Co když jsme to my přehled

Co když jsme to my
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414274/bmid_co-kdyz-jsme-to-my-GoG-414274.jpg 4 442 442

Arthur je beznadějný romantik a blázen do Broadwayských muzikálů. Věří, že velké věci vás mohou potkat na každém kroku a osudová láska jakbysmet. Když narazí během letních prázdnin v New Yorku na Bena, má pocit, že mu vesmír dává znamení. Tohle nebyla náhoda, na tomhle setkání je něco výjimečného... Ben pochybuje, že by byl vesmír na jeho straně. Právě se rozešel s přítelem a opravdu nemá náladu na nový vztah. Ani on ale nedokáže Arthura dostat z hlavy... Co když se ve městě s osmi miliony obyvatel už nikdy nepotkají? A co když ano... ale jejich první rande dopadne naprosto katastrofálně? Co když život vážně není Broadwayský muzikál? A co když je?... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

What If It's Us , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co když jsme to my. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (108)

Dave799
24.07.2024 2 z 5

(SPOILER) začátek knížky se mi docela líbil, ale hlavní postavy mi připadali docela nesympatické, kdyby byl část než se znovu potkají zabrala více z příběhu tak je to o dost zajímavější a zábavnější kniha

Vknihách
04.07.2024 4 z 5

Príbeh sa odvíja striedaním dvoch uhlov pohľadu. Tu som mala problém a riadny! Nevedela som si zapamätať takmer do polovice knihy, ktorá postava je ktorá, kto je Ben a kto Arthur. Naozaj som bola až frustrovaná. Každá z postáv mala svojský štýl, svoje hobby, priateľov, rozličné rodinné zázemie a vďaka tomuto som ich vlastne rozlišovala,nie podľa mien, čiže meno na začiatku každej kapitoly mi bolo fakt nanič :D

Veľmi sa mi páčila myšlienka ako sa v obrovitánskom meste dvaja ľudia náhodne stretnú a hľadajú si cestičky, ako sa k tomu druhému dostať. Toto pátranie sa mi naozaj pozdávalo, takisto sa mi veľmi páčilo, že jeden chlapec mal láskou zlomené srdce, druhý bol absolútne vo všetkom neskúsený. Ich rozpačité prvé rande, prvé druhé rande, opravné rande atď, pôsobilo realisticky. Kniha bola plná vnútorných monológov a obáv, čo si ten druhý pomyslí, vzájomného spoznávania, v pozadí boli problémy ich kamarátov ako osvieženie príbehu.

Som spokojná so záverom, pretože sa to zvrtlo a ich vzťah vyzeral kadejako. Keby som knihu čítala dávnejšie,tak si poviem, že máme nádej na pokračovanie, ale pokračovanie je už vonku a preložené aj do slovenčiny. Veľmi sa z toho teším a som zvedavá, ako to autori poňali, ako sa so vzťahom Bena a Arthura popasovali, keďže jedna z postáv (áno, opäť neviem kto je kto)je z New Yorku, druhý z Georgie a vlastne aj kvôli štúdiu na univerzite sa nemohli stretávať aj keby chceli, čiže život im podsúva určité prekážky a naozaj som zvedavá ako sa s nimi postavy popasujú. Epilóg mi vyčaril úsmev na tvári a verím, že v konečnom dôsledku sa dočkám krásneho happy end-u.

Musím povedať, že tieto dielka, YA LGBT romány, sa mi čítajú naozaj veľmi dobre a parádne si ich viem užiť.

Vrelo odporúčam, pokiaľ hľadáte oddychovku prvej lásky a samozrejme, pokiaľ vám nevadia vzťahy rovnakého pohlavia.


_Žanet_
17.06.2024 5 z 5

Jelikož mám v lásce oba spisovatele, tak nějak jsem ještě před začátkem čtení tušila, že se mi kniha bude líbit; a nespletla jsem se.
Níže sice vidím spoustu recenzí s opačnými názory, ale z mého pohledu byl příběh Arthura a Bena vážně milý. Poslední dobou nejsem na přeslazené, naivní a nerealistické romanťárny, takže jsem opravdu nesáhla vedle, když jsem si v mé vlastní knihovně vybírala, co budu číst dál.
Co když jsme to my, není ani zdaleka typická zamilovaná love story, ačkoliv je samozřejmě od začátku jasné, k čemu hlavní postavy směřují. Popis vzkvétající lásky na mě působil lehce a nenuceně, v některých pasážích jsem se culila nebo dokonce smála a zamilovala jsem si téměř každou postavu, která se v knize objevuje.
Mám jen jednu malou výtku. Všechny postavy mi přišly podobné, jako by byly založené na tom stejném a poté pouze lehce upraveny. Nejvíce odlišný mi připadal Ben, ale v ostatních jsem zkrátka viděla jen pár povahových rozdílů. Ale protože bych kvůli tomuhle hvězdičku nesrazila, tahle roztomilá oddechovka ode mě dostává plný počet.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

20.10.2019


Citáty z knihy (3)

Takže se ptám: když něco, co chcete vyhodit, nikdy nedopadlo do koše, jsou to vůbec odpadky ? Protože pojďme si představit - a je to naprosto hypotetická situace -, pojďme si představit, že na zemi leží zmuchlapý adresní štítek. Jsou to odpadky ? Co když je to skleněný strevicek ?


Dal jsem mu spoustu šancí - dál jsem nám spoustu šancí. Protože jsem jen nestačil na to, abych mu připomněl, že láska je dobrá věc.


Jednou jsme hráli takovou tu hru, kdy jsem zavřel oči a on si nabral lžíci plnou zmrzliny,co měl zrovna v mrazáku, a já musel hádat její příchuť. To bylo někdy na začátku března, kdy nám ještě tyhle drobný blbinky pripadaly strašně důležitý. Jako něco, co děláme jen my dva.


Kniha Co když jsme to my v seznamech

v Právě čtených17x
v Přečtených574x
ve Čtenářské výzvě83x
v Doporučených35x
v Knihotéce282x
v Chystám se číst211x
v Chci si koupit78x
v dalších seznamech10x