jana3526 jana3526 komentáře u knih

☰ menu

Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Nina Špitálníková

Úžasný vhled do, mnohým zapovězené, země. Obdivuji odvahu autorky, sama bych se neodvážila opustit práh ambasády. Kniha byla velmi obohacující.

18.09.2022 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Kniha je zcela z jiného žánru, než který obvykle vyhledávám a možná právě proto, na mě velmi zapůsobila blízká mi byla také srovnáním s mým vlastním dospíváním, které sice nebylo až tak vyhrocené, ale co by jediná umělecká duše v čistě pragmatické rodině dokážu mnohé pochopit. Konec sic byl popsaný jednou větou byl tak silný, že mě naprosto odrovnal.

28.08.2022 5 z 5


Čtvrtý rozměr lásky Čtvrtý rozměr lásky Meg Cabot

Ano, tento díl vylepšil můj dojem z celé série. Nejenže odpadly ty trapné hovorové fráze, ale i Suze byla konečně trochu snesitelná a hlavně napětí a děj se neodehrál na pár stránkách, ale táhl se po celou dobu příběhu. Nevím, proč byl nakonec mediátor téměř každý, dost to ubíralo na výjimečnosti onoho "daru".

15.06.2020 5 z 5


Temná je noc Temná je noc Meg Cabot

Chování Suze je fakt na facku, zejména k Jessemu

14.06.2020 4 z 5


V pasti V pasti Meg Cabot

Nejhorší díl celé série. Suze mě štve v každém díle, ale tentokrát obzvláště. Alespoň že ubylo těch rádoby hovorových výrazů, kterých bylo v minulosti až moc. Dějová linka taky nic moc, vlastně všechno se odehrává v posledních stránkách knihy. Taková rychlovka na závěr.

14.06.2020 3 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Nejslabší z celé série. Rozvláčné a zdlouhavé popisování děje mě po chvíli strašně nudilo, prezentace a objev E. K. nakonec zas takové terno nebylo, vlastně to na chodu světa moc nezměnilo:) Kdo je vrah jsem věděla půl knihy. Na druhou stranu měla kniha plno podnětných myšlenek, zejm. o vztahu vědy, přírody a náboženství. Jen mi tam chybělo více šifer, kódů a symbolů, jako v předchozích knihách. Což je hlavní důvod proč Browna ráda čtu.

13.08.2019 3 z 5


Nezvladatelné dítko kardinála Guzmána Nezvladatelné dítko kardinála Guzmána Louis De Bernières

Jako vždy dokonalý příběh. Kéž by byl ještě nějaký díl. Postavy mi natolik přirostly k srdci že se mi s nimi jen těžko budu loučit.

23.06.2019 5 z 5


Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Kniha mě vůbec nezaujala, tento žánr ani nevyhledávám, ale nějak se mi dostala do ruky, tak jsem si ji přečetla. Přijde mi, že je strašně povrchní, všechny ty zázračné rady se dočtete snad v každé knize na toto téma. Nic nového prostě. Navíc děsná nuda.

14.01.2019 3 z 5


Labyrint z kostí Labyrint z kostí James Rollins (p)

Napínavé, zejm. díky gorile:) Ale ne, velice se mi líbilo téma i zápletka i sušené hlavy.

14.01.2019 5 z 5


Každý den je nový začátek Každý den je nový začátek Jarmila Mandžuková

Bohužel, kniha mě vůbec nezaujala. Autorka se pokouší o hloubku, byť neúspěšně. Mám pocit, že je kniha plná floskulí a líbivé povrchnosti. No, něco jako Coelho.

Cit: věř, že všechno zvládneš. Vážit si sám sebe a svých schopností, je základním předpokladem úspěchu. Když budeš věřit, že určitou věc dokážeš, zvyšuješ pravděpodobnost, že se ti to opravdu podaří.

27.12.2018 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Dlouho se mě žádná kniha tolik nedotkla a nezasáhla moje srdce. Již málokterá kniha ve mně po dočtení zanechává takový ten pocit, kdy najednou nevím, co se svým životem. Kdy dny i týdny přemítám a vzpomínám na události v knize a nejsem schopná posunout se dál. Hana je prostě skvělá a doporučuji ji všem.

20.12.2018 5 z 5


Všemi dary obdarovaná Všemi dary obdarovaná M.R. Carey (p)

Z knihy mám vážně roztodivné pocity. Moc se tam toho vlastně nestalo, sem tam nějaká akce, vyvrcholení pochybné. Ještě jsem se nerozhodla, jestli se mi kniha líbila nebo ne.

04.12.2018 3 z 5


Seňor Vivo a drogový baron Seňor Vivo a drogový baron Louis De Bernières

Možná trochu slabší než první díl (chyběla mi tam surovost 1.dílu), ale i tak opět paráda! Bylo mi líto Aniky i Lazara a uvítala jsem i zmínky o starých postavách z 1. dílu. Autora už dlouho řadím mezi své oblíbence a po přečtení Vivy tomu není jinak.

04.08.2018 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Napsáno tak, že jsem měla pocit, že tam jsem taky... děs, napětí, strach... má to všechno. (A už vím kam pojedu na dovolenou).

17.07.2018 5 z 5


Tma Tma Bernard Minier

kniha ve mně probudila lásku k opeře :-) Napínavé od začátku do konce, hned jdu na další díl.

16.07.2018 5 z 5


Tajný deník Hendrika Groena Tajný deník Hendrika Groena Hendrik Groen

Krásně a čtivě napsáno, ale bylo mi z toho vážně smutno.

29.01.2018 5 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Po Neffove tme a vterine pote jsem sahla po dalsi knihce s tematem blackoutu a opet jsem spokojena. Do teto knihy bylo trochu tezsi se zacist, ale pak me pribeh pohltil a uz nepustil. Libilo se mi, ze se dej odehrava na nekolika mistech a z pohledu nekolika rodin a KONECNE zde bylo popsano, co udela blackout s jader. elektrarnou. Cela kniha popisovala vlastne jen 23 dni vypadku, ale o to vic do hloubky toto tema zpracovane bylo.

22.01.2018 5 z 5


Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Jonas Jonasson

Musím teda říci, že oproti předchozím knihám, byla tato slabota. Autor se už dost opakuje, do příběhu vždy zasadí nějakého blba na kterém pak postaví všechny humorné momentky (a i těch bylo tentokráte pomálu). Bizardní příběh sám o sobě se mi i líbil, ale nemělo to bohužel tu správnou štávu jako ze stoletého staříka.

22.01.2018 3 z 5


Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Opět mistrovská práce, takže musím před panem Kmentou smeknout svůj pomyslný klobouk. Dočteno právě v čas, když se má hlasovat o Babišově vydání:)

16.01.2018 5 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Nápad i téma dobré, ale zpracování příliš nezaujalo.

13.01.2018 2 z 5