Jsem zlomená

Jsem zlomená https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165251/bmid_jsem-zlomena-165251.jpg 4 630 120

Tik tak tik tak tik tak tik tak… Už je skoro čas na válku! Juliette uprchla ze spárů Warnera do Bodu Omega, což je místo ideální pro lidi, jako je ona. Pro lidi s darem. A také je to hlaví ústředí hnutí odporu proti stávajícímu režimu. Konečně je volná a nikdo ji nechce použít jako zbraň. Konečně může svobodně milovat Adama. Ale nikdy se nezbaví svého vražedného dotyku. A ani Warnera, který po ní touží víc, než by bylo zdánlivě možné. V druhém díle této dystopické trilogie musí Juliette učinit několik životně důležitých rozhodnutí. Musí zjistit, co vlastně chce a o čem si myslí, že je to správné. A možná bude muset volit mezi srdcem a Adamovým životem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Unravel Me , 2013


více info...

Jaklová.katka
Jaklová.katka
11.02.2024 3 z 5

Druhý díl série.
Juliett mě trošku štvala. Pořád si stěžuje a občas ty scény byli moc vyhrocené.
Kejsi to naštěstí zachraňuje.

kingdog8900
kingdog8900
10.02.2024 4 z 5

Druhý díl byl také dobrý ale ne zas až tak. Hodne lidi tuhle sérii má rádo sice ještě úplně nemůžu posoudit ale zatím to nebylo až tak zdrcující, myslím že to je trošku over hype. Julitte v tomto díle furt jenom brečí a stěžuje si taková kňoura (jak uz zde nekdo na databazi napsal)jakože jo měla to těžký ale bro koho to zajímá. Naštěstí tam byl Aaron a Kenji kteří všechno vykompenzovali(teda hlavně Aaron).


AnnaNešporová
AnnaNešporová
11.10.2023 4 z 5

I druhý díl se mi moc líbil, jen mě během čtení trochu rušilo, že je Juliette taková kňoura. Bylo tam na mě až přespříliš mental breakdowns a měla jsem chuť jí trochu nafackovat.
Aaron to naštěstí kompenzuje.

Dizzy3
Dizzy3
03.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Jako tohle frčí jak na horské dráze! Druhý díl je stejně parádní jako první, možná o chlup lepší, díky odhalení Warnerovi masky... Už jsem tu psala snad 100x, že nesnáším milostné trojúhelníky, ale tenhle je asi první, který se mi opravdu líbí..těžko říct čím to je.. fandím snad oběma, Adam byl první láska, která trvá, ale chápu a fandím i Aronovi... jsem opravdu zvědavá jak tohle celé dopadne.

Betulefetule
Betulefetule
26.07.2023 3 z 5

Další díl od Tahereh Mafi! Knize dávám 4 hvězdičky, a to proto:
1) Aaron Warner- za mě má vážně dobře vykreslení osobnost
2) Téměř pořád se tam něco děje
3) Líbí vztah mezi Juliett a Adamem (nemyslím si, že se k sobě hodí, ale líbí se mi, jak ho Juliett nechce zranit a tyhle ty věci (I když to někdo dost přehání (taky proto jenom 4/6)))
4) Juliett mě dost štve. Jo, mělas to v životě špatné, my to chápeme. Nemusíš nám to pořád dokola připomínat.

Nemůžu říct, že jsem četla knihu jedním dechem, ale doporučuji :)

HermanekB
HermanekB
11.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Tento komentář obsahuje můj barvitý a osobní názor na knihu. Nečtěte, pokud nesnesete kritiku. S mými názory se nemusíte shodovat, jedná se pouze o můj vlastní pohled na knihu.


Naprosto chápu, proč se tolika lidem tahle knížka líbí. Dynamika a emoce mezi Juliett a Aaronem jsou úžasně vykreslené. Kdyby ale Juliett nebyla tak strašně pitomá, příběh by stál za to číst z více než jednoho důvodu.

Takže kromě jiskření mezi tímto párem mi na knize nepřišlo dobré skoro nic. Děj je předvídatelný a nezajímavý, o ostatních postavách kromě J a A se toho člověk příliš nedozví. Podstata schopností postav je nám také téměř neznámá, což by nebyl takový problém, kdyby se o nich někdo snažil pořádně něco zjistit. Celý boj mezi povstalci a režimem stojí za nic, protože se nikdo z povstalecké strany o nic nesnaží.

Ale největší problém celé knihy je právě Juliett. Já chápu, že její život nebyl a není peříčko. Ano, vlastní schopnost, která je spíše prokletím než darem. Rodiče se k ní nikdy nechovali fér a hezky. Má důvody na to si stěžovat. To ale neznamená, že potřebuju celou knihu číst o tom, jak fňuká nad svým osudem, životem a dokonce milostnými vztahy! Má právo si stěžovat, ale natolik, že musíme v každé kapitole znovu a znovu řešit, proč to má tak těžké a proč se cítí takto, když to bylo řečeno 10x dříve. A k tomu se ve svých pohnutcích nikam neposunula, k ničemu pořádně nedošla a na nic nepřišela, protože je nám akorát připomínáno, že má problémy, ale místo toho, aby je řešila, tak se o tom opakovaně zmiňují. Její postoje k ostatním se také nedají popsat lépe než jako arogance a ublíženost, přitom jí nikdo z její skupiny nic neudělal.

