Kdo zabil Snížka? přehled

Petra Soukupová

Když si Martina přála psa, netušila, že se Snížkem budou samé potíže. Z malého bílého štěněte vyrostl pes, kterého skoro nikdo ve vesnici nemá rád. Dokonce i její máma se ho bojí. A tak když Martina jednoho dne najde Snížka mrtvého, hned ji napadne, že nezemřel náhodou. Opravdu Snížka někdo zabil? Martina se spolu s kamarády Frantou, Kájou a Viktorem pustí do vyšetřování Snížkovy smrti a jejich dobrodružné pátrání přinese nečekaná odhalení. Po knížce Bertík a čmuchadlo přichází úspěšná autorka knih pro dospělé Petra Soukupová s dalším neobyčejným příběhem pro děti, tentokrát s detektivní zápletkou.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Kdo zabil Snížka vyvolává rozmanité reakce mezi čtenáři. Někteří ji chválí za realistické zobrazení dětských vztahů a emocí. Jiní kritizují její negativní tón a chování postav. Děti si příběh užívají, ale dospělí často nacházejí nedostatky v jazyce a morálních poselstvích. Celkově se názory na knihu liší, což odráží její komplexnost a různorodost cílové skupiny. Více v komentářích.

Komu by se kniha Kdo zabil Snížka? mohla líbit?

• Rodiče hledající kvalitní dětskou literaturu
  • Čtenáři, kteří ocení realistické příběhy o dětech
  • Milovníci detektivních zápletek pro mladší čtenáře
  • Pedagogové a učitelé doporučující knihy pro děti

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo zabil Snížka?. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

markulina711
06.01.2026

Kdybych měla znovu 9,10 let chtěla bych právě takové příběhy číst, dětský svět se tady nenásilně prolíná s dospělým. Soukupová volí výborně jazyk a celkem přesně vystihuje myšlenkové pochody Máti. V prostředí osamělé osady s pár stálými usedlíky rozehrává velké dětské dobrodružství. Martina mi hodně připomíná moje dětství v klučičí partě, u lesa,s věčně rozbitými koleny a nechutí k sukním a pančocháčům. Kniha je určena primárně dětem, ale z mého pohledu je napsaná tak dobře, že nezklame ani dospělého čtenáře.

všech 102 komentářů

Související novinky - Kdo zabil Snížka? (1)

Velký knižní čtvrtek - 19. října

16.10.2017

Kniha Kdo zabil Snížka? v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně98x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi