Jury Jury komentáře u knih

☰ menu

Poslední poklona Sherlocka Holmese Poslední poklona Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

No byla tam už cítit velká únava materiálu a některé povídky velká slabota. Celkově zklamání :(

03.04.2024 2 z 5


Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Bylo to zmatené ale kupodivu se to četlo dobře, je třeba se dokousat cca k straně 280 a pak to začne všecko do sebe zapadat. Bylo to originální a sci-fi v podobném stylu jsem zatím nečetl a hned jdu na druhý díl a pak určitě na 3 část. Plný počet hvězd nedávám kvůli cca 25% knihy, která byla vyplněná zbytečnýma kapitolama a další hvězda dole je za ty stupidní čínské jména, kazí orientaci kdo je kdo a měl sem s tím celou knihu problémy.

06.03.2024 3 z 5


Bouře mečů Bouře mečů George R. R. Martin

A jízda pokračuje,už ať mám v ruce další díl,tato sága je dobrá droga :D

06.12.2023 5 z 5


Městečko Pines 3 Městečko Pines 3 Blake Crouch

Tak jo, shltl sem ty knihy dost rychle. Autor ma ten talent, že když začnete číst tak se těžko přestává. Závěrečná kniha obstála skvěle a bylo to moc dobré až na ten konec, kvůli konci jsem nedal plný počet, protože ukončit to stylem SGU to je na nervy a autor by zasloužil vykostit pokud neudělá 4 díl kde se dozvíme jak vše dopadne!

04.10.2023 4 z 5


Městečko Pines 2 Městečko Pines 2 Blake Crouch

Bavilo mě to o dost více než první díl, hodně čtivé. Okamžitě jdu na 3 díl, protože musím vědět jak tohle dopadne, seriál byl nedokončen tak doufám, že 3 díl bude ukončen jak se sluší a patří !

01.10.2023 4 z 5


V srdci moře V srdci moře Nathaniel Philbrick

Tato kniha se mi těžko hodnotí, protože mi přišlo, že je to slepenina z víceroknihtěžko se mi prokousáváo začátkem, ale pak už to jelokdyž byly pasáže, které se týkali příběhu tak sem to hltal, ale vždy došlo na odbočky, které se tak úplně netýkali podle mě příběhu a byly tam jen pro info a zajímavosti a to mi vadiloto měpřivádí k tomu, abych to mohl celé pobrat, musím přečíst Bílou Velrybu.
Verdikt je, že kdo tuhle knižku veme do ruky litovat nebude, ale má to své ale.

28.09.2023 3 z 5


Tajemný hrad v Karpatech Tajemný hrad v Karpatech Jules Verne

Tohle byla nejslabsi kniha J.Verna, sah sem po knize, protoze nas cesky film je top a zajimala me predloha, ale bylo to opravdu nudne cteni o hovnu. Nectete to !

07.09.2023 1 z 5


Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Takže z prvu jde o moji oblíbenou konspiraci, proto sem po knížce sáhnul. Ze začátku jsem se od knihy nemohl odtrhnout a trvalo to približně do strany 150, pak King zajel do svých zbytečně natahovaných vod a táhla se dlouhá nuda, která skončila ve chvíli kdy se šlo na atentát a následky po něm. Kdyby se prostřední část knihy smrskla o cca 400 stran do nějakých vysvětlivých 30 stran tak by kniha měla plný počet.Bohužel, když čtete Kinga tak musíte počítat s tím, že 65% knihy je vždy natahované zbytečnostmi.

12.08.2023 3 z 5


Navzdory: Příběh příslušníka speciálních sil AČR Navzdory: Příběh příslušníka speciálních sil AČR Eduard Stehlík

Oka, 1 hvezdu davam za pokus o napsani knihy z tohohle prostredi v Cesku, ale jinak je to strasny shit ze 3 duvodu…za 1. V porovnani z jinyma knihama, ktere jsme cetl z prostredi specialnich jednotek je tohle dobry vtip…za 2. Kniha musela puvodne vypadat jinak a museli ji z 90% osekat, protoze veci co delali nemohli vydat v knize nebo ten typek byl na tech mistech, ale nic se tam poradneho nedelo, protoze tam ani jedna akce, kterou udajne delal neni poradne popsana…a za 3. Pokud nejste fanaticky vlastenec a mate trosku povedomi otom jak to u Armady chodi tak se te knize vyhnete, budete se nutit to docist.

