Jipe01 Jipe01 komentáře u knih

☰ menu

Zářijová světla Zářijová světla Carlos Ruiz Zafón

Dospívající asi už nejsem,ale tahle kniha se četla moc dobře,byla napínavá a hororová. Temný dům, jeskyně, maják trochu klišé, ale odvyprávěný moc dobře. Jako odpočinkovou četbu můžu jen doporučit.

07.01.2024 5 z 5


Věk mloků Věk mloků Karolina Francová

Dost povedený díl moc mě bavil jen si troufnou říct že z toho mohl být větší samostatný příběh. Mrzelo mě že to tak brzo skončilo. Druhý příběh o vzniku X- Hawka a prvním kontaktu s Andreou de Villefort a agenturou. Dost dobrý.

09.12.2023 5 z 5


Ready Player Two: Nová hra začíná Ready Player Two: Nová hra začíná Ernest Cline

Na pokračování jsem se těšil a hodně,tenhle virtuální svět se moc povedl. Četl jsem knihu s velkým zaujetím i když dost mi vadilo že se Ernest Cline až moc zasekl v osmdesátkách (ve všech knihách). Chtěl bych chápat že ho to asi tenkrát bavilo,ale je toho moc. Nová hra,nový nebezpečí,nový úkoly,nový postavy a velká čast lidstva co by rukojmí UI - bavilo mě to. Dost mě překvapil konec knihy ten byl naprosto úžasnej a díky tomu budu doufat že bude ještě třetí.

26.11.2023 4 z 5


Proti proudu času Proti proudu času Robert Silverberg

Cestování v čase je moje oblíbené téma a Byzantská říše taky dobrý (několikrát během čtení jsem rozjel pátrání po panu Googlovi s pani Wikipedii po postavách a příběh dostal i tvář). Proběhla i docela zajímavá zápletka,ale ty prapra.....babičky... to pan Silverberg mohl určitě vymyslet líp.

05.11.2023


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

V první knize je příběh Vélina dlouze rozvyprávěný,ale ne nudně. Celý jeho výcvik,první výpravy,učení ,,písně krve" a větší bitva. Vyprávění jsem věřil a hravě jsem se vžil a věřím že to byl jen malý,ale přesto skvělý začátek dlouhého příběhu. Těším se na další knihu.

03.10.2023 5 z 5


Nepohádka Nepohádka Pavel Renčín

Pěkný fantasy a tvrdá realita ,takže Nepohádka. Líbilo se mi bloudit se skřítkama,goblinama atd. Časem si ji určitě přečtu znova a kdo nečet ať to napraví.

15.01.2023 5 z 5


Dobrák Dobrák Jiří Kulhánek

Legendární ,,zombie srnka" ,invaze mimozemšťanů ,výlet pod hladinou středozemního moře v Saladinu. Nemůže být lepší pocit než když si jedete odpočinout na samotu v lese a vrátíte se do světa který šikanují mzáci v létajících popelnicích a všude vás chtějí sežrat zombíci včetně zombie zvířat. Jen mě mrzí že Kulhánek už nejde koupit a musím to číst v mobilu. Osahanou,oslintanou, zažloutlou knihu za 60 000,- ... to je těžký sci-fi.

16.06.2022 5 z 5


Člověk jménem Dave Člověk jménem Dave Dave Pelzer

Tenhle příběh mi nepřísluší jakkoliv hodnotit,ale můžu říct že napsanej je úžasně četlo se to skoro samo a už nikdy nic takovýho číst nebudu.

09.06.2022 5 z 5


Prokletí Legendy - Hra gentlemanů Prokletí Legendy - Hra gentlemanů Miroslav Žamboch

Zakončení Legendy bylo trochu těžší čtení, takže jsem to tak rychle nezhltnul ,ale pořád povedený. Moc mě bavil příběh a hlavně svět.

09.06.2022 5 z 5


Prokletí legendy - Dámská hra Prokletí legendy - Dámská hra Miroslav Žamboch

Dost dobrý pokračování Legendy, sice bez Kováře,ale s vášnivejma holkama (komtesou Andreu de Villefort a Kristýnou Rustovou) takže krev byla všude.

09.06.2022 5 z 5


Stín legendy Stín legendy Tomáš Němec

Kováře vyhostili do moc povedeného světa to se mi moc líbilo a dobře četlo.

09.06.2022 5 z 5


Ztracený chlapec Ztracený chlapec Dave Pelzer

Moc mě zajímalo jak David pokračoval dál tak jsem hned navázal na druhou knihu a je strašný že může být dětský domov a následně pěstouni vysvobození od vlastní rodiny.

26.05.2022 5 z 5


Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Fakt drsný,jednou jsem si přečetl něco jinýho než sci-fi a po přečtení jsem si nebyl jistej jestli jsem sadista,nebo masochista že to vůbec čtu.

26.05.2022 5 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Nápad je skvělej,ale Kotleta z takových nápadů dokázal ve starších knihách vyždímat mnohem víc. Příběh je dost uspěchanej čili slabší prožitek. Je to první kniha série tak snad to dopadne jak s první palčinkou. Uvidíme kam nás příběh zavede. Těším se na další.

29.04.2022 3 z 5


Enderova hra Enderova hra Orson Scott Card

Enderova hra pro mě byla druhá kniha od O.S.Carda a jen jsem se chtěl ujistit jestli chci jeho knihy číst dál a chci je prostě dobrej. Jen se mi trochu nelíbilo jak se děti chovají a mluví až moc jako dospělý jinak úžasná myšlenka.

20.03.2022 5 z 5


Vládci strachu Vládci strachu Jiří Kulhánek

Krásná řežba hned od začátku. Tohle jsou knihy, které se nebojim otevřít a rád se k nim vrátím. Tak brzy nashle pane Kulhánku.

15.12.2021 5 z 5


Planeta idiotů Planeta idiotů Roman Bureš

Další skvělá kniha,pobavila i poděsila. Těším se na další...

12.05.2021 5 z 5


Císařovna Císařovna Roman Bureš

Tohle je prostě pecka.Než jsem se do druhé knihy pustil trochu jsem se bál úpadku a jsem rád že jsem se spletl. Tak hurá do třetí knihy.

09.08.2020 5 z 5


Kouzelná flétna a další operní příběhy Kouzelná flétna a další operní příběhy P. Craig Russell (p)

Tomuhle dílů dávám 1000 hvězdiček a nominaci na komiks roku, krásné kresby, nádherně napsáno. Tahle kniha musí dostat i ty co komiksům nefandí. BOMBA

09.01.2020 5 z 5


Síť přízraků Síť přízraků Ondřej S. Nečas (p)

Tenhle díl byl dost odlehčenej oproti předchozím, ale spousta vtipných postav a hlášek mě rozsekali tak že jsem to dal na jeden zátach. Kladivo na čaroděje je prostě nej...

05.09.2019 3 z 5