Théby

Théby https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511848/bmid_theby-4c5-511848.jpg 4 10 3

Kniha poskytuje velkolepý a hluboký obraz starodávného Egypta prostřednictvím jednoho z hlavních náboženských a kulturních center - města Théby. V rámci hranic vytvořených naší nevědomostí a dobou, v níž je nám dáno žít, se autor pokusil poskytnout trpělivému čtenáři řadu pohledů na bájné město, které Řekové nazývali Théby. Téma je však také využito k hledání kořenů a v rámci komentářů nutně přesahuje zeměpisný okruh města a rozšiřuje se na celý Egypt, dokonce i na jeho možný atlantský původ. Mnohé věci uvedené v knize se nutně střetnou s obecně známými názory, najdou odezvu u mnoha lidí a umožní jim pozměnit si představu o starém Egyptě, již získávali od dětství.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Nová Akropolis
Originální název:

Tebas , 1990


více info...

Přidat komentář

Ikols
29.05.2023 4 z 5

Knížka je skvělá a i přesto, že spíše rozebírá základní informace, které jsou občas zastaralé, tak si myslím, že si zaslouží místo v knihovně každého milovníka Egypta. Škoda jen, že se knížka nezabírá pouze Thébami a spíše je to soubor náhodných informací - např. dynastie faraónů, rozložení chrámů, muzea vs. vykradači hrobů atd.

Knihomol22
17.10.2020 5 z 5

Čtivou formou seznámí autor čtenáře se starovekym Egyptem. Popisuje zde nejenom pamatky, ale mozný zpusob zivota i duchovni odkaz Egypta. Jen škoda, že je kniha tak útlá, protože bych zkousnul hlubší rozbor.


Dandulka
20.04.2012 5 z 5

Doporučuji všem, koho zajímá starý Egypt! Moc hezky napsané a spousta fotografií.