24.12.2022 1 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

No byly tam kapitoly, od kterych se nedalo odtrhnout, ale i kapitoly, ktere sem se musel nutit cist…ve vysledku je to celkem povedene vykresleni pekla a.k.a 1.s.v…kazdopadne mrzi me, ze jsem tuhle knihu v povinne cetbe na stredni vynechal

16.11.2022 3 z 5


Dvacet tisíc mil pod mořem Dvacet tisíc mil pod mořem Jules Verne

Takže asi tak, svého času kdy lidé neměli povědomí o světě jako dnes a ta kniha vyšla tak to sálodlouhé popisování kompletně všeho co Vás napadne muselo být pro lidi něco mega protože nikdy třeba ani neslyšeli o propasti svatého Vavřince a Verne jím to dokonale popsal a mnoho dalšího…každopádně obrovský respekt za jeho fantazii, fakt něco nepopsatelného co dokázal vymyslet…bohužel, pro mě bylo opravdu super cca prvních 150 stran kdy to vážne skvěle šlapalo a hltal sem každou stranu, ale pak nastal zlom a zbytek knihy se to vše zaměřovali na ono nekonečné popisování všeho…škoda, být celá kniha ve stylu prvních cca 150 stran tak dám plný počet

01.10.2022 3 z 5


Cesta kolem světa za osmdesát dní Cesta kolem světa za osmdesát dní Jules Verne

Lituju, že se mi ta kniha nedostala do ruky v mladším věku…bylo to fakt příjemné víkendové čtení…žádné protahování, krátké kapitoly k věci a supr popisy míst kidy se projíždělo…rozhodně zkusím další knihu autora :)

21.09.2022 4 z 5


Šedý muž Šedý muž Mark Greaney

Tak rozhodně je to lepší než to co vyplodil Netflix, dobře se to čte a děj jede celou dobu, žádné hluché a nudné kapitoly…Problém je, že se autor nechal unést a to co Sierra 6 vydrží je prostě úlet…ale jak to prehlídnete, že je snad nesmrtelný a vždycky přežije tak je to dobré čtení, rozhodně zkusím 2 díl :)

10.09.2022 4 z 5


Střet králů Střet králů George R. R. Martin

A jízda pokračuje, už abych měl v ruce další díl !

26.07.2022 5 z 5


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

K teto knize se vaze vtipna historka, ve zkratce jsem si rek, ze az prijde spravny cas prectu ji…rek dem si ze kdyz ctu svoji knizku cislo 100 tak je tahle ta prava v navaznosti na tu historku…velke zklamani :( bylo to nudne, nezazivne, bylo mi vlastne fuk jak to skonci a hlavni hrdina by potreboval dostat par facek aby se probral protoze jeho uvahy o zivote staly fakt za to…kdysi mozna hit a klasika, dneska spis povinne precteni kvuli skoly…pokud toto dilo musite cist kvuli skole tak fajn jinak se mu vyhnete obloukem!

23.06.2022 1 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Marťan zustava neporazen…melo to dobry napad, ale kniha ztratila kouzlo tim ze byla vlastne ze 3/4 zasekla na jednom miste (bacha spoiler…v prechodovce s mimozemstanem kde probihalo seznamovani atd + strasnym kvantem technickych informaci,ve kterych se clovek casem stejne ztratil a prestal se je snazit chapat)…celkove vzato, prijemny protagonista…neokoukany napad na konec zivota na zemi a taky na jinem svete…za co mozna jeste dam hvezdicku dolu je neuzavreny konec coz vylozene nesnasim na pribehu kde se nechava prostor aby si to kazdy domyslel po svem jak to skonci…

18.03.2022 3 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Bohužel to musím hodnotit nízko…chápu, že je to klasika a pár dobrých myšlenek tam bylo ale jinak je to prostě krátká nudná povídka…u které Vás naštve nedokončený konec za mě.

03.06.2021 2 z 5


Jatka Jatka Lee Child

No do pulky knihy me to uplne sezralo, ale pak to nejak ztratilo naboj a nejak sem to uz pak docet jen z povinnosti…holt prumer

05.05.2021 3 z 5


Hrabě Monte Cristo Hrabě Monte Cristo Alexandre Dumas, st.

Takze, muj vytisk je rozdelen na 2 dily...dokousal jsem se na konec 1 dilu a dal nejdu...nechapu to hodnoceni co kniha ma...chapal bych ho kdyby cela kniha byla psana ve stejnem stylu jako cca prvnich 140 stran kdy se pripravoval utek z vezeni a po sleze nasel poklad , to sem byl nadseny a nemoh se od knihy odtrhnout ale pak se to cele nak skopalo kdy se zacli resit jine postavy a nezajimave veci co sou k nicemu vsecko jen ne pomsta protoze sem se v tom uplne ztratil a bylo to mimo...skoda

21.03.2021 1 z 5


Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Tak,posledni dil je za mnou a cet se asi nejlip i kdyz na film nema ani zdaleka...ma stejne problemy jako prvni dva dily ale co uz...vsechna cest Peteru Jacksonovi ze dokazal z tak podle me podprumerneho fantasy udelat takove mistrovske filmove dilo ;)

01.02.2021 3 z 5