KačééZ KačééZ komentáře u knih

☰ menu

Jsem zlomená Jsem zlomená Tahereh Mafi

Četla jsem tuto knihu v angličtině a za mě slabší nez jednička. Myslím že je i škoda, že nevychází novely mezi jednotlivými díly, protože příběhu dodají určitou celistvost. Konec byl ale celkem zajímavý.

16.05.2020 3 z 5


Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná Tahereh Mafi

Knihu jsem četla v angličtině a to bylo asi dobře, podle toho, co jsem četla za recenze. Za mě je kniha super a těším se na další díly. Námět je zajímavý a Warner bude podle mě mnohem lepší než se zdá.

16.05.2020 4 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Kniha Holubice a had je nesmírně vychvalována a tak jsem čekala naprosto nečekané zápletky a příběh. Pro mě to ale zase až takové wow nebylo... Studuji francouzštinu, ale na začátku mě francouzské výrazy v knize velmi vytáčely, bylo jich moc. Kniha je ale velmi čtivá. V logice toho, proč se s Lou má stát věc, která se má stát, jsem se velmi ztrácela a vlastně jsem to moc nepochopila. Kniha byla ale jinak fajn a další díl si rozhodně přečtu.

16.05.2020 4 z 5


Opak věčnosti Opak věčnosti Justin A. Reynolds

Co k této knížce říct. Je velice čtivá a Vás zajímá jak to bude pokračovat. Ale... V půlce knížky mi to přišlo jednoduše pořád dokola. Nejvíc mě asi štvalo, že hlavní hrdina nějakým způsobem cestuje zpátky v čase, ale není tam řečeno jak (nebo jsem to přehlédla). Ale jinak myšlenka pěkná a jako oddechovka to byla velice milá knížka

28.08.2019 2 z 5


Wildcard: Divoká karta Wildcard: Divoká karta Marie Lu

Neumím se rozhodnout, zda byl druhý díl tak dobrý jako první. V knize je také spousta akce a dozvídáme se mnoho nových překvapujících informací. Ale první díl byl asi o fous lepší, protože jsme tam měli víc scén z Emikou a Hideem. Ale i tak solidn druhý díl.

02.06.2019 4 z 5


Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Kniha mě velice mile překvapila. Celou dobu jsem čekala jak se všechno vyvine a propojí. Neskutečně jsem se začetla a příběh mi přišel velice osvěžující a nápaditý. Do knihy jsem šla skoro naslepo a nečekala jsem tam například tak dobře popsány úzkostné poruchy. Vážně ji velice doporučuji, až na ten konec, který mi přišel trochu uspěchaný a zvláštně utnutý, ale jinak opravdu fajn kniha.

01.06.2019 4 z 5


Tři temné koruny Tři temné koruny Kendare Blake

Naprosto skvělá fantasy. Na začátku jsem se také trochu ztrácela, ale rychle jsem se do toho dostala a objevila svět travičů, elementálů a naturalistů. Za mě super fantasy a nemůžu se dočkat dalších dílů.

31.05.2019 5 z 5


Warcross Warcross Marie Lu

Naprosto skvělé. Přečteno na jeden zátah, musela jsem jednoduše vědět, jak to bude pokračovat. I když jsem měla tušení, kdo se schovává za identitou Zera, odhalení mi to i tak nezkazilo. Mohla jsem se alespoň poplácat po rameni :D

09.05.2019 5 z 5


Klan Klan Adrienne Young

Spousta lidí tu píše že knížka je hrozná. Myslím si, že je to ale pouze nezvládnutým překladem. Knihu jsem četla v angličtině, protože jsem se na ni těšila a po přečtení recenzí jsem si to češtinou zkazit nechtěla. A myslím že by to měli udělat všichni. Jasně, kniha má chyby.. na mě tam třeba toho děje až tolik nebylo a kniha obsahovala strašně moc popisných pasáží. Aspekt ufňukané náctileté holky je ale podle mě přehnaný. Jsme ve světě vikingů, kde čest a to odkud pocházíte je vše a radši umřete než aby jste byli ponížení. Navíc zjistí že její bratr kterého považovala za mrtvého pět let je naživu.. pardon ale taky by jste byli ufňukaní. :D Závěrečnou bitvu bych si taky představovala trochu propracovanější a delší to je pravda. Víc než hlavní hrdinka mi přirostl k srdci malý Halvard ???? Takže ano kniha má své chyby, ale oddychovka je to příjemná.