Chudák Castle, pracovat s takovou bandou teenagerů musí dát opravdu práci. Ale mimo jiné musím ocenit Kenjiho. Jeho důvtip a pozitivita dodala příběhu štávu. O Adamovi se raději zmiňovat nebudu, je to trošku jiná obdoba Juliett.

Jinak Aaron je pecka, myslím, že kdo ví, ví.

sArKa236
sArKa236
21.05.2023 2 z 5

... Pořád nechápu, proč jsou z toho všichni tolik udělaní. Co mi uniká?

Denča23
Denča23
19.02.2023 4 z 5

O 80% lepší než první díl.
Musim se přiznat, že se mi do dalšího dílu moc nechtělo, ale nakonec mě pohltil.
Konečně jsme se i dozvěděli něco ze světa, který v prvním dílu nebyl moc popsaný. Dokonce jsem si oblíbila i Warnera a doufám, že ve třetím díle se předvede.

LenkaPet
LenkaPet
19.02.2023 5 z 5

Tenhle díl byl rozhodně lepší než první. Moc se mi líbí ta její nejistota a rozpolcenost, je to něco co nedokáže ovládat, tak jako my všichni v našich životech. Všichni hledáme kdo jsme. Proto mi nevadí že se vlastně vše odehrává jen v hlavě Juliette a nevíme skoro nic o ostatních. Těším se na třetí díl a doufám že mi opravdu bude stačit ten konec který tam bude, jak jsem se tady dočetla, protože já rozhodně nejsem schopná číst zbylé díly v angličtině, předpokládám že už je nikdo nepřeloží.
Určitě čtěte, je to hezký příběh, i když se podobá Xmenům... taky bych chtěla být silná a třeba i mít nějakou tu nadpřirozenou schopnost :) .

Wajny
Wajny
07.02.2023 4 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem vůbec neměla v plánu v této sérii pokračovat, ale pak jsem viděla jeden spoiler na Pinterestu a prostě jsem musela.

Druhý díl se mi líbil o dost víc než první. Líbila se mi změna prostředí, přibyly další zajímavé postavy a Juliette se hodně mění. Konečně to není už taková fňukna, ale pořád ještě hodně tápe, je nejistá a naivní. Je zde vidět ale velký posun, který udělala.

Tvoří se tu milostný trojúhelník, který je za mě velmi dobrý a já už mám samozřejmě svého favorita. Warner mi přišel zajímavý už v prvním díle a tady jsem ráda, že se taky objevil a začal tak postupně odkrývat sebe samého. Adama jsem si neoblíbila ani tady, na jednu stranu mi vadí ta jeho utrápenost, ale na druhou stranu už konečně nepůsobí jako nějaký sluníčkový hlavní hrdina.

Občas je ale škoda, že "akční děj" je v pozadí, právě kvůli dost výrazné romantické lince. Raději bych nějakou akci či cvičení místo už alespoň desáté hádky o tom samém.

Autorčin styl psaní je hodně originální - zaměřuje se hodně na pocity, stavy mysli a jejich vyjádření. Já asi nebudu úplný fanda, protože mě to zdržovalo od děje a přišlo mi to zmatené (takové výkřiky do tmy). Líbí se mi, že kapitoly jsou velmi krátké a opravdu někdy jsou to spíše jen takové výkřiky.

Instagram - Nikmakbooks

barcamilujecist
barcamilujecist
27.01.2023 5 z 5

Aaron Warner je prostě nejlepší fikcionální muž.

aquaver
aquaver
15.01.2023 4 z 5

V druhém díle mě začla trochu víc rozčilovat hlavní postava, nebo vlastně dokonce hned rovnou dvě. A to Juliette a Adam, přičemž rozhodně vede Juliette. Několikrát se tam opakovalo to stejný pořád dokola... Až už to fakt lezlo na nervy. Jinak se mi ale pokračování líbilo, možná mě dokonce bavil víc jak díl předešlý. Když pominu ty pasáže s Juliette.

katee21
katee21
22.10.2022 4 z 5

Beze sporu je to dobrá kniha.
Je v ní nespočet zvratů, které čekat nebudete ani v nejmenším. Postavy jsou popsané ještě líp než v prvním díle, děj šlape, je to skvělé...
ALE tu jednu hvězdičku musím ubrat za ty, pro mě, nekonečné kecy kolem... Kapitoly jen o tom jak si Julliette něco rozmýšlí, nebo popisy i na celé stránky... To opravdu není pro mě a kniha by klidně o toto mohla být kratší...
Taky mi místy Jullitte i dost vadila... Na to, jak byla v prvním díle dobře vykreslená, tady se z ní stala ubrečená mentálně mimo postava, o které vlastně nevím, co si myslet, ale to očividně (viz. komentáře níž) není jen můj problém...
Třetí díl si každopádně jdu přečíst, protože potřebuju tak nějak asi vědět jak se ten milostný trojúhleník rozlouskne, i když mám teda své preference (#teamAaron)

barbb8k
barbb8k
03.10.2022 4 z 5

Stejně tak jako první díl, jsem si i tento velmi oblíbila. Postavy se zlepšily, popis světa je snad ještě lepší, hierarchie, Omega point a všechno, co je v této knížce, má autorka tak hrozně dokonale promyšlené...

