Janis97 Janis97 komentáře u knih

☰ menu

Mapa Anny Mapa Anny Marek Šindelka

Moje druhá kniha od Šindelky. Únava materiálu mne ještě docela bavila, ale toto ne. Šindelkův styl psaní mi prostě nesedí. Ale jinak proč ne.

08.04.2018 2 z 5


Mramor a plátno Mramor a plátno Stephanie Storey

Jelikož jsem zpočátku vůbec nevěděla do čeho jdu,neboť jsem si o knize nic nezjistila, tak to nakonec byl příjemný zážitek :) ze začátku mi dělalo problém se začíst, spousta historických názvů a jmen, jinak je to napsáno čtivě. Tato část historie mne moc nezajímá, takže to byl nejdřív docela boj, ale jsem neskutečně ráda, že jsem se do knihy ponořila a dočetla ji. Krásný příběh, příjemné zopakování historie. I když mne Leonardo dost rozčiloval :D

08.04.2018 4 z 5


Ilustrovaný muž Ilustrovaný muž Ray Bradbury (p)

Hodnotím kladně. :) některé povídky se mi líbily víc,některé míň. Nicméně se kniha čte dobře a některé povídky mne donutily se zamyslet.

01.04.2018 5 z 5


Kdo zabil Snížka? Kdo zabil Snížka? Petra Soukupová

Milá knížka, kterou skvěle doplnily nádherné ilustrace. Co se týče děje, ten mě zas až tak nenadchl.

01.04.2018 5 z 5


Z tebe peklo ráj Z tebe peklo ráj Václav Gruber

No tak to byl docela úlet, ale nakonec proč ne. Nejedná se o žádné těžké čtení ,místy to bylo sice poněkud úchylné, ale dalo se to. Člověk nejspíš zrovna tuto knihu musí brát malinko s nadhledem.

26.03.2018 5 z 5


Kluk z kostek Kluk z kostek Keith Stuart

nejdřív jsem si myslela, že mě kniha nebude bavit,proto jsem ji dlouho odkládala,nakonec mě ale překvapila. Přece jen minecraft mě nezajímá,na druhou stranu téma autismu mě opravdu zaujalo. Dočítala jsem skoro se slzami v očích. Nádherná kniha, čtivá, krásné a smutné téma. Za mě velké překvapení a mohu jen doporučit. :)

25.03.2018 5 z 5


Birthday Girl Birthday Girl Haruki Murakami

Taková jednohubka,jen co si asi tak přála??

09.03.2018 5 z 5


Lev v obýváku: Jak si nás kočky domácí ochočily a ovládly svět Lev v obýváku: Jak si nás kočky domácí ochočily a ovládly svět Abigail Tucker

Za mne teda rozhodně ne! V první části jsem měla pocit,že kočka je ten nejhrozivější živočich pod sluncem, jelikož stojí za vyhynutím několika ohrožených druhů,jako například křečků, nepamatuji si konkrétně jakých. Dále jsem se dozvěděla,že to kočka je vlastně takový parazit, který se jednu dobu dokonce záměrně hubil. V další kapitole nás čeká povídání o chorobách, které kočky přenáší, nejvíce mne zaujalo spojení schizofrenie - kočky. V další části se dozvídám, že kočkám vlastně vůbec nevyhovuje pobyt v uzavřeném bytě a ani naše chování, návyky apod. A nakonec sáhodlouhé povídání o slavných kočkách na internetu, dle mého úplně zbytečné. No,mne to tak přišlo,že snad tato kniha má lidi odradit od pořízení kočky. Čekala jsem od knihy úplně něco jiného. Velké zklamání.

06.03.2018


Smečka Smečka Emily Carmichael

Velice příjemná kniha. Nenáročné čtení. Psy miluji,takže se mi to četlo velice dobře a bavilo mě,jak se vyvíjely vztahy mezi jednotlivými postavami, ikdyz si myslím,že Jane to zbytečně protahovala neboť čtenáři musí být jasné jak to dopadne ☺ přesto mě kniha bavila a zahrala na srdci.

26.02.2018 5 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Kniha s velice krásnými myšlenkami a hlubokým významem. Moc jsem si ji užila :)

23.02.2018 5 z 5


Čekání na Bojanglese Čekání na Bojanglese Olivier Bourdeaut

Šílený a přesto silný příběh! Přečteno za jeden den. Čte se to moc hezky, byť čtenář tuší že to nedopadne dobře ☺

16.02.2018 5 z 5


Malinka Malinka Dita Táborská

Tak toto byl zážitek! Kvalitně napsaná kniha. Četla se jedním dechem. Postupem knihy mě Malka rozčilovala čím dál víc,každou stránkou mě překvapovala,že jsem si říkala čeho se od ní mohu ještě dočkat. Krásně zpracované téma ☺

16.02.2018 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Podle ohlasů jsem čekala velký zážitek,ale nakonec tomu tak nebylo. Příběh to byl velice krásný a emoční,ale co se týče zpracování a podání,to se mi nelíbilo. Nutila jsem se do čtení už od začátku,ztrácela jsem se. Pro mě docela zklamání.

14.02.2018 3 z 5


Kabinet milostných dopisů Kabinet milostných dopisů Alyson Richman

Mě kniha naprosto dojala. Nádherný a velice smutný příběh.

07.02.2018 5 z 5


Dlouhá cesta Dlouhá cesta Hana Marie Körnerová (p)

Ani tentokrát mě autorka nezklamala. Zatím nejnapínavější díl!! Nemohla jsem se odtrhnout.

29.01.2018 5 z 5


Druhý břeh Druhý břeh Hana Marie Körnerová (p)

Opět přečteno jedním dechem ☺ tato série mě neskutečně baví.

23.01.2018 5 z 5


Třetí přístav Třetí přístav Hana Marie Körnerová (p)

Čtivé,napínavé,moc krásně napsané :)

14.01.2018 5 z 5


Létala jsem za sluncem Létala jsem za sluncem Paula McLain

Naprosto dokonalá kniha!!

13.11.2017 5 z 5


Únava materiálu Únava materiálu Marek Šindelka

No,ještě dlouho po přečtení mě bolely zuby a kotník :) neuvěřitelně mě kniha vtáhla do děje a donutila ještě dlouho přemýšlet!

14.10.2017 4 z 5


Tak pravil hlemýžď Tak pravil hlemýžď Stephen Clarke

Já bohužel nedocetla, dolouskala jsem se asi do poloviny a pak jsem odkládala,s tím že mi tato kniha nic nedá, žádný příběh to nemělo. Snad jen pokusy o humor zaměřený na Francii, u kterých jsem se asi ani nebavila.

11.10.2017 odpad!