Egypťan Sinuhet
přehled
Sinuhet je dítě neznámého původu. Připlul ke své nevlastní matce Kipě a otci Senmutovi v proutěném košíku po řece. Učil se v chrámě Amonově a stal se jako otec lékařem. Dobrodružství, která zažil, jsou četná. A tím nejpovolanějším, kdo by nám o nich měl povědět, je on sám.... celý text
Originální název: Sinuhet egyptiläinen, 1945
Co říkají o knize uživatelé?
Mika Waltari, talentovaný autor, se proslavil dílem Egypťan Sinuhet. Tato kniha je považována za jedno z nejlepších historických románů, které čtenáře vtáhne do fascinujícího světa starověkého Egypta. Příběh je plný moudrosti, hlubokých myšlenek a napínavých událostí. Čtenáři oceňují nejen historickou přesnost, ale i jazykovou krásu a atmosféru, kterou Waltari dokáže vytvořit. Kniha nabízí nejen dobrodružství, ale i zamyšlení nad lidským životem a hodnotami, které jsou aktuální i dnes.
Mnozí čtenáři se k Sinuhetovi vracejí opakovaně, protože každé čtení přináší nové poznatky a emoce. Příběh je rozdělen do několika knih, které sledují Sinuhetův život od mládí po stáří. Tato epická cesta je obohacena o filozofické úvahy a historické události, které zanechávají silný dojem. Kniha je nejen literárním skvostem, ale také cenným zdrojem poznání o dávné civilizaci a jejích hodnotách. Více v komentářích.
Komu by se kniha Egypťan Sinuhet mohla líbit?
- Milovníci historických románů
- Čtenáři se zájmem o starověký Egypt
- Ti, kdo hledají hluboké myšlenky a moudrost
- Fanoušci epických příběhů s bohatou atmosférou
- Čtenáři, kteří ocení jazykovou krásu a styl
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Egypťan Sinuhet. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 746 komentářůSouvisející novinky - Egypťan Sinuhet (3)
Čtenářka duší, Až budeš moje a další knižní novinky (47. týden)
16.11.2025
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
Knižní novinky (13. týden)
24.03.2019
„Neboť já, Sinuhet, jsem člověk, a jako člověk jsem žil v každém člověku, jenž byl přede mnou, a jako člověk budu žít v každém člověku, jenž přijde po mně. Budu žít v jeho starosti i radosti, v jeho zármutku i strachu - budu žít v jeho dobrotě i špatnosti, ve spravedlnosti i křivdě, v slabosti i síle. Jako člověk budu věčně žít v člověku - a proto netoužím po obětech u svého hrobu, ani po nesmrtelnosti svého jména.“
„Neboť za svého života jsem tolik zkusil a tolik ztratil, že marný strach mě nemůže znepokojit a jsem znechucen nadějí na nesmrtelnost.“
všech 3 citátů najdete u autoraOcenění knihy (1)
2020 -
Audiokniha roku
(Nejlepší kniha – jednohlasá četba (OneHotBook))
Zfilmováno
Egypťan Sinuhet (1954)
Kniha Egypťan Sinuhet v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 223x |
| v Přečtených | 8 366x |
| ve Čtenářské výzvě | 838x |
| v Doporučených | 1 028x |
| v Mé knihovně | 2 096x |
| v Chystám se číst | 2 214x |
| v Chci si koupit | 359x |
| v dalších seznamech | 29x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Egypt lékařské prostředí náboženství zfilmováno finská literatura Kréta faraoni Achnaton - Amenhotep IV. starověký Egypt filozofická beletrie historické rományMika Waltari také napsal(a)
| 2013 | Egypťan Sinuhet |
| 2005 | Jeho království |
| 2004 | Tajemný Etrusk |
| 2002 | Krvavá lázeň |
| 2004 | Nepřátelé lidstva |

86 %
Egypťan Sinuhet
Slyšel jsem jen chválu, mnozí doporučovali...popravdě...jako fakt ne. 36 hodin poslechu nudy, historických vazeb, mýtů, života naivního chlapce...knihy neodkládám ani nemažu, a tohle vydržet byla výzva. Mám rád dlouhé příběhy, ..Pod kupolí, Já poutník, Šogun...ale musí to mít tah na branku...z tohoto jsem zklamán. Jen za 60%