Stín legendy

Stín legendy https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23393/agent-jfk-stin-legendy-23393.jpg 4 111 13

Agent JFK série

< 12. díl >

Válka s mimozemšťany zuří již několik desetiletí. Ze Země, obehnané prstencem satelitních měst, vesmírných stanic a kosmických přístavů, se stal jeden obrovský vojensko-průmyslový komplex. Klíčovou roli zde hrají vývojářské gildy, chrlící neustále nové a nové technologie, které by v budoucnu mohly vyčerpávající konflikt zvrátit ve prospěch lidstva. Právě do tohoto světa – absolutního ráje pro hrstku mocných a nelítostného inferna pro ostatní – dorazí John Francis Kovář, aby potvrdil existenci zbraně, ohrožující samotnou podstatu paralelního metauniverza. Postaven proti molochu válečné mašinérie si JFK uvědomuje, že sáhnout až na dno vlastních sil nemusí tentokrát stačit. Svůj svět si musíme zasloužit!... celý text

Přidat komentář

Poeta.kno
10.10.2023 3 z 5

Souhlasím, že je tento svět mnohem lepší na příběh a jdu na další díl

Jipe01
09.06.2022 5 z 5

Kováře vyhostili do moc povedeného světa to se mi moc líbilo a dobře četlo.


martin6849
19.12.2018 4 z 5

Po houbové hrůze návrat na pozitivní vlnu. Pohodové čtení do vlaku, byl jsem spokojený.

Yarwen
03.10.2018 3 z 5

Tomáš Němec v sáze o JFK opět exceluje, jeho knihy patří v této sérii vskutku k tomu nejlepšímu. Příběh, který drží z pohledu logiky pohromadě a zároveň je napínavý, Kovář se chová jako Kovář, ne vše se mu podaří a zároveň to není účelové. Co bych vytknul, je zařazení Wolfganga do skupiny spřízněnců Bytewské, která ho snad má dokonce ráda, i když všechny předchozí díly ho označovaly za pěkného mizeru a vztah s Bytewskou byl velmi odtažitý. Tady si měl autor vymyslet novou postavu. Rovněž rozdělení příběhu na více dílů je naprosto zbytečné a jen tahá ze čtenářů peníze. Přesto dávám nadprůměrných 53%.

Ingenír
20.11.2017 2 z 5

Po „Armádě nesmrtelných“ jsem si myslel, že v sérii už nebude nic nečitelnějšího. Omyl je pravdou. Tomáš Němec napsal naprosto zdařilou „Chladnou hru“, což bylo povedené ledové postapo. Avšak v této knize tedy nic moc. Mimozemšťani mu nějak nejdou. Příběh postrádá pořádnou akci a hlavně mi tam chyběl humor. Nebo tam možná nějaký byl a já jej nepochopil. Tady jsem se hodně nudil. Jako celek to vytváří další střípek do mozaiky zvané JFK, ale jako samostatný příběh bych to snad ani nečet.

witchersbitch
19.07.2017 5 z 5

po jeruzalémskm nářezu a šílenej houbovce se zase vracíme do vážnější zápletky.. Mně se moc líbilo a těším se na další díl z hi-tech světa..

NemmamSlov
08.05.2017 4 z 5

Konecne tu mame velky skok do hi-tech sveta, kde bol John Kovar deportovany. Pre mna osobne to bola od Tomasa Nemca este vacsia pecka ako Chladna hra. Dej sice dost jednoduchy, lahko si ho clovek domyslal, ale aj tak to nestratilo na kvalite. Pre mna lepsia 4.

T800
05.04.2017 3 z 5

Nebylo to tedy moc přitažlivé, ale nějaký ten dobrý nápad to má a i když je to těžké na čtení, průměrný čtenář to zvládne a fanda EF to zhltne jako malinu a ani nebude v prdeli, jak se v příběhu také povídá.

Terva
22.08.2016 2 z 5

Společenská analýza týmu Bytewské okolo JFK na požadavek Centrální Nad-inteligence GODa:

Dvanáctý příběh o zaměstnanci Kovářů Rovnováhy (EF) Johnu Francisovi Kováři je celkem nepovedený. Tomáš Němec si s rozjetou sérií Miroslava Žambocha & Jiřího W. Procházky vůbec neporadil. Příběh pojal bez humoru, skoro bez akce a hned po přečtení jsem měl problém napsat smysluplný komentář, protože jsem vlastně zapomněl o čem příběh byl.

Zatím tedy z mého pohledu jeden z nejhorších příběhů, který hodnotím pohými dvěmi hvězdami.

Malá ochutnávka.
Hvězdný války? Ukázal Pierre přes rameno, když se zase obrátil zpět ke Kováři. Jsi Luke nebo Han?
Yoda, usadil ho Kovář. A jako tvůj učitel ti říkám, abys spěchal, protože není čas ztrácet čas......

Příběh je velmi nudný, táhne se jako žvýkačka a ztrácí se někde v hlubokém jiném světě, který si snad ani tato série nezasloužila.

CITÁT – Takže jsme v prdeli.......

Z knihy jsem horko těžko vytáhnul tři nemastné neslané citáty a vlepil jsem je panu Tomáši Němcovi na profil.
Snad, až si přečtu jeho další knihy, možná, ale jen opravdu možná se k tomuto příběhu vrátím.

fmash
11.01.2016 4 z 5

Od nepovedené Chladné hry dost velký skok - slušně vystavěné prostředí, zajímavá zápletka (nemám na mysli její detektivní část), solidní odrazový můstek.

hoopoo
10.02.2014 5 z 5

Tak tento JFK me hodne bavil. Hned od pocatku dej zaujal a nepustil, ze jsem docetl behem jednoho dne. Konecne se JFK dostane aspon na chvili do vesmiru a trosku tim zahrajena moji oblibenou notu a to je space-opera. Dej se odehrava na Prstenci nad Zemi, kde jeho obyvatele bojuji s pozemstany o misto na vysnene Zemi, ale hlavne spolecne proti tajemnym mimozemstanum, kteri na nasi planetarni soustavu zautocili. A co je vlastne z toho pravda?

Fuksinka
09.12.2013 4 z 5

Němec napsal už skvělou Chladnou hru, tak jsem se na Stín legendy těšila a zklamaná jsem rozhodně nebyla.
Agentura je prohnilá až na kost, tým Bytewské se snaží o její záchranu. Kovář zatím pátrá na prstenci kolem Země. Výborný rozjezd a šup na další díly.
Pěkná obálka.

OldaB
26.03.2012 3 z 5

Rozjezd slušný, ale ke konci to ztrácí grády. Úvod k trilogii.

Autorovy další knížky

Tomáš Němec
česká, 1976
2014  87%Společenstvo Pevnosti
2022  77%Život válečníka
2006  80%Chladná hra
2007  78%Stín legendy
2006  83%Orbitální šerloci

Kniha Stín legendy je v

Přečtených207x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce88x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x