Kdo zabil Snížka? přehled
Když si Martina přála psa, netušila, že se Snížkem budou samé potíže. Z malého bílého štěněte vyrostl pes, kterého skoro nikdo ve vesnici nemá rád. Dokonce i její máma se ho bojí. A tak když Martina jednoho dne najde Snížka mrtvého, hned ji napadne, že nezemřel náhodou. Opravdu Snížka někdo zabil? Martina se spolu s kamarády Frantou, Kájou a Viktorem pustí do vyšetřování Snížkovy smrti a jejich dobrodružné pátrání přinese nečekaná odhalení. Po knížce Bertík a čmuchadlo přichází úspěšná autorka knih pro dospělé Petra Soukupová s dalším neobyčejným příběhem pro děti, tentokrát s detektivní zápletkou.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Kdo zabil Snížka vyvolává rozmanité reakce mezi čtenáři. Někteří ji chválí za realistické zobrazení dětských vztahů a emocí. Jiní kritizují její negativní tón a chování postav. Děti si příběh užívají, ale dospělí často nacházejí nedostatky v jazyce a morálních poselstvích. Celkově se názory na knihu liší, což odráží její komplexnost a různorodost cílové skupiny. Více v komentářích.
Komu by se kniha Kdo zabil Snížka? mohla líbit?
- Rodiče hledající kvalitní dětskou literaturu
- Čtenáři, kteří ocení realistické příběhy o dětech
- Milovníci detektivních zápletek pro mladší čtenáře
- Pedagogové a učitelé doporučující knihy pro děti
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo zabil Snížka?. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 102 komentářůSouvisející novinky - Kdo zabil Snížka? (1)
Velký knižní čtvrtek - 19. října
16.10.2017
Kniha Kdo zabil Snížka? v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 712x |
| ve Čtenářské výzvě | 92x |
| v Doporučených | 25x |
| v Mé knihovně | 98x |
| v Chystám se číst | 148x |
| v Chci si koupit | 32x |
| v dalších seznamech | 14x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
detektivky pro dětiPetra Soukupová také napsal(a)
| 2020 | Věci, na které nastal čas |
| 2009 | Zmizet |
| 2017 | Nejlepší pro všechny |
| 2022 | Nikdo není sám |
| 2015 | Pod sněhem |

89 %
70 %

Kdybych měla znovu 9,10 let chtěla bych právě takové příběhy číst, dětský svět se tady nenásilně prolíná s dospělým. Soukupová volí výborně jazyk a celkem přesně vystihuje myšlenkové pochody Máti. V prostředí osamělé osady s pár stálými usedlíky rozehrává velké dětské dobrodružství. Martina mi hodně připomíná moje dětství v klučičí partě, u lesa,s věčně rozbitými koleny a nechutí k sukním a pančocháčům. Kniha je určena primárně dětem, ale z mého pohledu je napsaná tak dobře, že nezklame ani dospělého čtenáře.