Syn nekonečna

Syn nekonečna https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473876/bmid_syn-nekonecna-5sj-473876.jpg 3 45 11

Bratři Emil a Brighton vyrůstali v New Yorku a vždycky si tak trochu idolizovali Kouzlochodce – skupinu samozvaných hrdinů, kteří přísahali, že zbaví svět přízračných. Zatímco Kouzlochodci a další nebeští se rodí se zvláštními schopnostmi, přízrační si je berou, násilím kradou esenci života ohroženým stvořením. Brighton si přeje, aby měl taky nějaké schopnosti a mohl se zapojit do boje. Emil by si přál, aby konečně zavládl mír. Všechno násilí si totiž vybírá svou daň na společnosti – ti, kteří mají jakékoli schopnosti, jen těžko mohou žít v míru a otevřeně přiznat, kým vlastně jsou. V ovzduší strachu jsou gangy přízračných stále odvážnější a silnější. Potom se při potyčce po protestní akci projeví Emilovy vlastní schopnosti – takové, které ho postaví do srdce konfliktu a udělají z něj hrdinského Kouzlochodce. Zkrátka někoho, kým chtěl vždycky být Brighton, ne Emil. Sourozenecké pouto, láska a věrnost, to všechno bude vystaveno mnoha zkouškám – a nikdo neunikne bez újmy.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Infinity Son , 2020


více info...

Přidat komentář

jackdaw
06.01.2024 3 z 5

Tak proto to bylo tak matoucí : toto je 1. díl trilogie ! Další díly nejsou zatím přeložené.

Ikols
08.11.2022 odpad!

Téma bylo skvělé, škoda, že provedení se nepovedlo.


Inugoya
31.10.2022 2 z 5

Jsem docela v rozpacích, co napsat.

Nápad velmi dobrý, obálka nádherná, zbytek kulhá na obě nohy.

Děj je hrozně rychlý, i když se tam toho paradoxně zase tak moc neděje.
Svět příliš rozsáhlý na to, aby byl dostatečně vysvětlený (nepochopila jsem ani v čem spočívá rozdíl mezi nebeskými a Kouzlochodci).
Hrdinové povrchní až protivní, s vnucenou inkluzivní hyperkorektní tematikou, která ovšem nemá na děj pražádný vliv.
Motivy hrdinů a padouchů matoucí a nedůvěryhodné.
Divný překlad (stvoření, duší těla.. občas se to špatně četlo).
Konec otevřený, ale téměř násilně utnutý, indikující, že k tomu budou ještě nějaké další díly.

Příběh dvou povrchních puberťáků, z nichž jeden neustále řeší svoji slávu na socnetech a druhý svoji sexuální orientaci, veganství a svůj vzhled, je zasazený do rádoby fantasy světa současného New Yorku.

Líbit se asi bude především těm, které tato tématika oslovuje a mají rádi autory jako C. Clare.
Ostatní nejspíš budou při čtení trpět a litovat promrhaného nápadu.

jackdaw
23.06.2022 3 z 5

Z téhle knihy jsem trochu zmatená. Nápad je dobrý , ale ač nemám nic proti otevřeným koncům, tady mi nedává smysl. Jako by tam toho hodně chybělo . Proč tam tak urputně cpe LGBT a veganství ( padouši teď asi budou masožraví ) , když to vlastně s dějem nemá nic společného . Proč neustále opakuje, že je gay, když žádný vztah s nikým nenaváže. LGBT mi jinak vůbec nevadí ,dokonce to v některých knížkách je romantičtější než vztah hetero. Tady to vyznělo divně. Dám tři za nápad , který ale vyšel spíš do ztracena. Spíš jsem zklamaná .

Gavin
14.04.2022 odpad!

Nic horšího jsem v životě nečetl, a to jsem toho přečetl dost. Prostě snaha nacpat tam LGBT za každou cenu, každá postava prostě musela mít jinou orientaci. Mně to nevadí, pokud to do příběhu zapadá, ale když je to tam jen proto, aby to tam bylo, tak díky ne. Knihu jsem po 40 stranách odložil a odnesl do knihobudky, to je asi jediné místo, kde si zaslouží být, protože knihy nevyhazuji.

