodružství lodi Calypso Tři dobrodružství lodi Calypso Jacques-Yves Cousteau

I když je kniha již staršího data stále patří mezi mé nejoblíbenější knihy. Od mého oblíbeného autora.

28.06.2022 5 z 5


K2 - 8611 m K2 - 8611 m Josef Rakoncaj

Rakoncaje mám ráda, je to dříč skvělý horolezec a také krajan. Jednou jsem měla tu čest se s ním potkat osobně a to na Riegrově stezce před více než 25. lety. Byli jsme s rodinkou na výletě syna jsme měli v takové té kovové krosně a před námi ledový sráz a pod ním Joska. Když nás viděl jak laborujeme nad tím jak dostat bezpečně syna dolů, houknul na nás at´ pošleme mladého dolů i s krosnou, že ho chytí. Takže to dopadlo na jedničku. Ještě jsem si ho stačila vyfotit a mám fotografii s Joskovou zadnicí, jak se škrábe po čtyřech po ledových schodech na Riegrovce.
Knížka K2 je super čtení.

24.04.2022 5 z 5


Poklad na Stříbrné mělčině Poklad na Stříbrné mělčině Jacques-Yves Cousteau

Mám ráda Cousteaua, tentokrát se pustil se svoji lodí Calypso do dobrodružství v podobě hledání pokladu na stříbrné mělčině. Vysněnou galeonu, tedy poklad z vraku Nuestra Seňora se la Concepción, kterou hledal, sice nenašel. Ale jeho poutavé povídání o dobývání Nového světa i o pirátech stojí za přečtení.

05.04.2022 5 z 5


Moll Flandersová Moll Flandersová Daniel Defoe

Vůbec nechápu jak autor, který napsal mého oblíbeného Robinsona Crusoa, mohl napsat něco tak nudného jako je Moll Flandersová. To snad nemůže být ani tatáž osoba.

24.02.2022 2 z 5


Ocejchovaná Ocejchovaná Anna Ekberg

O Ugandě a dětech na ulici jsem už četla. Je to pro nás Evropany vždycky trochu jako sci-fi. Knížka se četla dobře, i když mě trochu děsilo množství dějových línií, ale ty nakonec do sebe krásně zapadly. Akorát role na smrt nemocné Rebekky někde v džungli, tak to bylo trochu přitažené, ale dobře asi to skousnu;)

17.01.2022 4 z 5


Dům ozvěn Dům ozvěn Barbara Erskine

První knížka od autorky i o duchařinách. No, docela jsem se bála, i když střed knížky byl trochu jednotvárný, zdlouhavý, ale nakonec se to rozjelo.

02.01.2022 4 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Tak to se moc nepovedlo. Nevím jestli se smát nebo brečet nad uvěřitelností toho thrilleru.

25.12.2021 3 z 5


Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

No, začala jsem rovnou druhou sérií a musím říci, že se docela povedla. Vlastně jak bývá u Bryndzi zvykem, tak ti ty předchozí díly stejně 5x zopakuje, takže pohodička.
Trošku mi vadilo, že pomalu čtvrt knížky zaplnil svou reklamou na své již napsané knihy, takže za dva večery máte téměř dočteno. I tak se těším na další pokračování s Kate.

23.12.2021 5 z 5


Z čarovné přírody Z čarovné přírody Stanislav Reiniš

Nádherná knížka o přírodě a zvěři která v lese žije. I když pravda je bohužel taková, že kniha je sto let stará a některé druhy zvěře v dnešních lesích už těžko pohledáme.
Pan spisovatel Stanislav Reiniš myslivec a přírodovědec, člověk s vnímavou duší a láskou k přírodě , zachycující dojmy v knize od jara do zimy.
Nemohu uvěřit, že píši první komentář k této knize. Protože kniha je nejenže krásně napsána, ale najdete zde i nádherné ilustrace zdobené černobílými fotografiemi.
Pokud se Vám ji podaří dostat do rukou, tak rozhodně neváhejte. Rozhodně stojí za přečtení je vážně super!

19.12.2021 5 z 5


Nezlomný Nezlomný Hana Hindráková

Dojemný a zároveň moc smutný příběh. Takhle prožít dětství? Tomu snad člověk ani nemůže uvěřit. Téměř celou knížkou vás provází slovo, to snad není možný. Bohužel ano, knížka je psána podle skutečného příběhu. :(

23.11.2021 5 z 5


Spálená křídla Spálená křídla Karla Kubíková

Knížka mě mile překvapila, docela dobře se četla. Moje první seznámeni s autorkou a naprostá spokojenost.

11.10.2021 4 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

První a druhý díl jsem prostě zhltla. Tady jsem se skoro do půlky nemohla nějak dostat do děje. Tak určitě to bude také díky tomu, že už to bude nějaký pátek, co jsem obě knížky držela v ruce. ;) Ale i tak jednička, dvojka, prostě to byla pecka.

28.09.2021 4 z 5


Sen o srnčí zvěři Sen o srnčí zvěři Josef Drmota

Knížka o vztahu myslivce k lovné zvěři a k přírodě. Zajímavé čtení, zajímavý pohled. Jsem docela ráda, že jsem si ji přečetla. Syn je totiž myslivec, dokonce si vybral i vysokou mysliveckou školu. Po střední rybářské škole, trošku kroutím hlavou, ale určitě v tom hraje roli vztah k přírodě.
Knížku mohu rozhodně doporučit.

12.09.2021 4 z 5


Sedm let v Africe: Příběh českého syna nigerijského krále Sedm let v Africe: Příběh českého syna nigerijského krále Obonete S. Ubam

No, tak trochu mi to obsahově připomínalo spíše scénář k americkému akčními filmu, než kniha psaná podle skutečných událostí…..

16.08.2021 3 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Moje poslední knížka ze série o Hunterovi a Garciovi. Doufám, že není poslední. Byla to pecka, užívala jsem si to s nimi a moc se těším na další Carterovo dílo.

22.07.2021 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

První série, no když to čtu od zadu, tak není divu, že nevím jak se vlastně Hunter s Garciou seznámili. Teď vím, že jako bažant se Garcia osvědčil hned od prvního případu. Jako vždy super čtení!

31.05.2021 5 z 5


Skláři Skláři Karel Klostermann

Musím říci, že kniha V ráji šumavském se mi líbila o poznání více. Skláři mě obsahově vůbec neoslovili, ke konci jsem se musela přemáhat abych knihu vůbec dočetla.

22.05.2021 3 z 5


Peru 1970 Peru 1970 Libor Dušek

Zúčastnila jsem se on-line prezentace fotografií k této knize. Před pár lety jsem se s autorem i osobně setkala, při prezentaci jedné z jeho knih v knihovně , je to fajn člověk. Ale že je to takový dobrodruh to jsem nevěděla. Kniha se mi líbila.

11.05.2021 5 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Krátká kniha, zato dost výstižná i nadčasová . Válka nebo mír, lék nebo válka? Pro někoho jasná odpověď, pro někoho dilema.

02.05.2021


Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Nevím , jestli to je zdravé číst denně do noci, ale u Cartera to prostě jinak nejde. Třetí kniha po sobě, dávám si pauzu, potřebuji se vyspat :). Super čtení!

01.05.2021 5 z 5