Ikols Ikols komentáře u knih

☰ menu

Kosení: Příběhy ze světa smrtek Kosení: Příběhy ze světa smrtek * antologie

Jedná se o soubor čtivých povídek, které rozšiřují příběh smrtek z troligie, tak i obyčejných nesmrtelníků. Škoda, že některé povídky nebyly delší (např. Umělecká soutěž či o Smrtce Boo), takže se zdali uspěchané a člověk si k postávám nevytvoří citovou vazbu.

24.11.2023 5 z 5


Théby Théby Jorge Ángel Livraga

Knížka je skvělá a i přesto, že spíše rozebírá základní informace, které jsou občas zastaralé, tak si myslím, že si zaslouží místo v knihovně každého milovníka Egypta. Škoda jen, že se knížka nezabírá pouze Thébami a spíše je to soubor náhodných informací - např. dynastie faraónů, rozložení chrámů, muzea vs. vykradači hrobů atd.

29.05.2023 4 z 5


Balzamovač Balzamovač Alison Belsham

Když jsem četl první kapitoly, tak jsem si říkal, že konečně existuje knížka, která využívá a zasazuje egyptské náboženství do moderního světa. Očekával jsem, že si autorka více pohraje s kemetismem, ale bohužel, nestalo se tak a vše zajímavé skončilo na začátku, i když vrah sliboval ''skvělý'' závěr. Myšlenka fanatického kemetisty byla skvělá... ale autorka by musela více času věnovat vrahovi a celému vyšetřování než nesympatické Marni a její famílii.

01.04.2023 3 z 5


Tajná historie Tajná historie Donna Tartt

První kniha, kterou čtu na základě doporučení z booktoku a musím uznat, že mě mile překvapila. Šel jsem do čtení s představou, kterou jsem si vytvořil na základě videí, názvu knihy a prvních stran, že se bude příběh točit kolem nějakého starověkého kultu, který přežívá i v moderní době, takže jsem byl překvapen, že knížka byla situována jinak, mnohem realičtější. Knížku jsem si užil a i mi nepřišlo, že čtu 600 stránkovou knihu, avšak přišel mi příběh Richarda a jeho spolužáků celkově průměrný až lehce nadprůměrným. Každopádně, kdybyste chtěli nějakou knihu v ANJ, tak doporučuji číst v originálu.

15.03.2023 4 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Velmi čtivá a zajímavá knížka. Jediné, co mi na knížce vadí, tak je první kapitola, která mi přišla nereálná a kazilo mi to celkový zážitek z knížky, protože jsem nedokázal pochopit, jak moc špatný začátek může mít, tak dobrá kniha.

27.02.2023 4 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Při pohledu na velikost knihy jsem se bál, že s knihou strávím alespoň dva měsíce, ale kniha je velmi čtivá a 100 stránek se přečte jedním dechem, takže čtení knížky skončilo, tak rychle jako skončila Zima ve stejnojmenném seriálu.

13.02.2023 5 z 5


206 kostí 206 kostí Kathy Reichs

Kniha má strašně pomalé tempo (od cca 180 stránky se něco děje) a již od představení určité postavy je jasný závěr. Jediné, co mě motivovalo číst dále byla má oblíbenost Kůstky a zvědavost, jaká knižní Temperance je, jak se liší a co zažívá. Kdybych byl do dané série nováčkem, tak bych danou knihu nedočetl a hodnotil 1*, avšak jsem si díky Kůstce daný příběh užil.

25.01.2023 3 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Čtivé a jednoduché sci-fi. Pokud budete chtít brouzdat vesmírem a nemuset si pamatovat 150 ras, odborných pojmů a názvů postav jako u seriózních sci-fi knih, tak doporučuji tuto knihu na oddych.

11.01.2023 4 z 5


Světlo rytířů Jedi Světlo rytířů Jedi Charles Soule

Jako první knihu z nové doby Star Wars jsem četl Into the Dark od Claudia Gray. Jelikož Gray danou knihu napsala tak, že byla čitelná a nadprůměrná, tak jsem se na Light of the Jedi těšil. Přece jen to má být vstupní branou do dané nové doby... Po přečtený prvních stránek jsem začal mít naději, že konečně Kennedy dělá se značkou SW něco pořádného... Škoda jen, že s přibývajícími stránkami začal být příběh nudný, mít mnoho otevřených dějů a časté přeskakování mezi nimi. Po této knížce si už nejsem jistý, jestli má dávat šanci dalším knihám a investovat do nich čas.

06.01.2023 2 z 5


Honzlová Honzlová Zdena Salivarová

(SPOILER) Knihu velmi doporučuji. Po dlouhé době jsem se zase pořádně začetl do knihy a prožíval jsem každé okamžiky.


R.I.P paní Pelikánová. She was an icon and she slayed.

04.01.2023 5 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Stačí už jen Geraltova poznámka o počasí ''Wind's howling.'' k úplné dokonalosti.

25.12.2022 5 z 5


Královské mumie - Nesmrtelnost ve starém Egyptě Královské mumie - Nesmrtelnost ve starém Egyptě Zahi Hawass

Krásná kniha popisující mumifikaci, královské mumie a vše spojené s posmrtným životem starověkého Egypta.

18.12.2022 5 z 5


Syn nekonečna Syn nekonečna Adam Silvera

Téma bylo skvělé, škoda, že provedení se nepovedlo.

08.11.2022 odpad!


Podruhé narozený Podruhé narozený Pauline Gedge

Skvělá a velmi čtivá knížka. Doufám, že zbylé dva díly jsou také tak skvělé.

06.11.2022 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Jediné co je zajímavé na této knížce je obálka.

23.10.2022 odpad!


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

2022 in nutshell

21.10.2022 5 z 5


Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Dokonalost sama o sobě.

17.06.2022 5 z 5