Stázka007
14.03.2022 5 z 5

Tahle kniha mě oslovila hlavně vzhledem a tak jsem si jí koupila. A musím říct že se mi velice líbila. Děj byl výborný a četlo se to úplně samo.

Medasek
22.02.2022 3 z 5

No nejsem si jistá co si o knize myslet. Celý příběh byl takový strašně rychlí. Četlo se to dobře, ale autor vás prostě nenechal vydechnout. Zvrat za zvratem až to začalo být únavné. O postavách se nedozvíme prakticky nic. O světu a jeho fungování také ne. A trochu mi vadilo jak autor házel svým postavám klacky pod nohy. Jednou vyhrají, aby o to všechno zase v další kapitole hnedka přišli.

1259
12.10.2021 5 z 5

Celý příběh se četl v podstatě sám. Tak nějak sem tušila, že Emilovo bratříček bude ve finále problém, ale že to bude až tak velký problém sem fakt nečekala, takže za mě rozhodně super příběh, super děj, super zápletka a super prostě úplně všechno.

tessalovesbooks
01.10.2021 2 z 5

Adam Silvera je jak u nás, tak v zahraničí dost vychvalovaný, takže jsem se těšila, že se do nějaké té jeho knížky konečně taky pustím. No, nadšení mi vydrželo do nějaké sté stránky, potom začalo pomalu opadávat.

Autor podle mě hrozně moc stavěl na originálnosti celého toho příběhu, ale pravdou je, že celá knížka byla plná klišé a mně to zas až tak originální nepřišlo (takový mix Renegátů, Winx, Harryho Pottera a Grišii). Navíc se v knize zaměřoval především na akci, což není vyloženě špatně, poněvadž knížka pak rychle odsýpá, ale na druhou stranu zde kvůli tomu nezbylo tolik prostoru pro popis celého toho fantasy světa, který pak působil dost nedopracovaně a lehce odbytě. Kromě Emila a Brightona zde byl taktéž téměř nulový prostor pro popis ostatních postav, takže si s nimi nemůžete vytvořit žádný vztah a v průběhu čtení si uvědomíte, že je vám vlastně jedno, co se s nimi stane.

Abych ale jenom nekritizovala, tak musím pochválit, že se autor nebál do fantasy zapojit i LGBT+ tématiku a v knize se objevuje i několik dalších důležitých témat, jako je rasismus nebo různé psychické problémy. Navíc po tom cliffhangeru na konci si jsem téměř jistá, že dalšímu dílu šanci dám.

2,5⭐/5⭐ Taková průměrná fantasy, která by si zasloužila ještě o trochu víc dopilovat.

Za knihu děkuji Albatros Media

elliot_pisces
05.09.2021 4 z 5

Když jsem si přečetl, že se jedná o městské fantasy, hned mě napadlo, že by to mohlo být něco jako Šest vran. Fakt jsem nečekal, že někdo zkombinuje magii, YouTube a Instagram. Nejdřív mi celý ten svět neseděl, magii jsem moc nepobíral a do čtení jsem se musel docela dost nutit. Vydržel jsem ale, stále jsem doufal, že se to zlepší. Ještěže tak. Děj potom ubíhal velmi rychle, stránky se otáčely skoro samy a já pak najednou seděl na posteli s pusou otevřenou dokořán. Od autora jsem četl i jeho ostatní příběhy a na to, že tohle byla jeho první fantasy kniha, je dost povedená.

luboskniha
17.08.2021 4 z 5

Já ty urban fantasy moc nemusím, ale tohle so docela povedlo. Kniha je čtivá a příběh ubíhá docela rychle (přečteno za dva dny). Občas nějaké situace přišli absurdní a říkal jsem si ,,jako vážně?". Některé postavy mě bavily a některé zase naprosto iritovaly - ve finále jsem si nikoho moc neoblíbil, snad jenom oba bratry, okolo kterých se děj točí. Pro mě to byla pohodová fantasy na zkrácení volné chvíle. Doufám, že vyjde pokračování, protože mám pár otázek, které potřebuji vysvětlit. Tato kniha si našla místo v mé knihovně (i když na spodní polici).

Autorovy další knížky

Adam Silvera
americká, 1990
2018  80%Oba na konci zemřou
2019  73%Co když jsme to my
2021  65%Syn nekonečna
2023  86%První, kdo na konci zemře
2023  84%Pořád jsme to my