Jediné co, tak Juliette... Občas jsem myslela, že ji zabiju. V prvním díle byla silná a nebojácná, ale v tomto díle se zní stala ubrečená chudinka...

Damonka18
Damonka18
18.09.2022 5 z 5

Druhý díl jsem si užila mnohem více než první. Přišel mi propracovanější, zajímavější než první. Musím přiznat, že jsem v prvním díle nesnášela Warnera, ale teď jsem se ho nemohla nabažit. Zase jsem se cítila jak puberťák při naší milostné scénce :3 Jsem zvědavá čeho se dočkám v dalším díle.

KatnissLavender
KatnissLavender
15.03.2022 4 z 5

Velmi povedené pokračování, které ani trochu nezklamalo má vysoká očekávání. Jediné co mi opět vadilo, stejně jako v prvním dílu, byla zbytečně se opakující, po sobě jdoucích slova...

Fidibus
Fidibus
23.02.2022 5 z 5

(SPOILER) "Bojí se vás, protože vás neznají."
Juliette se ocitla mezi rebely a připravuje se s nimi na boj. Zároveň však nezapadá a neumí si poradit sama se sebou. Miluje Adama a zároveň ho zraňuje. A do toho je ve hře opět Warner. Kdo ji zachrání?
Kenji se stává výraznou a vtipně glosující postavou.
"Možná že právě proto jsem tady. Zřejmé nám zemřít..."
"Takže jsi jako masožravá rostlina... Proč to považuješ za takovou hrůzu?"

masavole
masavole
22.04.2021 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, bála jsem se, že zapadne do kolejí každé dystopiancké fantasy, ale naštěstí se to nestalo. V tomto díle jsem si zamilovala postavu Warnera a jeho příběh. Knížka odhalovala mnoho překvapení a u konce jsem se nemohla odtrhnou. Rozhodně lepší než 1. díl.

Cress
Cress
13.04.2021 4 z 5

4,5
Lepší než první díl. Aarona jsem si opět zamilovala a Adam mě štval. Příběh byl rozhodně lepší než v prvním díle, hlavně ten konec?! Jdu číst další díl.

kristyna0991
kristyna0991
10.02.2021 2 z 5

Nápad jako takový není špatný. Nicméně nikdy jsem nezažila, že by mě hlavní postava tak vytáčela. Její hloupost a naivita je neskutečně ubíjející. Fňuká a lituje se (nonstop) místo toho, aby se alespoň pokusila pracovat sama se sebou. Když už se rozhodne, že by asi teda jako měla k tomu všemu přistupovat jinak, tak to na jejím jednání není absolutně znát a opět se vracíme do prostředí jejího malého mozečku, který je jak nekonečná smyčka stále dokola se opakující sebelítosti. O absolutně nic neříkající a protivné postavě Adama raději pomlčet. Aaron je postavený na paradoxu a na jeho posedlosti na hlavní "hrdince", přičemž není dostatečně vykreslen a nelze tuto postavu úplně chápat, což si myslím, že je škoda, jelikož by to mohl být zajímavý psycho cápek. Celý tento rádoby trojúhelník působí úplně mimo a dětinsky. Chápu, že jsou teenageři pohánění hormony, nicméně na to, jak autorka neustále prezentuje, "čím vším si prošli", tak by od nich člověk očekával alespoň trošičku racionality.
Nápad odporu lidí se zvláštními schopnostmi se mi moc líbil, nicméně si myslím, že autorka nezvládla s jeho potenciálem pracovat. Vůdci si počínají naprosto nelogicky a postupují proti jakémukoli zdravému rozumu, který je pro přežití skupiny nutný. Navíc vnitřnímu fungování, případně historii či vzniku organizace je věnována mizivá část, stejně jako "bitvě" v závěru, což mne opět zamrzelo.
No... je to čtivě napsané, nicméně se nejedná o žádný světoborný text. Abych byla upřímná, jsem ráda, že to mám za sebou a znovu po této knize nesáhnu. Třetí díl přečtu ze zvědavosti, jelikož leží na poličce v knihovně a byla by hanba tak neučinit.

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie pro ženy

Autorovy další knížky

Tahereh Mafi
americká, 1988
2013  80%Jsem roztříštěná
2014  87%Jsem rozohněná
2013  83%Jsem zlomená
2024  0%Prepletené kráľovstvo

Kniha Jsem zlomená je v

Právě čtených10x
Přečtených892x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených92x
Knihotéce292x
Chystám se číst246x
Chci si koupit85x
dalších seznamech12x