04.05.2019 3 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Neskutečně zbožňuji seriál a celý shadowhunters svět, ale musím se přiznat, že knihu jsem dlouho odkládala. A nejspíš jsem udělala chybu. Cassandra vymyslela neskutečný svět, ale myslím že kniha by se mi líbila mnohem víc kdybych byla o něco mladší. To ale nemění nic na faktu, že je to dokonalost a každý by se měl seznámit se světem lovců stínů.

12.04.2019 3 z 5


Legenda Legenda Stephanie Garber

Knížka mě velice pohltila. Mnohem více než první díl. Na začátku jsem byla trochu zmatena, jelikož Caraval jsem četla už dávno a ty sestry se mi popletly :D Ale Tella je skvělá a Dante ještě víc. Snad se nedočkavostí jak to bude pokračovat s legendou, Tellou a srdcovým princem ani nedočkám anglické verze, jak jsem zvědavá.
Knížka mě dostala ze čtecí krize, o které jsem ani nevěděla, že ji mám :D

29.10.2018 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Knížka od první strany velmi vtipná a velice čtivá. Popisuje komické scénky ze života

15.10.2018 4 z 5


Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

Kniha se čte velmi snadno. Příběh je typická young adultovka, takže příběh mě nijak nepřekvapil (asi jsem jich už prostě přečetla moc :D) . Ale jinak je knížka fajn a měla jsem ji přečtenou ani ne za jeden den.

27.06.2018 3 z 5


Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Tato kniha je krásně napsaná a ještě lepší je její obsah. Postavy Juliet, Dawseyiho, Isoly či Kit mě od prvního okamžiku dostaly a já si je zamilovala. Úžasná knížka popisující hrůzy 2. SV války s humorem a příslibem, že utrpení netrvá věčně a na jeho konci se můžeme těšit na zasloužené štěstí.

13.06.2018 5 z 5


Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

Kniha mě nezklamala. Byla to má třetí kniha za sebou o LGBT a i když jsou lepší knížky, tak mě pohltilo přátelství mezi Arim a Dantem. Je to krásný pohled na klučičí dospívání a uvědomování si vlastní podstaty a na to, jak se více lidí vyrovnává s různými nástrahami života.

25.05.2018 3 z 5


Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Tato kniha naprosto splnila má očekávání. Konečně jsem se k ní dostala s nadcházejícím příchodem filmu, takže to musela být povinnost. Simon je naprosto oslňující a dokonalá postava. Úplně jsem se do něj zamilovala. Je to velice milá a lehce čitelná kniha, která čtenáře vážně pohltí :) Opravdu ji mohu doporučit.

17.05.2018 5 z 5


Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Ač jsem od této knihy čekala hodně, nesplnila úplně to v co jsem doufala. Příběh není špatný. Green popsal vcelku srozumitelně problémy s OCD a úzkostně depresivní poruchou a podařilo se mu to krásně. Je tam spousta pěkných vět a citovatelných pasáží. Ale jako celek mě kniha prostě neuchvátila tak moc jak jsem od ní čekala, což mě mrzí.

16.05.2018 3 z 5


Nedej se Nedej se Rainbow Rowell

Touto knihou jsem byla hodně překvapená. Kvůli tomu, že jsem četla že když má člověk rád HP bude mít rád i tuto knížku jsem byla trochu skeptická. Ač mám doma fangirl, ještě jsem ji nečetla a to byl na začátku možná kámen úrazu jelikož to na ni navazuje. Po chvíli jsem se ale dostala do děje a velmi mě překvapilo jak mě příběh vtáhl do děje. Postavy jsou velice sympatický a i když jsem nečekala že se to vyvine tak jak se to vyvinulo, hodně se mi to líbilo. Přečetla jsem ji jedním dechem takže jenom doporučuju, na oddych je to skvělé.

16.05.2018 4 z 5